![]() Good Fortune (2025) - 6/10 Kafa yormadan keyifli zaman geçirmek için güzel film. Güzel göndermeler var ama bunlar bile sabun köpüğü kıvamında. İzledikten sonra unutulacak, 1,5 saatliğine dinlendirecek film izlemek isteyenler göz atabilir. ![]() Holiday Crashers (2024) - 5/10 Sadece "Noel Teması" hatrına izlenebilir. Gördüğüm en kasıntı karakterlerden biri bu filmde. Evet Justin'den bahsediyorum. 2005 yapımı Wedding Crashers'la isim ve konu benzerliği dışında bir alakaları olduğunu zannetmiyorum ama o film çok eğlenceliydi. Macera kadın karakterlerin gözünden aktarılınca biraz Külkedisi hikayesine dönüyor. ![]() Eden (2024) - 7,5/10 Son dönemde izlerken en keyif aldığım yakın tarihli filmlerden biri oldu. Gerçek hikayeden kurgulanması büyük artı. Zaten baştan sonra ilgi çekiyor. Oyuncular gerçekten çok iyi. Daniel Brühl bu tarz filmlere çok yakışıyor. Sydney Sweeney de memelerinden bağımsız, iyi bir oyunculuk örneği sergilemiş diyecektim ki; sürpriz bir meme sahnesiyle izleyiciyi selamlıyor. Ufak abartı ve klişeler barındırıyor ancak filmin zevkinin içine etmiyor. Gergin havası izleyiciye geçiyor. 2020'lerde insan sevmemeyi anlayabiliyorum. 1930'larda insan sevmemek büyük olay. Dr. Friedrich çağın ötesinde bir adammış. İnsanların nasıl birbirlerinin kuyusunu kazdığını, ailenin önemini vurgulaması basit bir konu gibi kaçsa da; bu son derece sürükleyici işleniyor. 7,5 puanı hak ediyor. ![]() Mystic River (2003) - 8/10 Çocukken arkadaş olan üçlünün birbirinden kopması söz konusu gözükse de; aslında bağlarının ne denli derin olduğunu gösteren bir hikaye. Çocuk oyuncu benzerlikleri çok iyi. O dönem böyle şeylere çok özenmezlerdi diye hatırlıyorum. Çok hızlı, konuya direkt bir girişi var. Sonrasında yer yer tempo düşüyor ama gizemini koruması sebebiyle seyir zevki azalmıyor. Bazen ne yaparsanız yapın, şansınız yaver gitmez. Bu şanssızlık insana etiket gibi yapışır. Dave'in hayatı biraz böyle. Öte yandan Jimmy ve Sean'ın da arabaya binen olmamak dışında çok şanslı olduklarını düşünmüyorum. Geçmişte yaşanan, silinmeyen anılara neden "travma" dendiğini gösteren bir film. Suçluluk ve masumiyet arasındaki gri çizgiyi gözler önüne seriyor. Aynı zamanda karakterler de gri. Çok beğendim, çok keyif aldım. Sonundan hem tatmin oldum, hem olmadım. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt