|
haberiniz var mı bilmiyorum ancak yoksa da bu başlık sayesinde haberiniz olacak Meşhur Enes Batur YouTube kanalını kapattı. 16 milyon takipçi inanılmaz bir rakam. Bu mesele yaşanınca biraz araştırma yaptım çünkü kendisi hakkında çok bilgim yok. Neden ve nasıl ünlü olduğunu biliyordum. Tabii ki ergen ve çocuklara yönelik içeriklerle bu kadar meşhur oldu fakat rakamların bu kadar inanılmaz sayılara çıkması üstünde zamanında çok fazla düşünmedim. Çünkü toplumsal olarak çöktüğümüzün çok önceleri farkına varmıştım. Kendi çocuğumu 4-5 yıl önce bir videoyu 100 defa izlerken görünce, çocukları ne kadar basit bir şekilde, para kaynağına dönüştürdüklerini anlamıştım. Maalesef... Çocuklarınızı internet ortamında lütfen rica ediyorum kontrolsüz bırakmayın. Hem çocuklarınızın hayatı biter hem gereksiz insanları zengin ederek, ileride Enes gibi psikolojik sorunlu insanlara dönüşmesini sağlarsınız. Bu işlerin kazananı yok maalesef. Neyse konuyla ilgili de bir video hazırladım. İzleyin ya da izlemeyin siz bilirsiniz. Bir çok platforma içerik üretiyorum ve her hafta YouTube ile bizzat toplantılara katılıyorum. Ne insanlar var aklınız şaşar. Siz paşa paşa videoları izliyorsunuz ancak bir kısmı ruhunu düşünmeden satacak kadar karakter sahibiyken bu işe başlıyor. Ünlü olmaya ve izlenmeye başlayınca ise milyonlar havada uçuşuyor. Geçenlerde birisi reklam için bana ulaştı. Ünlü kendisi. Hayatımda reklam anlaşması yapmadım. 25 bin dedi. Tamam dedim. 10 bin dese ona da tamam diyecektim. Şaşırdım dedi. Neden dedim? 100 bin isteyen olmuş ve çemkirmiş... İsim isim verdi. Vay anasını dedim. Hoş iş olmadı biz de reklam yapmadık ayrı mesele... Adam video yüklüyor, videodan 10k para kazanınca seviniyor ama 100bin tl reklam ücreti isteyecek kadar da özgüven sahibi. Şu ortamları anlatsam gerçekten kokuşmuşluk akıyor sonra birilerinin psikolojisi bozuluyor. Ben enes batur'da şunu gördüm (konuk olduğu yayınlarda) ben burada ne arıyorum? bir vasfım yok? bunlar kim? sorguluyordu sanki kendisini... Toplumsal değerleri gelişmemiş ya da hiç olmayan birisine, genele aykırı bir davranışın yanlış olduğunu izah edemezsiniz. Bir içerik üreticisi vardı "kışkırtma videosu çekiyorum" demişti. Milyon takipçisi var ve videoları bence ped....li içeriyor ki video yorumları da kanıtlar nitelikte. Bazı videolarında neden ihtar aldım diyordu. Tabii ki kitlesi de bu değerlerden eksik. Bu kadar konuştum ve birileri yine saçma sapan yorumlar yapacak çünkü meseleyi algılayacak duyuları gelişmemiş.
#shorts
#mesele
#anlatıyorum
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
https://www.youtube.com/channel/UC3WSLBLWhm2CthvGWv8bjJQ/join
Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli.
Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. https://www.youtube.com/shorts/hbMWMbsjtdA |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı