Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1784. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36.021
Cevap
1.128
Favori
3.517.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
23. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 17821783178417851786
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu vadelerdeki önceki oranı kaçtı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Janti kullanıcısına yanıt

3 ay önce konut kredisini yapı krediye taşıyanlar için 2.49 kampanyası vardı. forumda bende dahil bir çok kişi faydalandı. 72 ay vadeli kredimin 65 ayı kalmışken 36 aya indirip kredimi garantiden yapı krediye taşıdım.

• YawuzS Y kullanıcısına yanıt

Bu düşmüş hali mi 1.5 milyonu 5.5 milyon ödüyorsun masraflar ile neredeyse bence hala çok çok yüksek hiç yıllar içinde eriyecek bir tutar gibi gelmedi bana 1,5 milyonun geri ödemesi 5,5 milyon ki peşinatın olsa bile 1,5 milyon kredi ile nasıl ev alalım 3 katı da peşin olması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faiz düşünce ev fiyatlarını maalesef yükseltiyorlar; enflasyon yüksek ülkelerde konut faizler yüksekken alınır. Faiz düşme eğilimine girdiğinde yapılandırma yapılabilir. 2020 de yaşananlar ise bambaşka bir olay :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaddar075 -- 26 Temmuz 2025; 8:6:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gaddar075 kullanıcısına yanıt

Artık eskisi gibi işleyecek mi ev sistemi , eskiyi örnek vermek doğru olmayabilir . Ev fiyatları daha ne kadar artacak ki satacaklar . Benim takibimde satan ilanları daha göremedim. Faiz düşsün insin benim için artık fark etmiyor . Sadece ev satın alma maliyeti bile beni vaz geçirdi . Yatırım amaçlı mantığı yok tabi benim için . Şu son rayiç değişikliği ile ev alım maliyeti ne oldu var mı hesaplayan biri açık açık yazarsa süper olur . Bir video da 3 milyonluk eve 120 tapu harcı emlakçı banka masrafları vs 300 bin masraf var diyordu e alıcı satanın da harcını öder gibi saçma bir adet var sanırım onu da düşünsen 420 bin masraf sadece 3 milyonluk eve . Eğer ev 5-6 milyonsa masraf ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidig -- 26 Temmuz 2025; 10:41:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abidig kullanıcısına yanıt
    Yatırım ihtiyacından daha çok barınma ihtiyacına yönelmekte iradeler, ayrıca inşaat maliyetleri artıkça yeterince konut arzı olmazsa maalesef daha da artacağı yönünde ön görüm.

• gaddar075 kullanıcısına yanıt
    bankalar önce faizi alıyor yapılandırma farkedecekmi.önümüzdeki yıl maaş zamları %10 lara düşecek gibi görünüyor ev fiyatları artarmı ki ,asgari ücret artmayınca market fiyatları bile pek bi zam görmedi🤔
    nas faciasından önce 30 bin euro olan daireler 60 bin olmuştu, şuan bayaa gerileme var 45-50 bin euro gibi olmuş bence biraz daha düşer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 26 Temmuz 2025; 12:35:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enseyi karartmayın arkadaşlar. Oturmalık olarak alacakların acelesi yoksa Eylüldeki faiz indirimini ve piyasaya yansımasını bekleyebilirler. Ben eşimin çok beğendiği evi gönlü olsun diye aceleyle aldım. Yoksa niyetim Temmuz faiz kararını beklemekti.

Ev fiyatları reelde sabit kalması büyük ihtimal. Pazarlık yaparken 200-300 bin aşağısını teklif etmekten çekinmeyin. Bizzat 3600000 fiyatlı evi sahibinden görmeye gittiğimde daha ben teklif etmeden çocuk direk 3400000 son fiyat düşünüyorum demişti. Kat irtifaklı olmasa 3300000 teklif edip bağlamaya çalışacaktım. Bu olay Nisan ayında oldu. Ev halen satılamadı ve ilan fiyatı şu an 3300000 TL.

Yine 3525000 liralık beğendiğimiz teras bir ev 3 aydır ilanda ve satılamadı. Emlakçı ile görmeye gittiğimizde hemen ertesi gün kapacaklar gibi o kadar güzel anlattı ki; eşimle biraz heyecan bile yapmıştık :) Daha hala satılacak. 

• Herkese iyi forumlar. Kredi ve eksper süreci hakkında tecrübeli arkadaşlara iki sorum var, yardımcı olursanız sevinirim.

1. Eksperler evin değerini nasıl belirliyor, genelde ilan değerinin altında mı üstünde mi? Örneğin baktığım evler 3.9 milyon civarında ve %50 kredi kullanacağım, eğer eksper bu fiyatı 200-300bin kırarsa çok zora gireceğim.

2. Dededen kalma 8 hisseli iki tane ev var. Danıştığım bankacı hisse oranı düşük olduğu için ilk evim kredisinden yararlanabilirsin ancak Bsmv vergisi alınır bu da ek bir maliyet getirir dedi. Burda önemli olan %50 krediden yararlanabiliyor olmam. Bilgisi olan var mı?

• muko_60 M kullanıcısına yanıt
    Hisseli birden fazla konut varsa hisse oranı fark etmeksizin ilk evim kredisinden yararlanılamıyor , bu konuda bddk 24.08.2023 tarih ve 10656 sayılı kararına internet sayfasından ulaşabilirisniz, bankacınız yanlış bilgi vermiş , ayrıca bsmv ve kkdf de çıkacaktır

Exper değeri genelde daha düşük çıkar. 3700000 e aldığım evin exper değerini 3500000 belirlemişti exper. Sigortaya esas değeri daha da düşük. 3000000 civarıydı.

Experden sonra bankaya imza atmaya gittiğinizde exper raporunun bir nüshasını bankacınızdan isteyin. Hatta bunun onayını daha işlemlere başlamadan en başta bankacınıza belirtebilirsiniz. Bu raporu size vermesinin bir sakıncası kesinlikle yok. İlerde satacak olursanız alıcıya karşı daha havalı ve güvenli bir görüntü sağlamış olursunuz.

• garanti01 G kullanıcısına yanıt

merhaba, tam olarak anlayamadım hocam. evin değer 2.89mlyn mu yoksa çıkan kredi tutarı mı budur?

• sobeci0 S kullanıcısına yanıt
    2.100.000 kredi kullanmış 2.89dan

• admdr A kullanıcısına yanıt
    Hocam yanıt için teşekkürler. Hisseli tapunun bir tanesini hissedarlardan birine devretsem sorun çözülecek o zaman değil mi?

Rica ederim, hisseli tapunun birini hissedarlardan birine devrederseniz (ve kalan tek hisse yüzde 50 den fazla değilse) ilk evim kredisinden faydalanabilirsiniz; ancak yine de bsmv ve kkdf çıkacaktır; ikisini de devrederseniz vergi de çıkmaz.

• camokasahin C kullanıcısına yanıt

Güzel fırsatmış, bir dahakini yakalarız artık yıl sonu gibi.

Şu an Vakıf ve Garanti kısa vadede en iyi oranı veriyor gibiler: 2,99%

24-28 ay vadeli bir kredi bakıyorum. Bugün garantiye uğradım, sabah gelin, akşama çıkaralım kredinizi, ertesi sabah da eksper gider dediler. Bu ne hız, şaşırdım. Yaklaşık 50K civarı bir masraf çıkıyor, hayat sigortası, eksper(23.750₺) dask vs. onu da karta 9 taksit yapıyoruz dedi.

Yakın zamanda Vakıf'tan veya Garanti'den kullanan var mı?

• Konut kredisi tutarının hepsi old gibi saticiya aktariliyor mu? Yoksa kesintili mi aktariliyor?

• herkese merhaba, geçen ay Akbank'tan konut kredisi kullanmıştım ve hayat sigortası 43bin gibi bir rakam çıkmıştı.(yaş 33 vade 73 ay) Bunu iptal ettirmek istiyorum anladığım kadaıryla dışarda çok daha uygun fiyata muadil hayat sigortası yaptırılabiliyor.

Akbank'ta bu süreci nasıl yönetebiliriz? Önce dışardan sigorta yaptırıp daha sonra Akbank'a dilekçe mi veriyoruz?

• Faiz indiriminden bu yana konut kredisini düşüren banka oldu mu?

• garanti uygulama üzerinden konut kredisi hesaplaması göstermiyor telefonla arayıp söylemek için kayıt alıyorlar.siz nasıl bakıyorsunuz🤔

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17821783178417851786
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.