Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1012. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
35.442
Cevap
1.087
Favori
3.452.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10101011101210131014
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-3F38B6C29

bu doğru mu ?

"Burda en önemlisi eğer tokide ki evi 4 sene içinde alacak gücün yoksa kesinlikle girmemek. Çünkü 4 sene içinde alamazsan zararın çok fazla oluyor.

Asla 20 sene öderim sonra evi satarım diye düşünmeyin öyle bir şey yaparsanız çok büyük zarara girersiniz.

Tokinin hesaplama sistemi biraz karışık.

Evin size satış bedeli 200 bin diyelim %10 peşin ödediniz 2 sene de taksit ödediniz toplam 45 bin ödediniz.2 sene sonra kalan borcunuz 180 bin civarında olacak 24 bin aylık ödeyip 20 binde peşin ödemiştim 45 bin düşmesi lazım diye bir şey yok. Sadece peşinat 20 bin düşer. %20 indirim gelirse 36 bin yapar kalan borcunuz.144 bin olur. 144 bini ödediğinizde ev tamamen sizin olur. Yani size toplam maliyeti 144 + 20 + 24 = 190 bin olmuş olur.

Yok ben bankadan kredi çekip ödeyeceğim derseniz 180 bin lira krediye 240 ay sonunda 306 bin ödemiş yani 126 bin faiz ödemiş ev size 306 + 20 = 326 bine gelir.

Eğer ben tokiden başkasını tanımama 240 ay sadece tokiye ödeme yapacağım derseniz size toplam maliyeti 480 bin olucak.

Peşin öderseniz 180 bine, kredi çekip öderseniz 326 bine tokiye 20 sene öderim derseniz da 480 bin karar sizin."
    Hesaptan hiç bir şey anlamadım.

Toki moki falan uğraşmayın. Görmediğiniz daireyi almayın.

Bir daire alacak iseniz mutlaka iskanı olsun.
    Mutlaka ekspertiz yaptırın. 50 k lık araç alıp ekspertiz yaptırıyorsanız 300k lık daireye yaptırın.
    Evin içini mutlaka görün.
    Asla emlakçı ve müteahhitten almayın.
    Mülkün gerçek sahibi olmalı. İçinde oturanla mutlaka konuşun. Uzun uzun. Aidat, ısı yalıtım, faturalar, komşular, ses, gürültü, ısınma vs...
    Eğer boş ise veya sıfır ise komşulara sorun. Alt ve üstündeki daireyi.
    Daireyi ilk alan olmamaya bakın. İlk dairelerin sorunu en az 2 3 senedir. Bence.
    Merkezi yerlerden alırsanız kesinlikle kar edersiniz. Ş.dışı her zaman riskli.
    Bilmediğiniz bölgeden alırken 10 kere düşünün. Çingene sokağıns denk gelirsiniz misal..
    Sitede oturmak çok kolay değil. En vasıfsız sitede 400 lira aidat var ısınma hariç. Kullandığınız güvenlik, asansör, otopark. Havuzlar yılda 3 5 defa giriliyor. Şahsen bundan sonra alacağım ev ara kat, 3 4 yaşında, asansör, kapalı otoparklı, güvenlikli, güney cephe vs.. olur. Mesken çok çok önemli. İnsanlar çoğunlukla önemsemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi de sana bişey diyen olmadı ki iyiyim bankaya diyorum kredi vermemek için ellernden geleni yapıyorlar vakıf çok mu iyi vakıf da toprak sahibinden olan daireleri sıfır konut saymıyor. Halkbank sessz zaten onn ne istediği belli bile değil

• bilgisi olan biri açıklayabilir mi! 0.79 olayı gerçekleşti mi! durum nedir.
  • keb@nlı23 K kullanıcısına yanıt
    Başvurdum vakıfa az önce eksper baktı daireye ne olcak bilmiyom

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eksper arkadasın arkadaşı çıktı konuştuk ben birinci kutucuğu işaretliycem dedi yüzde 99 olur dedi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bilgilendirme için teşekkürler öncelikle. Ev sıfır ise evde oturan olup olmamamsından bankaya ne anlamış değilim. İnsanları maymun etmekten başka birşey yaptıkları yok. Alım gücü yerlerde, insanlar 3 kuruş nereden kısıp da ev sahibi oluruz onun peşinde ama bankaların derdi başka.
  • Kamu bankalarının 0.79 uygulaması sıfır konut için farklı mı

• kraly61 K kullanıcısına yanıt
    Şu an için benim anladığım;

Vakıf: İlla ki tapuda müteahhit tüzel veya gerçek kişinin adı yazacak
    Ziraat: Sıfır konut olması yeterli, arsa sahibi veya müteahhitin adı yazabilir tapuda
    Halkbank: Sıfır konut şartını kendisi de anlamış değil gibi

Ben Cuma günü ziraatten başvurdum, ön onayı bekliyorum hala. Evin oturma izni 2017 Temmuz'da alınmış. Hiç satılmamış. El değiştirmemiş. Oturulmamış. Tapuda yapı sahibinin adı yazıyor ve kat irtifakı tapusu var. Kat mülkiyeti alınmamış. Dolayısıyla ne olacak çok merak ediyorum, yazılanları takip ediyorum. Sonucunu burada paylaşacağım.
  • kdv olayını bilen var mı yüzde 18 e çıkmış diyorlar. ev 340 a anlaştık diyelim kdv dahil mi hariç mi? tapu masrafı da var.tamamı ne kadara bana patlar
  • ilhanburakozhan İ kullanıcısına yanıt
    Cuma günü onaya sundular hala cevap gelmedi mi 😐 biz de sabah başvurduk öğleden sonra haber veririz en geç yarın belli olur dediler çatlıcam ya bankalar illallah dedirtti bakalım sonuç me olacak

• Kredi işlerinden pek anlamıyorum araştırdım sabit faizli ve enflasyona endeksli çeşitleri de varmış
    Nette 0.79 dan yapılan taksitlerden farklı mı oluyor bunlarda ödeme neye göre hesaplanıyor ziraatın 0.79 kamapnyasinda

• Arkadaşlar 1 evimiz var satıp 2 ev alacağız, annem emekli ama 150.000 tl'den fazla çekemiyor diye biliyorum... 150 bin tl'de bizi kurtarmıyor 190 felan çekebilmemiz lazım varmı bir yöntemi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 6 Ocak 2020; 16:47:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kraly61

Kredi işlerinden pek anlamıyorum araştırdım sabit faizli ve enflasyona endeksli çeşitleri de varmış
    Nette 0.79 dan yapılan taksitlerden farklı mı oluyor bunlarda ödeme neye göre hesaplanıyor ziraatın 0.79 kamapnyasinda
    Enflasyon artarsa ödemen artıyor düşerse ödemen düşüyor.
    Tercih sizin ama Türkiye'de her şey olabilir.

Sabit faizli çekerseniz enflasyon artarsa maaşınız/geliriniz de buna oranla artacağı için sabit ödemede karlı çıkarsınız. Düşerse faizler de buna oranla düşeceği için yapılandırma çıkar ve borcunuzu yapılandırırsınız.

Enflasyona odaklıda enflasyon artarsa ödemeniz artar, düşerse ödemeniz düşer.
    Enflasyon %70-%100'ler bile ülkemizde maalesef mümkün fakat %5 enflasyon altı mümkün değil. Ekonomist değilim görüş kendi görüşümdür.

Son 15 yıllık enflasyon rakamları;
    Turuncu ortalamayı gösteriyor, kırmızı ise trendi. Risk tabi ki sizin...

• İnşaat halindeki binaya ev kredisi çıkar mı %80 bitmişse çıkar diye okudum internette böyle bir oran var mı?

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Annenizin hesabına sizin hesaptan düzenli nakit akışı var gibi gözterebilirler limit yükselir

• Garanti bankası suan yapılandırma yapıyor mu? Bilgisi olan var mı. Yapıyorsa kaç oran dan yapıyor

• Kamu bankalarında bile kafa karisikligi yasaniyor diger bankalar anlamamazliga getirip 0.79 a hic oranlari çekmeyecekler gibi duruyor. Kac gun gecti ozel bankalarda katilim bankalarinda tik yok. Halen 0.99

• kardesım ne kadar güzel cevap vermişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

İnşaat halindeki binaya ev kredisi çıkar mı %80 bitmişse çıkar diye okudum internette böyle bir oran var mı?
    Evet biraz öyle. Bankaların inşaat seviye tablosu farklı olduğu için inşaat seviyeside farklı çıkıyor. Hiç uğraşmayın. Daire bitsin daha çok kredi çıkar hem. Ben natamam dairelerden nefret ediyorum

• ruzgarlibahce06 R kullanıcısına yanıt
    Hocam bem beykozdanım sizde mi beykozdansınız?

• 
Sayfa: önceki 10101011101210131014
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.