Şimdi Ara

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ?? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
5
Favori
94.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Utkan hocam Benim POE yandı yahttp://www.ebay.com/itm/AC-DC-Adaptor-POE-12V-1A-Ubiquiti-Mikrotik-etc-/180558830411 bu lıntekı poe yı buldum uyar mı bilmem ama eminönü tarafında bulursun rahat dıyorlar.ya da senın yönteme başvursak daha ucuza gelmez mı?paylaşsan da herkes bılgılense
  • quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

Arkadaşlar Tp link 5210 g cihazımının POE min sanırım LAN çıkışı çalışmıyor yağmur yagdıgında su girmiş.wirelles laptoptan görüyor fakat intrenete bağlanılamıyor acil yardımlarınızı bekliyorum.şu an geçici olarak tp link 740n ile dağıtım yapıyoruz.Utkan kardeş hangi kabloyu nereye takacağım acil yardımlarını beklemekteyim.

poe yi nasıl yağmura maruz bıraktın ki.

acaba uzattında cihazamı yakınlaştırdın.

Neyse sanırım verdiğin linkteki cihaz işini görür.

aynı mantık sonuçta.

Ama bunun gelmesi bir ayı bulur.

bir ay netsiz kalmaktansa pahalı da olsa türkiyeden almak daha mantıklı bence
  • quote:

Arkadaşlar Tp link 5210 g cihazımının POE min sanırım LAN çıkışı çalışmıyor yağmur yagdıgında su girmiş.wirelles laptoptan görüyor fakat intrenete bağlanılamıyor acil yardımlarınızı bekliyorum.şu an geçici olarak tp link 740n ile dağıtım yapıyoruz.Utkan kardeş hangi kabloyu nereye takacağım acil yardımlarını beklemekteyim.

slm.
    poe şart diil. boşuna para harcama.
    şöyle yap önce switchden 5210g'ye giden ağ kablosunun jakını bir kontrol et.
    8 kabloda çakılmışmı bir bak. eğer 8 kablo çakılmamışsa olmaz. yeniden çakman gerekir.
    eğer 8 kabloda çakılmışşa yapman gereken uygun bir noktadan ağ kablosunun dış kılıfını içindeki
    kablolara zarar vermeyecek şekilde soyacaksın. daha sonra 5210g ye bağlayacağın taraftaki ucu tırnak aşağı
    gelecek şekilde kablo renklerini kontrol edeceksin. tırnak aşağıda olacak şekilde baktığında 4. pin ve 5. pin rengi
    ne ise bir kenara yaz. (kablo standart çakılmışsa 4. pin mavi 5. pin mavibeyaz olması lazım.)
    daha sonra 7. pin ve 8. pin in renklerini bir kenara yaz (yine standartta 7. pin kahverengibeyaz 8. pin kahverengi olması lazım.)

daha sonra kabloyu soyduğun yerden yazmış olduğun renkleri kes. diğer 4 kabloya dokunma.

5210g nin elektrik adaptörünün ucundaki jakı kes. adaptörün kablosunun + ucunu ve
    az önce kenara renklerini yazdığın ve kestiğin 4. ve 5. pindeki kabloları birbirine ekle. yani bu iki kabloya + elektrik ver.
    yalnız burda dikkat etmen gereken switch'e giden taraftaki 4. ve 5. pindeki kablolara elektrik vermemek yani onları bağlama uclarını kes boşta bırak.

aynı şekilde 7. ve 8. pindeki renkdeki kablolarada - elektrik ver. ve yine switch tarafına gönderme.

işlem bu kadar. eklediğin yerleri + ve - ler birbirine değmeyecek şekilde bantlamayı unutma.

• deneyecegım utkan hocam teşekkurler
  • Utkan hocam yaptım çalışıyor gsm den nete girebildim yalnız tp lınk 5210 g ye taktığım cat 5 kablo Tp link 5210g nin orjinal paketten çıkan kablodan 2 karış daha uzun bir sakıncası olur mu mu hocam?internet dağıtmayla veya hızıyla ilgili sorun çıkar mı sadece 2 karış daha uzun?
  • quote:

Utkan hocam yaptım çalışıyor gsm den nete girebildim yalnız tp lınk 5210 g ye taktığım cat 5 kablo Tp link 5210g nin orjinal paketten çıkan kablodan 2 karış daha uzun bir sakıncası olur mu mu hocam?internet dağıtmayla veya hızıyla ilgili sorun çıkar mı sadece 2 karış daha uzun?

or diyorsunuzutkan bey yok ama 2 karış kablodan ne olacak ki.

bir sorun olmaz.

zaten çalışıyor diyorsunuz
  • sorunun çözülmesine sevindim. zaten pasif poe nin yaptığı iş senin kabloları keserek yaptığın işle aynı.

ayrıca 1-2 metre bile çok sorun olmaz. sorunlar en kötü cat-5 lerde bile 7-8 metreden sonra başlıyor.
  • http://www.buyincoins.com/details/54m-high-stability-802-11g-b-usb-wifi-adapter-sy-6505-product-3623.html

Linkteki ürünü aldım arkadaşlar dün geldi.Beklediğimden küçüktü ebat olarak.Anten kısmı yönlendirililebiliyor.Hevesle driver cd sini taktım fakat ne yazıkki linux için kurulum dosyası vardı.Nette yaptığım aramalara rağmen win 7 için driver bulamadım.Forumdan bir arkadaş "cihaz RTL8187L çipsetli, internetten RTL8187L diye aratırsanız rahatlıkla bulursunuz.(W7-64 bit, 32 bit driver desteği var)" demişti.Bende RTL8187L Driverini indirip kurdum.http://resim.donanimhaber.com/tm.asp?m=37627330&mpage=46 ekran görüntüsünü eklemiştim.Ya ayarlar var ben bilmiyorum yada bunun çekim gücü çok zayıf. 3m ilerdeki kendi modemimden yayılan interneti %90-%95 sinyal kalitesi ile buluyor.Birde yan komşunun internetini buluyor.Başka koskoca alanda net bulamıyor.500 m ilerisinde açık alanda dünyanın interneti var ama makine bulmuyor.
    Ürünün başka yerlerde satılan açıklamalarını buldum hepsi 3000m diye yazıyordu. Taşıdığı anten, yonga vs donanımlar yüzünden en kötü ihtimalle 1500 m demişlerdi ama tık yok.Ya ben ayarlamayı bilmiyorum ya da uygun programını kuramadım ya makine bozuk.
    Satış sitelerinde 3000 m alıcı,internet dağıtıcı,şifre çözücü vs yazmışlar.Bir fikri bilgisi olan var mı arkadaşlar?

• arkadaşlar 5 kilometrelik alanlar için hangi cihazlar gerekli benim bildiğim airtiresin wob 201 i var oda 1.500 lira daha ucuza cihazlar bulabilirmiyiz ya da yapabilirmilyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerssolak

quote:

Orijinalden alıntı: yesilll

Arkadaşlar şu ürünün siparişini verdim.
    http://www.buyincoins.com/details/54m-high-stability-802-11g-b-usb-wifi-adapter-sy-6505-product-3623.html anladığım kadarı ile usb ile pc bağlayıp internete bağlanabiliyoruz. Fakat ben bu adaptörü çatıya yerleştirmek istiyorum.
    Şu access pointi alsam
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-edup-ep-2901-54mbps-protable-wireless-networking-ap-78522095/detay

her iki ürünü usb aparatı ile birbirine bağlasam acaba çatıdaki adaptörün bulduğu sinyali bu access point ile kablosuz olarak aktarabilirmiyim. Adaptör çatıda ya da balkonda daha rahat sinyal bulacaktır.1. katta ki daireme ve laptopuma bu şekilde bağlantı kurabilirmiyim acaba? Yada önerebileceğiniz başka bir yöntem varmıdır?Bu adaptördeki sinyali kablosuz aktarabileceğim.

hocam aldığın ilk adaptörün benzerini ben de kullanıyorum içinde bildiğimiz çanak var ama mini boy tabi çok süper çekmese de yinede iyi bir çekiş gücü aldım 500 mt açık alandan yayın aldım kesintisiz internetim olmuştu ama sendeki nasıl olur bilemem.

driver'ını bana gönderevilirmisin acaba arkadaşım.Birde özel olarak yaptığın bir ayar var mı?Ben 500m deki sinyali alamadım da.

• Utkan hocam en alt komşum evıne masaütü pc aldı .ona referans vermemız lazım mac adresıne Router den eşit hızla hepimiz girelim diye.hani 2-3-4-5-6 ip lere eşit 7den 254 ip lere kadar da 10 kb net verdık ya ona 1 şahıs daha ekleyecegız yapmamız gereken nedır basıt dılle anlatabılırımısın
  • aynı diğerleri gibi 7 yi de ekle. 7-254 olanı 8-254 yap.
  • ürünle ilgili chipset, çıkış gücü, alış hassasiyeti gibi bilgiler ilanda
    olmadığı için malesef yorum yapamam.

ama bu kategoride tp-link 7200nd yada alfa nha iyidir.
  • Arkadaşlar daha önce şu linkteki adaptörü aldığım ama problem yaşadığımı söylemiştim.http://www.buyincoins.com/details/54m-high-stability-802-11g-b-usb-wifi-adapter-sy-6505-product-3623.html
    Haftasonu köyde açık alanda denedim ve doğrusu şaşırtıcı bir sonuç aldım.Yaklaşık 2000 m mesafeden ortalama 10-12 adet kablosuz ağ buldu.Ve hemen hepsi 5 çubuk üzerinden full çekiyordu 1-2 taneside 4 çubuk.Arkadaşların beni uyardığı gibi hassas bir alıcı doğru yönü tutturmak ve direk vericiyi görmesi gerekiyor.Kablosuz ağ bulmasında sıkıntı yok ama benim anlayamadığım bir husus var.Bulduğu yaklaşık 10-12 ağdan 2-3 tanesi şifresiz.Şifrelilere bağlanmak istediğimde doğal olarak şifre soruyor.Fakat şifresiz olanlara bağlan dediğimde ki bunlarda güvensiz bağlantı yinede bağlanmak istermisiniz tarzında bir uyarı mesajı çıkıyor bazen onun dışında herhangi bir mesaj çıkmadan bir pc ve modem arasında veri alışverişini gösteren görüntü çıkıyor.3-4 dakika kadar bağlanmaya çalışıyor ve herhangi bir ikaz vs. mesajı görünmeden yine kablosuz ağ listesi çıkıyor.Herhangi bir bağlantı yok.Neden acaba arkadaşlar? Listeyi yeniledim defalarca belki görünen ağlar gerçekte yoktur gibisinden ama her defasında aynı ağlar sadece listede sıralama değişerek çıkıyor.

• quote:

Arkadaşlar daha önce şu linkteki adaptörü aldığım ama problem yaşadığımı söylemiştim.http://www.buyincoins.com/details/54m-high-stability-802-11g-b-usb-wifi-adapter-sy-6505-product-3623.html
    Haftasonu köyde açık alanda denedim ve doğrusu şaşırtıcı bir sonuç aldım.Yaklaşık 2000 m mesafeden ortalama 10-12 adet kablosuz ağ buldu.Ve hemen hepsi 5 çubuk üzerinden full çekiyordu 1-2 taneside 4 çubuk.Arkadaşların beni uyardığı gibi hassas bir alıcı doğru yönü tutturmak ve direk vericiyi görmesi gerekiyor.Kablosuz ağ bulmasında sıkıntı yok ama benim anlayamadığım bir husus var.Bulduğu yaklaşık 10-12 ağdan 2-3 tanesi şifresiz.Şifrelilere bağlanmak istediğimde doğal olarak şifre soruyor.Fakat şifresiz olanlara bağlan dediğimde ki bunlarda güvensiz bağlantı yinede bağlanmak istermisiniz tarzında bir uyarı mesajı çıkıyor bazen onun dışında herhangi bir mesaj çıkmadan bir pc ve modem arasında veri alışverişini gösteren görüntü çıkıyor.3-4 dakika kadar bağlanmaya çalışıyor ve herhangi bir ikaz vs. mesajı görünmeden yine kablosuz ağ listesi çıkıyor.Herhangi bir bağlantı yok.Neden acaba arkadaşlar? Listeyi yeniledim defalarca belki görünen ağlar gerçekte yoktur gibisinden ama her defasında aynı ağlar sadece listede sıralama değişerek çıkıyor.

:)
    hocam ucuz etin yahnisi hesabı. senin problemini biliyorum. ürün çok şişirme değerler gösteriyor o yüzden bağlantı sağlanamıyor. bağlantı dediğiniz de hiç bir şey olmamış Gibi tekrar ap ler listeleniyor. o 5 çubuk aldığınız sinyaller gerçek değil. tamamen şişirme. amaç kullanıcı gözü boyamak. ürüne disbute açıp para iadesi alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tahtadan önü açık kutu yaptım iç kısmı folyolu yağmur çamur dinlemeden 60metre
    mesafe 4çubuk
    Ürün: tplink 7200nd
    Anten: tplink 8db omni
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

quote:

Arkadaşlar daha önce şu linkteki adaptörü aldığım ama problem yaşadığımı söylemiştim.http://www.buyincoins.com/details/54m-high-stability-802-11g-b-usb-wifi-adapter-sy-6505-product-3623.html

:)
    hocam ucuz etin yahnisi hesabı. senin problemini biliyorum. ürün çok şişirme değerler gösteriyor o yüzden bağlantı sağlanamıyor. bağlantı dediğiniz de hiç bir şey olmamış Gibi tekrar ap ler listeleniyor. o 5 çubuk aldığınız sinyaller gerçek değil. tamamen şişirme. amaç kullanıcı gözü boyamak. ürüne disbute açıp para iadesi alın.

Arkadaşım hadi şişirme onu anladım da.Şifresizlere bağlanamaması o yüzden.Peki şifreli bağlantılar için neden şifre istiyor?Onlarada bağlanamaması şifre sormaması gerekmez mi?Ben pek anlamıyorum bu işlerden de bilenlere soruyorum;) Ne demişler bilmemek değil öğrememek ayıpmış...

• Arkadaşlar benim de çok büyük bir sorunum var. Elimde TP-LINK TD-W8961N 300 mbitlik kablosuz modem var. Buna ayriyetten 5 dbilık tplinkin anteninden almıştım ve elimdeki dandik denebilecek Everest 54 mbitlik adaptörümle üst kattan çok rahat bir şekilde 54 (nadiren 48) mbit sinyal seviyesi de 3-4-5 olmak üzere bağlanabiliyordum. Media playera pcden dosyalara erişip izleyebilmek için 150 mbitlik Tp-link TL-WN7200ND modelini aldım. Ürün az önce geldi ve taktım ama sinyal seviyesi yerlerde ayrıca neti kullanırken hoparlörden cızırtı yapıyor. Bağlantı seviyesi de 2-3 çubuk şeklinde 48-54-81-108 diye kafasına göre takılıyor. 5 dbilık modemin antenini de daha yükseğe konumlandırdım ama sonuç değişmedi. Modeme bağlanmada da arada bir sıkıntı yaşıyorum. Modem arayüzünden 13. kanalı kullanıyordum ve onu değiştirmeme rağmen bağlantı stabil değil. Modem dediğim gibi alt katta pc de üst katta. Aralarında 5-6 metre mesafe var tabii kalınca da bir duvar. Son olarak atheros chipsetli diye almıştım ama Ralink 3070 chipset gözüküyor windows ayarlarında.

Ne yapmamı önerirsiniz? Ürünü iade mi edeyim?

Edit:
    Arkadaşlar Ralink'in kendi sayfasından son sürücüleri çekip yükledim. Şu an bağlantı seviyesi full gözüküyor. Hız da 124-150 arasında değişmekte. Bu ürünle ilgili bağlantı sıkıntısı yaşayanlar son sürücüleri çekip kursun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 19 Nisan 2012; 20:54:04 >

• chipset sıralaması (alış hassasiyeti için yazıyorum)
    1. atheros
    2. ralink
    3. realtek
    4. diğerleri

realtekde üreticiler 2 watt gibi seviyelere çok rahat çıkarken
    alış hassasiyeti yüksek olduğu için realtekde 1 watt henüz aşılmadı
    atherosta uygun fiyatlı ürünler en yüksek alfa gibi 650mw
    yüksek fiyatlı ürünler ubiquiti bullet2hp gibi 1 watt.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.