Şimdi Ara

En ucuz 0 km aracın bile iyi olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla son zamanlarda görüyorum. "O araç çöp, alınmaz" vs diye.
    Belki ülkecek fakirleştiğimizden dolayıdır bilmiyorum fakat bana göre en ucuz 0 km araba bile alınır. 0 km ne verseniz binerim valla. Yok Sanderoymuş, yok sümbül alınmazmış, yok egea çöpmüş vs.
    Sene olmuş 2018. Her arabada abs, esp, yokuş kalkış desteği vs standart. Hepsinde klima da var. En az 3 sene servis garantisi, arabayı ilk kullanan kişinin siz olması gibi avantajları da var. E daha ne ki? Mis gibi alın binin hoşunuza gittiyse de.
    Anlamıyorum valla insanları. Ya benim beklentilerim çok düşük, ya da millet iyice çıtayı yükselmiş.
    Gerçi artık en ucuz 0 km araba bile lüks oldu ama hayırlısı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2. El 100 bini devirmiş aracı alıyorsun, karşına ileride nasıl bir sorun çıkaracak bilmiyorsun, senden önceki kişi o aracı nasıl kullandı bilmiyorsun, sokuyorsun kıçı kırık bir ekspere ve sana kaporta da bu boya var amortisör şöyle böyle diye.
    Kaç gündür 2. El araç baktım. Yemin ediyorum millet şaşmış. Adam aracı 25k yapmış sıfır ile arasında 5-6 bin tl fark var. Bu en iyi niyetli satıcı.
    Diyorum modeli düşüreyim ve km den feragat edip daha üst segment lüks bir araç bakayım fakat gel görki çıtır hasar 10.000 tl, aracım gamzeli (dolu hasarlı tavan filan gitmiş) kaza boya değişen yok ama araçta 15-20 bin hasar kaydı. Vallahi kafayı yedim ve en sonunda sıfır km araca yönlendim.
    Kusura bakmayın arkadaş bazı kullanıcılar var motorun anasını ağlatıyor düşük kilometreler de. 10 bin km de yağ yakan araç alanlarıda gördüm.
    Tavsiyem kesinlikle şudur. Mesela bütçen 70-80 bin tl kesinlikle 2. El araç bakma. Ama bütçen bunun çok gerisinde o zaman çok çok iyi araştırarak ve aldığın aracın geçmişini görerek (yetkili servis kayıtları) alın ve asla galericilere bulaşmayın.
  • Hocam çok büyük bir çelişki içindesin

• Sıfır aracı bedavaya kime versiniz biner. Önemli olan ülkemizdeki lazık ötv ve kdv yi ödeyerek sıfır araca binmek.

• 80-90 a sümbüle bineceğime 2012 c class a binerim

• Ülkemizde, telefon, araba hatta nedendir bilinmez giydiğimiz kıyafetlerin markaları bile statü göstergesi. O yüzden çoğu kişi borca girerek "en havalı" aracı almaya çalışıyorlar, yani söylediklerinize katılsam da ülkemiz için geçerli değiller.
  • Normal bir gecekondunun da mesela elektriği tuvaleti mutfağı yatak odası var. Neden gecekondu tercih etmiyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Normal bir gecekondunun da mesela elektriği tuvaleti mutfağı yatak odası var. Neden gecekondu tercih etmiyorsunuz ?

Hocam aynı şey değilki. Araçlarda Avrupa birliği tarafından belirlenen olması gereken standartlar var. Sizin gecekondu örneği "neden şahine binmiyorsun o zaman" gibi oluyor.

Üstelik oturduğum yerde siz oturmak istemezsiniz muhtemelen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Normal bir gecekondunun da mesela elektriği tuvaleti mutfağı yatak odası var. Neden gecekondu tercih etmiyorsunuz ?

Hocam aynı şey değilki. Araçlarda Avrupa birliği tarafından belirlenen olması gereken standartlar var. Sizin gecekondu örneği "neden şahine binmiyorsun o zaman" gibi oluyor.

Üstelik oturduğum yerde siz oturmak istemezsiniz muhtemelen

Tamam işte gecekondu da temel güvenlik ekipmanlarına sahip çatısı var, kapısı var, penceresi var.

Kimsenin zaten teknolojiye lafı yok herkesin tepkisi araba fiyatlarına. Biz Avrupa'dan daha fazla çalışıyoruz ama binebildiğimiz araçlar onlara oranla çöp.

• Sorunun cevabi son cumlede gizli,

`Gerçi artık en ucuz 0 km araba bile lüks oldu ama hayırlısı...`

Ambiance 1.0 Sce 75 bg - 52.900 TL

Fiyat listesine gore.

Bu paraya 10 Yasinda Dizel Otomatik araba alabiliyorsunuz, C5 gibi.

Bu paraya 12 Yasinda Suv alabiliyorsunuz Tucson,Sorento gibi Vb

Bu paraya 8 yasinda Dizel otm pickup alabiliyorsunuz.

Onlara bakildiginda, biraz kendime guvenirim, Calismayan(Firmasina gore degisir) garanti servis ile ugrasmam, biraz risk alirim ama Atim heybetli olur diyerek 2.el almak varken, 0 KM araba alinmaz denilebilinir.

Yok ben garanticiyim diyerek, 1.0SCe arabayi kime satarim diye dusunmem, kafam rahat olsun diyerek 0 KM'de alinabilir,

Sonuc olarak karar sizin, agzi olan konusur, Sizin kesenizi, Konfor alaninizi en iyi siz bilirsiniz.

• Konu sahibinin demek istediği gayet yalın, günümüzde kötü araç yok diyor, parasına göre kimi kaliteli kimi konforlu vs, bende katılıyorum açıkcası, millet herhalde hiç doğan, şahin, broadway binmemiş, yeni araçları kendi içerisinde karşılaştırıyor. Bu memlekette 124 muratların altın gibi kıymetli olduğu dönemler vardı. Herkes BMW lerin Mercedeslerin içine doğmadı bu ülkede. Örneğin Symbol kendi çapına göre elbette basit bir otomobil ama asgari ihtiyaçları sorunsuz karşılıyormu ona bakmak lazım. Zırt pırt sorun çıkarmaması, periyodik bakımlarla çok uzun km kullanılabilmesi gibi kriterlere bakmak lazım.
  • Adam haklı

• sıfır km araç her türlü 10 15 senelik arabadan iyidir isterse b sınıfı olsun.
  • araçtan ne beklediğinize bağlı. Aracı at arabası gibi kullanacaksanız sorun yok. Ama donanım, konfor vb. özellikler arıyor seyahatinize önem veriyorsanız sıfırı biraz yorabilir
  • Ne ki yenidir, o ki iyidir!.

• Beklentinize bağlı, biz ilk aracımızı 0 km aldık çok memnunuz sorunsuz biniliyor ama bundan sonraki arabamı düşük km 2. El alcam kısmetse hem cari açığı artırmamış oluruz hem de azıcık tasarruf mantığı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşın dediğine katılıyorum en kötü sıfır 2.elden iyidir.Millet 10-15 yıllık saçma sapan arabalara 50-60 bin istiyor.10 yıllık Passat'a 200 bin kilometrede 50-60 bin vereceğime gider b sınıfı en ucuz ne var onu alır binerim daha iyi.
  • Bende tam tersini düşünüyorum 2.el olsun daha kaliteli olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 0 iyidir 2.el fakir tesellisi
  • En iyisini forumun sahibi Gün Oksay yapıyor. 5,6 yıl önce trafikte Mercedes c180 ile görmüştüm. Geçenlerde yine aynı araç vardı altında. Değiştirmemek lazım devamlı elimizin altındaki araçları.

Arkadaşlar bu arada herkes eski araçlardan örnek vermiş ikinci elde. Mesela ben örnek vereyim. Kia Rio 2015 model kullanıcısıyım. Ben 2016'da araç 5 bin kilometrede iken satın aldım. Sağ çamurluk değişmişti fotoğrafları vardı. 5 bin kilometrede aracı 48 bin liraya almıştım galeriden. Her ne kadar sevmesem de galerileri. Kendi istediğim eksper yapan firmaya götürdüm. Araç o zaman ise 67 bin lira idi sıfırı. Bana göre karlı. Ama mesela araç 70 bin küsür kilometrede olsa ve fiyatta aynı olsa almazdım sanırım.
  • Önemli olan yürütebileceğin araca binmektir 70 bin tlye e hatta f segment bmw 7 kasa da alinir ama alıp kapıda yatırmanın maasin 3 te 1 ni arabaya bağlamanında anlamı yok en iyisi 0 yada 1-2 yaşında araç alıp 5 sene periyodik bakimlarini yapip satmaktır misal ben suan arac alacak olsam 2015 ten eski 30 bin km yi gecik araclara bakmam çünkü günümüzde 1 aracı yürütebilmek 1 cocuğa bakmak kadar masraflı.Cebimde 65 bin tl param varsa 2016 astra yada nebiliyim toyota corolla alırım sırf dizel olsun diyede fazladan 20-25 bin vermem bağlat lpg yi devam et yada fazladan verecegin 20 bine 60 depo benzin alıp 45-50 bin km yol yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 29 Mart 2018; 23:12:1 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.