Şimdi Ara

Kimya mühendisliği / iktisat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bu sene TM 'den MF ye geçtim mezunum .Fenim şu anda hiç görmediğim için sıfır sınava kadar toparlarım diye düşünüyorum,amacım kimya mühendisiği
    öncelikle kimya mühendisliğinin imkanları var mıdır ?
    ve de Şu an hiç fen çözmediğim için puanım HİTİT ÜNİ. KİMYA MÜH. ve OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ne yetiyor .
    asıl sorum şu diyelimki böyle bir üniversiteden mezun oldugumuzda iş imkanımız olur mu yoksa illaki belli başlı bir yeri mi okumamız gerekir . Yani sadece Kimya mühendisliği diploması yetermi ( dil kursuda almayı düşünüyorum

NOT: İktisatın mı yoksa kimya müh. mi gideri var :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulparr -- 21 Ekim 2012; 23:27:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Milletimize fenalık edenleri tarihte okuduk ve milli kini ateşten damgalar gibi kalbimize yazdık .
  • ikisi cok farkli meslekler is imkanindan ziyade hangisini daha iyi yaparsin, daha cok basarili olursun onu dusun iktisat adina konusayim; kafasi calisan bir iktisat mezunu bosta kalmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimya mühendisliğinde ODTÜ,İTÜ bitirmezsen rakiplerinin arasında çok sıyrılabileceğini sanmıyorum.. Zira mesleğin alanı geniş ama Türkiye'de kimyagerle aynı işlere başvurabiliyorlar.. Yani kimya mühendisinin başvurabildiği birçok yere kimyagerde başvurabiliyor dolayısıyla mezun-iş oranı bi hayli düşüyor.. O yüzden kimya mühendisliğini sil seçenekler arasndan bence..
    Matematik Öğretmenliği
    15 yıl önce açıldı
    Endüstri müh Kimya Çap
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • konuyu hortlartmak istiyorum

Orijinalden alıntı: StopDream

Kimya mühendisliğinde ODTÜ,İTÜ bitirmezsen rakiplerinin arasında çok sıyrılabileceğini sanmıyorum.. Zira mesleğin alanı geniş ama Türkiye'de kimyagerle aynı işlere başvurabiliyorlar.. Yani kimya mühendisinin başvurabildiği birçok yere kimyagerde başvurabiliyor dolayısıyla mezun-iş oranı bi hayli düşüyor.. O yüzden kimya mühendisliğini sil seçenekler arasndan bence..

yanılıyorsunuz.
    Kimya mühendisliği,iktisat bölümüne göre çok daha yüksek "mezun-istihdam" oranına sahiptir.Ancak,kimya mühendisliği okuyacak olan arkadaş,sadece derslerle yetinmemeli,kalite standartlarına dair eğitimleri (risk analizi,klinik laboratuar akreditasyonu temel eğitimi,laboratuar akreditasyonu temel eğitimi,gmp,glp de dahil) kesinlikle almalıdır.
    Ayrıca,iş güvenliği uzmanlığı yolu da açıktır,gider eğitimini alır,iş güvenliği uzmanı olur.Son olarak,her "kimya bölümü mezunu kimyager","kimya mühendisinin" başvuracağı işe başvuramaz.İş tanımlarını takip etmenizi öneririm.
    ANCAK,çok çalışma gerektirir.Disiplin gerektirir.
    Kolaylıklar ve iyi çalışmalar diliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.