Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1611. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (8 Mobil) - 3 Masaüstü8 Mobil
5 sn
36.339
Cevap
1.141
Favori
3.566.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16091610161116121613
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sene sonuda düşüş başlar nedeni basit bukadar faiz ödenemez devlet için bile mecburen düşürecek ama düşüşler başlar başlamaz konut fiyatları yerinde saymaz

http://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/internet/domashen-internet https://www.vodafone.ro/serviciifixe/client-nou Kıyaslayaca hiçbir ülke yok bu bir soyğunhttps://www.starnet.md/ro/services/internet
  • sirnova S kullanıcısına yanıt

Neye istinaden diyorsunuz? %50 hisse sahibi başvurucunun “ilk konutunu almak için başvurduğu” kabul edilir.

açıp baktığımda da yeni bir BDDK kararına rastlayamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ev 2.8 milyon, ev sahibi tapuda 300 gösterelim falan dedi kardeşim ok diyor ama ben yok çok düşük 600 olsun dedim.

ok 600ü bankadan kalanı elden halledelim falan diyor. bunu yapar mıyız yarın karar vereceğiz de

bunun dışında şuna dikkat et şu belgeyi şuradan sorgulat vs dediğiniz bir şey var mı? belediye tapu vergi dairesi vs vs

tapuda üzerinde haciz, şerh vs var mı ona dikkat edin. tapuyu alınca belediyeye emlak beyanı verin.

haciz şerh vs bunlar nereden kontrol ediliyor hocam

bir de adamdan alacağımız ev ile tapudaki evin aynı olduğunu falan kontrol etmek gerekir mi yoksa kafayı yemiş durumda mıyım :))

Yıl sonuna doğru 1000 baz puan indirim bekleniyor.

Hocam benim asıl karım ağrım şu işin doğrusunu söylemek gerekirse.

Ben kendi evimi 3.25'e Temmuz 22'de sattım. Sonra üzerini de tamamlayıp 3,5 milyon olarak 3 ay vadeliye koydum. 3 ayın sonunda Yani 5 Kasımda hemen hemen 4 milyon oluyor para. Baktığımız ve bize uygun evler de 4 milyon civarı. Hesapta borçsuz alalım diyorduk. Şimdi bu konut kredisi faiz indirimi falan olursa hem evden olmuş oluyoruz hem de para kuşa dönüyor   Benim öyle alayım, satayım, kar edeyim gibi durumum yok. Zaten hepi topu 1 tane oturduğumuz evimiz vardı. Onu da satıp tayin olduğumuz yerden alalım dedik. Muhtemelen evsiz kalacağız  

Şimdiden hayırlı olsun.

1. Satıcıdan tapuyu isteyin. Parsel sorguda haritadan doğru yer mi diye bakın. sonra daire numarasından teyit edersiniz.
    2. Belediyeye gidin, iskan alınmış mı bir sorun var mı diye bakın.
    3. Kapora verecekseniz vermeden tapuya gidebilirsiniz. Ama kapora vermiyor ve bir zarara da girmiyorsanız satış günü de tapu üzerinde takyidat var mı diye sorgulatabilirsiniz.
    4. elden vereceğiniz para için KESİNLİKLE VE KESİNLİKE tahakkuk alın. Önerim elbette banka kanalıyla ödeme. Buna yanaşmazsa, bloke çek deneyebilirsiniz. Böylece hesabına para girmeyecek ama parayı çektiğinde banka işleyecek bu bilgiyi.
    5. 2.8’lik evi 0.3 gösterirseniz bunu vergi dairesi fark eder ve ileride bir gün vergi cezası ile karşılaşabilirsiniz. Bunun belediye rayici nedir?

Eksik ödediğiniz tapu harcını Eğer soruşturma olmaksızın sonradan öderseniz harcı, ceza yok. Soruşturma esnasında öderseniz, 1/4 ceza. Soruşturma sonucunda ceza alırsanız, 4 kat ödeme yaparsınız. Bunun yarısı sizin diğer yarısı satıcının olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Hocam benim asıl karım ağrım şu işin doğrusunu söylemek gerekirse.

Ben kendi evimi 3.25'e Temmuz 22'de sattım. Sonra üzerini de tamamlayıp 3,5 milyon olarak 3 ay vadeliye koydum. 3 ayın sonunda Yani 5 Kasımda hemen hemen 4 milyon oluyor para. Baktığımız ve bize uygun evler de 4 milyon civarı. Hesapta borçsuz alalım diyorduk. Şimdi bu konut kredisi faiz indirimi falan olursa hem evden olmuş oluyoruz hem de para kuşa dönüyor   Benim öyle alayım, satayım, kar edeyim gibi durumum yok. Zaten hepi topu 1 tane oturduğumuz evimiz vardı. Onu da satıp tayin olduğumuz yerden alalım dedik. Muhtemelen evsiz kalacağız  

Türkiye gibi bir yerde aldığınız risk akıl alır gibi değil. 3 ay değil 1 hafta bile tl de durulmaz. devalüasyon gelebilir tlde ki erime %30 olabilir bir günde. Umarım kasıma kadar herşey istediğiniz gibi ilerler

Benim tahminimce doları 35 lerde tutacaklar, konuttaki faizleride indirmeyecekler bir sonraki seçim arifesine kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Realsatoshi -- 16 Ağustos 2024; 10:0:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Emlak vergisine %48 zam geldi hayırlı olsun hepimize. :)

çok teşekkürler hocam kıymetli bilgiler için

1. satıcı yaşlı bir amca kafayı yemiş tapuyu whatsapptan yolla diyorum yok diyor, dolandıracağımızı zannediyor.
    2. bunu yapacağız bir şekilde artık nasıl bilmiyorum
    3. kapora vermiyoruz
    4. tahakkuk konusunu araştıracağız teşekkürler
    5. evin belediye rayici 300 bin tl. biz 600 bin gösterelim diyoruz işte

biz 600ü bankadan kalanı elden verip sonra gidip böyle böyle az ödedik gerçeğini ödemek istiyoruz diye itiraf edersek karşı taraf bir ceza yiyor mu?

Tahakkuk dediğim parayı elden ödediğinize dair bir belge imzalatın.

satıcının yanına gidin tapuyu görün ve bilgileri not alın. Belki o zaman tamam der.

Siz sonra ödediğinizde diğer tarafı da ihbar etmiş olduğunuza dair bir şeyler okumuştum bir dönem ancak bunu vergi alanında uzman bir kişi daha iyi cevaplayacaktır.

Akbank özelinde ben babama ilk evim kredisi aldıramadım kabul ettirebiliyorsa denesin.

tapu parselden ben evi buldum, kat irtifak vs yazıyor orada. olması gereken bu dimi hocam?

Kat mülkiyeti olması lazım. Henüz iskan alınmamış.

Küçük bir ihtimal de olsa: iskan alınmış kat mülkiyetine geçiş yapılmamış olabilir.

Parsel sorgudan bakıldığında binaların %60'ı kat irtifakı gözüküyor.

İskan için önemli olan yapı kullanım izninin olup olmaması. Yapı kullanım izni varsa tapuyu kat mülkiyetine çevirip çevirmemek binayı yapan-oturanlara kalıyor, pek çoğuda yapmıyor ne yazık ki.

Bugün sadece garantiye girdim başvurdum ön onay için, ön onay'a başvuruldu, eşinizin tapu bilgisine erişmemiz gerekli bu nedenle imzası gerekli denildi, Pazartesiye sarktı.

3 saat sıra bekledim, 3 dakika sürdü ilk süreç.

Bankaya satın alma miktarını tam belirtmek mi gerekir ? 5 m. YL'ye alacağınız daireyi bankaya 3 m demek te bir sorun yoktur sanırım.

Akbank-işbankası v.b. gezmeye gerek var mı, sigorta masrafları birbirine çok mu yakın bilgisi olan yanıtlarsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 16 Ağustos 2024; 18:56:18 >

Sattığınız evin şu an piyasa değeri nedir?

Maliyetler arttığı için sıfır evler pahalı olabilir.

İnsan evini faiz için satar mı yaw?

Gerçi nakil olmuşsunuz. Umarım karlı bir iş yapmışsınızdır.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.