Şimdi Ara

Engelli Plakali Araci Engelsiz Birisi Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar birsey ogrenmek istiyorum. Acil cevaplarsaniz sevinirim.

Engelli plakaya sahip bir arac icin anlastim ancak arac 5 yilini doldurmadi, Vergi muhafiyetini odeyecegiz yarin. Aracin ruhsatini uzerime nasil gecirebilirim.

Gorustugum kisinin dedigi ben tertipati sokecegim vergi dairesine 5 yildan once sattigim icin OTVsi odenecek. Daha sonra dilekce ile araci satin almak istedigime dair bir form dolduracagim arkadasta ayni sekilde araci bana satmak istedigine dair bir form dolduracak, Bundan sonra parasini da odeyerek satisi gercekletirecegiz.

Ancak kafam karisti. Tertibatin sokulup muayeneden gecirilmesi gerekiyor sonra satis gerceklesir diyorlar, Ancak bunu okudugumda 5 yil dolduktan sonra oluyor deniyor. 5 yil icinde olanlari da arkadasin soyledigi gibi. Ancak aldigim sehär baska bir sehir ve polis cevirip sorarsa ne olacak? Ruhsati engelsiz oldugum icin ikamet ettigim yere gidince degistirecegim. Bununla ilgili prosedur nedir bir yardimci olur musun. Zira anlatik yarin arac satisini gerceklestirecegiz.

• Niye bu kadar karışık işlere girip başınızı ağrıtıyorsunuz normal plakalı bi araç bulup onu alın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

Niye bu kadar karışık işlere girip başınızı ağrıtıyorsunuz normal plakalı bi araç bulup onu alın

Ben proseduru sormustum yardimci olursaniz sevinirim.

Tesekkurler
  • 5 yıl öncesi olması sebebiyle fazladan prosedür olarak ötvnin ödenmesi var. Onun haricinde herhangi bir yasak yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacktheblack

quote:

Niye bu kadar karışık işlere girip başınızı ağrıtıyorsunuz normal plakalı bi araç bulup onu alın

Ben proseduru sormustum yardimci olursaniz sevinirim.

Tesekkurler

forumun geldiği duruma uymaz sorunuza cevap vermek, muhakkak ki akıl vermek, eleştirmek gerekir.

hasan paşa yanlış anlamasın hemen hemen bütün konularda bu var.
  • satan kisi 5 yildan once sattiginda indirim aldigi vergiyi oder
    gerisi noterde biter
    ama ozel tertibat var diyorsun onu bilmiyorum.

korma polis ceviripte didiklemez.

• vergiyi odedikten sora satis alinabilir sikinti olmazda. ruhsati ve plakalari dgsmek icin muhendise proje cizdirip tespite grmeniz lazm. bunlarda hep para.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ehliyet yeni aldim araç yok
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

vergiyi odedikten sora satis alinabilir sikinti olmazda. ruhsati ve plakalari dgsmek icin muhendise proje cizdirip tespite grmeniz lazm. bunlarda hep para.

• Bilmeyenler için prosedürü anlatayım. Galerici arkadaşlara da sordum. Satışta sıkıntı olmaz. Aksam çıkartılacak plaka değiştirilecek. Sadece el gazı var zaten başka bir aparat yok. Onu da söktüreceğim. Muayenesi Aralık sonu 2013e kadar geçerli.

işlemleri buradan yazarım yine bilmeyenlerin yararlanması adına. Cevap verip yardımcı olan herkese teşekkürler.
  • quote:

Bilmeyenler için prosedürü anlatayım. Galerici arkadaşlara da sordum. Satışta sıkıntı olmaz. Aksam çıkartılacak plaka değiştirilecek. Sadece el gazı var zaten başka bir aparat yok. Onu da söktüreceğim. Muayenesi Aralık sonu 2013e kadar geçerli.

işlemleri buradan yazarım yine bilmeyenlerin yararlanması adına. Cevap verip yardımcı olan herkese teşekkürler.

Ruhsat'da araç tertibatlıdır yazıyormu ? Plakalarda engelli işareti varmı ? Eğer bunlar varsa kim ne derse desin proje çizdirip ek-1 belgesi ile aracı tespite sokup (muayane isterse 2015'e kadar olsun farketmez) daha sonra emniyetten ruhsatı ve plakaları değiştirmen lazım.
  • quote:

quote:

Bilmeyenler için prosedürü anlatayım. Galerici arkadaşlara da sordum. Satışta sıkıntı olmaz. Aksam çıkartılacak plaka değiştirilecek. Sadece el gazı var zaten başka bir aparat yok. Onu da söktüreceğim. Muayenesi Aralık sonu 2013e kadar geçerli.

Ruhsat'da araç tertibatlıdır yazıyormu ? Plakalarda engelli işareti varmı ? Eğer bunlar varsa kim ne derse desin proje çizdirip ek-1 belgesi ile aracı tespite sokup (muayane isterse 2015'e kadar olsun farketmez) daha sonra emniyetten ruhsatı ve plakaları değiştirmen lazım.

Var doğrudur her ikisi de. Ancak ruhsatta yazıyor mu bakmadım tertibatlı mı diye. Dediğiniz gibi plakayı almak için o işlemleri yapacağım. Ancak noterde satış olduktan sonra tertibatsız yazıyorsa ruhsatta böyle bir işleme gerek var mı plaka değişikliği için acaba?

• quote:

quote:

quote:

Var doğrudur her ikisi de. Ancak ruhsatta yazıyor mu bakmadım tertibatlı mı diye. Dediğiniz gibi plakayı almak için o işlemleri yapacağım. Ancak noterde satış olduktan sonra tertibatsız yazıyorsa ruhsatta böyle bir işleme gerek var mı plaka değişikliği için acaba?

Ruhsatda yüzde 90 yazıyordur tertibatlıdır diye. Noterde değişen sadece tek yaprak. Muayane bilgilerinin olduğu ruhsat değişmez noterde. Zaten araçda tadilat olduğuda muayane bilgilerinin olduğu tarafta yazar. Fiyatı çok uygun değilse aracın bu kadar işle uğraşmanızın anlamı yok. Yinede siz bilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ruhsatda yüzde 90 yazıyordur tertibatlıdır diye. Noterde değişen sadece tek yaprak. Muayane bilgilerinin olduğu ruhsat değişmez noterde. Zaten araçda tadilat olduğuda muayane bilgilerinin olduğu tarafta yazar. Fiyatı çok uygun değilse aracın bu kadar işle uğraşmanızın anlamı yok. Yinede siz bilirsiniz.

baktim ruhsata simdi. Tertibatla ilgili bisey yok yazmiyor ne muayene bolumunde ne de ilk sayfada.Sadece sakat hususi yaziyor kullanim amacinda. Satan arkadas oyle demisti zaten. Sadece satisi yapcaz aksami cikarcaz dedi. Araci alma nedenim fiyat olarak uygun dusuk kilometrede. Degisen parca cizik yok. Muadilleri 3 4 milyar yukarda. Acil nakit ihtiyaci icin denk geldi anlastik.

• quote:

Aynı soru benim de merakımı uyandırdı. Prosedürü sormuş olmamız buna cevap vermemiz için bir engel değil sanırım.

Bu kadar prosedürü göze almak için aracın ciddi bir özelliği olmalı. Ne bileyim manevi değeri olur, maddi değeri olur...

Çok özel değilse nedenini öğrenebilir miyiz?

• Bende engelli aracı kullanıyorum.
    Bende aracı 5 yılı doldurmadan satmak zorunda kalmıştım, o zaman muameleciye vermiştik, herşeyi o halletmişti.
    Bizim yaptığımız sadece vergi dairesine gidip vergisini ödemek oldu.
    Makbuzun aslını kesinlikle saklayın.
    Araçta tertibat varsa, noterde satışını yaptıktan sonra tertibatı söktürüp muayene götürüceksiniz.
    Tertibat içinde, ilk tertibat takılırkenki proje çizimi gibi, sökülürkende proje çizimi isteniyor.
    Sonrası bilindik işlemler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Aynı soru benim de merakımı uyandırdı. Prosedürü sormuş olmamız buna cevap vermemiz için bir engel değil sanırım.

Bu kadar prosedürü göze almak için aracın ciddi bir özelliği olmalı. Ne bileyim manevi değeri olur, maddi değeri olur...

Çok özel değilse nedenini öğrenebilir miyiz?

Bir üstte yazdım. Araç muadillerine göre 3-4 milyar daha ucuz acil nakit ihtiyacından dolayı. Ekspertiz falan yaptırdım.

Projeyle ilgili dediğiniz gibi satıştan sonra aksamı çıkartıp proje çizdireceğim. Makine mühendisleriyle görüşüyorum. 250-350 tl arası değişiyor. Sonra muayene ve plaka değişimi 500e falan patlayacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacktheblack -- 5 Haziran 2013; 16:46:11 >

• hayırlı olsun o zaman. güle güle kullanırsınız inşallah...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.