|
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır forumdayım. Gerek forum gerekse toplumun genel kesiminde engelliye karşı oluşturulan olumsuz bir hava var. ÖTV indirimi limitimiz son güncelleme ile 330bin tl oldu. Bu konuyu biraz aydınlatmak, biraz tartışmak ve gündeme getirmek için konuyu açıyorum. Baya detaylı yazıyordum ama gereksiz olduğunu düşünüp, daha kısa keseceğim. Ben 1. derece risk grubundayım, işe bile doğru düzgün gidemezken bakanlıkların işgüzar bürokratları yüzünden, halen geçerli olan H sınıfı ehliyetim ve raporumla Ötv indirimi alamıyorum. Vergi dairesi kod yok veremem diyor. İyi dedik ehliyeti yenileyelim. 20 Ekim tarihinde yönetmelik değiştiği için, özel hastaneden alamadım. İlla şehir hastanesinden il sağlığa sevk almam gerekiyormuş. Peki! . Elazığ şehir hastanesine gittim göz, nöroloji muayene sonucu heyete sevk etti. kbb tutturdu BERA (uyutularak yapılan beni baya kötü etkileyen bir işitme testi) isterim. Adama rapor gösteriyorum, bera yapılmış , tanı konulmuş. Odyo test var, nf2 teşhisi var (nf2 karakteristiği sağırlıktır, kulak kanalında ur çıkar) olmaz diyor. İşin komiği %70'de duysam, %0'da duysam yapabileceği tek şey heyete sevk etmek. Sürücü olamaz yazamaz, kod yazamaz. heyete sevk etmek zorunda. Duymadığımı halde duyuyorum desem bir mantığı var. Neyse biz zor bela iki gün sonra BERA yaptırdık. Bu işlemler bize 4 güne mal oldu ve ev-hastane arası 15km. Nasıl gider gelirsin tabii ki doktorun umurunda değil. Ertesi hafta heyete çıktım. Evden logitech direksiyonu da götürdüm ki direksiyon tutabildiğimi görsünler. Doktorlar kendi aralarında konuşup, bir kaç! test daha yapmamı istediler. Bunlar 4 adet MR (beyin, boyun,sırt lomber) ve emg. Bu testlerle benim araba sürebilmem arasında en ufak alaka yok. Niyet okumak, her sürücüden ekg istemek gibi bişey. Tsk'da pilot olmayacaksanız anlamı yok. Neyse böylece ehliyeti onaylamayıp yolladılar. şimdi testleri yaptırıp 75 yaşındaki tansiyon hastası babamı ve beni virüs (mutasyonlu da olabilir:)) dolaysıyla ölüm riskiyle baş başa bırakılabilirim yada arabasız nasıl yaşayacaksam o yolu deneyebilirim. şimdi ay sonu virüsten kapanmazsa tekrar heyete çıkacağım. Bu sadece benim son bir haftada başıma gelenler. 39 yaşındayım ve 12 yaşımdan beri hastanelerde sürünüyorum, ona göre hayal edin (mümkün değil ama deneyin) :) benim gibi hatta benden daha zor durumda olan binlerce insan var, bizim için kolunu bacağını kaybeden Gazi var, her sabah çocuğunu diyalize götürmek zorunda olan baba var. var da var. Gelelim esas soruna Ömründe başı ağrımamış insanlar "yağ bunğlar suistimal ediyor, lüks arabaya biniğyor" diye diye hayata tutunmaya çalışan insanları hor görüp, sanki çok matah bir şeymiş gibi bir de aldığı üç kuruşluk arabayı çok görüyor.
|
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt