Şimdi Ara

ENERJİ KAVRAMI VE KARARLILIK YARDIM::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
38.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tepkimelerde düşük sıcaklıkta veya yüksek sıcaklıkta girenlerin ve çıkanların kararlılığına nasıl bakıyoruz. Mesela bir tepkime ekzotermikse düşük sıcaklıkta ürünler daha kararlıdır gibisinden... Bu tür örnekleri yapamıyorum yardım edebilecek var mı..

• up
  • Hocam mesela tepkime endotermik ise ürünlerin ısı kapsamı daha fazla olacak maksimum düzensizlik ve minimum enerjiye göre girenler minimum enerji olacak ürünler maksimum düzensiz olacak
    bilmemiz gereken düzenli yapılar daha kararlıdır mesela atomun uyarılması da öyleydi 4s orbitalinde bulunan atom 5s orbitaline uyarılırsa kararlılığın kaybeder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozank_95 -- 21 Kasım 2013; 19:05:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozank_95

Hocam mesela tepkime endotermik ise ürünlerin ısı kapsamı daha fazla olacak maksimum düzensizlik ve minimum enerjiye göre girenler minimum enerji olacak ürünler maksimum düzensiz olacak
    bilmemiz gereken düzenli yapılar daha kararlıdır mesela atomun uyarılması da öyleydi 4s orbitalinde bulunan atom 5s orbitaline uyarılırsa kararlılığın kaybeder.

Hocam şurayı anlamadım.. Şimdi ürünlerde endotermik de max enerji var. Ben çevrenin ısısını arttırırsam enerji alıp daha fazla kararsız olacak düşürürsem enerji verecek kararsızlığı artacak. Bu mantıktan mı? Ürünler için bu yorum oluyorsa girenler için de bu durum tam tersi mi? Anlamadım orbital olayını :( Not:11.sınıfım
  • mesela ekzotermik bi tepkimede, ısı açığa çıkacağı için ürünlerin sıcaklığı az olur. bundan dolayı düzensizlik azalır düzensizlik azalınca kararlılık artar. bundan dolayı düşük sıcaklıkta kararlıdrı fakat sıcaklık yükseltilirse kararlılığı azalır hatta tersinir bi tepkimeyse ilk haline döner
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.