|
| _____________________________ |

1 Mobil
|
TRT'nin 70'li ve 80'li Yılların Nostaljik Yabancı Dizileri
70'li ve 80'li yıllar, Türk televizyonlarında yabancı dizilerin altın çağıydı. TRT, o dönemde izleyicilerine birçok unutulmaz yabancı diziyi sundu. Bu diziler, Türk halkının kültürel ufkunu genişletti ve yabancı kültürlere ilgi duymalarına vesile oldu.
TRT Eski Yabancı Diziler Arşivi
TRT, o dönemde yayınlanan yabancı dizilerin bir kısmını arşivinde saklıyor. Bu dizilerin çoğu, günümüz teknolojisiyle yeniden düzenlenerek tekrar izleyicilerle buluşturuluyor. TRT'nin eski yabancı diziler arşivine TRT İzle platformundan ulaşılabiliyor.
80-90'lı Yılların Yabancı Dizileri
1980'li yıllar, yabancı dizilerin Türkiye'de en popüler olduğu dönemdi. TRT, bu dönemde "Dallas", "Miami Vice" ve "MacGyver" gibi ikonik dizileri yayınladı. Bu diziler, Türk izleyicilerinin hafızalarına kazındı ve bugün hala keyifle izleniyor.
1980' Dizileri Listesi
TRT tarafından 1980'li yıllarda yayınlanan bazı popüler yabancı diziler şunlardır:
Eski Yabancı Diziler 1980
1980'li yılların yabancı dizileri, dönemin ruhunu yansıtan özgün yapımlarıyla dikkat çekiyor. Bu diziler, aksiyon, macera, dram ve komedi gibi farklı türleri kapsıyor ve her izleyici için bir şeyler sunuyor.
1980' Amerikan Dizileri
TRT'nin 1980'li yıllarda yayınladığı yabancı dizilerin büyük çoğunluğu Amerika Birleşik Devletleri yapımıydı. Bu diziler, Amerikan kültürünün Türkiye'ye tanıtılmasında önemli bir rol oynadı.
80'li Yılların Yabancı Dizileri İzle
TRT İzle ve benzeri platformlar sayesinde, 80'li yılların yabancı dizilerini günümüzde de izlemek mümkün. Bu diziler, nostalji tutkunları için olduğu kadar yeni nesil izleyiciler için de keyifli bir seyir deneyimi sunuyor.
TRT Eski Yabancı Diziler İzle
TRT İzle platformu, TRT'nin eski yabancı diziler arşivi için en kapsamlı kaynağı sunuyor. Bu platformda, "Dallas"tan "Miami Vice"a kadar birçok unutulmaz yabancı diziyi yeniden izleyebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
SONY Playstation 5 Digital Sürüm AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse |
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
Bir de antikacı diye bir dizi vardı sanırım. 1975 yılında yayınlanan Jack dizisinden sonra yayınlanmıştı. O da Jack gibi Fransız yapımıydı galiba. 1975-1976 yıllarında yayınlanmış olabilir. Daha önce ( şu anda kapanmış olan ) bir foruma yazmış ve dizinin orijinal ismini öğrenip, youtube'da intro'sunu bulmuştum. Bir yere kaydetmedim maalesef. Forum kapanınca, bilgi de gitti tabii. Hatırlayan çıkarsa, orijinal ismini yazarsa sevinirim. |
|
Biraz ayrıntı verseydiniz belki bulabilirdik. Fakat şuraya bakarsanız belki siz hatırlarsınız tr.wikipedia.orgTRT'de yayımlanan yabancı diziler - Vikipedi https://tr.wikipedia.org/wiki/TRT%27de_yay%C4%B1mlanan_yabanc%C4%B1_diziler |
|
Orası dahil, pek çok yere baktım. Hatta, fransızca arattım, ama muhtemelen, dizinin orijinal adı "antikacı " olmadığı için bulamadım. Hata bende ki yedek almadım. Nerden bilirdim ilgili sitenin kapanacağını. Neyse sağlık olsun |
|
Ben Jack dizisinden sonra "Siyah Lale" başladı diye biliyorum. Hollanda'da geçiyordu olay ama dizinin temel alındığı romanın yazarı Fransızdı (Alexander Dumas) Bu arada yukarıdaki listeye baktım orada da yer almıyor unutulmuş Siyah Lale. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futurist16 -- 1 Mayıs 2024; 14:44:9 > |
|
|
Gözlüklerim gözümde olmadığından biraz önce baya yanlış yapmışım. Cevabı tekrarlıyorum.1967 doğumluyum. Antikacı oynadıginda 7 yada 8 yaşindaydım hayal meyal hatırlıyorum. Antikacınin adı Andre idi. Eski bir şovalye zırhınin kol kısmını arıyordu, ya da bu zırh çalınmıştı, çünkü özel tuzak tertibatlı bir kasa vardı. Kasanın anahtar yerinde zorlama yapıldığında Alt ve üstten kurt kapanı gibi dişler çıkıp kasayı yetkisiz açmaya çalışan kişinin elini kopartiyordu bu sebeple o zirhın kolunu takip kasayı onunla açacaktı. Dizi konusu bu antika zırh kolu üzerinde dönüyordu. Daha sonra hirsizi yakalamak için bu zirhin iç tarafına küçük dişler yaptırıldığını hatırlıyorum. Böylece hirsizin eli kopmayacak ama zırhı da çıkartamayacağı için kasa üzerinde mahsur kalıp yakalanacaktı. Yine iki bacağı felçli sakallı bir adam vardı yerde sürünerek giden, filmin son bölümünde onun kılık değiştirmiş Andre oldugunu hatırlıyorum. Filmi 50 sene önce 7 yaşında izlediğim için bu kadarını hatırlıyorum 7 yaşındaki bir çocuğa göre oldukça dikkatliymişim. Dizinin jenerigi o zırhın kolu ile başlıyordu. Dizidesadece el ve bilek kismı varkrn jrnerikte omuza kadar fotografı vardı. Dişleri hartttt diye kapanan o kasadan çok korkardim :))) İlginç bir biçimde dizinin jenerik müziği 50 sene geçmesine rağmen hala hatırlıyorum öyle ki eksiksiz mırıldanabilirim. Acaba bu müzikten diziyi bulabilecek bir yapay zeka var mıdır. 1977 da yeni eve taşındık ve diziyi o evde izledim doğal olarak dizi 1975 oynamıs olamaz 1976 yada 1977 olabilir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Alf Altın Kızlar Cinayet Dosyası Cosby Ailesi Dallas Görevimiz Tehlike Kaçak -The Fugitive Kara Şimşek Köle Isaura Küçük Ev Lassie Mavi Ay -Moonlighting MacGyver The Muppet Show Tatlı Cadı -Bewiched Uzay Yolu Ziyaretçiler -Visitors Bu dizilere yetişmiş ve izlemiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 80'lerde çocuk olmak çok güzeldi. Bu dizilerin her biri çok kaliteli seviyeli yapımlardı. Şimdi bunlara yaklaşan bir şey yok ne yazık ki. Şimdi ki gençlik bana göre çok şanssız. |
|