Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1610. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: jacktorrance Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 23 Misafir (14 Mobil) - 10 Masaüstü14 Mobil
5 sn
36.353
Cevap
1.140
Favori
3.569.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16081609161016111612
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cevap için teşekkürler. Galiba öyle oldu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    5 yıl için aylık 18-19 bin tl ödeyeceğim toplam 1.100.000
    10 yıl için aylık 15-16bin tl ve toplam 1.900.000

Hangisini çekmek mantıklı 🤔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Konut kredisinin maliyeti yaklaşık yıllık %45.

Siz elinizde taksitten ya da peşinattan kalacak parayla yıllık %45'ten fazla kazanacağınızı düşünüyorsanız 10 yıllık ve minimum peşinatla çekmek mantıklı. Yok ben o kadar değerlendiremem paramı diye düşünüyorsanız kısa vade ve maksimum peşinat mantıklı.

Mesela 200 değil 100bin koydunuz. Size 100bin kaldı. Bu 100bini 1 yıl sonra 150bin yaparsanız size 5bin kaldı demektir. Bunu %50 mevduat faizinde mi yaparsınız, borsa fonlarında mı, gram altında mı, orası size kalmış.

Ya da mesela kendinizin verdiği örnekte az kredi taksiti ödeyip, kalan parayla her ay 1 gram/çeyrek altın alsanız yıllıkta %45ten fazla değerlense siz karlı olursunuz.

Hastanenizin döner sermayesi yüksek yada çok fazla ek mesai yapıyor olabilir misiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Akbank üzümün sapına ve çekirdeğine kadar bakıyor şu an, en uygun kredi akbank'da, ama o kadar zorluyor ki, eksperde 1985 yılında Türkiye Elektrik Kurumunun trafo kullanımı için şerh çıktı 7. maddeye istinaden, ekspertiz satışa bir sorun teşkil etmez raporu vermesine rağmen banka krediyi kullandırmadı ve bu şerh kaldırılmıyor, ekspertiz ücreti yandı doğal olarak. Başka bir banka ile konuştum bizim için önemsiz bir konu dendi, oradan başvuru yapacağız.

Merhaba hocam, evet var.

Ben de aynı durumdaydım 300 Bin TL borç kapattım, Akbank öyle söyledi. Ayrıca Akbank'dan başvuru yapmayı düşünüyorsanız yaklaşmayın bile, önemsiz bir tedaş şerhi yüzünden krediyi vermedi bize. Eksper'in satışa engel yoktur raporu vermesine rağmen.

Bizim de maaşımız aynı, eşim devlet memuru, bende 45 bin TL alıyorum, buna rağmen tüm kredi ve kredi borçlarını sıfırlamamızı istediler. Bize 1.800.000 TL'lik kredi ön onayı gelmişti, sırf bu önemsiz tedaş şerhi yüzünden banka vermedi.

Müteahhit ile görüştüm hocam. Artık yeni evlerin tapusunda sadece net alan görüşecekmiş. Balkonlar vb. metre kare gorunmuyormus. Yani ev burut 120 metre kare, net 100 metre kare ise tapuda 100 metre kare yazıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeli1305 -- 13 Ağustos 2024; 23:0:34 >
  • Merhaba
    Bir köy evine ait yapı kayıt belgesi (imar barışı kapsamında alınanlardan) ilk evim kredisi çekmeye engel midir veya negatif bir durum doğurur mu?
    Bilgisi olanların yardımını rica ediyorum.

1. 3.8 milyonluk ev almak istediğimde banka 1.9 milyon mu veriyor yoksa ben bankaya gidip sallıyorum 1.9 milyon kredi almak istiyorum diye mi başvuruyorum?Ardından banka eksper yapıp 1.9 veriyor ya da vermiyor şeklinde mi oluyor?
    2. 3.8 milyona alacağım ev için sallıyorum ben 2 milyon kredi istiyorum diye başvurabiliyor muyum? Eksper belki evin değeri 4 milyon diyecek mesela.
    3. eksper ücreti hayat sigortası dask vs bu ücretler krediye yedirilebiliyor mu yoksa peşin mi istiyor banka bunları?
    4. eksper ücreti 13 bin mi?
    5. Elimde 1.6 milyon para var, 3.8 milyonluk ev alacağım ve 1.9 milyon kredi çıktı. Aradaki 300 bini ihtiyaç kredisi ile tamamlayabiliyor muyum?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lanzaaya -- 14 Ağustos 2024; 11:24:40 >
    1. banka önce bddk limitlerine bakıyor. sizin ve varsa eşinizin-çocuklarınızın üzerinde tapu olmadığını varsayıyorum. alacağınız ev de ikinci el ise, 3,8 milyonluk daire için eksper değerinin %50'si kadarını kredi verirler. siz bankaya ön başvuru yapıyorsunuz. alacağınız evin değerini söylüyorsunuz. bu ön başvuru kesin verilecek diye bir şey yok. banka sizin belirttiğiniz evin değerini 3,8 kabul edip, 1,9 kredi kullanacakmış gibi gelirinize bakıyor. ön onaydan sonra, kesin kredi tutarı eksper raporu bankaya ulaştıktan sonra belli olur. eksper evin değerine 3,4 milyon derse banka size 1,7 milyon kredi verir. geliriniz ne olursa olsun 1,9 vermez.
    2. başvuramazsınız. 2 milyon kredi istiyorsanız, bankaya evin değerini başvururken 4 demeniz lazım. zaten sonunda eksper raporuna göre kredi sözleşmesi revize edilecek.
    3. eksper ücreti peşin isteniyor. diğer ücretler o bankada kredi kartınız varsa karta taksit vs yapabiliyorlar. masrafları krediye yediremezsiniz. kredi tutarının tamamı satıcıya aktarılır.
    4. ne olur ne olmaz diye fazla alıyorlar, eksper firmasının bankaya kestiği fatura tutarının fazlası size iade ediliyor. bölgedeki eksper sayısına göre, lokasyonun ne kadar şehir içinde olduğuna göre bu değişir. iş bankası 14bin aldı, 5.250 iade etti.
    5. tamamlayamazsınız. kredi kullanırken üzerinizdeki diğer kredilere ve kart borçlarınıza bakılıyor. kullandıktan sonra ihtiyaç kredisi de verirler muhtemelen.(bana veriyorlar) yakınlarınızdan kısa vadeli altın borç alabilirsiniz. kredi kart limitiniz yeterliyse satış gerçekleşeceği gün kuyumcudan çektirebilirsiniz. iş oraya gelirse bir çözüm bulunur.

tapuya evin satış değerini olarak en az kredi tutarı kadar göstermeniz lazım, kalanı nakit ödemek şartıyla. %4 harç+döner sermaye masrafı(1,9 milyon için 79bin masraf) çıkar. satıcıyla bu masrafı da konuşmanız lazım. kredi kartıyla ödenebilir. ödemeden satış gerçekleşmez.

• fox_doctor F kullanıcısına yanıt

Selamlar, verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler hocam. Şöyle anlıyorum: evi buldum anlaştım 3.8 milyon vericem satıcıya. Bankaya gittim ben bu evi 4 milyona alacağım bana 2 milyon verim diyeceğim ancak benim şu kadara alacağım dememin çok bir esprisi yok anladılım kadırıyla, eksperin biçtiği değer önemli. Peki evi alacağım sitedeki eksper geçmiş değerlendirmelerini öğrenebileceğimiz bir platform var mıdır yoksa bankacı tanıdık mı bulmak gerekir

evi kaça aldığınızın banka için hiçbir önemi yok. evi 4 milyona alacağım demenize de gerek yok. evin değeri tahmini 4 milyon, 2 milyon kredi kullanmak istiyorum diye ön başvuru yapıyorsunuz. banka için evin eksper değeri önemli. 2 milyon kredi kullandığınız evi, 2 milyona aldım da diyebilirsiniz. üstü nakit ödendiği sürece kimse aksini ispatlayamaz.

tapu dairesi için de satış değerini satıcı/siz belirtiyorsunuz. onlar da işin içinde kredi yoksa belediye rayiç değerine bakıyor, altını kabul etmiyor. işin içinde kredi varsa kullanılan kredi/ipotek değerine bakıyor. üstü onları ilgilendirmiyor.

bankacıların da eksper havuzuna erişimi olduğunu sanmıyorum.

bölgedeki emlakçılarla konuşabilirsiniz. alacağınız direye benzeyen emlakçı ilanlarını arayıp kredi kullanıcam, eksper ne çıkartır diye sorabilirsiniz. eksperin ne değer biçtiğiyle ilgili fikirleri oluyor genelde. endeksa sitesinden bakabilirsiniz. kişi başı 3 tane yaklaşık değerleme ücretsiz diye hatırlıyorum.

endeksa
    Property Value, Property Valuation - Endeksa
    https://www.endeksa.com/tr/emlak-degeri

• Merhaba arkadaşlar arabasından kredi ile ev satın alan var mı? Amcam müteahhit. 300.000 konut kredisi kullanmak istiyorum. Ama bankalar kredi vermiyor. Bu durumla karşılaşan var mı? Ne yapabilirim?

Bankanız ile görüşmeniz daha doğru olacaktır ancak internette konut kredisi limitleri yazarak arama yapabilirsiniz 2.el 2. Konutta sınır bu şekilde 2. El ilk konutta %50 almak mümkün.

• Merhabalar. Bugün yan dairedeki komşum 3+1 evini 2+1 ile takas etmek istediğini söyledi. Benim evim 2+1 üzerine 1m civarı para koyup 3+1’e geçme niyetindeyim. Ev babamın üzerine ama benim başka bir şehirde annem ile %50 %50 ortak evimiz var . Hangi krediyi önerirsiniz 1 milyon konut için. İhtiyaçta çekebilirim ama vadesi kısa oluyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

Hocam üzerinize %50 olsa dahi ev olduğu için maksimum ekspertiz değerinin %12.5 kadar kredi alabilirsiniz.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.