Şimdi Ara

Dağdaki kaygılandıran görüntü hakkında AFAD’dan açıklama: Herhangi bir sorun yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dağdaki kaygılandıran görüntü hakkında AFAD’dan açıklama: Herhangi bir sorun yok
    Deprem bölgesinde olduğu iddia edilen volkan patlaması, 10 Şubat tarihinden itibaren sosyal medyada gündem olmuş durumda. AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, bir süredir sosyal medyada endişe yaratan “volkan patlaması” hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



    Ayrıca Bkz.AFAD, deprem için ön değerlendirme raporunu yayınladı



    Bahsi geçen volkanik patlama, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki Kuşkayası dağında meydana geldi. Yayınlanan videolar, dağdan duman çıktığını gösteriyordu. Bölge halkı ve videonun yayılmasıyla milyonlarca kişi bunun bir yanardağ olduğunu düşündü. AFAD, bu konu hakkında resmî açıklamalarda bulundu.



    AFAD: Volkanik patlama yok



    AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, konuyu gördükleri andan itibaren çalışmalara başladıklarını, bölgeye Sikorsky helikopteriyle ekipleri gönderdiklerini açıkladı. Yapılan inceleme sonucunda herhangi bir volkanik faaliyet, volkanik kül, volkan patlaması ve gaz çıkışı tespit edilemedi. Tatar, ortaya çıkan dumanların deprem etkisiyle oluşan basit bir kütle hareketinden dolayı olduğunun altını çizdi. Dolayısıyla iddia edildiği gibi "2000 C'de kızgın, akışkan karatas(bazalt) püskürterek yanardağ" oluştuğu iddiası gerçek dışı.






    Esasında böylesi büyük depremlerde kayaların yuvarlanması, toprak ve kaya hareketlerinin bu tip dumanlar çıkarması son derece doğal ve görülen bir şey. Bununla birlikte AFAD ekiplerince yapılan incelemelerde bu bölgede herhangi bir volkan kayasının da olmadığı, incelenen bölgede kireç taşının olduğu ifade edildi.



    AFAD artçı depremler konusunda uyardı



    Tatar, yaptığı açıklamada artçı sarsıntıların devam edeceği konusunda halkı uyardı. “Bunların bir bölümü 5'in üzerinde olabilir. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmaları gerekiyor.” Bununla birlikte bölgede yıkılan veya hasar alan binalarda hasar tespit çalışmalarının 1300 ekiple yapıldığını aktarıldı.









  • Tabi volkan görmeyince her sakalıyı dedemiz zannediyoruz...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dağdaki kaygılandıran görüntü hakkında AFAD’dan açıklama: Herhangi bir sorun yokDr. Ramazan Demirtaştwitter
    “Anaşok / büyük artçı deprem tarafından tetiklenen ÇIĞ #deprem”
    https://twitter.com/Paleosismolog/status/1624141703396397074
  • Tarih ve coğrafya dersini seçmeli yapan fizik kimya biyolojiyi alan yapan bir ülkeden bir bok olmaz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 11 Şubat 2023; 15:31:55 >
  • bu olay volkan degil ama anadolunun gozumuzden kacan yanlarindan biride cok sayida volkan olmasi. agri, nemrut, erciyes, tendurek, hasan dagi, suphan, kula... ilk an aklima gelenler. hemde hicde sandigimiz gibi sonmus degiller. agri ve tendurek en son 1850lerde aktivite gostermis. bunun yaninda hemen dibimizde ege denizinde santorini adasi varki antik cagin en buyuk patlamalarindan biri gerceklesmis. o kadar buyuk ki geride bir dag kalmamis, adanin buyuk kismini dagiyla beraber patlatip yok etmis, antik minoan medeniyetinin sonunu getirmis. anadolu gibi bu kadar fay hattini jeoterman kaynagin oldugu bir cografyada volkan olmamasida dusunulemez zaten. insallah onuda yasamayiz, bir gormedigimiz volkanik patlama kaldi.

  • Herhangi bir sorun olmadığına dair inancımız tam. Zaten volkan da olsa sorun olmazdı: AFAD var çünkü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Volkanlar ile depremler ilişkili şuan orada volkanik bir olay olmadı o ayrı


    Depremlerin olma sebebi zaten sıcak magma ve buharının yukarıdaki sert plakayı itme sebebi ve bu yüzden o plakalar hareket ediyor çok yavaş olsa da ve karşısına bir engel çıktığında onu kırana kadar enerji birikiyor kırıldığı an deprem oluyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 12 Şubat 2023; 0:3:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ha öyle mi kanka

    van gölü çevresi ateşlenir şimdi

  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Kristof Kolomb un medikal buluşları herşeyi kanıtlıyor. Dünyayı da bedenciler yönetsin.

  • VictorSanchez kullanıcısına yanıt

    Anliyorum haberi tıklatmaya çalışıyorlar da vallahi click bait başlıklardan nefret ediyorum. Haberin içeriğini özet olarak başlık atsa ben gene tıkların click bait yapılmasına gerek yok.

  • Afaddan gelen bilgiye "hemen inandım" Yersen....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.