Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (361. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dayinaber Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.306
Cevap
907
Favori
3.048.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 359360361362363
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bana bugün 84 ay için halk bank telefonla 0,66 verdi. maaş müşterisi olduğum için müdürlükten yeni teklif alınılabilirmiş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomofil tutkunu -- 28 Mayıs 2013; 16:21:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

    bugün arkadaşıma 185bin lirayı 120 ay için 0.64 oran vermiş akbank. 630 eksper, 500 dosya, 200 ipotek + dask + konut sigortası....

    hangi il ve şube ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barqat

    Kredi yapılandırması için en uygun orana indiğini düşünmeniz ve ödeyeceğiniz ek ödemeyi de göz önüne almanız gerekir.
    Bankalar genellikle sizin başka bir bankaya geçmeniz durumunda yapacağınız masrafları da mevcut kredi oranlarına dahil ederek kredi yapılandırma için oran verirler.
    Halkbankasında 2013 yılı başından itibaren %2 olan ek ödeme tutarını, %2, %1, %0.5 şeklinde değişik oranlarda uygulatabiliyorsunuz. Tabiiki ek ödeme tutarı düştükçe kredi oranı da yükseliyor.
    Takip ettiğim kadarıyla Halkbank en son olarak %2 ek ödemeye 0,67; %0,5 ek ödemeye 0,73 yapılandırma oranları vermiş.
    Yapılandırma içinwww.kredisayar.com sitesinden hesaplama yaparak kendin için en uygun oranı bulabilirsin. Senin %2 ek ödemen yaklaşık 900 tl, %0,5 ek ödemen 225 tl.
    Kaç ay üzerinden çektin bilemiyorum ama 120 ay üzerinden çektiysen mevcut oranın üzerinden her 0,01'lik düşüş mevcut aylık ödemenden yaklaşık 3 tl düşürür.
    Bende yapılandırma için bekliyorum ve daha da düşeceğini düşünüyorum.

    çok teşekkürler
    bende daha düşecegini düşünmüyorum diyordum düştü belli olmaz piyasaya durmdan not artırımı geliyor.

    ben 45bin tl 1700 masraf 5 yıllık hayat sigortası dahil 60 ay 923 tl aylık ödeme ile 0,71 oranla halkbankasından kredi kullandım




  • bugün ikinci yapılandırmamı yaptım
    halkbankası mevcut kredi 124000 0.89 oran 78 ay

    ilk önce 0.70 oran verdiler %2 ceza
    ceza çok dedim. merkeze yazdılar 0.71 oran %1 ceza ile yaptım. elimden nakit az çıkmış oldu ve ilk teklife göre daha karlı oldu.


    dün akbank 0.67 ile sıfır masraf demişti. banka değiştirmektende daha karlı oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m@xman

    quote:

    Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

    bugün arkadaşıma 185bin lirayı 120 ay için 0.64 oran vermiş akbank. 630 eksper, 500 dosya, 200 ipotek + dask + konut sigortası....

    hangi il ve şube ?

    ankara- şubeyi sormadım..

    lakin..

    arkadaşım az önce 0.63... ve 500 eksper, 500 dosya vs. şeklinde İŞBANK tan çekmiş bulunuyor... yine ankara ama şubeyi sormadım yine...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stevejones

    ARKADASLAR MORTGAGE EV TRANSFERI OLUYORMU?

    suan hala odemekte oldugum ve oturdugum ev yerıne,bır baska evı begenıp mortage ıle alabılırmyım?suankı evımı acil satamazsam ne olur? suan garantıden odedıgım ıcın tapuda garantının ıpotegı var ben bır baska bankadan dıger ev kredı cekebılırmıyım nasıl oluyor bu ısler bılgısı olan varsa yardımını rıca edeıyorum tesekkurler...suan oturdugum evden memnun degılım bır baska eve kredı cekerek oraya gecmek ıstıyorum?



    Arkadaslar bana bır yardımcı olacak yokmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş Bankasından 150.000tl için 120 ay vade ile 0,63 faiz oranında teklif aldım bugün.
    Masraflar ;
    dosya ucreti:500tl
    ekspertiz:600tl
    ipotek :200tl
    dask-konut:400tl
    hayat:300tl .
    toplam =2000tl
  • arkadaşlar bugün itibariyle yapılandırma olayımı yarıladım. yarın bankanın avukatı gelip ikinci derece fek koyacak. sorum şu: ipotek parası falan banka almadı ama bu işlemler için tapu cüzi masraf alabilir dedi bu ne demek şimdi. ikinci derece fek ne kadar tutar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimersin

    İş Bankasından 150.000tl için 120 ay vade ile 0,63 faiz oranında teklif aldım bugün.
    Masraflar ;
    dosya ucreti:500tl
    ekspertiz:600tl
    ipotek :200tl
    dask-konut:400tl
    hayat:300tl .
    toplam =2000tl

    süper teklif 60 ayda 0.60 ları veriyorlardır o zaman .

    bu arada masraflar çok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tc_kadir_trabzon

    quote:

    Orijinalden alıntı: alimersin

    İş Bankasından 150.000tl için 120 ay vade ile 0,63 faiz oranında teklif aldım bugün.
    Masraflar ;
    dosya ucreti:500tl
    ekspertiz:600tl
    ipotek :200tl
    dask-konut:400tl
    hayat:300tl .
    toplam =2000tl

    süper teklif 60 ayda 0.60 ları veriyorlardır o zaman .

    bu arada masraflar çok

    EVET MALESEF UCRETLER COK. ADANA-BARKAL ŞUBESİ VERDİ TEKLİFİ...
  • Belki bir kısmımızın bilgisi vardır ama KREDİ KULLANANLAR VEYA KULLANACAKLAR İÇİN bazı değişiklikler yapıldı.. Bilgilerinize arkadaşlar;

    Tüketiciler, 2 hafta içinde gerekçesiz ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayabilecek. Ayrıca, tüketicilere açık talepleri olmadan krediyle ilgili sigorta yaptırılamayacak ve tüketicinin sigorta yaptırmak istemesi halinde istediği sigorta şirketinden yaptırdığı poliçe, kredi veren tarafından kabul edilecek.

    AA muhabirinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı'ndan derlediği bilgilere göre, sözleşmedeki şartlar sözleşme süresi içerisinde tüketici aleyhine değiştirilemeyecek ve temerrüt hali de dahil olmak üzere, tüketici işlemlerinde bileşik faiz uygulanmayacak.

    Vitrinde, rafta, elektronik ortamda veya açıkça görülebilir herhangi bir yerde teşhir edilen malın, satılık olmadığını belirtilen uyarı olmadığı halde satışından ve hizmet sağlamaktan haklı bir sebep olmaksızın kaçınılamayacak.

    Vatandaşlara sipariş edilmeyen malların gönderilmesi yada hizmetlerin sunulması durumunda da, tüketiciye karşı herhangi bir hak ileri sürülemeyecek. Bu hallerde, tüketicinin sessiz kalması yada mal veya hizmeti kullanmış olması sözleşmenin kurulmasına yönelik kabul beyanı olarak yorumlanamayacak.

    TÜKETİCİ KREDİLERİNDE ERKEN ÖDEME

    Tüketiciler, 14 gün içinde gerekçesiz ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip olacak.

    Ayrıca, tüketiciler, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabilecek veya kredi borcunun tamamını erken kapatabilecek. Bu durumda kredi veren, erken ödenen miktara göre gerekli faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapacak. Öte yandan, kredinin erken ödenmesi durumunda kredi veren erken ödeme tazminatı da talep edebilecek.

    ZORUNLU SİGORTA YAPILMAYACAK

    Tüketicilere, açık talebi olmaksızın krediyle ilgili sigorta yaptırılamayacak. Zorunlu sigortalarda veya tüketicinin sigorta yaptırmak istemesi halinde, istediği sigorta şirketi ile imzaladığı poliçe, kredi veren tarafından kabul edilecek.

    KREDİ HESABI ÜCRETSİZ OLACAK

    Belirli süreli kredi sözleşmesine ilişkin hesap açılması ve bu hesaptan sadece kredi ile ilgili işlemler yapılması durumunda tüketiciden buna ilişkin ücret veya masraf talep edilemeyecek.

    Öte yandan bu hesap, kredi ödendiği zaman kapanacak ancak açılan hesap üzerinden başka işlemler yapılması ve tüketicinin hesabın kapatılmasına yönelik talebi olmaması durumunda hesap kapatılmayacak. Ayrıca, tüketicinin açık talimatı olmaksızın, belirli süreli kredi sözleşmesi ile ilişkili bir kredili mevduat sözleşmesi yapılamayacak.

    KONUT KREDİLERİNDE ERKEN ÖDEME

    Tüketiciler, konut finansmanında vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği gibi, konut finansmanı borcunun tamamını da erken ödeyebilecek. Bu hallerde, konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre gerekli faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapacak.

    Söz konusu finansmanda faiz oranının sabit olarak belirlenmesi halinde, sözleşmede yer verilmek suretiyle, bir ya da birden fazla ödemenin vadesinden önce yapılması durumunda, konut finansmanı kuruluşu tarafından tüketiciden erken ödeme tazminatı talep edilebilecek. Bu tazminat gerekli faiz indirimi yapılarak hesaplanan ve tüketici tarafından konut finansmanı kuruluşuna erken ödenen tutarın yüzde ikisini geçemeyecek ve oranların değişken olarak belirlenmesi halinde ise tüketiciden erken ödeme tazminatı talep edilemeyecek.

    DEVRE MÜLKLER VE PAKET TURLAR

    Devre tatile konu taşınmazın yapılacağı arsa için yapı ruhsatı alınmadan tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yapılamayacak.

    Tüketiciler, herşey dahil olarak satılan, hizmetin 24 saatten uzun bir süreyi kapsadığı veya gecelik konaklamayı içerdiği sözleşmelerde kendisinden kaynaklanmayan nedenlerle paket tur sözleşmesinin esaslı unsurlarından birisinin değişmesi veya turun başlamadan iptal edilmesi hallerinde bu değişikliği veya paket tur düzenleyicisi tarafından sunulan alternatif bir turu kabul edebilecek. Aynı zamanda sözleşmeden dönme hakkına da sahip olacak.




  • Yardim lazim
    30 bin tl otomobil kredisi cektim 24 ay vadeli 6 ay odendi 0.82 den
    Konut kredisi cektim 60 bin tl 60 ay vadeli 0.81 den
    37 ay odendi

    Simdi bu iki kredidede yeniden yapilandirma yapilabilirmi karım olurmu? Tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimersin

    İş Bankasından 150.000tl için 120 ay vade ile 0,63 faiz oranında teklif aldım bugün.
    Masraflar ;
    dosya ucreti:500tl
    ekspertiz:600tl
    ipotek :200tl
    dask-konut:400tl
    hayat:300tl .
    toplam =2000tl

    TEK KELİME MUHTEŞEM BENDE ADANADA OTURUYORUM AMA EV KONUSU BİRAZ ZOR GIBI
  • Arkadaşlar daha öncede söylemiştim tapum olduğu için başka bankadan kredi kullanıp mevcut krediyi kapatma şansım yok

    Tapuyu almak için 5000 tl ücret istediler

    Şİmdi ben halkbank'tan 108 ay vade 0,81 faiz ile kredi kullandım

    38 ay ödedim 70 ay borcum kaldı

    1550 ödemem var toplam bu şekilde ödersem 108,500 tl ödemem gereken tutar var

    Şimdi 0,69 faiz oranı verdiler bana borcum 60 aya düşüçek yapılandırmayı bu şekilde yapıcam

    60 ay ayda 1650 ödüycem 99,000 tl toplam ödemem olucak

    108,500-99,000 = 9500 karım var 1000 lira masraf alıcaklar 8500 tl karım oluyor nasıl ?
  • lütfen benim yazdıgımı okuyun.. sanırım banka annemle babamı cok fena carpmıs gecen sene temmuz ayında iş bankasından konut kredisi kullandık 90 bin TL 120 ay için suanda 1367 TL para ödüyoruz sizin yazdıklarınızı oranları gorunce sasırdım kaldım biz sanırım cok buyuk bir kazık yedik haksızmıyım. annem babam emekli bana sormadan bu bankayla anlastılar işlerim dolayısıyla ilgilenemedim izmirdeyiz ve banka iş bankası.
  • Herkese Selamlar.. yaklaşık 3 ay önce Akbank'tan 0.75 oran ile 120.000 tl..120 ay kredi çektim.. Taksit tutarım:1.520 TL..3 taksit ödedim.. Şu an için yapılandırmaya gitmelimiyim,yoksa biraz daha beklemelimiyim?? Teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garfiens lütfen benim yazdıgımı okuyun.. sanırım banka annemle babamı cok fena carpmıs gecen sene temmuz ayında iş bankasından konut kredisi kullandık 90 bin TL 120 ay için suanda 1367 TL para ödüyoruz sizin yazdıklarınızı oranları gorunce sasırdım kaldım biz sanırım cok buyuk bir kazık yedik haksızmıyım. annem babam emekli bana sormadan bu bankayla anlastılar işlerim dolayısıyla ilgilenemedim izmirdeyiz ve banka iş bankası.
    1.12 faiz oranı ile çekmissiniz.sizin hemen yapılandırma yapmanız gerekiyor.çok kar edersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garfiens

    lütfen benim yazdıgımı okuyun.. sanırım banka annemle babamı cok fena carpmıs gecen sene temmuz ayında iş bankasından konut kredisi kullandık 90 bin TL 120 ay için suanda 1367 TL para ödüyoruz sizin yazdıklarınızı oranları gorunce sasırdım kaldım biz sanırım cok buyuk bir kazık yedik haksızmıyım. annem babam emekli bana sormadan bu bankayla anlastılar işlerim dolayısıyla ilgilenemedim izmirdeyiz ve banka iş bankası.

    Kazıklanma değil hocam geçen sene o oranlar vardı ama şimdi çok düştü kendi bankanızla görüşün yapılandırın çok kar edersiniz kadir arkadaşımın dediği oransa gerçekten yüksek ve işin başında sizde olun..
  • 0.75ten 60 ay kredi çekmiştim bende 70000lira. Yapılandırma yapılabilinir mi yoksa daha düşmesi mi lazım oranların sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spidymaster

    0.75ten 60 ay kredi çekmiştim bende 70000lira. Yapılandırma yapılabilinir mi yoksa daha düşmesi mi lazım oranların sizce?

    Biraz daha bekleseniz daha iyi olur hocam..Faizler düşme eğiliminde zaten..
  • 
Sayfa: önceki 359360361362363
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.