Şimdi Ara

Bu Kadınlar Niye Böyle? (Merak ve Sitem) (Uzun Konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda kafama takılan bir şey var dostlar. Şimdi çoğu kadın sosyal medya köşelerinde sürekli "romantik erkek istiyoruz", "iyi aile babası olacak bir erkek olmazsa olmaz", "sadakat en önemlisidir", (birbirine sarılan iki sevgili görünce) "şöyle sevenimiz olmadı be" tarzında şeyler yazıyorlar. Ben de bunca zaman bayağı safmışım ki bu kadınlar gerçekten paraya değil karaktere bakıyor sanmaktaydım birkaç gün öncesine kadar. Çünkü kurduğum mantık aslında şuydu: "Zaten bu devirde erkek de kadın da eşit iş olanaklarına sahip. Ünlü olmak ve sosyal medyadan para kazanmak çok kolay ve bu ünün neredeyse hiçbir saygınlığı yok. Tüm bunlara rağmen toplumda karşı cinse gösteriş yapmayı birincil hedefi haline getirmeyen, gözü başkalarında olmayan, eşini adam gibi sevecek insan sayısı cidden az. Bu yüzden bu erkekler revaçta olmalı. Kadın çalışmaktaysa eğer, kocasından fazla kazansa bile aile bütçesine eşit derecede destek olurlar, böylelikle ilişkide erkeğin maddi durumu öncelikli olmaz." (aslında hala doğrusunun bu olduğuna inanıyorum)

Lakin, güzelliğinin yanı sıra gayet ahlaklı ve akıllı olan bir kadının (kendisi tam da romantizm falan isteyecek duygusal biri), Instagram'da spor arabasıyla poz veren, kaslı, ultra zengin (ama bunların dışında başka bir tane bile iyi özelliğinin olmadığı dışarıdan kolaylıkla belli olan, çorap değiştirir gibi kız arkadaş değiştiren, aile babası olmak bir kenara hiçbir kadınla 2-3 aydan uzun süre sevgili kalamayanlardan olan, serseri tipli) 20-30 tane elemanın gönderilerini hunharca beğendiğini gördüm. Şoke oldum ve feci derecede hayal kırıklığına uğradım.

Demek ki benim romantikliğim, sevdiğim kadına sayfalar dolusu şiir yazacak olmam, saf sevgim ve çabalarım sırf zengin olmadığım için koca bir sıfırmış ha, öyle mi? Belki ben profesör falan olacağım; ama kendime lüks bir spor araba alamadığım için, dairelerim olmadığı için, hayatımı kas yapmaya adamadığım için; okuduğum kitapların, verdiğim emeklerin, tutkularımın, hayallerimin hiçbir kıymeti olmayacak bu kadınların gözünde (istisnalar elbette vardır, lakin biliyorsunuz ki istisnalar kaideyi bozmaz). O zaman hiçbirimiz üniversite okumayalım, hepimiz e-ticaret zırvalarına atılalım, hayattaki tek derdimiz para kazanmak olsun, günde 10 saatimizi dambıl kaldırmaya harcayalım. Düzgün erkekler olarak başka türlü adam yerine konulmayacağız yoksa.

Madem "kadın-erkek eşittir" diyorsunuz, o zaman niye lüks spor arabaları, daireleri, yatları-katları evleneceğiniz adamdan bekliyorsunuz a kadınlar? Madem eşitiz, siz alın o arabaları, evleri, arsaları. Tarih boyunca hep erkek maddiyat bakımından kadına baktı, biraz da siz bize bakın! Madem "biz sevilmek istiyoruz" diyorsunuz, o zaman niye aşk&karakter dışında zibilyon tane kriter belirliyorsunuz? Acı gerçek şu ki, dış görünüş olarak çok dezavantajlı olanlarınız hariç (bunlar zaten azınlıkta) hepinizi bazı erkekler çok çok seviyor; ama siz sırf zengin, kaslı ve itibarlı olmadığı için onları görmüyorsunuz.

Dünyanın en varlıklı adamıyla da evlenseniz, o adam eğer karaktersizse neye yarar ki? Allah aşkına söyleyin bana. Gerçekten, aranızda karakterin önemini kavrayabilen bir kişi bile yok mu hanımlar? Ha, şunu da ekleyeyim, "hem zengin hem de iyi huylu birini bulurum" kafasındaysanız eğer, bunun olma ihtimali milyonda birdir anca. O milyonda bir ihtimal için mi yaşıyorsunuz siz?

Lafı çok uzattım çünkü çok doluyum. Bu yazdıklarıma bilhassa kadınlar cevap verirse çok memnun olurum, zira onların ağzından duymak istiyorum bazı şeyleri. Yazdıklarımı okuyan, okumayan herkese iyi günler.

• Bu forumda karı bulamazsın, o yüzden c karılardan cewap veren de olmaz ancak şunu bil ki AİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ sözü tezahür etmiş senin olayda... O yüzden kafaya takma ve yola dewam...

• Hem kadinlarin soyledigiyle yaptigi tutmuyor diyorsun hemde kadinlar cevap versin diyorsun. Burda kadin azdir, cevap veren olsa bile ayni seyi soyleyip instada serserileri begenmeye devam edecektir.

Once kadinlara bu kadar cok anlam yukleme, cunku onlarda bunu neden yaptigini tam olarak bilmiyor. Zenginlik ve serserilige her kadin cekilir, cunku icgudusel olarak insanlar ilkel duygularla hareket ederler, erkeklerin guzel salcali kadinlara bakmasi gibi.

Prof olacaksan kendin icin ol, kadin dusurecegim diye degil. Kadinlar ne dusunur diye dusunmeyi birak, kendi dusuncene deger ver.

Kadinlar ilkel durtulerle hareket ederler ve kendi soyledikleri yalana kendilerini inandirirlar, bu onlarin insan doguran bir varlik olarak dogalarinda vardir. Doguracagi cocugun babasinin ona guclu hissi vermesi ve varlikli olusu ister istemez onu etkiler cunku bu doguracagi cocuga bol kaynak ve hem kendisi hem cocugu icin guvenlik demektir. Ilkel caglarda zayif ve varliksiz erkeklerle olan kadinlar guclu erkekler tarafindan kacirilip cocuklari öldürülmüs yada anasiz kalmis, bu bilgiyi kadinlar nesilden nesile genleriyle aktararak cinsel cekim guclu ve varlikli akilli erkeklere karsi gelismis.

Ayni zamanda erkeklerde dogum daha kolay oluyor ve cocugu daha iyi besler diye genis kalcali ve buyuk kemeli kadinlara cinsel cekim duyar.

Bu bilgiler isiginda kafanda canlandirdigin ve ebeveynlerinin sana ogrettigi kadin imajini yeniden gozden gecirip hayata birde bu pencereden bakarsan bircok sorun cevaplanmis olur. Kadinlar secilmis erkeklere cekilir yani bircok kadinla birlikte olan ve birlikte olmayi istedigi, cunku diger kadinlar onu sectiyse vardir bir bildikleri derler. Oyle esine sadik isten eve evden ise baska kadinla flortlesmeyen adami durtusel olarak istemezler, ben biraksam kimse almaz bunu diye dusunurse kisa zaman sonra birakir o adami. Kadini hep rekabette tutmak gerekir, erkegini kaybetme korkusu olmasi gerekir, yoksa iliskiyi zehir eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 23 Haziran 2024; 10:36:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.