Şimdi Ara

Enişteme rest çektim! Doğru mu yanlış mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: uzerimseni

quote:

Orijinalden alıntı: JoomlaPerest

quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Orijinalden alıntı: JoomlaPerest

Benim anlamadığım enişteler neden pek sevilmez ? Bende ilk evlendiğinde ablam uyuz oluyordum enişteme hatta bi ara kafaya koydum dövecektim her hareketi faul geliyordu şimdi iyi gibi, diğer eniştelerim içinde aynısı geçerli. Bir kaç can dostumda da durum aynı olum niye anlaşamıyorsun diyorum '' Gardaş iyi birşey yapsa bile sevmiyorum, kıl oluyorum '' diyor... Garip bir şey

Canınızdan çok sevdiğiniz ablanız veya kızkardeşiniz var diyelim. Gece biraz ne yaptıklarını... Ulan düşününce bile sinirleri bozuluyor insanın. Tamam normal, doğal şeyler ama canın çok sevdiğin insan söz konusu olunca farklı oluyor. Umarım düşüncelerimi aktarabilmişimdir.

Kesinlikle ben o yüzden gıcık almıyorum yani ben almıyorum eniştesini sevmeyen diğer arkadaşların düşünceleri nasıldır bilemem ama benim aklıma bunlar hiç gelmedi. Aslında benim sevmeme nedenim yeğenlerini benle kıyaslaması. Yok şunu almış, yok şöyle etmiş, yok şöyle akıllı uslu ulan bunlardan banane ? Çocuk dört dörtlük olsa da mukayese etse eyvallah diyecemde değil işte... Neyse bu aralar aramız iyi bunlar aklıma geldikçe gidip evine dövesim geliyor

Benimde aklıma hiç gelmedi böyle şeyler AurorAbeam ın dediklerine katılmıyorum Canından çok sevdiğin kız kardeşini heralde ona göre birine verceksin doğal olarak bu kişide canın gibi olmalı Öyleki anne-baban gece bu işi yaparken canın sıkılmıyor bu da aynı hesap olmalı Enişte de aileden biri sayılır

Hocam mesajımda da belirttiğim gibi bunlar normal şeyler. Hatta olması gereken şeyler, olmaması daha büyük sorun olur Ama dediğim gibi, dışarıdan, yabancı biri gibi gelir insana, alışana kadar ister istemez bu şekilde hisseder. Kısacası kıskançlık.

• doğru yapmışsın la bebe
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

Enişten astsubay değil general olsa dahi babana hizmet etmekten gocunmazdı.
    Bence yanlış yapmışsın .
    Bir yolunu bulup emir almaktan hoşlanmadığını bu yüzden kendini tutamayıp onu kırdığını söyleyip özür dilemelisin.

Bence de..
  • Birisi ailecek kıskanıyor demiş.
    Birisi çekemiyor demiş.
    Birisi o senin babana hizmet ederdi demiş.

Merak etmeyin çekememezlik yok.
    Zira biz onu çekemiyorsak o bizi hiç çekemez.
    Babamın yada benim onu kıskanıcak durumumuz yok, o beni kıskansın

Bu ilk değil.
    Her zaman böyle bana karşı.
    Ben pek sevmedim enişteyi ablamla evlendiğinden beri.
    Bana hep ters.
    O kadar insan içerisinde bana verdiği emri yaptıracaktı.
    Ben gidincede havalara girecekti, bakın görüyonuz mu kayınçoyu diye.
    Bende bir şekilde kızgınlığımı ispat etmiş oldum.
    Bu saatten sonra bana kalkıpta emir kipleriyle hitap edemez.

Babamın iyi yapmışsın demesi şundan kaynaklı; babam bir tekstil firmasının fabrikasında çalışıyor. Babamı arayıp, baba akşama iş çıkışı gelirken bana bi gömlek bide kravat getirsene, toplantı varda diyor. Ee babamda sen kimsin bana getir diyorsun diyor. Getirirmisin dese neyse. Ne demek getirsene? Böyle bi laf mı var ya. Ben oğluyum ben arayıpta baba bana akşam gömlek getirsene demiyorum. İşim olursa baba yarın lazım bi kravat getirirmisin mümkünse diyorum.

Babam bu yüzden ona kızgın, bu yüzden bana afferin lan eşşek sıpası dedi

Valla pişmandım ama artık değilim. Hep boyun eğersen her lafın altında kalırsak ezen çok olur. Bakalım bida bana bu şekilde davranabilecek mi.

• Eniştene bu yaptığının yanlış olduğunu belirttin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel Gray

Bi'şey dememiş.
    Toplum çinde varolabilmek biraz özveri gerektiriyor çok şımartmışlar seni.

Yanlış düşünüyosun yaş farkı yüzünden kimse birbirinin işini yapmak zorunda değil
  • benimde enişdem var bilmiyorum ne kadar doğru konuşuyorum ama bu sorunları konuşduğuna göre enişdenlen aranızda iletişim problemleri var yaşım 25 dir enişdemin yaşıda ya 33 yada 34 işde yeri gelir bir abi yeri gelir bir baba gibi yaklaşır emir verme işini ise doğrusu hiç böyle birşey düşünmedim arasıra sahile gider bir iki fırt bira çekeriz bana biraları aldırır ben hiç düşünmem emir verdi diye işyerine giderim verir kredi kartını git şunu al felan der bende müsaitsem alırım almaassam vereceği tepki ablamın abimin vereceği tepkilen aynıdır. kendisiylen kız meselelerini bile konuşacak kadar iletişimim vardır. psikolojik sorunlarım olduğunda bira içmek için kendisiylen nerdeyse dövüşecektim birayı bana içirmemişdi. ilaç kullanıyorum diye. anlayacağın arkadaşım sana tavsiyem kırıcı olma o senin büyüğündür. krıcı olma derken enişdenin yaptıklarını onaylıyorm anlamında değil yüz ifadenlen herşeyi anlata bilirsin örneğin küllüğü dök dediği anda yüzüne bir iki saniye bakıp memnuniyetsizliğini mimiklerinlen belli etseydin kesin bişeler anlardı bundan sonrada öle özürdilemek felan düşünme ablana bazı konuşmalarda laf vur enişdenin yanında erlik yapıyorum vb gibi sana emir gibi gelen konuşmalarda da şaka mahiyetine selam durmaya çalış emredersiniz kelimesini kullan ve o kelimeden sonra soğuk davranmaya çalış.

• İyi yapmışsın o vakitte o haraketi yapmasan yarın bigün dükkanda şınav çektirmeye başlardı
  • iyi yapmışsın
  • Ben de kararsız kaldım ne diyeceğim konusunda. Onun üslubu biraz yanlış olmuş ama işinden dolayı olabilir. 24 yaşındaymışsın bi de. Ama sen de çok üstüne gitmişsin adamın
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbuzik

bende bir enişte var totoş derim nonoş derim pandik atarım güler geçer. o da aynısını bana yapar. bu kadar fazla sert olmamak lazım. enişteler iyidir. benim 5 tane eniştem var hepsi şeker gibidir.

Tamam.
  • quote:

bende bir enişte var totoş derim nonoş derim pandik atarım güler geçer. o da aynısını bana yapar. bu kadar fazla sert olmamak lazım. enişteler iyidir. benim 5 tane eniştem var hepsi şeker gibidir.

Nasıl bir ilişki bu arkadaşım, ne yapıyorsunuz siz?
  • iyi yapmışsın bence nekadar yüz verirsen okadar fazla kullanırlar seni çalıltıgım yerde bende sonra gelen ama benden üst seviye bir eleman var benden 5 yaş kadar büyük bişi istedigi zaman yerini tarif ediyorum sonra işime bakıyorum
  • yanlış zamanda erken patlamışsın bence bir süre daha bekler sana karşı olan davranışlarında yine aynı tutumu izlediği takdirde oturur açık açık düzgün bir şekilde kendisiyle konuşmalıydın , ama sen gidip kızarak rest çekmişin yanlış yapmışın bir kere tamam onunda yaptığı yanlış belki ama illa o böyle yapıyor diye seninde resti çekmen gerekmezdi , gazetelerin üçüncü sayfalarında haber sitelerinin anasayfalarında görüyoruz hep olmadık kavgalar cinayetler adam yaralama öldürme haberleri ne sebeplerden oluyor , biraz sakin olmayı kendinize hakim olmayı denemelisiniz
  • bir daha sakın yapma bunu..

tamam mı..
  • quote:

allah bozmasın
  • bende senin gibi düşünüyorum o kimmiş te emir verebilirmiş bende hiç emir almayı sevmem kendime emir evrtdirtmem öğretmenler özel işlerini yaptırıyor diye 3 öğretmeni müdüre şikayet ettim bir keresindede dersten attı öğretmen müdürün yanına gidip
    - hocam ... öğretmen beni dersten attı benim başıma birşey gelse sorumlusu kim olacak dedim burası bir devlet kurumu dedim sınıfa aldırdı müdür

ve son olaak nöbetçiydim kantinci kalk şu çayları örtmenler odasına götür dedi cinlerim evereste tırmandı resmen bende o senin işin sen götür dedim :.... kaldı

HERZAMAN HAKKINI ARA

• quote:

Orijinalden alıntı: Wisian

Ben de kararsız kaldım ne diyeceğim konusunda. Onun üslubu biraz yanlış olmuş ama işinden dolayı olabilir. 24 yaşındaymışsın bi de. Ama sen de çok üstüne gitmişsin adamın

• Söylediği kelimeleri,kullandığı tabirlere dikkat etseymiş durumlara gelmezdiniz en azından bundan sonra dikkatli olur enişten.
  • bu askerlerin hepsi böle hocam benim babamda asker askerlere
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.