Şimdi Ara

Askerlik Göz Muafiyeti Hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son zamanlarda askerliğinde yaklaşması ve gözümde de kusur olması nedeniyle askerlikten muaflıkla ilgili bir kaç araştırma yapmaya başladım fakat bu konuyla ilgili beni aydınlatıcak herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Ulaştıklarım çok fazla doktorsal terim içerdiği için açıkcası tam olarak anlayamıyorum.

Size sorum şu şekilde olacak,

Benim gözlüğümde kullandığım numaralarım şu anda
    Sağ göz için;

-4.50 -2.50

Sol göz için;

-4.75 -2.50

Ölçümlerde yaklaşık 1 - 1.5 derece daha yüksek çıkıyor bu arada. ama doktor direk ölçümlerdeki dereceleri yazmadı.

yönetmelikte okuduğuma göre göz numaralarının toplamı 14 üzerine çıktığında sizi askere almıyorlamış,

Gözlükçülere bu numaraların nasıl hesaplandığını sorduğumda senin gözlerin 14.25 yapıyor dediler bana, benim merak ettiğim astigmat dereceleri tam mı hesaplanıyor yoksa yarısı mı alınıyor.

Bununla ilgili yönetmelikte şu şekilde belirtmişler,

A) 1. Bir veya iki gözde 7 diyoptriye kadar olan (7 hariç) miyopi ve hipermetropi.

2. Bir veya her iki gözde 7 diyoptriye kadar olan (7 hariç) astigmatizmalar.

NOT: Mixt astigmatizmalarda iki eksen arasındaki fark dikkate alınır.

3. Her iki gözün refraksiyon değerlerinin sferik eşdeğerleri farkı 6 diyopriye kadar (6 dahil) olan miyopi, 4 diyoptriye kadar ( 4 dahil) olan hipermetropi ve astigmatizmalar.

NOT: Sferik Eşdeğer=Sferik kusur+silenderik kusur şeklinde hesaplanır.

2

4. Her iki göz refraksiyon kusuru toplamı 14 diyoptriye kadar (14 hariç) olan miyopi, hipermetropi ve astigmatizmalar.

NOT: Astigmatizmalarda iki göz arasındaki refraksiyon kusuru toplamında, refraksiyon kusuru yüksek olan meridyenler esas alınır.

B) 1. Her iki gözde 7-11 diyoptrilik (7 dahil,11 hariç) miyopi ve hipermetropi.

2. Her iki gözde iki meridyen arasında 7-11 diyoptrilik (7 dahil,11 hariç) fark veya 7-11(7 dahil, 11 hariç) diyoptri arasındaki astigmatizmalar.

3. Her İki gözün refraksiyon değerlerinin sferik eşdeğerleri farkı 6 diyoptri (6 hariç) ile 11 diyoptriye (11 hariç) kadar olan miyopi, 4 diyoptri (4 hariç)ile 11 diyoptriye (11 hariç) kadar olan hipermetropi ve astigmatizmalar.

4. Her iki göz refraksiyon kusuru toplamı 14 diyoptri (14 dahil) ile 23 diyoptri (23 hariç) arasındaki miyopi, hipermetropi ve astigmatizmalar.

C) Bu dilim uygulanmaz.

D) 1. Görme derecesi ne olursa olsun, her iki gözde 11 diyoptriyi (11 dahil) aşan miyopi veya hipermetropi,

2. Görme derecesi ne olursa olsun, her iki gözde iki meridyen arasında 11 diyoptriyi (11 dahil) aşan fark veya 11 diyoptriyi (11 dahil) aşan astigmatizmalar,

Bu koyu olarak işaretlediğim yerde yazan durum, benim gözlerimle alakalı olabilir mi ? sizce benim askerlikten muaf olma durumum nedir ? Şimdiden teşekkürler verdiğiniz bilgiler için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.