< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
En Uygun Konut Kredisi (1783. sayfa)

-
-
Selamlar, Akbank 2.89 orandan kredi kullanımı onaylandı ve dün itibariyle kredimizi onayladık bankada, 2 Adet oğlumuz için 1200 tl bes yaptık ayrıca(bu besi iptal edebiliyor muyuz?). Satış İpotek için tapuya evrakları iletti ve tapudan "SATIS-IPOTEK ISLEMINIZDE ALICI VE SATICININ BIZZAT GELIP GELMEYECEGI,EMLAK BEYAN DEGERI VE SATIS BEDELINI MUDURLUGUMUZE BILDIRINIZ. B030" bu şekilde bu sabah mesaj geldi ancak ne yapacağımı anlamadım. Bundan sonraki süreç ne yapmamız gerekiyor? Tapu harcı randevu günü mü yatırılıyor önden de yatırılabilir mi? Tapu randevu gününü alıcı mı alıyor satıcı mı? Tapu günü parayı iletmek için en sağlıklı yol sizce hangisidir? Bu sorulara tecrübeli arkadaşlar destek olursa çok sevinirim :) ilk ev alma sürecimiz umarım herkese nasip olur.
-
Merhaba. Ben de başvuru aşmasindayım akbanka. Ne kadar kredi kullandığınızı, süresini, çıkan hayat sigirtası ücretini, ekspertizi, daskı, konut sigortasını ve benzeri masrafları öğrenebilir miyim? Bes leri iptal edebilirsiniz. Onu musteri temsilcisi kendi puani icin yapiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır neden abest olsun, para etmeyen yerlere 2 katı fiyat isterlerken insanlar, sizin teklifiniz normal mantıken. Sonuçta arayıp elimde ki param bu, uyarsa size bu meblağ gelip bakacağım eve dersiniz
-
Hayırlı olsun hocam kaç milyonluk ev için ne kadar kredi çektiniz ve ne kadar masraf çıktı acaba cvp verebilme şansınız varsa sevinirim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
şimdi ben şehir değiştireceğim tayinim çıktı. Şuanki evimi satamadım başka şehirden ev alacam desem yüzde 15 ini mi verecek yani? yüzde 15 için önünden bile geçmem bankanın. Evi güvenilir birine devretsek süre sınırı var mı devredip 1 hafta sonra kredi çekebilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atilim85 -- 23 Temmuz 2025; 22:41:10 > -
Kuveytturk tavsiye etmiyorum. Çok zor durumda kalmadıkça, hayatsigortasi 10 yıllik kredi ise hepsine 10 yıllık peşin isteniyor. İkincisi bes yapılıyor zorla,
Merhaba,
3.300.000 TL'lik bir eve teklif vermeyi düşünüyorum.
Pazarlıkla ne kadara olur bilemiyorum ama 10 yıllık bir ev, yüzde kaçına kredi çıkabilir ?
Daha önce bir evim vardı onu sattım 6 ay kadar önce.
Şimdi başka bir ev almayı düşünüyorum.
İlk evim kredisinden yararlanabiliyor muyum ?
48 - 60 aya kadar ödeme yapmayı düşünüyorum.
Bankaların kredi oranları nedir ?
Daha önce Ziraat Bankası'ndan çekmiştim, tekrar oradan çekebilirim, uygulamada 3.19 gösteriyor oranı.
Krediyi fazla çıkartmak için ne yapılabilir ?
3.300.000 TL için yüzde 60 dersek 1.980.00 TL'sine kredi çıkıyor sanırım.
Diğer masraflar için tapu, emlakçı gibi giderler için de konut kredisi çektiğim banka yardımcı olur mu acaba ?
Teşekkürler şimdiden.
-
3.7 milyonluk daireye 1.7 milyonluk kredi 72 ay başvurusu yaptım. 18 küsür expertiz çıktı 20 attım 1 küsür eksper sonrası hesaba geri geldi geri kalan dask:1231 konut sigortası 9 küsür ve vefat teminatı 14 küsür vererek kredi sürecini bitirdik kardeşim.
-
3.7 milyonluk daireye 1.7 milyonluk kredi başvurusu yaptım. 18 küsür expertiz çıktı 20 attım 1 küsür eksper sonrası hesaba geri geldi geri kalan dask:1231 konut sigortası 9 küsür ve vefat teminatı 14 küsür vererek kredi sürecini bitirdik kardeşim.
-
Çok teşekkür ederim Diger kalemler hemen hemen aynı da hayat sigortası 4 yıl için sizinkinin iki katı çıktı. Belki yaşınız çok gençtir. Bir de asagiya yazdim. Cok ivır zıvır istediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garanti01 -- 24 Temmuz 2025; 20:40:20 >
Merak edenler,
Akbank
49 ay
2.89
2100 k
18 eksper
8600 konut sigortasi
25 k hayat sigortasi (44 yas)
1750 dask
10500 dosya ücreti.
2 otomatik ödeme
1 bes
Bir de kefil
Çok temel sorular bunlar. Kredi miktarini belirleyen sizin ev sahiplik durumunuz, evin fiyati, yalitim sinifi, sifir olmasi gibi coklu kriterler var. Garanti bankasinin sitesinde guncel hali var.
En iyi oranlar bugün için akbank ve garanti bankasinda var. Uzun vade dusunuyirsaniz ziraatte var. Banka size pek yardimci olmaz paranizi harcamaya yardim etme haricinde:)
Ilk eviniz mi hocam
Evet
36 ay vade için 2,99% altında faiz oranı göremedim henüz. Belki bu faiz indirimiyle birlikte önümüzdeki günlerde biraz daha düşüş görürüz, yani umarım.
-
Merhabalar, daha önce bankadan kredi çeken ve rehinli olarak daskta kredili konutta, yeni dask sigortasını başka bir şirketten yaptırmak istesem sorun olur mu? Ve yeni daskta rehinli alacaklı kısım; kredi çektiğim banka ismi yazmalımıdır? Daskını yenileyen ve bu durumda nasıl bir yön izlediniz? Banka ykb ben Akbank tan dask yaptırmak istiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dünden bu yana konut kredisinde faiz indiren banka oldu mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X