Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (222. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Kyspsc Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35.882
Cevap
1.114
Favori
3.505.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: PETERSBURG

quote:

Beyler bence Halkbank, Denizbank gibi bankalardan uzak durun. Yapı Kredi Bankası daha avantajlı ve makul seçenekler sunuyor. Vakıfbank'ı bilemiyorum malesef.

uzak durun dediğiniz bankalardan neden uzak duralım? neye dayanarak uzak durmamızı tavsiye ediyorsunuz?

Bu sorunun geleceğinden emindim

Aslında her bakımdan, iki tarafıda hatta 3. Kişileride ilgilendiren yanlışlıklar, mevzuat dışı uygulamalar ve fahiş kâr güdüsüyle haddinden fazla çıkartılan masraflara dayanarak bunu dedim. Ha diğer bankalar çok mu düzgün derseniz tabi ki hayır ama bu 2 bankanın Bddk ve Spk mevzuatını hiçe saydığı bazı noktaları çalışma hayatımda gerek bizzat gerekse kamudan duydum, okudum. Bu bankalarda çalışmadım, yanlış anlaşılmasın tabi.

Sağlıcakla.

eyvallah.

duyumlar önemli elbette.zira paylaşımlarımızın hepsi şahsi tecrübelerimiz olamaz.ama ne bileyim öyle bir edayla uzak durun diyorsunuz ki ''hayırdır'' diyesi geliyor insanın.bunun dışın da uzak durmamızı bahsettiğiniz bankalardan birinde projeye özel (çok) iyi bir oranla ve (çok) düşük masrafla kredi çektik.bir sıkıntı yaşamadık.(yaşamayacağımız anlamına gelmez)

hayırlısı diyelim.

hayırlı geceler.

• Uzak durmanız gereken bir banka varsa bence o da ING'dir. 120 ay vadeli 0.96 ile çektiğim kredinin vadesini 96 aya kısaltarak yeniden yapılandırmak için başvurduk ve aldığımız cevap komedi gibiydi: "Kredi maliyetiniz yüksek olduğu için ancak aynı oranla yani 0.96'dan yapılandırabiliriz". Diğer bankaların 0.76'lara düştüğü bir ortamda 0.96 da ısrar etmenin tek mantığı vardır: O banka likidite sorunu yaşıyor kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: all_blue

Uzak durmanız gereken bir banka varsa bence o da ING'dir. 120 ay vadeli 0.96 ile çektiğim kredinin vadesini 96 aya kısaltarak yeniden yapılandırmak için başvurduk ve aldığımız cevap komedi gibiydi: "Kredi maliyetiniz yüksek olduğu için ancak aynı oranla yani 0.96'dan yapılandırabiliriz". Diğer bankaların 0.76'lara düştüğü bir ortamda 0.96 da ısrar etmenin tek mantığı vardır: O banka likidite sorunu yaşıyor kesin.

Bana 20 gündür hala cevap verecek.Sana en azından "çek git" demişler.Teklifleri aldım diğer banklardan hala bekliyorum.
    Sakın bulaşmayın derim....
  • Banka benden eksper ücretini yatırma mı istedi bu kredim onaylandı anlamına geliyor dimi..Bide Vakıfbank 65 yaşına kadar mı kredi kullandırıyor bilginiz varmı arkadaşlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twonokta

Banka benden eksper ücretini yatırma mı istedi bu kredim onaylandı anlamına geliyor dimi..Bide Vakıfbank 65 yaşına kadar mı kredi kullandırıyor bilginiz varmı arkadaşlar..

Yok bu evinize experin gelip değer biçeceği anlamına geliyor. Exper gelicek daha sonra bedel tespitinden bir iki gün sonra kredi onaylanacak.
  • dün vakıfbankta bi işim vardı öylesine bir oran alayım dedim 120 ay için 0.77 oran ve tüm masraflar dahil 1600 TL dedi(1 yıllık Hayat sigortası dahil).hem de hiç pazarlık yapmadan. (Bursa/Mudanya Şubesi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: free1708

quote:

Orijinalden alıntı: otchill

quote:

Orijinalden alıntı: mlyc

2 haftadır konunun takipçisiyim burada paylaşım yapan herkese teşekkürler. Bügün Akbank tokat şubesinden aldığım teklif;

120 ay 85000 TL için 0,75 yada 0,76 genel merkezden gelecek cevaba göre belirlenecekmiş.

1070 TL civarı aylık Taksit tutarı.

1950 TL civarı ( Dosya, Eksp, Dask, İpt Tes. ) Konut ve Hayat sigortası Hariç Toplam Masraf

Faizde anlaştık ama Masraf konusunda nihayi teklifi Bi kaç saaat içinde alıcam 1500 TL nin altına indirtmeye zorluycam.

Arkadaşlar acil cevap beklediğim bir sorum var Hayat ve Konut Sigortası zorunlumu önceki sayfalarda bir arkadaş Halkbank Dışında zorunlu deil yazmış ama Akbankın tutumu ne tam olarak yardımcı olursanız sevinirim. Bunları yaptırmaya pek sıcak deilim. Akbanktan Kredi alıpta Hayat ve Konut sigortası Yaptırmayan Arkadaş varmı.

Cevap için şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Benim bildiğim DASK+Konut sigortası mecburi...Hayat sigortası normalde mecburi değil, bankalar sadece öneride bulunabilirler.

Ancak akbankta durum farklı, bana da size verdiğimiz faiz oranı için hayat sigortası mecburi dediler.

1 yıllık hayat sigortası bedeli de 650 ytl istediler. İtiraz ettim, haber bekliyorum. Ancak tekrar söylediğim gibi akbank hayat sigortasını mecburi tutmaya çalışıyor.

arkadaşlar 8 yıllık kredi çekeceğim 60.000 tl
    akbank 800 tl hayat sigortası
    yapı kredi 710 tl çıkarttı.
    bu verdiğim rakamlar 8 yıllık hayat sigortası içindi.
    her yıl için ayrı ayrı yaptıracak olursanız çok daha pahalıya patlıyor.
    çekeceğiniz mebla ve vade hayat sigortası rakamını etkiliyor bilginize :)

Arkadaslar,
    Ben akbank tan 8 ay once kredi cektim. Dask ve hayat sigortasi zorunlu olarak yapitiriliyor. ben hayat sigortasini halkbankasindan yaptirdim. halk sigorta 5 sene 110000TL icin 450TL civarinda bir rakam vermisti.

• quote:

Beyler bence Halkbank, Denizbank gibi bankalardan uzak durun. Yapı Kredi Bankası daha avantajlı ve makul seçenekler sunuyor. Vakıfbank'ı bilemiyorum malesef.

deniz bank konusunda size katılıyorum.ancak halk bankasından çok memnunum.ben halkbankasından ev kredisi çektim.sağolsunlar.çok yardımcı oldular.Ayrıca muhatap olduğunuz banka görevlisinin tutumu çok önemli.çünkü aynı şubedeki bir çalışan ipe un sererken başka bir çalışan size bir çok çözüm yolu sunabiliyor.sağlıcakla kalın.
  • 15 gün önce bende halk bankasından 75000 tl konut kredisi çektim. çok sorunsuz ve kolay bir şekilde işlemlerim halledildi. görevli arkadaş ta gayet nazik ve iyi bir şekilde işlemlerimi tamamladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haeroglu

ben bugün yapılandırma için işbankasından 108 ay 125.000 için 0,79 oran ve 1100 (eksper dahil) masraf teklifi aldım.
    eski bankadaki bayana söyleyince genel müdürlükten yeni bir teklif istedi. yarın belli olacak. inşallah eski banka iyi bir oran verir de tekrar eksperdi taşımaydı, sigorta zeyili vs. işlerle uğraşmam.

yarın belli olacak.

dün bende yapılandırma için iş bankasından 0.84 oran aldım. masraflar benzer banka aynı gerisini dinlemeden çıktım
  • Refinansman işleminin süresini bilen varmı işlemler başka bir bankaya geçildiğinde ne kadar sürüyor.Yaptıran arkadaşlardan ricam lütfen kaç günde işlem sonuçlandı cevaplarsalar sevinirim.
  • bende bugün işbankasından 12 ay önce çektiğim 1,07den 60000 tlnin yeniden yapılandırmasını yapacağm aynı bankadan. kalan anapara 52200 tl 45 ay vade 0,77 oran 500 dosya masrafı ve 1050 erken kapama cezası var . toplamda 3 ay ve 3250tl azalıyor
  • en iyi iş bankası oranı 0,77 görüldü hayırlı olsun
  • Merhabala all_blue

seninle aynı kaderi paylaşıyoruz mart 2012 de 90.000 tl % 1.05 60 ay vadeli çektim. 1 aydır ıng bankala uğraşıyorum.Her yapılandırma talebim sonucunda bana 1.05 faiz oranını veriyorlar. en sonunda 1.02 verdiler. 100 tl işlem ücreti istediler.izmir çeşme şube.buda komik bi oran.
    garanti bankasının ceza tutarını alıp yeni müşteri gibi faiz oranı verdiğini söyledim.aynı şekilde akbank ve yapı kredi bankasınında yaptığını söylediğmde bana size söylediği gibi maliyetlerinin yüksek olduğunu söylüyorlar.ne yapmamız lazım.bankayı değiştiririz fakat 1500 ceza 1500 masraf ödedikten sonra 4000 tl kar kalıyor ama neden olsun böyle...ne yapmak lazım bilmiyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: n_medya

Refinansman işleminin süresini bilen varmı işlemler başka bir bankaya geçildiğinde ne kadar sürüyor.Yaptıran arkadaşlardan ricam lütfen kaç günde işlem sonuçlandı cevaplarsalar sevinirim.

3-4 gün içinde bütün işlemler bitiyormuş.bende başka bankaya transfer edeceğim kredimi de.sordum bu soruyu kısa zamanda biter işlemler dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

en iyi iş bankası oranı 0,77 görüldü hayırlı olsun

Kaç ay vade ve neresi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maliyecii

quote:

Kaç ay vade ve neresi?

musa32 inin yazısına istinaden yazdım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maliyecii

quote:

Kaç ay vade ve neresi?

musa32 inin yazısına istinaden yazdım

Pardon :)
    120 ay için akbank 0.75 i gördü demi arkadaşlar?
  • quote:

akbanktan 0.76 gördük zaten dostum 120 ay için :)
  • isbank 0.78 diye donus yapti..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.