Şimdi Ara

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ?? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
5
Favori
94.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Utkan hocam öncelikle iyi geceler. Şimdi bugün arkadaşıma yardım etmek istedim 2 tane tp link 5210 g almışlar ikisi de oprtak ınternet baglatıp kullanacaklar ben iki sıfır ürünü de kurdum senın daha oncekı sayfalarda ızah ettıgın gıbı Ap modunda kurdum.1. verici 5210 a 192.168.1.254 ip verdim. 2. ye ise 253 verdim. ayrıca 2. 5210 un mac adresini alıp 1. 5210 a mac filtreleme yapıp ona ekleyip deny yaptım sorun yok.Fakat sorunumuz şurda başlıyacak 2. 5210 dan wirellesleri aratıp 1. 5210(yani internet dağıtıcı) yı bulup kaydetmemiz gerekir sanırım 2. 5210 1. den alsın interneti diye bunu nasıl yapacagız sorunumuz burda başlamıştır.İyi çalışmalar
  • slm.
    2. yani alıcı olan 5210g yi client modunda çalıştırmanız lazım.
    şurda gerekli bilgiler var.http://www.wifi-turk.com/forum/topic/5866-tp-link-tl-wa5210g-tl-wa5110g-wifi-turk-kullanim-kilavuzu/page__p__37277__hl__5210g#entry37277
  • Wİrelles veya kablolu baglantıda her bir ağa farklı hızda internet yollayabiliyor muyuz?

ZYXEL P660HN-F1Z 300MBPS KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM

BU modem ile bu mümkün mü?
  • Utkan hocam Tpl link 5210 g yi acces poınt olarak arakdasın ınternet verecegı modeme bagladık.tt net modemi. 192.168.2.1 den arayüze giriliyor herseyı normal. 5210 u da 5 portlu swıch tplınk 1005D swıche bagladık swhıcten 1 tane masaustu pc ye uzattık masaustu gayet rahat nete gırıyor, fakat laptop a direk denemek için bagladığımız tp lınk 5210 (acces poınt olarak kurulan) un arayuzune 192.168.1.254 yapıyorum gırmıyor.Laptop un ip adresını otomatıkten cıkarıp 19.168.1.100 yaıpyorum o zaman arayuze gırıyor hersey duzgun kayıtlı tekrar cıkıp 5210 u swııch e baglıyorum ,alıcı tp lınk 5210 client olanı da dıger arakdasın evınde notebook a baglıyorum şak dıye arayuze (5210 a 192.168.1.253 verdıgım ip.) giriyor.Ayrıca dagıtyıcı AP modundakı 5210 u nasıl gosterıp baglantı kurduracagız .sorunla karışalsıldı uyarısı cıkıyor bu aksam saat 18;:00 den sonra musaıt mısın Utkan hocam 2 gündür çok aradık ama açmadın sanırım işyerinde kalmış gsm.Yardımlarınızı beklıyorum İLKER ATLI

• sıkıntı ap modundaki 5210g nin ip adresini 192.168.1.254 olarak bırakman.

akşam müsaitim ararsın gsm le çözeriz kolay gelsin.
  • En uzağı çeken wireless adaptör tp link 5210g mi? Birde bu cihaz kaç metreye kadar çekiyor.Ben de wireless adaptör alacam da ben 7. Katta oturuyorum bizim sokağın karşısındaki dükkandan internet çekecem. arada 200 300 m var.Bu cihaz işimi görür mu bu görmez ise önereceğiniz bir wireless adaptör yazarsanız iyi olur.Bu konularda hiç denecek kadar bilgim var arkadaşlar yardım edeceklere şimdiden teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord06 -- 28 Mayıs 2012; 21:42:09 >
  • Merhaba,

Evimdeki interneti bitişik komşuyla paylaşmak istiyorum.

Modemim : Huawei HG655d, kablosuz yayın yapıyor. Bizim evde her yerden güzel çekiyor ama komşuda çok zayıf çekiyor.

* Komşudaki Airties 6271 kablosuz modemi access point olarak kullanabilir miyiz ?

* Bende Airties 4420 Access point var ve kabloyla modeme bağlarsam sinyali alıp yayabiliyor. Bu AP yi, yayını kablosuz olarak alıp tekrar yayacak şekilde kullanmak mümkün mü ?

Teşekkürler, selamlar...
  • hocam bana yardımcı olur musunuz....?

aynı sitede çarprazda aradaki en fazla mesafe 200m olsun o iç cepheye 4.kat ben zıt dış cepheye 3.kat bakıyorum. Benim cephem onu görmüyor iç cephede bulunan ttnet koblosuz modem ile bağlantı yapmak istiyorum birkaç arkadaştan küçük tek ve çift anteni olan değerlerini hatırlamıyorum wirelesle görmeye çalıştım olmadı bende ayrıca airtes 300 usb var o da görmüyor zeytin teneksine bile taktım firütöz içindeki süzgeçle bile denedim yok bende araştırdım

tp lınk 7200 nd yada TP-LINK TL-WA5210G REPEATER OUTDOOR 12DBI 15 KM yada

wireless KASENS 2.4GHZ 150Mbps 38dbi 5000mW:( bunu daha çok begendim tabi size danışmadan almam fikir lütfen)

ÖZELLİKLER
    KASENS 2,4 GHZ Kablosuz Mini USB 150Mbps IEEE 802.11b/g/n adaptador adaptateur wifi Yüksek güç 38dbi 5000mW

Standartlar
    Kablosuz: IEEE 802.11b/g/n, USB 2.0 standardı

Veri hızı
    802.11b: 11Mbps
    802.11g: 54Mbps
    802.11n: 150Mbps

Veri Modülasyon Tipi
    IEEE 802.11b: (DSSS), 5.5/11 Mbps (CCK)
    2Mbps (DQPSK), 1Mbps (DBPSK)
    IEEE 802.11g: (OFDM), 48/54 Mbps (64-QAM),
    24 / 36 Mbps (16-QAM)
    12/18 Mbps (QPSK), 6 / 9 Mbps (BPSK)
    Anten: Exterma / Anten

Host Arabirimi: Mini USB

Frekans aralığı: 2,4 GHZ (ISM Band)

Yazılım: Sercuity: 64/128 bit WEP şifreleme, WPA, WPA2
    Sürücü: windows XP/2000/Vista, Linux, Mac

Çalışma Voltajı: DC 5V + / -% 5

Sıcaklık: Operationg: 0 ° C ~ +50 ° C, Depolama: -10 ° C ~ +65 ° C

Humiduty:% 20 ~% 85 Yoğunlaşmayan, 10% -90% Yoğunlaşmayan

bunda karar kılsam uygun olur mu köklü ve sürekli bir çözüm istiyorum değerlendirebilir misiniz hemen kurmam lazım ...

HANGİSİ İŞ GÖRÜR?

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

5210g alırsann iyi olur. adam gibi kalıcı bir bağlantı yapmış olursun. hatta 5210g ile
    aldığın neti evin içindede 740n tarzı bir router ile tekrar yayın yaparsın.

şu tekrar yayın yapma hikayesini bir anlayabilsem
  • beyler ben alfa 1000 mw lık usb adaptör alacam. Tavsiye edermisiniz burda hiç alfadan bahsedilmemiş bilinmiyormu acaba kalitesi ve stabilitesi ?!?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

quote:

5210g alırsann iyi olur. adam gibi kalıcı bir bağlantı yapmış olursun. hatta 5210g ile

anlamıyacak bişey yok. şöyle düşün mevcut kablosuz bir yayın var. sen 5210g ile client olarak bu yayına bağlanıp
    bu yayını 5210g nin ethernet çıkışından alıyorsun yani kabloya çevirmiş oluyorsun.
    daha sonra bu kabloyu tplink 740n routere girip hem 4 port kablo olarak hemde yeniden istediğin ağ ismi ve şifre ile
    tekrar kablosuz olarak dağıtıyorsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

quote:

anlamıyacak bişey yok. şöyle düşün mevcut kablosuz bir yayın var. sen 5210g ile client olarak bu yayına bağlanıp
    bu yayını 5210g nin ethernet çıkışından alıyorsun yani kabloya çevirmiş oluyorsun.
    daha sonra bu kabloyu tplink 740n routere girip hem 4 port kablo olarak hemde yeniden istediğin ağ ismi ve şifre ile
    tekrar kablosuz olarak dağıtıyorsun.

e iiiimiş!

• evet gayet iyidir
  • beyler alfanın 1 wattlık canavarı bugün elime geçti ürün tek kelimeyle harika verdiğiniz parayı sonuna kadar hakediyor. 2 kat altımdaki çapraz dairedeki komşunun modemini 100 de 76 sinyalle bağlanıyo mükemmel bişe yaa engel falan tanımıyor resmen... Tp link falan hikaye burda 1 wattan bahsediyoruz beyler...şimdi bu canavarı pencere önüne uzatmayı düşünüyorum. Dışardaki açık ağlara saldırmak için... 5 dbi anteni çok kaliteli mükemmel bişi yaa buna 24 dbi lik yagi anten alsak bayağı sinyal alırız bence... Tabi bu ekstra anten işin espiri kısmı ama cihaz kendini belli ediyor...

• alfa 1 watt sinyalleri abartmakla ünlüdür. yani yüzde 76 çok iyi bir sinyal diildir alfa 1 watt için.
    bu arada yüzde 60 ın altında bağlanamazsın alfa 1 watt ile.
    ama yinede güzel cihazdır injeksiyonda üstüne yok.
  • kardeş hevesimi kursağımda bırakma gözünü seveyim yani piyasadaki çok cihazdan iyi değilmiydi ???

• piyasadaki en iyi 8187l chipli cihazdır. bundan iyi alfa nhr var ondan iyi alfa nha var.
    yani aldığın cihaz kötü değil sadece biraz abartır sinyalleri örn. %55 sinyal aldığı ağa bağlanmaz.
    en az 58-60 sinyal alman lazım.
  • kardeş bu ne saçmalık yaa ne demek100 de 55 lik sinyalle bağlanmıyo çok saçma ne anladık bu işten

• malesef realtek chipsetli cihazların hepsi böyle.

• olurmu kardeşim wifi-türk wifi-sistem gibi sitelerde en iyi cihazın alfa olduğu söyleniyor. Stabil çalıştığı ve engel tanımamasıda cabası test sonuçlarına bakın isterseniz. Tp link çıkış gücü 100 mw iken alfanınki tam 1000 mw yaklaşık 10 kat daha güçlü bir alıcı bu alfa

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.