Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
86.677
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • işte tam olarak bu sebepten dolayı, bankalar tarafından arandığım zaman konuyu öğrenip siz kapatın ben bankayı arayıp görüşürüm diyorum. Hiç bir numaraya güvenmem. Bir keresinde yapı krediden aradığını söyleyen oldu 0212 ile başlıyordu. Konuşmak istemedim kapattım. Yapı krediyi aradım numarayı söyledim. Bize ait dediler. Müşterilerinizi farklı numaralardan arayarak ileride yaşayacakları dolandırılma olaylarına sebebiyet veriyorsunuz dedim kapadım telefonu fakat ne kadar dikkate aldılar bilemiyorum.
  • Aynı yerden bana da arama geldi. Aynı durum oluşacaktı ama son anda fark edip ben sizi arayacam diyip kapattım.
    Keşke ben açsaydım daha önce konu da siz bu sıkıntıyı yaşamasaydınız.
    Arkadaşlar herkese önerim şu ben artık bunu yapıyorum. Bankacılıkla alakalı kim ararsa arasın, ben bankacılık aramalarını kabul etmiyorum diyorum, ben kendim bankayı arıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srcn1905

    işte tam olarak bu sebepten dolayı, bankalar tarafından arandığım zaman konuyu öğrenip siz kapatın ben bankayı arayıp görüşürüm diyorum. Hiç bir numaraya güvenmem. Bir keresinde yapı krediden aradığını söyleyen oldu 0212 ile başlıyordu. Konuşmak istemedim kapattım. Yapı krediyi aradım numarayı söyledim. Bize ait dediler. Müşterilerinizi farklı numaralardan arayarak ileride yaşayacakları dolandırılma olaylarına sebebiyet veriyorsunuz dedim kapadım telefonu fakat ne kadar dikkate aldılar bilemiyorum.
    BDDK 'nin bu işe el atmasi lazım, 444lu numara dışında arayamayacak banka

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun hocam. benim de bir arkadaşımın başına geliyordu telefonda konuşurken şüphelenip uyardık. yine aynı şekilde oldu. rus ve tayland parası çekmeye çalışmışlar. son anda farketmesek gidiyordu.
    enparada bande genelde havale vs yapınca sürekli arıyorlar. yurtdışı yada 2000₺ lik havale için bile arayıp onay alıyorlar benden. provizyonda olduğu için büyük ihtimal geri alirsin parani.

    enpara 6 ay 1 sene önce falan bilgileri çaldırmış diye duymuştum. hatta bikaç sene önce tüm bankalar çaldırdı bilgileri. deepwab de milyonlarca cc satılıyordu. ama sadece hsbc ve birkaç banka çaldırdık demişti. aslında burda bilgileri çaldırdık demesi bile banka için büyük prestij. ama Türk bankalarında bu yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur3435 -- 12 Mayıs 2019; 23:45:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    Ayarlardan İnternet alışverişine kapat /işlem yapacağın zaman Açarsın..
    Para transferleri bölümünden limiti düşür..
    Alışveriş limiti düşür..
    Eğer kartı çok aktif kullanmıyorsan benim gibi Tamamen kapat.. Kes at kartı.. Ben öyle yaptım..
    Bu işin şakası yok.. 18.000₺ gitti.. Genç adam "
    Bir nevi İntihar nedenidir..!!!

    Öneri kart dersen de" ben Kuveyt Türk kullanıyorum.
    Bir nevi intihar nedenidir nedir ya.. Ne biçim yorumlar var şu konuda valla ibretlik.
  • feiter kullanıcısına yanıt
    Birde bu iğrenç yorumu yazan şahıs yaşını almış biri olması daha üzücü,umarım çoluk çocuğu yoktur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hertürlü sigortadan geri alacaksınız merak etmeyin..banka istediği kadar kassın..yasa çok açık belli..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece enpara değil bilgilerimiz her yerde dolanıyor ,bütün firmalar zamanında parayla sattılar ,bir kısmının ise sistemleri hacklendi
  • Harcama itirazında bulunun. Paranızı yüzde yüz geri alırsınız.Provizyondan çıksa da sıkıntı yok. Bir anlık boşluğunuza gelmiş. Moralinizi bozmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avantis -- 13 Mayıs 2019; 0:7:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysakay kullanıcısına yanıt
    harcama itiraz formu doldurup bankaya gönderdim ama bunu yeni duydum bankaya sorucam.
  • Maestro26 kullanıcısına yanıt
    saolasın kardeş bende zaten farkındalık oluşsun diye buraya yazdım şuan enpara kullananlara bariz bir dolandırıcılık saldırısı var sahte siteler olsun telefon dolandırıcılığı olsun banka gerekli güvenlik önlemlerini almazssa daha çok kişi mağdur olucak .
  • Geçen gün beni de enpara kart bilgilerimle dolandırmaya çalıştılar. Çok şükür yemedim. Ama sorun şu ki enpara’dan bilgilerimizi çok kolay elde ediyorlar.
    Adamlar bütün bilgilerimi saydılar. Sonra kart ücreti iadesi icin şifremi istediler. “haa şimdi anladım sizin ne ayak olduğunuzu” deyince telefonu yüzüme kapattı.
    Bir ay içinde 2-3 defa aradılar böyle. Ve sadece enpara kartımla ilgili oluyor bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun, neden kodu verdin diyen arkadaşlar insanın bazen boşluğuna gelebiliyor. Geçen ay Kuveyt Türk banka kartı aldım ve ertesi gün telefonla arandım. Arayan bir bayandı ve arkadan da diğer m.hizmetlerinin sesi geliyordu. Uykudan uyandırılmıştım, bana ev adresimi, tc no'mu, hatta kart numaramı bile söylediler. Hesabınızdan 1040 TL bir bahis şirketine para gönderilmiş, bu işlem size mi ait dendi. Benim de atamam olacağı için ve güvenlik soruşturmam devam ettiği için panik yapıp o uykulu halimle hiç sorgulamadan bana ait değil dedim. Kod istediler verdim ve 2-3 dakika sonra jeton düştü, siz kimsiniz özelden niye arıyorsunuz v.s dedikten sonra sövüp kapattım. Allahtan hesapta bakiye 0'dı ve daha yeni gelmişti. Ayrıca sesli yanıta v.s aktaracaklardı, allah bilir kredi kartı, kredi v.s de çıkarmaya çalışıyorlardı. Aradım hemen iptal ettirdim kartımı ama aradan 1 hafta sonra tekrar arandım ve bu sefer kallavi bir küfür çektim (adamın yutkunma sesi geldi resmen )
    Şimdi burda önemli olan kısım, bunlar benim bu bilgilerimi nerden biliyor? Bunun 2 açıklaması var,
    1- Banka datası hacklenmiş (öyle olsa zaten itibarları zedelenmesin diye açıklamazlar veya müdahale etmezler)
    2- Banka bilgilerimize erişen çalışanlar bu bilgileri satıyor.
    Artık bankanın kendi numarasından bile aransam güvenmem.
    Hatta para tutacağım hesabım olsa gidip kartını çıkarmam bu saatten sonra.




  • Aynısı TEB bonus kredi kartımda oldu. Tüm bilgilerimi bilerek hatta kredi kartımın ilk 8 hanesini söyleyerek konuştular. Allahtan erken ayıktım da para kaptırmadım. Hemen bankayı arayıp sorduğumda böyle birşey bağlantıları olmadıklarını söylediler. Kartı bloke edip kapattırdım. Ne olursa olsun bankanın böyle olağan olmayan büyük meblağlar için hele hele yurtdışı para transferi için telefonla arayıp teyit alması gerekiyor. Olağan olmayan işlemleri sistem tespit edebiliyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam çok geçmiş olsun eğer yapmadıysanız netten para çekilen firmayı bulun googleden ulaşabilirseniz web sitesine iletişim kısmı varsa ingilizce ya da hangi ülkeyse o dili bilen bi tanıdığınızdan yardım alın kartın çalındığını bu işlemi sizin yapmadığınızı işlemi onaylamaması gerektiğini bildiren bi mail atın eğer ürün kargolanacak bir ürünse ve kargolanmadıysa karttan para çekilen yabancı firma işlemi iptal edebilir, çok üzüldüm tekrar geçmiş olsun:(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani sizin adınıza üzülmemek elde değil ama bu konuda bankanın hiçbir suçu yok. Siz smsi dikkatli okumadan gelen kodu paylaşırsanız illaki bir yerden vururlar. Daha önce Enpara'da yaptığım ödemenin karşılığını alamadığım olmuştu. Enpara'yı aradığımda 15 gün gibi bir süre bekleyip daha sonra bir dilekçe yazmamı istediler 15 günün sonunda dilekçeyi yazıp faxladım 3 gün sonra param hesabıma dönmüştü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enparalıyım tüm mesajları okuyacağım takip.

    Şu tarz mesajlara da dikkat!

    Enpara kullananlar dikatli olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 13 Mayıs 2019; 0:59:17 >
  • Geçmiş olsun. Ben ilk enparayı açtırdıgımda kartı teslim etmeye gelen kişi, enparanım telefonunu kendi eliyle rehberime kaydetti. Ve bu numara hariç nereden ararlarsa dikkate almayın demişti. Adına çok üzüldüm. İnşallah çözülür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    Kart numarasının ilk 6 hanesi bankalara özeldir. Herkeste aynıdır yani. Kalanlar müşteriye göre değişir. Sizdeki fazladan 2 rakamı nasıl buldu acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçenlerde benide arayıp isim soy isim ve enparada kayıtlı olan ev adresimi söylediler. Yeni kredi kartınız 100 tl bonus puan ile bu adrese gönderilecektir diyip kapattılar, bundan öncede 2-3 kez daha aranmıştım. Hemde yeni açtırdığım ve bir çok yerde olmayan yeni hattımı aramışlardı
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.