BOÜN Kimya mühendisliği okuyan biri aydınlatabilir mi acaba pişman mı seçtiği için ve bu mesleğin iş imkanları nasıldır iş imkanından kastım işsiz kalır mıyım değil de tatmin edici ücretler kazanır mıyım ve nasıl ortamlarda ne şartlar altında çalışırım? İTÜ Endüstri yazma sebebim de belki ileride mühendislikten ziyade finans ve işletme kısmına kayabilirim diye. Sonuçta bu sıralamaya tıp yazıp giden insanlar da var onların kazanacağı para da ortada. Siz neyi tercih edersiniz bana ikisi de kesin geliyor sıralama 4300 Paraya takılma diyecek olanlarınız olabilir ama kime dediysem kimya mühendisliği bu sıralama ile boş tercih olur itüden şaşma diyorlar hatta bazı hocalar ise kimya öğretmeni olursun diyorlar Sıralamam 4300 Ayrıca ÇAP imkanlarında Endüstri mühendisliği gördüm bunun şartı nedir yani BOÜN Kimya müh. yazarsam endüstriden çap yapabilir miyim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fabianoo -- 22 Temmuz 2022; 2:57:44 > |
BOÜN Kimya Müh. vs İTÜ Endüstri Müh.
-
-
2020de yerleştim bölüme istemeyerek geldiğim için başlarda çok pişman oldum ama şu anda memnunum. Ben de senin gibi itü endüstri ile arasında kalmıştım ama tercihim boğaziçinden yana oldu. Endüstri ile çap işi de şöyle ki çok yüksek ortalama yapmalısın geçmek için ve gerçekten çok zor bu. Bu hayalle geleceksen gelmemeni öneririm belirli bir kontemjanı var ve o kontenjan çok az rakipler de oldukça dişli
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hazırlığı boyn kimya oku sonra merkezi puanla itu endüstri geç nasıl ama ;) hazırlık okurken üst dönemlerden bölüm hakkında endüstri ve kimya hakkında yeterli bilgiyi öğrenmiş olursun. Kalmak istersen kalırsın. Ya da 1.sınıfı kimyada okursun baktın olmuyor geçersin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Anladım hocam çok kararsızım biraz daha araştırmam lazım sanırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
İşletme ve finans kismina gececeksen itü işletme mühendisliği ne bak derim
Endüstriyle pek bir farkı yok bence 15k ile alan bölüme 4k'dan tercih yapmak da pek istemiyorum
İtü endüstri ing olani kacirabilirsin yukseliste olan bölüm
Biz bu işe senelerimizi verdik oldukça rahat oldukça profesyonelliiz ;)quote:
Orijinalden alıntı: Guest-26EE13EE3
hacceng tepe?
Tercih yaparken istediginiz bolumun siralamasi asadida olsada yapin,sirf puanim ziyan olmasin diye siralamaniza yakin yeri secmek zorunda kalmayin.
Eger sizden ondeki tiplari ve bilgisayar i ( şu an abartili ilgi var) siralamada olmadigi dusunun, 14 k daki işletme mühendisliği belki 3k olacakti.
Eskiden mat ve fen siralamalari ayri oldugu icin bu dedigim tam anlasiliyordu
MYP ile geçişi bilince benim rahatlık seviyesi :D bizim arkadasda öylesine bi hacettepe tıpa girdi sırf tıpa girdim havası atmak icin millete odtü cenge geçti
-
Up aga boun che'de olan biri aydınlatsın
Bi çocuk vardı hukuk istiyordu . İlk sene şu üniyi yaz sana gelir dedim yazmadı. Eğer beni dinlersen seneye o hukuk’a girersin mezuna kalma dedim . Mezuna kaldı öğretmenlik yazdı. mpy hayat kurtarır kxjxkxkx
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite3480 -- 22 Temmuz 2022; 14:15:18 >
-
Hocam bence ders içeriklerini biraz kıyasla çünkü ikisi apayrı bölümler. Kimya mühendisliği daha teknik fizik dersleriyle ilintili. Yani ikisi bana bir tık alakasız geldi. Kimya mühendisliğinin makine mühendisliğine benzediğini söylerler genelde. Finans Pazarlama gibi alanları düşünüyorsan itü endüstri daha iyi bir seçenek olabilir gibi.
-
Hocam sanırım dediğinizde haklısınız ama içimde bir ukte var gibi boğaziçine karşı yani pişman olur muyum diyorum eğer seçmezsem. Bir yandan da kimya mühendisliğinin iş imkanları ne olacak kazancı ne olacak veya bitirince cidden mühendislik mi yapacağım ondan emin değilim
-
Boün ChE yazacağım sanırım
hocam itü/odtü ie yazmama sebebiniz nedir? ie istiyodunuz diye hatırlıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- goodnotes fiyat
- ebelik mi hemşirelik mi
- alttan ders varken yatay geçiş kabul eden üniversiteler
- tyt fizik kaç günde biter
- eskişehir en iyi dershaneler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X