Şimdi Ara

Engellileri ne kadar tanıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar belki çoğunuz okuyup geçecek belkide çoğunuz okumayacak bile hatta belkide konu silinecek. Sizlere sorum olacak.

ENGELLİLERİ NE KADAR TANIYORUZ?

Ben 21 yaşında engelli bir gencim tedavisi olmayan bir kas hastalığım var güçlükle yürüyorum yanımda kimse olmadan bir yere çıkamıyorum ve çıktığım zaman görüyorum ki insanlarımız çok duyarsız. Kimisi görme engellilerin yoluna araba park etmiş kimisi engelli otoparkı boş oluyor diye engelli olmadığı halde arabasını oraya park etmiş. Otobüse bir engelli biniyor çoğu yerinden bile kıpırdayıp yer vermiyor. Bizler için bunlar çok önemli şeyler. Kaçınızın engelli arkadaşı var? Kaçınız tam olarak engelli biri ile dostluk kuruyor? Ben yine zorda olsa yürüyorum ama tekerlekli sandalyede olan arkadaşlarım var onlar için yaşamak çok daha zor ve manevi desteğe ihtiyaçları var. Dışarı çok çıkıp ortama karşımadıkları için sosyal hayatları kısıtlı oluyor bir dosta bir arkadaş a öyle ihtiyaçları var ki lütfen onlardan uzak durmak yerine onlara yakın olun dost olun. Hem hepimiz birer engelli adayı değil miyiz yarına garantimiz var mı? Aynısı sizin başınıza da denk gelebilir. Elbetteki sorumlu olan arkadaşlarımızda var aramızda herkes kötü demiyorum. Bu konuyu açmaktaki amacım bilinçlerdirme amaçlı lütfen engellileri koruyun onlara öcü gibi bakmayın onlarla dost olun engelli haklarını ihlal etmeyin ve ihlal edenede ikaz edin. Yolda gördüğünüz bir görme engelliyi elinden tutun karşıdan karşıya geçirin Otobüse binen bir engelliye kalkıp yer verin. Son olarak elinizin ayağınızın gözünüzün kulağınızın kıymetini bilin Allaha şükredin. Camdan top oynayan çocukları seyretmek , halı saha maçına gidememek öyle zor ki? Halinize şükredin ve engellileri dost edinin. Yazım umarım yanlış anlaşılmaz ve umarım biraz dahi olsa işe yarar hepiniz sevgi ile kalın sağlıcakla kalın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• peki hiç isyan ettiğin oldu mu kardeşim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok geçmiş olsun. Haklısınız insanların çoğu bu konuda çok duyarsız. Aslında yapılması gerekenler de zor değil ki. Up

• Ben engellileri hiç tanımıyorum
    Çünkü hiç kimse engelli değildir. Engelli bir insan kendini engelsiz olarak görürse normal bir insanı 10 a 20 ye katlayabilir çok örneği de vardır...

• Y*S kullanıcısına yanıt
    Evet bazen ama sonrasında benden kötülerini düşünüp halime şükrettim.

• DMD hastası mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robert Nesta -- 15 Ekim 2014; 15:27:13 >
  • Myopati(disferlinopati) hastasıyım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.