< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Konut kredisinin maliyeti yaklaşık yıllık %45. Siz elinizde taksitten ya da peşinattan kalacak parayla yıllık %45'ten fazla kazanacağınızı düşünüyorsanız 10 yıllık ve minimum peşinatla çekmek mantıklı. Yok ben o kadar değerlendiremem paramı diye düşünüyorsanız kısa vade ve maksimum peşinat mantıklı. Mesela 200 değil 100bin koydunuz. Size 100bin kaldı. Bu 100bini 1 yıl sonra 150bin yaparsanız size 5bin kaldı demektir. Bunu %50 mevduat faizinde mi yaparsınız, borsa fonlarında mı, gram altında mı, orası size kalmış. Ya da mesela kendinizin verdiği örnekte az kredi taksiti ödeyip, kalan parayla her ay 1 gram/çeyrek altın alsanız yıllıkta %45ten fazla değerlense siz karlı olursunuz. |
_____________________________ |
Hastanenizin döner sermayesi yüksek yada çok fazla ek mesai yapıyor olabilir misiniz? |
Akbank üzümün sapına ve çekirdeğine kadar bakıyor şu an, en uygun kredi akbank'da, ama o kadar zorluyor ki, eksperde 1985 yılında Türkiye Elektrik Kurumunun trafo kullanımı için şerh çıktı 7. maddeye istinaden, ekspertiz satışa bir sorun teşkil etmez raporu vermesine rağmen banka krediyi kullandırmadı ve bu şerh kaldırılmıyor, ekspertiz ücreti yandı doğal olarak. Başka bir banka ile konuştum bizim için önemsiz bir konu dendi, oradan başvuru yapacağız. |
Merhaba hocam, evet var. Ben de aynı durumdaydım 300 Bin TL borç kapattım, Akbank öyle söyledi. Ayrıca Akbank'dan başvuru yapmayı düşünüyorsanız yaklaşmayın bile, önemsiz bir tedaş şerhi yüzünden krediyi vermedi bize. Eksper'in satışa engel yoktur raporu vermesine rağmen. Bizim de maaşımız aynı, eşim devlet memuru, bende 45 bin TL alıyorum, buna rağmen tüm kredi ve kredi borçlarını sıfırlamamızı istediler. Bize 1.800.000 TL'lik kredi ön onayı gelmişti, sırf bu önemsiz tedaş şerhi yüzünden banka vermedi. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeli1305 -- 13 Ağustos 2024; 23:0:34 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lanzaaya -- 14 Ağustos 2024; 11:24:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
tapuya evin satış değerini olarak en az kredi tutarı kadar göstermeniz lazım, kalanı nakit ödemek şartıyla. %4 harç+döner sermaye masrafı(1,9 milyon için 79bin masraf) çıkar. satıcıyla bu masrafı da konuşmanız lazım. kredi kartıyla ödenebilir. ödemeden satış gerçekleşmez. |
Selamlar, verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler hocam. Şöyle anlıyorum: evi buldum anlaştım 3.8 milyon vericem satıcıya. Bankaya gittim ben bu evi 4 milyona alacağım bana 2 milyon verim diyeceğim ancak benim şu kadara alacağım dememin çok bir esprisi yok anladılım kadırıyla, eksperin biçtiği değer önemli. Peki evi alacağım sitedeki eksper geçmiş değerlendirmelerini öğrenebileceğimiz bir platform var mıdır yoksa bankacı tanıdık mı bulmak gerekir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
evi kaça aldığınızın banka için hiçbir önemi yok. evi 4 milyona alacağım demenize de gerek yok. evin değeri tahmini 4 milyon, 2 milyon kredi kullanmak istiyorum diye ön başvuru yapıyorsunuz. banka için evin eksper değeri önemli. 2 milyon kredi kullandığınız evi, 2 milyona aldım da diyebilirsiniz. üstü nakit ödendiği sürece kimse aksini ispatlayamaz. tapu dairesi için de satış değerini satıcı/siz belirtiyorsunuz. onlar da işin içinde kredi yoksa belediye rayiç değerine bakıyor, altını kabul etmiyor. işin içinde kredi varsa kullanılan kredi/ipotek değerine bakıyor. üstü onları ilgilendirmiyor. bankacıların da eksper havuzuna erişimi olduğunu sanmıyorum. bölgedeki emlakçılarla konuşabilirsiniz. alacağınız direye benzeyen emlakçı ilanlarını arayıp kredi kullanıcam, eksper ne çıkartır diye sorabilirsiniz. eksperin ne değer biçtiğiyle ilgili fikirleri oluyor genelde. endeksa sitesinden bakabilirsiniz. kişi başı 3 tane yaklaşık değerleme ücretsiz diye hatırlıyorum. |
|
Bankanız ile görüşmeniz daha doğru olacaktır ancak internette konut kredisi limitleri yazarak arama yapabilirsiniz 2.el 2. Konutta sınır bu şekilde 2. El ilk konutta %50 almak mümkün. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Arkadaşlar burada daha önce defalarca konuşulmuştur da bir de ben sorayım. Yıl sonuna kadar konut kredisi faiz oranlarında düşüş bekliyor musunuz? Yoksa sadece dedikodu mu? |