Şimdi Ara

Engelli Askerlik Muafiyeti İşlemleri / Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Benim gözle görünür doğuştan fiziksel engelim var, çok evvelce almış olduğum engelli raporum da mevcut. Askerlikten muaf olmak için işlemlere başladım. Öncelikle e-devlette yoklama başvurusu oluyor, onu yaptım. Sonra aile hekimine gidilmesi gerekiyor ve gittim. Aile Hekimi de beni Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk etti. Buraya kadar her şey tamam.

Ardından hastaneye gittim fakat hastanede sağlık kurulunda yer alan doktor bu hastanede askerlik muayenesi yapılmadığını söyledi, sadece engelli raporu verebiliyoruz dedi. Ardından Hasta Hakları bölümüne gittim bir sonuç çıkar mı diye ama orada da "Hastanemizde böyle bir işlem yok" dediler. Ben ardından Sağlık Bakanlığı resmi sitesinden TSK Sağlık Raporu vermeye yetkilendirilmiş hastanelere baktım, liste 28 Ağustos 2020'de güncellenip bahsettiğim hastanede bu listeye girmiş. Ama buna rağmen bana yok dediler. Sağlık kurulundaki doktor benim elimdeki askeri sevk belgesine not düştü, "Askerlik raporu veren bir hastaneye sevk edilmeli" şeklinde ve aile hekimine tekrar gitmemi istedi. Aile hekimine gittim ve sistemde başka hastane olmadığını, otomatik olarak oraya sevkedildiğimi söyledi. Zaten ilk sevk verdiğinde de başka hastane seçeneği yok demişti. Yani devlet otomatik atıyor.

Bu durumda gördüğünüz üzere tam bir karmaşa yaşıyor haldeyim. "Bu işten nasıl çıkacağım?" derken bugün askerlik şubesini aradım ve bu defa da "Elindeki engelli raporu yeterli" dedi. Madem yeterliyse neden bütün bu işlemleri devlet bana yaptırdı? Yeterli mi değil mi? Yeterli değilse bu işten nasıl çıkılacak?

Lütfen bilgilerinizi paylaşır mısınız? Ben normal engelli raporumu askerlik şubesine götürsem bu yeterli olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keyfiyetim1903 -- 18 Eylül 2020; 19:30:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.