Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bala5252 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36.158
Cevap
1.133
Favori
3.536.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hem ev kredisi hem de ihtiyaç kredisi çekeceğim arkadaşlar. hangisini önce çekmeliyim. farkeder mi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_thing

Polemik konusu olsun istemem ama bankaları bu kadar kötülemekte haksızlık.

Evet arada kazıklamaya çalışan banka çok, dosya masrafları %2 ler, kredi kartı, otomatik ödeme derken illallah ediyoruz ama bankalar olmasa evde alamazdı çoğu insan.

Faizi çok görenler bunun bir kısmını kiradan kurtulduklarına saysınlar veya ek kira geliri.

Şuan 5 kuruşsuz 120.000 tl kredi çekip ev alsan 10 yıllık net faizi 65.000tl 10 yıllık kirada 120*600= 72.000 tl her türlü kardasın yani. Üstelik kira hiç mi artmayacak!

ama ödemelerin sabit, daha ne olsun.

Bizim sadece yapmamız gereken az kazıklanmak için araştırma yapmak o kadar.

ayrıca kötüleyenlere sormak lazım kardeşinden annesinden babasından ya da herhangi bir eşinden dostundan alabilir mi bu miktar parayı.çok güzel bir tespit yapmışsınız aynen katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3koray

Ekim'de is bankasindan 41.00O tl konut kredisi cektim. 0.84 faiz oraniyla verdiler. Nasil sizce? 36 ay icin cektim. Su siralar dustu mu faizler? Yapilandirma yaptirsam mi acep?

hocam şimdi ki oranlar hemen hemen aynı.bence değmez zaten hesaplatırsanız karlı bir şey de olmaz zaten yapılandırmanız.tutar da çok değil vade de.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurtr -- 29 Eylül 2020; 19:49:25 >
  • Evet bende o konuya bakındım bir ara ama konu refinansman sonrası alınan masraflar için bankayı mahkemeye vermişler onun sonuçları ile meşgul yani kimse refinansman konuşmuyo ayrıca refinansman da yeni bir konut kredisi demek ve bankalar aynı oranları veriyor refinansman için neden bu kadar tepki gösteriyo yeni kredi alıcklar anlamıyorum sanırım anlaşılmıyo Refinansman yeni krediyle aynı oranlar dahilimde verilen kredi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0.81 faiz ile halkbankasindan 9 yil kredi kullandim

33 ayini odedim

Simdi 5 seneye indirmek istiyorum vadeyi

Uygun bir ktedi varmi 5 yil icin 0.81 altinda

Yardimci olursaniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

0.81 faiz ile halkbankasindan 9 yil kredi kullandim

33 ayini odedim

Krediler su an icin min 0,78'de sahsi kanaatim cok daha fazla düşmez hocam baska bankadan 0,75 bile alsan aylik 42 farkeder ki birde aldigin bankaya %2 ceza yeni bankaya dosya parası bilmemne zarara girersin. Kendi bankanız vade düşümü yapmıyor mu?

• Verdiğin rakamlardan yola çıkarak takriben hesaplattim, resim olarak ekledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SzolnoK

hem ev kredisi hem de ihtiyaç kredisi çekeceğim arkadaşlar. hangisini önce çekmeliyim. farkeder mi :)

Ev kredisi çekince ihtiyaç kredisi çekmenize gerek yok gerekli şartlar oluşursa, bu benimde yeni öğrendiğim bir durum ve içinde vakıfbankında yer aldığı 3 5 banka yapıyor sadece bu işlemi bakın anlatayım;

Evinizin exper değeri 200.000 tl çıktı sizde 100.000 tl çekeceksiniz, bankaya diyorsunuz ki ben ev kredisi olarak 100.000 tl çekeceğim içinede 50.000 tllik masraf yapacağım(tadilat vs.) banka size bu kalan

50.000tl yi normal çektiğiniz oranın çok az bir üzerinde size kullandırıyor ve tek bir ödeme altında yapıyorsunuz bunu, sakın yok demeyin bizzat yıllarca tanıdığım bir bankacı söyledi bana bunu,

Eğer ısrarla sormanıza ragmen bilgi alamazsanız sizi vakıfbanktaki tanıdığım kişiye yönlendirebilirim ö.m den, çok bilinen bir şey değil zaten ama muteahhit probleminin çözümünde etkili olabilir.

Geçende böyle bir problemi olan arakadaş vardı umarım okuyordur yazımı.

Normalde ben re-finansmanla ilgilenen biriyim ama bu ilk kredi çekecekler için önemli bilgi, o yüzden bence iki konu beraber yürümeli.

• quote:

quote:

hem ev kredisi hem de ihtiyaç kredisi çekeceğim arkadaşlar. hangisini önce çekmeliyim. farkeder mi :)

Ev kredisi çekince ihtiyaç kredisi çekmenize gerek yok gerekli şartlar oluşursa, bu benimde yeni öğrendiğim bir durum ve içinde vakıfbankında yer aldığı 3 5 banka yapıyor sadece bu işlemi bakın anlatayım;

Evinizin exper değeri 200.000 tl çıktı sizde 100.000 tl çekeceksiniz, bankaya diyorsunuz ki ben ev kredisi olarak 100.000 tl çekeceğim içinede 50.000 tllik masraf yapacağım(tadilat vs.) banka size bu kalan

50.000tl yi normal çektiğiniz oranın çok az bir üzerinde size kullandırıyor ve tek bir ödeme altında yapıyorsunuz bunu, sakın yok demeyin bizzat yıllarca tanıdığım bir bankacı söyledi bana bunu,

Eğer ısrarla sormanıza ragmen bilgi alamazsanız sizi vakıfbanktaki tanıdığım kişiye yönlendirebilirim ö.m den, çok bilinen bir şey değil zaten ama muteahhit probleminin çözümünde etkili olabilir.

Normalde ben re-finansmanla ilgilenen biriyim ama bu ilk kredi çekecekler için önemli bilgi, o yüzden bence iki konu beraber yürümeli.

İymiş. Eve tadilat yaptırmak için lazım olabilir 10.000 Tl filan.

• quote:

quote:

Hocam bu güzel bir bilgi ama şu var 200 bin tl değerindeki bir ev için zaten %75 150 bin tl kredi kullanılabiliyor, anlatmak istediğiniz şu mu acaba misal alacağım ev 120 bin tl konut kredisi 90 bin gibi birşey çıkar ortalama, kalan 30 bin için dediğinizi yapabilirmiyiz yani evin değerinin tamamına ihtiyaç kredisi kullanmakdan kredi kullanabilirmiyiz ? evet ise içine diyelim masraf edecem dediniz kredinin tamamını talep ettiniz bunu ispatlamanız gerekiyor mu takibini yapıyorlarmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: meganers

quote:

33 ayini odedim

Krediler su an icin min 0,78'de sahsi kanaatim cok daha fazla düşmez hocam baska bankadan 0,75 bile alsan aylik 42 farkeder ki birde aldigin bankaya %2 ceza yeni bankaya dosya parası bilmemne zarara girersin. Kendi bankanız vade düşümü yapmıyor mu?

Onu nasil anlariz

• quote:

Orijinalden alıntı: theistman

quote:

quote:

Hocam bu güzel bir bilgi ama şu var 200 bin tl değerindeki bir ev için zaten %75 150 bin tl kredi kullanılabiliyor, anlatmak istediğiniz şu mu acaba misal alacağım ev 120 bin tl konut kredisi 90 bin gibi birşey çıkar ortalama, kalan 30 bin için dediğinizi yapabilirmiyiz yani evin değerinin tamamına ihtiyaç kredisi kullanmakdan kredi kullanabilirmiyiz ? evet ise içine diyelim masraf edecem dediniz kredinin tamamını talep ettiniz bunu ispatlamanız gerekiyor mu takibini yapıyorlarmı ?

Evin tamamina kullanamazsiniz, sadece exper değerini %75 e tamamlayabilirsiniz.
    Dediginiz 120k lik ornege yapacak birsey yok mesela, ama olurda 90k yerine 70k cekerseniz 20k lik bir miktar cekebilirsiniz onu diyorum ben.
    Diger sorunun cevabi ise ispatlamaniza gerek yok takibini yapmiyorlar.

• quote:

33 ayini odedim

cihan hocam. zaten iyi br oranla çekmişsiniz. sizin yapacağınız halkbankasına gidip ben vadeyi kısaltmak istiyoum demeniz. faiz oranı değişmeden taksitlerinizi arttırarak vade kısaltası yapabilirsiniz. ancak oranınızın iyi olduğunu düşünerek yaz aylarını beklemenizi öneririm. 60lı bir rakam olursa hem faiz düşümü ile hem vade kısaltımı ile daha avantajlı olabilir. tabiki bu sizin tecihiniz. banka ile konuşup karar verin.

araç değiştirmekten vazgeçtiniz galiba.

• Evet arkadaslar gun geldi bugun sormaya basliyorum yapilAndirma ve refinansman oranlarini 84 ay ve 120 ay oranlari yazarim buraya sizde arastirin bakalim dusmusmu oranlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur1706

Evet arkadaslar gun geldi bugun sormaya basliyorum yapilAndirma ve refinansman oranlarini 84 ay ve 120 ay oranlari yazarim buraya sizde arastirin bakalim dusmusmu oranlar

Masrafları unutmayın.Toplam masraf gerçek faiz oranını yukarı çekiyor.
  • Selam.
    Babam evini satmaya karar verdi. 80.000 TL muhtemel bedelli ev için 60.000 TL kredi çekmek istiyorum. Bi bankacı arkadaşım, babanın evini kredi çekerek alamazsın dedi. Doğru mudur?

• Herhalde bilgisi olan vardır burdaki arkadaslarin bu likten

• quote:

Orijinalden alıntı: iamnightrider

Selam.
    Babam evini satmaya karar verdi. 80.000 TL muhtemel bedelli ev için 60.000 TL kredi çekmek istiyorum. Bi bankacı arkadaşım, babanın evini kredi çekerek alamazsın dedi. Doğru mudur?

quote:

Orijinalden alıntı: iamnightrider

Selam.

Doğrudur. karı koca, anne-baba, gelin-damat ve çocuklara yapılan satışlarda kredi olmuyormuş. Ablamlar babamdan ev alırken çekememişlerdi.
  • 80000 tl icin 84 ay refinansman vakifbank 0,83 700 tl masraf halkbankasi 0,85 700 civari masraf istedi

• 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.