Şimdi Ara

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ?? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
5
Favori
94.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi biliyorum o siteleri. elindeki cihaz alfanın ilk nesil ürünlerinden biri. Unutma teknoloji sürekli gelişiyor.
    Bu arada tplinkdede yüksek güçlü ürünler var örn. 7200nd 500mw dır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • utkan bey kardeşim Tp-Link TD-W8961ND 300Mbps Wireless N ADSL2+ Modem aldık çift antenli ,Hiper WNU686HN 300Mbps Kablosuz Adaptör (1km Menzil) adaptör aldık mesafeyi anlatayım aynı apartman içinde aramızdaki mesafe 6-7 mt(1.5 kat) ve merdiven boşluğu var. bu cihazlarla tam bir fiyasko yaşadık. ne yapmamız lazım modem ayarlarından anlamıyoruz. acaba modemin içine girip bişileri mi değiştirmek lazım yoksa bu cihazlarla bu iş olmaz mı bi yardıncı olursanız çok memnun olurum.
  • modemin antenlerinden bir tanesine windsurfer uygulayıp sinyal vermek istediğiniz yöne çevirin.
  • Evimde Zyxel P-660HW-T1 v2 marka modem var. 6. katta oturuyorum. Özellikle 4. kata ve diğer katlara kablosuz olarak interneti nasıl yayabilirim. Hangi cihazı kullanmam gerekir? Neyi õnerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seydibaba -- 6 Temmuz 2012; 14:31:29 >
  • utkanizmit Hocam Ben 5210g almaya karar verdim 1 km ötede wep ile şifrelemiş olduğu şifresini benimle paylaşti ve bilgisi dahilinde girmeme izin verdi yanlız dark range max aldım fakat çekmiyor şimdi 5210g siparişi verdim ve daha öncede güçlü bir anten aldım kendime bunu dark range maxa bağlayınca hiç bir sonuç alamadım TL-ANT2414 A modeli buhttp://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-ANT2414A 5210g ve ANT2414 A 14 db yönlü anten ikisini birbirine bağlayip alici olarak kullanmam mümkün mü şimdiden teşekkür ederim saygılar.
  • rica ederim.
    5210g ile harici anten önermiyorum. cihazın baskı devresi hatalı olduğu için harici antenlerle verim artmıyor tam tersi
    düşüyor. 2414a anteni dark rangemax a bağladığında sinyal alamadıysan çok yüksek ihtimal 5210g nin kendi anteni ilede
    yada harici antenlede sinyal alamazsın.
    ancak şu olabilir çatıya yada dışarıya kurma avantajından dolayı 5210g yi kendi anteni ile deneyebilirsin.
    kolay gelsin.
    unutma cam bile wifi sinyalini düşürür. 5210g nin en büyük avantajı çatı yada balkon gibi açık alanlara
    kurulabilmesidir.
  • Arkadaşlar merhaba..
    Şöyle bir durumum var yaklaşık olarak 1.5 kilometreden TP-LINK TD-W8101G modemime bağlanmayı istiyorum. Hayal mi kuruyorum yoksa bu çaplarda anten var mı?
  • birebir görüş varsa uygun donanımlarla gayet kolay. Ama elindeki modemle olmaz. 2 tane outdoor yüksek güçlü ap alıp karşılıklı kurman lazım.

• Hocam şöyle izah edeyim, açık alan değil mahalle içerisinde 2 evimiz var ve ben yakın zamanda diğer eve taşınacağım. Alacağımız donanımlar yeni bir adsl aboneliğinden daha uygun olacaksa söylediklerinizi yaparım ancak bana direkt marka model verip açık bir şekilde izah etmeniz lazım.
    İlgilendiğiniz için teşekkürler..
  • alanın açık olup olmaması önemli diil. önemli olan balkona yada çatılara artık nereye koyarsan
    koyacağın cihazların birbirini görmesi. öncelikle keşif yap. evin birinin çatısına çık diğer çatıyı
    görüp görmediğine bak. arada engel yoksa diğer çatıyı görüyorsan iş kolay.
    2 adet tplink 5210g alıyorsun. 1 sini ap modda verici gibi çatıya kurup modeme ethernet kablo ile
    bağlayıp yayın yapıyorsun diğer cihazı karşıdaki çatıya kurup ethernet kablo ile sinyali eve indiriyorsun.
    evin içinde ister kablo ile kullanırsın istersen wifi özellikli bir modem yada ucuz bir router ile yeniden yayın
    yaparsın. bu sayede diğer evde kablosuz bir modem varmış gibi gayet hızlı ve konforlu bir internet olur.
  • Arkadaşlar benim şöyle bi sorunum var.

3 katlı bir evde oturuyoruz, modem en üst katta ama birinci katta wifi nerdeyse hiç çekmiyor.

Ne yapmamı önerirsiniz.

Elimdeki modem Tp-Link TD-W8961ND.

Birde bu bağlantılar içinden hangisini kullanmamız uygun 802.11 --> b? g? n?
  • arkadaslar;
    yan apartmandaki komsumla anlastık ve interneti ortak kullanmaya karar verdik. asus f3 serisi laptopum var ve wireless i ile denedim evimin tek bir noktasında tek diş cekiyor ve sürekli kopmalar oluyor. bunun üzerine komsunun evine kablo falan da cekmek istemedigimden tp link tl-wn7200 nd aldım. icinden cıkan cd ile laptop a kurdum. tp link'in ısıgı falan güzel yanıyor ancak sadece benim laptopun cektigi yerlerde tp link cekiyor.. laptop un cekmedigi yerde tp link de cekmiyor. yani tp link de evimde ki tek noktada ve tek diş ile cekiyor ve sürekli kopmalar oluyor. ( tabi tp link i calıstırdıgım zaman laptop un wireless ini kapatıp, tp link ile arama yaptırıyorum) acaba kurulumunu falan yaparken eksik bişeyler mi yapmış olabilrim yada tp link'in cekiş dbi si ile benim laptop un cekiş dbi si aynımıdır. antenini falan mı deigştirmem gerekir. bana bu konuda yardımcı olanınız olursa cook sevinirim..
  • SAMET BEY BENCE SENIN ILACIN TP LINK 5210 G.

BU ARADA SORUM ŞU OALACAK SAYIN UTKAN KARDEŞ. BENIM INTERNETI KULLANAN
    KOMŞULARDN BIRI PARAYI BAYAGI AKSATARAK VERIYOR BUNUN INTERNET HIZINI
    ROUTERDAN DUŞURMEK ISTIYORUM FAKAT ONA 192.168.0.6 YA ATAMIŞKEN O
    GİDİYOR NASIL OLUYORSA 0.3 TEN ALIYOR İP SENCE YANLIŞIM NASIL
    DÜZELİR;? O KOMŞU INTERNETI ALSIN BENDEN AMA REZİL OLSUN FACEBOOK TAKI
    OYUNLARI FALAN COK YAVAŞ AÇSIN AMA AÇSIN ISTIYORUM. YOU TUBE DEKİ
    VIDELOLARI YAVAŞ DOLSUN 5 DAKIKALIK VIDEO 15 DAKIKADA DOLSUN FLN.
    YARDIMLARIN İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER UTKAN KARDEŞ.

NOT: İNTERNETİ YAVAŞ KULLANMASINI İSTEDİĞİM KOMŞUNUN MAC ADRESİNİ
    BALONCUK İÇİNE ALDIM.

RESİMLERİ YUKLEDIM ROUTERDAN

http://c1209.hizliresim.com/11/5/cpx6v.jpg (binding settings)

http://c1209.hizliresim.com/11/5/cpx94.jpg (bandwıch control rules list)

http://c1209.hizliresim.com/11/5/cpxbt.jpg (arp list) ilk resimde
    ben 0.6 ya atıyorum ip. fakat arp list te 0.3 görünüyor. o zmaan
    benim bandwıch te yaptıgım yavas hız ın hıcbır anlamı kalmıyor bu
    komşunun mac adresı ıcın. YARDIMLARIN İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER UTKAN
    KARDEŞ.

• Kardes dusunme tplink wn 822n al 100 mw cikis gucu ama cok hizlii digerleri dandik sen 822n al
  • arkadaşlar

bulunduğum bina ve biglisayarın bulunduğu oda ile interneti alacağım yerin arasında 300 metre var, tabi önü açık değil kapalı.

interneti almak istediğim modem basit bir modem ttnet in verdiği airtires ın modemlerinden biri 2 antenlilerden tam modelini öğrenirim

bu mesafeden o interneti almak için nasıl bir cihaz gerekli bana? yardımcı olabilir misiniz?

teşekkürler.
  • Notebookumda 4965abgn kart var.
    harici olarak 7200nd aldim. surucusunu ralinkden,guncelledim.7.katta ki nete 2.kattan baglanamiyorum.devami geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

SAMET BEY BENCE SENIN ILACIN TP LINK 5210 G.

BU ARADA SORUM ŞU OALACAK SAYIN UTKAN KARDEŞ. BENIM INTERNETI KULLANAN
    KOMŞULARDN BIRI PARAYI BAYAGI AKSATARAK VERIYOR BUNUN INTERNET HIZINI
    ROUTERDAN DUŞURMEK ISTIYORUM FAKAT ONA 192.168.0.6 YA ATAMIŞKEN O
    GİDİYOR NASIL OLUYORSA 0.3 TEN ALIYOR İP SENCE YANLIŞIM NASIL
    DÜZELİR;? O KOMŞU INTERNETI ALSIN BENDEN AMA REZİL OLSUN FACEBOOK TAKI
    OYUNLARI FALAN COK YAVAŞ AÇSIN AMA AÇSIN ISTIYORUM. YOU TUBE DEKİ
    VIDELOLARI YAVAŞ DOLSUN 5 DAKIKALIK VIDEO 15 DAKIKADA DOLSUN FLN.
    YARDIMLARIN İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER UTKAN KARDEŞ.

NOT: İNTERNETİ YAVAŞ KULLANMASINI İSTEDİĞİM KOMŞUNUN MAC ADRESİNİ
    BALONCUK İÇİNE ALDIM.

RESİMLERİ YUKLEDIM ROUTERDAN

http://c1209.hizliresim.com/11/5/cpx6v.jpg (binding settings)

http://c1209.hizliresim.com/11/5/cpx94.jpg (bandwıch control rules list)

http://c1209.hizliresim.com/11/5/cpxbt.jpg (arp list) ilk resimde
    ben 0.6 ya atıyorum ip. fakat arp list te 0.3 görünüyor. o zmaan
    benim bandwıch te yaptıgım yavas hız ın hıcbır anlamı kalmıyor bu
    komşunun mac adresı ıcın. YARDIMLARIN İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER UTKAN
    KARDEŞ.

gönderdiğin resimlerde ip bind disable görüküyor.

• utkan hocam enable yaptım bişeyler oldu sanırım Arp List dün 0.3 ten
    ip alırken şimdi 0.6 dan alıyor. 1C :... ile başlayan mac adresi
    192.168.0.6 dan alıyor ondan dolayı mıydı (disableden) ip 0.3 ten
    alıyordu? Artık o komşu nete yavaş mı bağlanır utkan hocam.yardımların
    için teşekkürler.

enable yaptım rebootladım

http://f1209.hizliresim.com/11/6/cr5t7.jpg

arp list son hali

http://f1209.hizliresim.com/11/6/cr5uy.jpg

teşekürler

• tabi disable yaparsan özellik tamamen kapanır.
    yani alttaki girdiğin ayarlar bi işe yaramaz.
    şuan ki caps lerine göre o komşun sürünüyor nette.
    tahminim google 1 dk. da falan açıyordur
  • Access point en iyi ve en ekonomilk yolu.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.