Şimdi Ara

Endüstri müh Kimya Çap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Endüstri müh kimya çap hakkında ne düşünüyorsunuz? Endüstri bitti mi? Artık okunur mu okunmaz mı? Ya da önerebileceğiniz başka bir mühendislik alanı var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisi de bitti.

Yazılım öğren, para yazılımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3F3FCEFC -- 29 Mart 2025; 12:39:21 >
  • resmi gazetede yayınlandı geçen gün görmedin mi? artık hepsi çöp oldu. sadece ctis okuyanlar evine ekmek götürebilecek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • onlyerencracked1 kullanıcısına yanıt

• Google gemini'da ai researcher olarak çalışan bir Türk, 3-4 sene içinde yazılımın tamamının biteceğini düşünüyor. Kendisine istihdamın ne olacağı sorulduğunda o da merakla beklediğini belirtti. Yazılım bitti  

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

google'da distributed systems üzerine l7 seviyedeki yazılımcı da, AI'ın alanları için pek bir yararının olmadığını aksine AI ile güçlenen bir alan olduğunu söyledi. Büyük ölçekli her şey bunun üzerine kuruluymuş. bunun daha cloud'u, devops'u, network'ü, siber güvenliği vs. var oğlu var.

hocam bir de yazılımcılık kod yazmaktan çok daha fazlası bunu senin daha iyi bilmen lazım.

• Nice bayramlara aslan kardeşim 🕊️

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ Kimya Bölümü
    2 yıl önce açıldı
    İTÜ FİZİK MÜHENDİSLİĞİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cirkinkurubaga kullanıcısına yanıt

abi lan abi

• güzel ikili bence kimya seviyorsan akar. Tüpraş destroyer...

• onlyerencracked1 kullanıcısına yanıt

Ne yayınlandı hocam ben görmedim

• Emin misiniz hocam daha dün gördüm alaylılarla beraber dünyada çalışan sayısı arttı diye.

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt

Tüpraşdan ziyade ilaç firmaları, polimer vs daha çok olabilir. Kimya dediğim de kimya mühendisliği değil kimya bölümü.

• Hocam peki ne yapacağız diğer mühendislikler bilhassa endüstri müh hakkında ne düşünüyorsunuz?

• konnichiwaminasan K kullanıcısına yanıt

haa pardon. anladım bence binevi kimya mühendisliği okumuş olacaksın :D sadece hem üretim hem de kimya alanında daha fazla bilgin olacak. bence yine güzel plan ama ortak ders sayısı muhtemelen daha azdır. zorlanman daha olası. mühendislik + mühendislik çap yapmak kolay oluyor (makina + bilgisayar, gıda + elektrik gibi bir şey denemiyorsan) çoğu zaman özellikle mühendisliklerden biri endüstriyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 30 Mart 2025; 14:21:33 >
  • EistroY661 E kullanıcısına yanıt

Haklısın hocam. Aslında şu an kimya okuyorum ben halihazırda 3. Sınıfta. Fakat okuduğum okuldan hiç memnun değilim. Kaynaklar, imkanlar çok kötü. Eğitimden de keza aynı şekilde. Bir de sadece kimya okuduğumda iş olanağı konusunda hayli endişeliyim. Tamamen teorik lab ortamında bi kariyer bilemiyorum zorlanırım gibi. Bu sebeple bırakıp bir mühendislik okuyup yaparken belki tekrar okur çap yaparım diye düşündüm. Hiç sevmiyor ya da nefret ediyor değilim ama dediğim gibi iş olanakları, gelecek kaygısı sebebiyle.

• konnichiwaminasan K kullanıcısına yanıt

bence bitirmek iyi seçenek kendini iyi geliştirdiysen. okulun bir noktada o kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. insanlar abartıyor bu okul meselesini. bir odtü'nün veya boun'un senin anlattıklarından geri kalır yanı yok kaynak imkan açısından. benim tek savunduğum şey çalışma ve öğrenme disiplini. bunu sağlayıp 3. sınıfa kadar sağlam bir şekilde ilerlediysen okulu bitirmen en yararlısı olur bence. yani xxx okulundaki çocuğu "iyi" yapan şey çoğu zaman okuldaki imkanlar olmuyor. adamların ana yolu bu olduğu için varıyla yoğuyla o alan için çalışıyor. yani ilk 100 e girmiş birisi zaten kararını lisede almış yürüyeceği alanı az çok seçmiş oluyor. üniversitede de sadece girdiği derslerle yetinmeyip ilgi alakası olan alanda ekstra tonla şey öğreniyor. bu da onu zaten avantajlı konuma getiriyor. bu noktada sadece okulu övmek ekstra çalışmalar gösterip hem o okula girmiş hem de üstüne her konuya baya bir çalışmış kişilere ayıp oluyor. bence bu noktadan bakarsan kimyayı sevdiğin derecede derinine in devam et geç. iş bulman belki bir tık daha zor olur ama imkansız olur diye bir şey yok. ülkede yıldaki kimyacı ihtiyacı 30 40'tan fazladır. bu arada okulunda kimya mühendisliği varsa direkt onu denemek daha mantıklı gibi. yoksa da çok kasmaya gerek yok 3 müşsün zaten 1.5 yıla güzel bir yandan da bitirebilirsin endüstriden. ihtiyacın olduğunu düşündüğün spesifik dersleri almış olursun

tldr; kimyada kendine güveniyorsan bence gelecek kaygısına o kadar takmana gerek yok ama pek bir şey öğrenmedim diyorsan belki olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.