Şimdi Ara

Engellilere yapılan ÖTV indirim zulmü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
12.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elma

    Çok çok çok az bir kitle mi  



    Alıntıları Göster

    Bu konuda bir veri yok, kaç kişi yararlanmış, kaçı iptal olmuş, kaçı şikayet almış belli değil. Herkes etrafında gördüğünü söylüyor. benim etrafımda yok, hiç yok mu diyeyim.

  • fotifoti kullanıcısına yanıt

    Özel durumunuzu bilemiyorum. Elinizdeki belgeleri inceleme şansım da ne yazık ki yok.

    Yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız.

    Şimdi aslında sorunun kolay bir çözümü var sağlık bakanlığında pandemi sürecinde bir heyet oluşturulur, bu heyet kararı ile öncelikle kronik rahatsızlıklarla verilmiş raporlar hak mahrumiyetine uğramadan uzatılır (kısmen yapıldı), Şüphede kalınan raporlar öncelikle hastane kayıtları üzerinden denetlenir (bu yapılmadı), gerek varsa hasta tekrar muayene edilir(bu da yapılmadı hemen herkes tekrar muayene oluyor).


    İkinisi hastalıklarınıza karşın sunduğunuz belgeler devlet hastanesinden değilse sağlık kurulunda yok hükmünde, sağlık kuruulunu denetleyen denetçiler takribi 5 yıldan uzun bir tetkik varsa yenilenmesini öneriyorlar. Aldığınız raporlarda bir yanlışlık olursa bu yanlışlığı yapan hekime edindiğiniz kazançların rücu edilmesine gidilebiliyor. Emsal kararlar var. Hekimler bu ortamda bu tetkikleri istemek zorunda kalıyorlar, yani kimsenin niyeti sizi oradan oraya koşturmak değil, esas dert evrak hazırlığını tam yapmak.


    Size nacizhane bir akıl vereyim, önceki tetkikleriniz eğer devlet hastanesinde yapıdıysa bunları bir araya getirip il sağlık müdürlüğüne ilgili birime şikayetçi sıfatı ile değil, ricacı olarak bir müracaatta bulunun. Yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Hatta heyetten sorumlu başhekim yardımcısı ile de görüşebilirsiniz, o da bir çözüm olabilir.


    İkinci bir olay belki buaradan sizin gibi kronik hastalığı olan birileri okur ve faydalanır diye yazıyorum. Eğer kronik bir hastalığınız varsa (sizin nf2 hastalığınız gibi) rapor için öncelikle daha önce takip edildiğiniz hastanelere müracaat edin, işiniz hızlanır ve kolaylaşır. Eğer önceki hastanenize müracaat edemiyorsanız o hastaneden evraklarınızı ve ek olarak hastalığınız ile ilgili "durum bildirir raporu" temin edin. Zira kronik hastalıkları başka hastanelerde takip edilen hastaların önceki muayene ve tedavi durumlarını bilemediğimiz için sil baştan tetkik istemek zorunda kalıyoruz.


    Hekimler çok pimpirikli davranıyor, özel hastanede 2-3 kere asıtım, diabet, depresyon reçetesi yazdırıp sonra benim hastalığım var diye heyete başvuran çok sayıda hasta gördüm. Böyle kötü tecrübeler bizleri bu şekilde çalışmaya itiyor. Olay şahsınızla ilgili değil. Aslında ilk cümlede bahsettiğim gibi bir tamim ile kolaylıkla düzelebilecek bir durum.

    Size ve babanıza çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede çözüme kavuşursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayihani -- 3 Ocak 2021; 23:10:18 >




  • fotifoti kullanıcısına yanıt

    Valla haklısınız, maalesef.

  • kayihani K kullanıcısına yanıt

    Çok sağ olun Hocam. merak ettiğim esas husus da " Aldığınız raporlarda bir yanlışlık olursa bu yanlışlığı yapan hekime edindiğiniz kazançların rücu edilmesine gidilebiliyor." buymuş galiba. Çünkü doktorların gözünden korkuyu okuyorum. Kulak duymayınca başka hassalar gelişiyor :) gerçi ehliyet verilmesiyle bir kazanç sağlamayacağım.


    Bahsettiğiniz çözüm henüz ortada yok. En baştan eski raporları saymayıp hem hastanın hem doktorun yükünü artırmaları bile saçma. Doktor da virüs yükü altında kalıyor, ne gerek var? mevcut raporları 2 sene idare etseler ülke ne kaybeder?


    Raporlarım Üniversite hastanesi olsa da takibim Haluk DEDA tarafından yapıldı. Ondan alacağım bir belge işimi kolaylaştırır inşallah.


    Tavsiyeleriniz ve anlayışınız için teşekkür ederim, inşallah bu sefer alırım.

  • fotifoti kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, yardımım dokunacaksa mutlu olurum.

    Kolaylıklar dilerim.

  • DarthLuca D kullanıcısına yanıt
    Limiti o yüzden peki ne oldu?

    BMW 320D EDİTİON M SPORT İlan No: 886075004https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-engelli-plakali-araclar-otomobil-bmw-320d-edition-m-sport-886075004/detay

    Böyle arkadaşlar türedi. İşin kolayına kaçıp en yüksek fiyatlıyı buldum da limit üstü kalan tüm araçlarda durum bu. Limit olmasa sıfırını alacağınız aracı limit üstü kaldığı için fahiş fiyata satıyorlar. Kaldır limiti koy 5 sene satış yasağı. İhtiyacı olan alır, al-sat yapan da girmez, satamayacağı araba için de üçkağıtçılar uğraşmazlar. Şu an fiyatlar zıpladığı için cazip görünüyor. 5 yıl bir araca mecbur kalmanın pek cazip tarafı yok. 2 araç eskittiğim için biliyorum. Normalde aracımın değer kaybetmesi lazım,

    Yani engellinin raporunu zorlaştırmak, işini zorlaştırmak yerine satışını zorlaştırmak, cazibesini azaltmak lazım ki artniyetliler uğraşmasın. Nasıl iştir anlamam kimsenin aklına gelmiyor

    ülkenin her şeyi ters :)




  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    Bos paket corollaya bin sende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teramycin

    Bos paket corollaya bin sende.

    Boş pakette kör nokta uyarı yok, anahtarsız giriş yok. Sen bana kulaklarını ver, ellerini ver ben sana boş paket corolla hediye edeyim.

  • 330 a artık sadece b sınıf arabala alınır hale gelmiş durumda geçen senenin 2020 ocakta 300 lira limit ile d sınıf araçların fullu alınabiliyordu iyice kötüye gidiyor.

  • olay dönüp dolaşıp işini düzgün yapmayan ve bu sayede açığı keşfeden vatandaşların suistimali yüzünden mağdur olan engellilere oluyor. Kısacası özeti bu.


    yine olay dönüş dolaşıp hükümetin izlediği yanlış politikalara geliyor, adalet düzgün işlese ne vatandaş suistimal edebilir nede hekim yanlış rapor yazar nede engellilerin hakları gasp edilir.


    vatandaşa süreli rapor veriyor, takip de etmiyor gel 2 sene sonra tekrar bakayım diyor, o insanlar günlerce git-gel hastanelerde perişan oluyor, bazı doktorlar kafasına göre rapor veriyor, engeli az olana fazla engeli fazla olana az oran veriyor.


    Bizim ülkemizdeki ego yu toplasalar aya merdiven olur heralde. çekememezlik fesatlık hak getire.

  • Engelli arkadaşların işi çok zor. Ne kadar empati yapmayı denesekte belki karşı tarafın yaşadığının 10 da birini hayal edebiliriz.

    Doktor arkadaşların da işi çok zor. Sahtekarları cezalandırmak yerine rapor vereni cezalandırıyor. Sahte rapor almak, rapor vermekten daha düşük bir suç.

    Ötv rezilliğinden dolayı insanlar vergi kaçırmaya çalışıyor ki bence haklılar. Ancak başkasını ötv li alıyor diye suçlamak ise klasik Türk zihniyeti, benim yok Senin de olmasın.

    Üzücü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Sorun engelliler ile değil, engelli adına otvsiz araba alıp arabayı engelliye yarar şekilde kullanmayanlarla.

    Aynen kardeş.

  • Memlekete bak. Şu işi Ankara'da yapsan, hastanede de tanıdık olsa zort diye yaparsın. Elazığ olunca tanıdık olmayınca böyle oluyor. İyice abuk bir memleket olduk. Devletle uzaktan yakından alakalı işin olduğu zaman, işinin hızlı ve sorunsuz olmasını istiyorsan tanıdık şart falan... Tanıdık derken de bakan falan değil ha! Hastanede bir adet baba doktor yeter. Durumun gerçekliğini biliyorsa, diğerlerine "kanırtmayın aga, testleri yapıp verin" der. Organizasyonu da yapar. Seni yormadan iki git gel ile hallederler. Raporun da çıkar. Mesele kapanır.


    Ama ben çok kasmazdım ne yalan söyleyeyim... Türkiye'nin hakkı otomobilde ikinci el leş araba. Leş bir araba alır otururdum aşağı. Bunların hiçbiri ile uğraşmazdım. Hatunun arabasının yıllık MTV'si 210TL. Sigortası 700TL, kaskosu 800TL. Çiçek. Mis.


    Anneme verdiğim Mini'nin MTV'si 1600TL. Sigortası 1100TL. Kaskosu, sıkı durun, 4000TL.  


    Eşimin arabası gibi bir araba alırım. Birinin üzerine çıkarsam da umurumda bile olmaz. Arabayı çöpe atar, gece yastığa kafamı koyduğum gibi uyurum. Türkiye'nin hak ettiği budur.


    Araba Mini diye baba lastik alacağım. Bir komyon para vereceğim falan... Ne gerek var? Benim 325.000km'deki Fusion'a alt marka lastik aldım. Vur kır parçala. Çukura düş, balon yap. Yar. Ne fark eder? Kaç para lan lastik?  Özgürlük budur.


    Mini sanayiye bakıma giriyor. 700TL'ye çıkıyor. Fusion sanayiye bakıma giriyor. 350TL'ye çıkıyor.  


    ---------------------------


    Özetle ben leşçilik yapardım. Hatta sık sık yapardım. Al, bir yıl bin, sat. Başka leş al falan... Neden olmasın yani? Arıza ihtimalini de başkasına kaskalla. Sadece kasko vergi sigorta. Bin git. Lastik bile alma. O da olur mu olur? Lastiği diri bir araba al. 2 yıl bin sat.  Türkiye'nin hakkı budur yani.


    ---------------------------


    Corona falan yoktu. Annemde ağır işitme kaybı var. Ehliyeti eski. Kaybetti ehliyeti. Yenilemesi lazım. Korkuyor "aile hekiminden rapor gerekiyormuş, o benim işitme kaybımı biliyor, sevk yazarsa bir kamyon uğraş..." İki yıl ehliyet yenilemedi. Ehliyetsiz gezdi. Hiç çevrilmedi. Çevrilse çoğu çoğu ehliyeti bulundurmamaktan ceza yiyecek. Çünkü aslen ehliyeti var. Bulundurmama cezası da 120 lira mı ne... Geçen yıl arabayı vurdu. Pert etti. Kontrol için hastaneye gittiği için yaralanmalı kaza olarak geçti. Polis geldi. Ehliyet soruyor. Dayadım fotokopiyi. Kimse aslı nerede diye sormadı. Sorsa ne olacak? Çoğu çoğu 120 lira ceza yiyecek.  


    Neyse, ertesi hafta arabanın içini boşaltırken ehliyeti buldum. Ayak altındaki havalandırma zottirisinin içine düşmüş.  

    Corona başlamadan hemen önce de aile hekimi ile işim oldu. Sohbet sırasında annemin ehliyeti mevzusunu açtım. Annemi hatırladı. "Canavar gibi o ya, gayet de iyi duyuyor (canavar bir çift işitme cihazı sağ olsun). Gelsin, ben raporu vereyim sevke gerek yok yau!" dedi. Akşamüstü annem damladı aile hekimine. Aldı raporunu...   


    Türkiye budur.


    ---------------------------


    Engelliler için olan ÖTV indirimine gelince: Engellilerin hakkıdır. Zerre lafım yoktur. Bu konunun suistimal edilmesi engellilerin işini zorlaştırmakta. Suistimal edene de sinirlenmiyorum. Kendine sahte rapor alan varsa acayip sinir olurum da, gerçekten engelli olan birinci dereceden akrabası sayesinde onun üzerine araç alıp aslen kendine araç alanlara hiç mi hiç kızmıyorum. Vergi ödememeyi beceren ödemesin kardeşim. Devletin bunun önüne geçebileceğini de sanmıyorum. Engelliyi darlamayı da ayıp olarak görüyorum.


    Ancak bu suistimal engellilerin hayatını zorlaştırmakta. Orası da doğrudur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 4 Ocak 2021; 15:11:23 >




  • evet malesef bir kitle var engelli ve yakınlarını araba yüzünden kıskanıyor , neden?



    siz bana porshe ferrari bugatti mclaren getirin bi tarfta kardeşimin sağlığı olsun net söylüyorum, qmk arabasının nedir araba nedir? 4 teker güçlü güçsüz 1 motor...


    ben unoyla clio 2 ile mutlu mesut yaşarım da keske o iyi olsa, devlet üzerine düşeni yapıp bir hak tanıyor sagolsun, limite katılıyorum bu kadar sıkıntılı oldugumuz dönemde 500bin tl lik arabada olmaz 330 bine neler geliyor yeter artar (200 civarı otvsiz hali) ancak vasi ile alınan araçlarda brokratik engeller cok fazla gözden geçirilmesi lazım

  • Engellilerin ehliyet yenilemesi resmen işkenceye dönüştürüldü, aile hekiminden hastaneye sevk al, hastaneden aldığın raporla il sağlık heyetine gir. İşin garip tarafı SGK beni zaten emekli olduğum için kontrol muayenesine sevk etmiş, raporuma nasıl araç kullanacağıma kadar yazılmış...Ama il sağlık bu raporu kabul etmiyor ve git yeniden rapor çıkart diyor. Rapor çıkara çıkara rapor koleksiyonu sahibi olduk.

  • Bir engelli olarak bu süistimal edilme olayıyla yıllar önce karşılaştım. Bir komşumuz kocasına araba almak için teklifte bulunmuştu. Kabul etmedik tabii ki. Öte yandan çevremden engelli olup da, işine dahi gitmeyip sadece oturduğu yerden maaşını alanları da duydum. Ki bu dediğim kişilerin genelde engeli bile yok denecek kadar az. Maaş alabilmek için engelli raporununun yüzdesini tanıdık doktorlarla yükselten mi dersin. Böyle insanlar maalesef mevcut. Bu da bizim gibi insanlara ön yargıyla bakılmasına sebep oluyor.


    Öte yandan yasalar bu dediğim tiplere hiç uğramaz. Ama konu sahibi gibi gerçek mağdurlar sözüm ona yasalarla, bürokrasiyle yıldırılır. Umarım sorununuz çabucak çözülür.

  • Bu ülkede engelli olmak zor. Asıl korkulan ise bütün organlar düzgün bir şekilde çalışırken beyinden özürlü olmaktır. Keşke hayatlarında bir gün engellilerin yaşadığı zorluğu yaşasalar. Hatta ailelerin yaşadıklarını bir düşünseler. O zaman belki devletin öcü diye gördüğü engellilere sadaka niyetine verdiği ÖTV' yeyi ağızlarına dolamazlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evil2302 -- 4 Ocak 2021; 18:49:1 >
  • Hocam konunu baltalamak için söylemiyorum. Haklı olmasına haklısın, ancak bir arkadaşın da daha önce söylediği gibi sorun ÖTV'nin kendisinde.


    Bu vergiler artık gırtlağımıza kadar geldi. Biz vergi verelim, diğerleri çalsın.


    Bu düzen böyle devam edemez artık.


    Muafiyetlerle, indirimlerle olmaz. Bu ÖTV denen zulmün toptan kalkması lazım artık. Bu konuda herkesin birlik olması lazım.


    Adamlar eşeği önce kaybettirip sonra bulduruyor, sonra buna sevinmemizi istiyorlar.


    Neymiş Playstation 5 gümrük vergisi %50'den %20'ye inmiş.


    ÖTV'yi 5-10 puan indirse müjde diye haber yapacak utanmazlar.

  • doktor olsam her gelene kendi branşımdan maks kusuru yazar verirdim %80 ötv mi olur haraç keser gibi %18 kdv ni alıyorsun %15 de ötv olsa hadi neyse diyecem %80 nedir 15.000 euroluk araba oluyor 300k


    Eskiden karı koca memur sıfır golf jetta biraz zorlasa passat tiguan alabiliyordu şimdi polo alamıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Memlekete bak. Şu işi Ankara'da yapsan, hastanede de tanıdık olsa zort diye yaparsın. Elazığ olunca tanıdık olmayınca böyle oluyor. İyice abuk bir memleket olduk. Devletle uzaktan yakından alakalı işin olduğu zaman, işinin hızlı ve sorunsuz olmasını istiyorsan tanıdık şart falan... Tanıdık derken de bakan falan değil ha! Hastanede bir adet baba doktor yeter. Durumun gerçekliğini biliyorsa, diğerlerine "kanırtmayın aga, testleri yapıp verin" der. Organizasyonu da yapar. Seni yormadan iki git gel ile hallederler. Raporun da çıkar. Mesele kapanır.


    Ama ben çok kasmazdım ne yalan söyleyeyim... Türkiye'nin hakkı otomobilde ikinci el leş araba. Leş bir araba alır otururdum aşağı. Bunların hiçbiri ile uğraşmazdım. Hatunun arabasının yıllık MTV'si 210TL. Sigortası 700TL, kaskosu 800TL. Çiçek. Mis.


    Anneme verdiğim Mini'nin MTV'si 1600TL. Sigortası 1100TL. Kaskosu, sıkı durun, 4000TL.  


    Eşimin arabası gibi bir araba alırım. Birinin üzerine çıkarsam da umurumda bile olmaz. Arabayı çöpe atar, gece yastığa kafamı koyduğum gibi uyurum. Türkiye'nin hak ettiği budur.


    Araba Mini diye baba lastik alacağım. Bir komyon para vereceğim falan... Ne gerek var? Benim 325.000km'deki Fusion'a alt marka lastik aldım. Vur kır parçala. Çukura düş, balon yap. Yar. Ne fark eder? Kaç para lan lastik?  Özgürlük budur.


    Mini sanayiye bakıma giriyor. 700TL'ye çıkıyor. Fusion sanayiye bakıma giriyor. 350TL'ye çıkıyor.  


    ---------------------------


    Özetle ben leşçilik yapardım. Hatta sık sık yapardım. Al, bir yıl bin, sat. Başka leş al falan... Neden olmasın yani? Arıza ihtimalini de başkasına kaskalla. Sadece kasko vergi sigorta. Bin git. Lastik bile alma. O da olur mu olur? Lastiği diri bir araba al. 2 yıl bin sat.  Türkiye'nin hakkı budur yani.


    ---------------------------


    Corona falan yoktu. Annemde ağır işitme kaybı var. Ehliyeti eski. Kaybetti ehliyeti. Yenilemesi lazım. Korkuyor "aile hekiminden rapor gerekiyormuş, o benim işitme kaybımı biliyor, sevk yazarsa bir kamyon uğraş..." İki yıl ehliyet yenilemedi. Ehliyetsiz gezdi. Hiç çevrilmedi. Çevrilse çoğu çoğu ehliyeti bulundurmamaktan ceza yiyecek. Çünkü aslen ehliyeti var. Bulundurmama cezası da 120 lira mı ne... Geçen yıl arabayı vurdu. Pert etti. Kontrol için hastaneye gittiği için yaralanmalı kaza olarak geçti. Polis geldi. Ehliyet soruyor. Dayadım fotokopiyi. Kimse aslı nerede diye sormadı. Sorsa ne olacak? Çoğu çoğu 120 lira ceza yiyecek.  


    Neyse, ertesi hafta arabanın içini boşaltırken ehliyeti buldum. Ayak altındaki havalandırma zottirisinin içine düşmüş.  

    Corona başlamadan hemen önce de aile hekimi ile işim oldu. Sohbet sırasında annemin ehliyeti mevzusunu açtım. Annemi hatırladı. "Canavar gibi o ya, gayet de iyi duyuyor (canavar bir çift işitme cihazı sağ olsun). Gelsin, ben raporu vereyim sevke gerek yok yau!" dedi. Akşamüstü annem damladı aile hekimine. Aldı raporunu...   


    Türkiye budur.


    ---------------------------


    Engelliler için olan ÖTV indirimine gelince: Engellilerin hakkıdır. Zerre lafım yoktur. Bu konunun suistimal edilmesi engellilerin işini zorlaştırmakta. Suistimal edene de sinirlenmiyorum. Kendine sahte rapor alan varsa acayip sinir olurum da, gerçekten engelli olan birinci dereceden akrabası sayesinde onun üzerine araç alıp aslen kendine araç alanlara hiç mi hiç kızmıyorum. Vergi ödememeyi beceren ödemesin kardeşim. Devletin bunun önüne geçebileceğini de sanmıyorum. Engelliyi darlamayı da ayıp olarak görüyorum.


    Ancak bu suistimal engellilerin hayatını zorlaştırmakta. Orası da doğrudur.

    • işler değişti. Bir işgüzar var bakanlıkta ha bire yönetmelik değişiyor. Artık ehliyete heyet dışında kimse kod yazamıyor. Heyette de bir tane cins varsa diğer doktorlar ona uyuyor. İşte hepsi ikna oldu, nörolog tutturdu mr göreyim. 1 ayım daha gitti. İnşallah ay sonu alırım artık.
    • Ben araba için değil ehliyet için uğraşıyorum. Araba konusu da dediğin gibi olmuyor. Kulaklarım %100 duymadığı, pazarlık fln işleri de sevmediğim için (beni kesin dolandırırlar) arabamı sıfır alayım 5 sene de binerim 10 sene de binerim kimseyle muhatap olmayayım yeter.
    • Eller zayıf, özellikle kışın soğukta tutmuyor. Anahtarsız giriş resmen nimet. kör nokta keza öyle. bunların olmadığı araba beni yorar.
    • senin al-satı zaten yapanlar var. Araçlar limit üstünde kaldığı için güzel paralara da satıyorlar. Ama gerçekten ihtiyacı olan böyle işlerle uğraşmaz. Adamın 3 çocuk var, puset var,tekerlekli sandalye var miniye mi binsin? herkesin ihtiyacı farklı.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.