Şimdi Ara

Engelli araç sahibi vefatı durumunda süreç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    2019 ekim ayında babamın üzerine sıfır araç almıştım.Babam vefat etti.şimdi aracı üzerime almak istiyorum 3 muris daha var.polis memuru 1.derece akraba isen ve diğer murisler araç ile ilgili haklarından feragat ederse olur dedi.vergi dairesi ve noter olmaz diyor net süreç nedir acaba?



  • yılbaşında yakın arkadaşımın babası vefat etmişti ,
    yeni arac almışlardı engelli indirimiyle ,
    kardeşlerden ikisi üçüncü kardeşe devretti haklarını ,
    yeni ruhsat çıkardılar
  • Hak devrini araç ilk trafiğe çıkış tarihinden 5 sene sonra yapacaksınız. Simdi kendi adina ruhsat cikarticaksin, özel hükümler de diğer murislerin adlari yazacak (ya da diger 2kisi gibi) sanirim.

    Bir de aracın değeri belli bir değerin üzerinde ise toplam intikal vergisine konu olacak. Onun vergisini ödeyeceksin sanirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 1 Haziran 2020; 18:41:35 >
  • teşekkürler cevapşlar için.

    Miras yoluyla intikalde aracın ruhsatını önce mirasçılar adına çıkarmak gerekiyormuş,hangi notere sordum ise olmadı yani...

    Araç satışı için vekalet çıkarıp zamanı gelince satmak için vekalet çıkarmaktan başka çare kalmadı.
  • Yemin ediyorum şu ülkede her şey sıkıntı ya.

    Bir arkadaşım aynı şekilde eşinin babası üzerinden engelli araç aldı. Babasının diğer evlatlarıda herhalde hak talep edebiliyorlarmış herhalde. Bir araba yüzünden herkes birbirine düşman oldu.

    Vay anasını satıyım. Ne kadar basit ucuz , aciz insanlar var.
  • Diğer miras işlemlerini tam olarak yaptığınızı ve bildiğinizi düşünüyorum. Bu durumda miras kalan araç da veraset beyannamesi ile vergi dairesine bildirilmiş olmalıdır. Şimdi yapacağınız işlem: varislerce aranızda miras taksim sözleşmesi yapıp vergi dairesine vermektir. Araç ve diğer malların aranızda nasıl paylaşacağınızı bu sözleşmede gösterilmelidir. Vergi dairesi buna göre her bir varisin varsa ödeyeceği veraset vergilerini hesaplayıp bildirir. Eğer muafiyet içinde ise veya vergiler yatırıldıktan sonra her bir gayri menkul, araç ve diğer miras payları için borcu yoktur belgesi verilecektir. Bu belgeyi aldıktan sonra aracı üzerinize alabilirsiniz.

    Eğer miras taksimi yapmayacaksanız, müşterek malik olarak birlikte üstünüze alabilirsiniz. (Her durumda borcu yok belgesi alınacaktır.) Beş yıl dolunca diğer mirasçılardan vekalet alarak satabilirsiniz.

    Kolay gelsin...
  • Teşekkürler vekaletname çıkardım diger murislerden yıl sonra araç satışı ile ilgili ımza alarak ama onuda noter farklı kardeşe çıkarmış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.