Şimdi Ara

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ?? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
394
Cevap
5
Favori
94.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doğru. Zaten nete sorunsuz çıkıyorsa problem yok demektir. Tanımladığımız ve izin verdiğimiz 5 ip haricindekiler bağlansa bile 1 kb/sn. Geçemezler. Net yok gibi olur. Google bile 1 dk. Açılır.
  • UTKAN HOCAM .6 nolu ip den sonra bir grup daha yaptın ya 7. ip den .254 ip ye kadar 10 hız yaptın ya ben onu odıfıye edıp 10 hızı 1 hız yapsam yani adam google bile 10 dakikada giremesin desem ne olur.ayrıca benım damdakı 5210 da mac filtre var onu kaldırmama gerek varmı hersey routerde ama oda extra dursun istiyorum ikinci bir güvenlik diye düşünüyorum.

Ayrıca son sorum benım bu dopıng adsl en fazla 4 megabiti görüyor bunu nasıl duzeltırebılırım ıstasyon uzak dıyor

100 kişiye imzalı dilekçe yazdırsam faxlasam ilgileri çeker mi acaba?
  • olur 1 de verebilirsin. çok gerek yok mac filtreye zaten wpa2 kullanıyorsun şifre olarak.
    ayrıca ip mac binding yaptın. haricen kişi girse bile çook yavaş bağlanır durmaz ağda.
    dilekçe etkili olabilir denemekte fayda var.
  • Arkadaşlar Doping Adsl ile sorunum çok büyük
    Güvenli İnternet Hizmeti talep ediyorsanız aşağıdaki profillerden birisini tercih ediniz.

A)Güvenli İnternet İstemiyorum

B)Güvenli İnternet Çocuk Profili İstiyorum

C)Güvenli İnternet Aile Profili İstiyorum
    1)Oyun Site ve Uygulamalarına girmek istemiyorum
    2)Sohbet Site ve Uygulamalarına girmek istemiyorum
    3)Sosyal Medya Site ve Uygulamalarına girmek istemiyorum.

Bu 3 sekmenin A,B,C sekmelerinden C olanı seçiyorum. Daha sonra C sekmesinin altındakş 1,2,3 şıklarıyla verdiğim sekmeleri seçmiyorum,yani oyun sohbet ve sosyal medya sitelerine girmek istediğim için seçmiyorum. Bunları yaptıktan sonra internetim yüksek viteste düşük hızla rampa çıkan araç gibi bayılıyor,durma safhasına geliyor.Ayrıca facebook u acıyor twiiter ı acmıyor msn acıyor youtube acmıyor bende anlamadım gitti.Ben sanırım Doping Adsl bu işi beceremiyor diye düşünüyorum Dns lerde sorun oluyor youtube a ping atamıyorum ip almıyor you tube pıng de örneğin.Geri standart profıle gecıcınse ınternet şahlanıyor sanırım filtre süzerken hızımı da düşürüyor .Fikri olanlar lütfen paylaşsınlar.

• utkan hocam peki ağdaki pc lerin kötü sitelere girmesini nasıl engellerim fikrinizi bekliyorum.Doping adsl filtresi bir işe yaramıyor herşeyi bozuyor dns leri karıştırıyor.
  • Arkadaşlar selam. Yeri burası mı bilmiyorum ama ilginç bir şey paylaşmak/sormak istiyorum. Kablosuz ADSL modemimde sinyal gücü 60mw'tı. Ve evin salonundan 3 çubuk çekiyordu. Sinyal gücünü 15 mw yaptım 5 çubuk çekmeye başladı. Arada 4 arada 5 oluyor. Şaşırıp tekrar değiştirdim. Sinyal gücünü arttırınca windowstaki göstergede çekiş azalıyor. Bu ne demektir, mW az olunca daha mı çok çekiyor yoksa tam tersi olması gerekmiyor muydu?
  • Arkadaşlar aşağıdaki linkte görülen adaptör nasıldır?Açıklamalarında verilen özelliklerinin doğru olduğunu fazedersek açık alanda en fazla ne kadarlık bir çekim gücüne ulaşır. Haftada birgün gittiğim köyde internete ihtiyacım oluyor.Oturduğum evimde internetim var.Ayrıca köye almak mantıksız geliyor 1-2 gün için.Köyde bir arkadaşımın evinde interneti var evlerimiz birbirini görüyor arada engel yok.Hatta benim evim yükselbir tepede diyebilirim.Aramızda yaklaşık 2000 m mesafe var.Linkteki ürün işimi görür mü acaba?Sanırım buna yüksek güçte bir anten ilave etme şansım olmaz.Birde bu aletin aldığı sinyali tekrardan kablosuz aktarma olayı yok sanırım.Köydeki pc masaüstü. Ama aletin pc ye uzak olmasını istiyorum.Zararlı dalgalar yaymasın diye.Bu ürün hakkında ki düşünceleriniz bekliyorum arkadaşlar ya da fiyatı uygun farklı önerileriniz var mı?
    Linki koymayı unutmuşum:)

http://www.buyincoins.com/details/54m-high-stability-802-11g-b-usb-wifi-adapter-sy-6505-product-3623.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesilll -- 22 Mart 2012; 12:12:09 >

• yesiilll arkadaşım 1 adet tp link 5210 g alıyorsun kendı evının damına o arkadaşının evindeki wirelles modemi görecek bir şekilde sabitliyorsun arkadaşının modemi tabi ki ya senin eve en yakın camda olması gerekir ayrıca arkadaşının wirelles modemi kuvvetli bir verici olması gerekir. en aşağı tp link 8951 gibi.bu konu hakkında Utkan Bey den daha sağlıklı bir bilgi alabilirsiniz.ayrıca evinle arkadaşının evini google earth tan kuşbakışı print screen yapıp burada paylaşırsan daha uygun fiyata başka bir çözüm yolu üretme şansımız olabilir.
  • 1 adet satılık tp link 5210 g aranıyor ürün nakit ve denenip hemen alınacaktır.maxımum verebılecegımız fiyat 80 tl dir.elinde olup düşünenler varsa özelden veya burdan mesaj atabilirler.temmuzun 15 ine kadar almamız gereklidir.
  • anten falan hikaye asıl wirelles te önemli olan cihazın çipi
  • Türkiyedeki modellerden Tp link wn 7200nd iyidir arkdaşım lakin 2 yıldır wireles anten işleriyle uğraşmaktayım pek çok usb adaptör ve alıcı cihaz denedim tecrübelerime dayanarak wireles antenin çekmesinde 3 şey öenmlidir bu üçü bir arada bulduğunda rahatlıkla 1500 mt gibi alanlardan wireless alabilirsin.

1 verici kaynağın (modemin gücü) eğer interneti almayı düşündüğün modem çok güçlü değilse kesinlikle pek çok donanımı bir araya getirsen bileçok iyi sonuç alamazsın.

2 alıcı antenin yüksek hassaslıkta olması gerekir misal 3 diş çekse bile devamlı kopan ve çok yavaş veri aktarımı olan usb adaptörlerle çok karşılaştım. tercih edeceğin adamptör miliwatt değeri kadar yüksek hassaslıkta olmalı yoksa aldığın yayın 4 diş olsun yine kopmalar yaşarsın.

3. ki en önemlisi usb adaptöre bağlıyacağın sma konnektörlü anten piyasada bulunan en iyi adaptörler grid tipi antenlerdir çok yüksek kazanç sağlarlar ve yönlü oldukları için çok uzak mesafelerde bile çok etkilidirler (32 km de denizden geçen feribottan yayın alanı bile duydum) lakin fiyatları çok yüksekti o yüzden el yapımı panel anten önerebilirim internette bir süre alyapımı panel anten yapabilirsen iyi bir adaptörle rahatlıkla 1500 2000 mt lik yayınları alırsın. yok uğraşmak istemiyorum dersen yagi uda anten de farklı bir seçenektir piyasada 60 lira gibi fiyatlarla satın alabilirsin.

• Arkadaşlar şu ürünün siparişini verdim.
    http://www.buyincoins.com/details/54m-high-stability-802-11g-b-usb-wifi-adapter-sy-6505-product-3623.html anladığım kadarı ile usb ile pc bağlayıp internete bağlanabiliyoruz. Fakat ben bu adaptörü çatıya yerleştirmek istiyorum.
    Şu access pointi alsam
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-edup-ep-2901-54mbps-protable-wireless-networking-ap-78522095/detay

her iki ürünü usb aparatı ile birbirine bağlasam acaba çatıdaki adaptörün bulduğu sinyali bu access point ile kablosuz olarak aktarabilirmiyim. Adaptör çatıda ya da balkonda daha rahat sinyal bulacaktır.1. katta ki daireme ve laptopuma bu şekilde bağlantı kurabilirmiyim acaba? Yada önerebileceğiniz başka bir yöntem varmıdır?Bu adaptördeki sinyali kablosuz aktarabileceğim.

• Sn yesilll sizin alacağınız usb wifi adaptör ve diğer access pointi birbirine bağlayamazsınız, usb adaptörler tek bir bilgisayar içindir yani access pointle çalışmazlar, sizin istediğiniz gibi dışardan kablosuz sinyali alıp onu ev içine yayamaz. Size bu iş için access point ve router cihaz gerekmektedir.
    Şuan için iç ortamda kullanmak için alfa cihazları güzel seçim olacaktır mesela awus036h awus036nhr awus036nh
    Dış ortamda ise resimdeki tip bir cihaz işiniz fazlası ile görecektir hem mesafe olarak hemde performans olarak

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ??

• quote:

Orijinalden alıntı: yesilll

Arkadaşlar şu ürünün siparişini verdim.
    http://www.buyincoins.com/details/54m-high-stability-802-11g-b-usb-wifi-adapter-sy-6505-product-3623.html anladığım kadarı ile usb ile pc bağlayıp internete bağlanabiliyoruz. Fakat ben bu adaptörü çatıya yerleştirmek istiyorum.
    Şu access pointi alsam
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-edup-ep-2901-54mbps-protable-wireless-networking-ap-78522095/detay

her iki ürünü usb aparatı ile birbirine bağlasam acaba çatıdaki adaptörün bulduğu sinyali bu access point ile kablosuz olarak aktarabilirmiyim. Adaptör çatıda ya da balkonda daha rahat sinyal bulacaktır.1. katta ki daireme ve laptopuma bu şekilde bağlantı kurabilirmiyim acaba? Yada önerebileceğiniz başka bir yöntem varmıdır?Bu adaptördeki sinyali kablosuz aktarabileceğim.

hocam aldığın ilk adaptörün benzerini ben de kullanıyorum içinde bildiğimiz çanak var ama mini boy tabi çok süper çekmese de yinede iyi bir çekiş gücü aldım 500 mt açık alandan yayın aldım kesintisiz internetim olmuştu ama sendeki nasıl olur bilemem.

• Arkadaşlar Tp link 5210 g cihazımının POE min sanırım LAN çıkışı çalışmıyor yağmur yagdıgında su girmiş.wirelles laptoptan görüyor fakat intrenete bağlanılamıyor acil yardımlarınızı bekliyorum.şu an geçici olarak tp link 740n ile dağıtım yapıyoruz.Utkan kardeş hangi kabloyu nereye takacağım acil yardımlarını beklemekteyim.

• ayrıca bu cihazı doğubankta bulabılecegım bır yer var mı veya istanbul sınırları içinde tp lınk 5210 ürünün aparatı olan DC POE LAN yazan küçük kutusundan.
  • Arkadaşlar bana tavsiyeniz nedir evimde şuan ttnet var ama superonline fibere geçeceğim superonline in verdiği modemden aşağaıdaki resimdeki yere internet vermek istiyorum vereceğim yer interneti pc yada laptop ile kullanmayacak uydu alıcısı için kullanacak beim fiber 20mbit olacak minimum 2mbit bile karşı tarafın uydu alıcısında daki işini görür

aşağıdaki resimde yüksek binada ben oturuyorum aşağı ufak binada interneti vereceğim kişi oturuyor çok azda olsa karşıtarafın camı belli belirsiz görüne biliyor bana nasıl bir cihaz lazım fiber sueronline modem için yada ttnet airtes adsl modem için teşekkürler

google maps aradaki mesafeyi 230 m gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blade__ -- 3 Nisan 2012; 12:29:08 >

• KARŞILIKLI 2 TANE TP LINK 5210 ÇAKACAN HİÇ BAŞIN AĞRIMAYACAK UTKAN BEYİN DEDİĞİ GİBİ :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blade__

Arkadaşlar bana tavsiyeniz nedir evimde şuan ttnet var ama superonline fibere geçeceğim superonline in verdiği modemden aşağaıdaki resimdeki yere internet vermek istiyorum vereceğim yer interneti pc yada laptop ile kullanmayacak uydu alıcısı için kullanacak beim fiber 20mbit olacak minimum 2mbit bile karşı tarafın uydu alıcısında daki işini görür

aşağıdaki resimde yüksek binada ben oturuyorum aşağı ufak binada interneti vereceğim kişi oturuyor çok azda olsa karşıtarafın camı belli belirsiz görüne biliyor bana nasıl bir cihaz lazım fiber sueronline modem için yada ttnet airtes adsl modem için teşekkürler

google maps aradaki mesafeyi 230 m gösteriyor

bütçe sıkıntısı yoksa 2 adet tp-link 5210g al karşılıklı kur. 22 mbit neti gayet sorunsuz taşır.

bütçe sıkıntısı varsa 2 adet tp-link 5110g al karşılıklı cam önlerine koy.
    antenlerede windsurfer yaparsan gayet güzel olur.

• Arkadaşlar Tp link 5210 g cihazımının POE min sanırım LAN çıkışı çalışmıyor yağmur yagdıgında su girmiş.wirelles laptoptan görüyor fakat intrenete bağlanılamıyor acil yardımlarınızı bekliyorum.şu an geçici olarak tp link 740n ile dağıtım yapıyoruz.Utkan kardeş hangi kabloyu nereye takacağım acil yardımlarını beklemekteyim.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.