Şimdi Ara

Enişteme rest çektim! Doğru mu yanlış mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eniştemin bir yakının bilardo salonu var.
    Bugun oraya gitmiş, bende çarşıdaydım bankada işlerim vardı.
    Benide çağırdı yanına bankaya gideceksen şunuda yatır dedi (!) sanki babasının oğluna emir veriyor! İyi dedim aldım yatırdım geldim.

Al dedim enişte yatırdım, otur bi kahve iç dedi.
    Tam kahve içicem sigara tuttu yaktık.
    Küllük dolmuş.
    Şunu boşalt gel dedi.
    Benimde sabrım taştı.

Ben senin kölen değilim enişte bey, dökmüyorum küllük felan. Burda çalışan var o döksün. Sen bana emir veremezsin. Nedir bu ya dedim.
    Oğlum burda en küçük sensin ne olacak döksen ya dedi.
    Dökmüyorum ulan, dökmüyorum. Bırak artık bana emir vermeyi ben senin askerin değilim dedim.
    (Kendisi Astsubay)

Bunun üzerine ordan çıktım akşam hemen ablama yetiştirmiş.
    Ablamda beni aradı neden böyle yaptın o senin enişten diye.
    Bende eniştemse enişteliğini bilsin kölesi değilim emir veremez bana dedim.
    Tamam haklısın ama biraz saygı gösterseydin keşke dedi.
    Bırak abla dedim onunda suratına kapattım.

Ablam hemen babamıda aramış.
    Babamda geldi, iyi yapmışsın lan eşşek sıpası dedi

Ama şimdi pişman oldum. Onca kişinin arasında adama bağırdım çağırdım. (32 yaşında benden 8 yaş büyük)
    Her zaman bağırıp çağıran adam bana hiç sesini çıkartamadı ben bağırıp çağırınca öylece baktı kaldı bana.

Sanki askeriyede gibi. Askerlerine emir veriyor sanki.
    Yahu ben sivilim senin kayınçonum eşinin kardeşiyim sen nasıl bana emirle hitap edersin?
    Ben babamda emir almamışım sen mi emir vereceksin?
    Ablama karşıda böyle.
    Yemeği hazırla, çay koy, erken kalk, ayakkabıları düzenle, kapıya bak.
    Ohooooo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 13 Şubat 2010; 4:59:21 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Enişteme Rest Çekmek: Doğru mu Yanlış mı?

Enişte ile restleşmek, aile içinde sık karşılaşılan bir durumdur. Bu durumun doğru mu yoksa yanlış mı olduğu, çeşitli faktörlere bağlı karmaşık bir konudur.

Rest Çekmenin Nedenleri

Enişte ile restleşmenin nedenleri arasında şunlar yer alır:

• Fikir ayrılıkları: Enişteler ve kayınbiraderler, farklı aile geçmişlerinden ve değer sistemlerinden gelebilir, bu da anlaşmazlıklara yol açabilir.
    • Çıkar çatışmaları: Enişteler, aile kaynakları veya kararlar üzerinde rekabet edebilirler.
    • Kişisel sorunlar: Enişteler arasında geçmişten gelen çözülmemiş sorunlar veya uyumsuzluklar olabilir.

Rest Çekmenin Sonuçları

Enişte ile restleşmenin olumsuz sonuçları şunlardır:

• Aile içi huzursuzluk: Restleşme, aile içinde gerilime ve bölünmeye yol açabilir.
    • İletişim kaybı: Restleşme, enişteler arasındaki iletişimi kesebilir ve onları birbirlerinden uzaklaştırabilir.
    • Üzüntü ve stres: Restleşme, duygusal sıkıntıya ve stres seviyelerinin artmasına neden olabilir.

Alternatif Çözümler

Enişte ile restleşme yerine, şu alternatif çözümler düşünülebilir:

• İletişim: Fikir ayrılıklarını açık ve saygılı bir şekilde tartışarak çözmek.
    • Empati: Eniştenin bakış açısını anlamaya çalışmak ve onunla empati kurmak.
    • Sınırlar belirlemek: Saygı sınırları belirleyerek ve bu sınırlara uymak.

Sonuç

Enişte ile restleşmenin doğru mu yoksa yanlış mı olduğu, her bireyin özel durumuna bağlıdır. Ancak restleşmenin genellikle olumsuz sonuçları olduğu ve mümkün olduğunda alternatif çözümlerin tercih edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bi'şey dememiş.
    Toplum çinde varolabilmek biraz özveri gerektiriyor çok şımartmışlar seni.
  • Rol çatışması oluyor eniştende.
  • hele bi soluklan yeğen .

iyi yapmışsın .
  • sanki kan davalın ya
  • saçmalamışın bnm abim bana dukkanda yapmadığını bırakmıyordu eşşek gibi süründürüyordu abi diye bir şey diyemiyorduk yakın olduğu halde adam enin ablanın kocası ben ablam kırılmasın diye bin türlü takla atıyorum aman incilmesin sen kadının kocasına ettin laflara bak bi kulluk boşalttın bide banka gittin çokmu şey istemiş bak adam seni çağırmış kahve içelim demiş sıgara tutmuş samimi olmak istiyor kardeşi gibi görmek istiyor çok ayıp yaptığın bence hemen özür dilemelisin ablandanda eniştendende
  • bende bir enişte var totoş derim nonoş derim pandik atarım güler geçer. o da aynısını bana yapar. bu kadar fazla sert olmamak lazım. enişteler iyidir. benim 5 tane eniştem var hepsi şeker gibidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o da ayıp etmiş sende ayıp etmişsin.
    yapmasan daha iyiydi. en azından başbaşa kaldığınızda söyleyebilirdin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Ablam hemen babamıda aramış.
    Babamda geldi, iyi yapmışsın lan eşşek sıpası dedi

Gereken cevabı baban vermiş zaten

Bence haklısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbuzik

bende bir enişte var totoş derim nonoş derim pandik atarım güler geçer. o da aynısını bana yapar. bu kadar fazla sert olmamak lazım. enişteler iyidir. benim 5 tane eniştem var hepsi şeker gibidir.

• adam herkese emirvari konuşuyorsa yaptığın doğruymuş hata çok da iyi yapmışsın.yoksa sorunluluğun bile olmayan kişi yüzünden hayatın zindan olur.br de tam tersini düşün,ya sesini hiç çıkarmasaydın,onun dediklerini harfiyen yapsaydın şu an daha çok pişman olmaz mıydın?
  • İyi yapmışsın boş ver.
  • eniştenin yerinde olsaydım seni vururdum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Ozan

quote:

Orijinalden alıntı: arbuzik

bende bir enişte var totoş derim nonoş derim pandik atarım güler geçer. o da aynısını bana yapar. bu kadar fazla sert olmamak lazım. enişteler iyidir. benim 5 tane eniştem var hepsi şeker gibidir.

bunlarda gay anasını bi sınıfta var bide dh da

• gene sen enıstene patlayabılmıssın benım enısteler tam bı mıymıntı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifa_05

o da ayıp etmiş sende ayıp etmişsin.
    yapmasan daha iyiydi. en azından başbaşa kaldığınızda söyleyebilirdin

• Askeriyede sandı heralde kendini artist
  • Bana biraz abartmışsın gibi geldi .
  • emir felan düşünme..
    büyük küçük saygısı gibi düşün bunu,kıdem felan olarakta görme..

babanlar ,dedenler gitseler eniştenin oraya bu sefer enişten hizmet eder onlara isyan etmez...
    sevmiyorsan dahi olsa sert çıkışmasaydın keşke..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.