Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: fatality_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 14 Misafir (2 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35.886
Cevap
1.114
Favori
3.505.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • akbank samsun 120 ay 0.76 dan başvurdum geçen hafta bu sabahta tapu işlmelerine başladık. alacak arkadaşlara da Allah istediği gibi ev ve teklifler çıkartsın. ..tapu işlemi tecrübesi ya da bilgisi olan arkadaşlara sorum olacak.
    sabah 9 da başvurusu yapılan satın alma işlemi için sms ile yatıralacak harç bilgisi gönderilcek dendi ama bu saate kadar sms falan gelmedi...telefonda memurdan ağzından kerpetenle cevap alınıyor.. bu sms geç mi gelir hep böyle... randevü için sms gelmedi şu saate kadar
  • Bodrum Tapu Müdürlüğü'nün Türkiye'nin iş hacmi en yüksek müdürlüklerinden biri olduğunu biliyorduk. Kendimizi korkunç bir güne hazırlayarak gitmiştik. Ama az rastlanır güzel bir sürprizle karşılaştık. Girişte, hiç bekletmeden evraklarımızı kontrol ederek teslim aldılar.
    "Tamam" dediler "Gidebilirsiniz..."
    "Nereye" dedik.

"İstediğiniz yere" dediler. "Az sonra size işleminizin başladığı dosya numaranızla birlikte bir SMS'le bildirilecek. İşlem hazırlandıktan sonra ise ikinci bir SMS'le tapu harcını bankaya yatırmanız istenecek ve bir randevu saati verilecek."
    "Peki ne kadar harç yatıracağız?"

"Tapu harcı bilgileri Ziraat Bankası'na online olarak iletileceği için size orada söyleyecekler."
    Gerçekten de dedikleri gibi oldu. Oturduğumuz kafede daha çayımızı yeni bitirmiştik ki birinci SMS geldi. İki saat kadar sonra da Ziraat Bankası'na başvuru için gereken işlem numaramızı ve randevu saatimizi bildiren ikinci SMS... Randevumuz saat 13.30'daydı. Saat 14.00'te bütün işimiz bitmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: musa32

bende bugün işbankasından 12 ay önce çektiğim 1,07den 60000 tlnin yeniden yapılandırmasını yapacağm aynı bankadan. kalan anapara 52200 tl 45 ay vade 0,77 oran 500 dosya masrafı ve 1050 erken kapama cezası var . toplamda 3 ay ve 3250tl azalıyor

Bu güzel bir pazarlık ve fırsat olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer73

Bodrum Tapu Müdürlüğü'nün Türkiye'nin iş hacmi en yüksek müdürlüklerinden biri olduğunu biliyorduk. Kendimizi korkunç bir güne hazırlayarak gitmiştik. Ama az rastlanır güzel bir sürprizle karşılaştık. Girişte, hiç bekletmeden evraklarımızı kontrol ederek teslim aldılar.
    "Tamam" dediler "Gidebilirsiniz..."
    "Nereye" dedik.

"İstediğiniz yere" dediler. "Az sonra size işleminizin başladığı dosya numaranızla birlikte bir SMS'le bildirilecek. İşlem hazırlandıktan sonra ise ikinci bir SMS'le tapu harcını bankaya yatırmanız istenecek ve bir randevu saati verilecek."
    "Peki ne kadar harç yatıracağız?"

"Tapu harcı bilgileri Ziraat Bankası'na online olarak iletileceği için size orada söyleyecekler."
    Gerçekten de dedikleri gibi oldu. Oturduğumuz kafede daha çayımızı yeni bitirmiştik ki birinci SMS geldi. İki saat kadar sonra da Ziraat Bankası'na başvuru için gereken işlem numaramızı ve randevu saatimizi bildiren ikinci SMS... Randevumuz saat 13.30'daydı. Saat 14.00'te bütün işimiz bitmişti.

teşekkür ederim cevabınınız için :) sanırım gazete yazısıydı bu buray yazmadan önce okumuştum...

• iş bankası ısparta sanayi şubesi arkadaşlar. imzaları atmadım daha. acaba bir ay kadar beklesek mi ki dahada düşeceğe benziyor. bu erken ödeme cezası yasalmı sizce çünkü kapatma değil yapılandırma sonuçta
  • MB bizim istediğimiz gibi üst banttan indirim yapmadı. ancak burada önemli olan faiz oranlarının bu düzeyde uzun kalması mesela benim gibi baharda yada yazın ev alacak olanlar için oranlar yavaş yavaş düşecektir. nedeni ise bankalar düşük faiz ve güven ortamında dış krediler bulacaklardır. bu kredilerin maliyetleri 0.4-0.5 civarı olursa içerde 0.6lı rakamlardan kredi vermeye başlayacaklardır. şu an fazleri çok düşmeyen bankaların kredi maliyetlerinin fazla olduğu açık. bu bankalar erken kapama ücretine kanaat edecekler.

öngörülerim son 6 ay içerisinde gerçekleşti. inşallah gelecek 1 yıl içerisinde de böyle bir ortam olur da biz de uygun şartlarda ev sahibi oluruz. herkese hayırlı alışverişler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taaydemir

Merhabala all_blue

seninle aynı kaderi paylaşıyoruz mart 2012 de 90.000 tl % 1.05 60 ay vadeli çektim. 1 aydır ıng bankala uğraşıyorum.Her yapılandırma talebim sonucunda bana 1.05 faiz oranını veriyorlar. en sonunda 1.02 verdiler. 100 tl işlem ücreti istediler.izmir çeşme şube.buda komik bi oran.
    garanti bankasının ceza tutarını alıp yeni müşteri gibi faiz oranı verdiğini söyledim.aynı şekilde akbank ve yapı kredi bankasınında yaptığını söylediğmde bana size söylediği gibi maliyetlerinin yüksek olduğunu söylüyorlar.ne yapmamız lazım.bankayı değiştiririz fakat 1500 ceza 1500 masraf ödedikten sonra 4000 tl kar kalıyor ama neden olsun böyle...ne yapmak lazım bilmiyorum....

Geçmiş olsun taaydemir kardeşim. Bu ING ne iğrenç bir bankaymış. Ben bugün kararımı verdim, bunlara daha fazla faiz kazandırmayacağım. Geçtiğimiz Ağustosta 123.000 TL çektiğim krediyi, 3 taksit ödedikten sonra bu ay 4.taksidi ödemeden 0.79 faiz oranıyla İşbankasına taşıyorum. 27 Aralıktan önce taşırsam bari bu ay ING'ye ödeyeceğim parayı İşbank'tan çekeceğim krediye dahil edeceğim ve 1 ay mola vermiş gibi olacağım. İşbank toplam 1300 TL dosya masrafı alıyor. ING'ye ise %2 erken kapama cezası ödeyeceğim. Vadeyi 120 aydan 96 aya düşürüyorum. Toplamda ödeyeceğim rakam 207.699 iken yeniden yapılandırma sonrası 179.377 e düşüyor. ING'ye 3 ay ödenen faiz 3450 + 2460 kapama cezası + İşbank'a ödenen masraf 1300 = 7210 TL 'yi düşünce bile toplamda 21.000 TL cebimde kalıyor. ING'nin artık kapısından bile girmem !!!

• hsbc yapılandırma yapmadıgından dolayı burda okudugum kadarıyla 1 haftadır bankalardan refinanman için teklif alıyordum bugun en iyi oranı;

101 000 tl için 60 ay vade

halkbank 0,78
    dosya masrafı=0
    avukat +eksper=550 den anlaşma sağladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsunami_35

hsbc yapılandırma yapmadıgından dolayı burda okudugum kadarıyla 1 haftadır bankalardan refinanman için teklif alıyordum bugun en iyi oranı;

halkbank 0,78
    dosya masrafı=0

nasil yapmiyorlar ya.anlamiyorum.devletin bu kotu niyetli bankalara bir dur demesi lazim.arkadaslar burda misafir okuyucularla birlikte kalabalik bir ketleyiz.bence burda kalip bir mesaj hazirlayip ING gibi hsbc gibi bankalari mail yoluyla BDDK ya sikayet edebiliriz bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şikayet etmek bir işe yaramaz sanırım ben biraz zorladım onları ben 0.98 den kredi kullanmısıtım bana 0,85 oran %2 ceza 2000 gibi masraf cıkardılar.%2 den bir sey olmaz mı dedım bizim elimizden bir sey gelmiyor standart değiştiremiyoruz dediler.yani kısaca benden yapılandırma demek gibi.Sonçta serbest piyasa istedikleri oranı söylüyorlar ne yazık ki
  • benım kredım garantide 2012 mayıs ayında 86000 TL cekmıstım 1.06 oranlaydı.bugun yenıden yapılandırdım 0.82 ile 1835 TL yapılandırma masrafı aldılar. 120 ay olan vadem 96 aya düştü (8 yıl)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsunami_35

hsbc yapılandırma yapmadıgından dolayı burda okudugum kadarıyla 1 haftadır bankalardan refinanman için teklif alıyordum bugun en iyi oranı;

halkbank 0,78
    dosya masrafı=0

hangi şube hocam ve hayat sigortası şart kosmadılar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan00783

benım kredım garantide 2012 mayıs ayında 86000 TL cekmıstım 1.06 oranlaydı.bugun yenıden yapılandırdım 0.82 ile 1835 TL yapılandırma masrafı aldılar. 120 ay olan vadem 96 aya düştü (8 yıl)

hocam hangi şube acaba? bir de o masrafi hangi oranla aldilar sizden? ben de ayni zamanlarda 1.08 ipe cektim.yapilandirma icin 0.81 oran verdiler ama ceza için % 2,2 dediler.istanbul bahçeşehir şubesi.

• Kredi çeken arkadaşlara bir sorum olacak.. Acaba ekspertiz aldığınız dairenin değerini, gerçekten aldığınız fiyat üzerindenmi hesapladı? Satın aldığınız fiyattan yüksek ekspertiz bedeli alabilen varmı? Elimde 25.000 TL var ve almak istediğim daire 140.000 TL malum Bankalar %75 değerini veriyor. Lütfen kredi çeken tüm arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler..
  • Expertiz evin ederini bulunduğu yer, kat, binanın yaşı, durumu vb bilgileri civarda aynı segmetteki evlerin fiyatlarını emlakçılar ve müteahitlerden müşteri gibi sorarak öğreniyorlar. Eğer evi ederinden daha ucuza almışsanız exper belkide sizin evinize %100 kredi bile çıkarabilir. Ama Ederinden fazla fiyata anlaştıysanız expertizin verdiği değer %50 bile olabilir. Yani experin verdiği değer %99 sizin evinizin piyasa değer oluyor. Onun için ilk etapta önemli olan evi pazarlıkla olabildiğince ucuza almanız. Ben evi experle birlikte dolaştım. Evimi geçen sene 165 bin diyen müteahhitden 151 bin tl ye aldım exper 155 bin değer biçmiş. 115 konut kredisi gerisini tüketici çektim. %100 kredi ile ev aldım. Cebimde 2000 tl ile bu işe giriştim.ZAten oda abonelikler taşınma falan derken anca onlara yetti.Şu an evim 200 bine havada kapılır. Kredi faiz oranlarında yapılandırmada 0,75 rakamını gördüğümde yeniden yapılandıracam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brigade34

Kredi çeken arkadaşlara bir sorum olacak.. Acaba ekspertiz aldığınız dairenin değerini, gerçekten aldığınız fiyat üzerindenmi hesapladı? Satın aldığınız fiyattan yüksek ekspertiz bedeli alabilen varmı? Elimde 25.000 TL var ve almak istediğim daire 140.000 TL malum Bankalar %75 değerini veriyor. Lütfen kredi çeken tüm arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler..

''kredi çeken tüm arkadaşlar cevaplarsa'' dileğin kabul olur ise başlık baya bir karışır:)
  • quote:

Kredi çeken arkadaşlara bir sorum olacak.. Acaba ekspertiz aldığınız dairenin değerini, gerçekten aldığınız fiyat üzerindenmi hesapladı? Satın aldığınız fiyattan yüksek ekspertiz bedeli alabilen varmı? Elimde 25.000 TL var ve almak istediğim daire 140.000 TL malum Bankalar %75 değerini veriyor. Lütfen kredi çeken tüm arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler..

Eksper, çevreden emsal araştırması, maliyet hesabı yaparak değer çıkartıyor. Sizin alacağınız ev 140 bin ise bu beyanı sizden değilde mütehaatit firmadan sizden habersiz aldıysa maksimum 10 bin tl hata payıyla ilgili değeri çıkartır. Bazı lisanssız elemanlar veya bölgeyi bilmeyen şehir dışından gelen eksperler ise yüksek sapma ile beklediğiniz değerin oldukça farklı bir türevini çıkartır. Siz talep ettiğiniz kredi miktarının evin rayiç bedeliyle makul orantıda olduğundan emin olun yeter.

• Teşekkürler. o halde bölgedeki emlakçılardan civardaki daire fiyatları hakkında araştırma yapmam gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 315kd

Expertiz evin ederini bulunduğu yer, kat, binanın yaşı, durumu vb bilgileri civarda aynı segmetteki evlerin fiyatlarını emlakçılar ve müteahitlerden müşteri gibi sorarak öğreniyorlar. Eğer evi ederinden daha ucuza almışsanız exper belkide sizin evinize %100 kredi bile çıkarabilir. Ama Ederinden fazla fiyata anlaştıysanız expertizin verdiği değer %50 bile olabilir. Yani experin verdiği değer %99 sizin evinizin piyasa değer oluyor. Onun için ilk etapta önemli olan evi pazarlıkla olabildiğince ucuza almanız. Ben evi experle birlikte dolaştım. Evimi geçen sene 165 bin diyen müteahhitden 151 bin tl ye aldım exper 155 bin değer biçmiş. 115 konut kredisi gerisini tüketici çektim. %100 kredi ile ev aldım. Cebimde 2000 tl ile bu işe giriştim.ZAten oda abonelikler taşınma falan derken anca onlara yetti.Şu an evim 200 bine havada kapılır. Kredi faiz oranlarında yapılandırmada 0,75 rakamını gördüğümde yeniden yapılandıracam.

peki expertizi kafalama şansımız yokmu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 315kd

Expertiz evin ederini bulunduğu yer, kat, binanın yaşı, durumu vb bilgileri civarda aynı segmetteki evlerin fiyatlarını emlakçılar ve müteahitlerden müşteri gibi sorarak öğreniyorlar. Eğer evi ederinden daha ucuza almışsanız exper belkide sizin evinize %100 kredi bile çıkarabilir. Ama Ederinden fazla fiyata anlaştıysanız expertizin verdiği değer %50 bile olabilir. Yani experin verdiği değer %99 sizin evinizin piyasa değer oluyor. Onun için ilk etapta önemli olan evi pazarlıkla olabildiğince ucuza almanız. Ben evi experle birlikte dolaştım. Evimi geçen sene 165 bin diyen müteahhitden 151 bin tl ye aldım exper 155 bin değer biçmiş. 115 konut kredisi gerisini tüketici çektim. %100 kredi ile ev aldım. Cebimde 2000 tl ile bu işe giriştim.ZAten oda abonelikler taşınma falan derken anca onlara yetti.Şu an evim 200 bine havada kapılır. Kredi faiz oranlarında yapılandırmada 0,75 rakamını gördüğümde yeniden yapılandıracam.

peki expertizi kafalama şansımız yokmu?

Eksper (Ekspertiz işlemin adı) toy ise veya samimiyetinize kanarsa bir şansınız olabilir. Ben eksper olarak her hafta bu tarz girişimlere maruz kalıyorum, tabi etik olmaması bir yana, kafalama çabanızı eksper çakarsa daha beter ters tepki sonucu düşük değer yazabilir. Sonuçta o da sorumluluk taşıyor imzasıyla.

• 
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.