< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (4986. sayfa)

-
-
90 'lardan sonra Hollywood bitti. Varsa yoksa eskilerin tekrar çekimi ,marvellar vs.
-
-
The Changeling - dehşet 1980
10/6.5
Peri temalı filmlerin atası olduğunu düşünüyorum. Yılından kaynaklı olması gerek fazla bir şey veremiyor. Film fazla durağan geçiyor ama yine de fazla sıkmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 1 Mayıs 2022; 21:44:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ay biraz daha yakın dönem filmlere ve bu zamana kadar nedensizce uzak durduğum bazı film tiplerine -korku, süper kahraman vb.- eğildiğim bir ay oldu ve 23 filmle Nisan ayını kapattım.
71) Death on the Nile (2022) - Kenneth Branagh
Agatha Christie'nin sinemaya uyarlamalarını hiçbir zaman tam anlamıyla sevemedim, bu filmin de son yarım saate kadar elle tutulur pek bir yönü yok. ★★
72) Blind (2014) - Eskil Vogt
Uzun zamandır izlediğim anlatısı en farklı ve seyir zevki yüksek film. Biraz değişik işler arayanlara tavsiyedir. ★★★★½☆
73) A Faithful Man (2018) - Louis Garrel
İlişkiler üzerine enteresan bir deneme olmuş Fransız sinemasından fakat beni pek açmadı. ★★
74) Three Days of the Condor (1975) - Sydney Pollack
CIA ve diğer istihbarat birimleri arasındaki mücadeleye, Soğuk Savaş dönemi sürtüşmelerine değinen leziz bir komplo filmi. ★★★½☆
75) L'evenement (2021) - Audrey Diwan
Kürtajın ağza bile alınmayıp 'the happening' (l'evenement) diye anıldığı bir dönemde Fransız bir edebiyat öğrencisinin tek başına herkesle ve her şeyle boğuştuğu hayat mücadelesini işleyen bir film. En son ne zaman bi film izlerken böylesine kasıldım pek hatırlamıyorum. ★★★★½☆
76) Ghahreman (2021) - Asghar Farhadi
Farhadi üstat güvenimizi boşa çıkartmamaya devam ediyor, harika bir film daha.. ★★★★
77) Parallel Mothers (2021) - Pedro Almodovar
Almodovar filmlerini izlemesi her zaman tatmin etse de artık sanki farklı sularda yüzmesi mi gerekiyor sorusunu sormadan edemiyor insan. ★★★
78) Compartment No. 6 (2021) - Juho Kuosmanen
Finlandiya'nın bu seneki Oscar adayı filmi bir kompartımanda tanışan iki yabancının arasında geçenlere odaklanıyor. ★★★
79) CODA (2021) - Sian Heder
Oscar ödülünü kazandıktan sonra izleme fırsatım oldu ve niye bu kadar yangını yapıldı anlamadım, çok kötü bir filmle karşılaşacağımı sanmıştım tepkilerden ötürü. Gönlümdeki favori değildi ama gayet eli yüzü düzgün bir film. ★★★½☆
80) Nuh Tepesi (2019) - Cenk Ertürk
Ali Atay'ın küfür kapasitesine şaşırmaktan filme odaklanamadım desem yeridir. Vefat ettiğinde köyündeki Nuh ağacının altına gömülmek isteyen yaşlı adam, oğlu ve köy ahalisi arasında geçen bir hikaye. ★★★
81) X (2022) - Ti West
70-80'li yıllardaki slasher filmlere öykünen ancak yenilikçi bir hava getirmeyi de başaran korku filmi kıtlığında iyi gelebilecek bir alternatif olmuş, destek için bir tık yüksek verdim hatta. ★★★★
82) Sonic the Hedgehog (2020) - Jeff Fowler
Küçükken izlemekten en keyif aldığım 2 şeyden birisiydi Sonic. Animasyon kalitesini çok beğensem de Jim Carrey'li sahneler maalesef fazla cringe geldi bana, daha ufakken izlesem muhtemelen favorilerimden olurdu. ★★★
83) West Side Story (2021) - Steven Spielberg
Orjinal versiyonu izlemeden remake'e zıplamak pek huyum değildir ama bu sefer öyle oldu. Spielberg her şeye rağmen güvendiğim yönetmenlerden fakat müzikal türüyle yıldızım pek nadir barışıyor. ★★★
84) House of Wax (2005) - Jaume Collet-Serra
Yarım saate gelince seneler önce televizyonda izlediğimi anımsadım ve bundan sonrası tamamen nostaljik bir keyfe dönüştü, puanına bakılmadan ekrana yapışılacak şahane bir gerilim filmi. Ayrıca ergenliğimizin gözdelerinden 'komşu kızı'nı da görmek güzel bir bonustu:) ★★★★
85) Mission: Impossible - Fallout (2018) - Christopher McQuarrie
Serinin son filmiyle beraber genel çizgisinden kopmadan tamamlayıp gelecek filmleri beklemeye başladık. ★★★½☆
86) Nasipse Adayız (2020) - Ercan Kesal
Ercan Kesal'ın hem yazıp hem yönettiği ilk film denemesi, bir belediye başkanı adayının bir gün içinde başından geçen hengameyi anlatıyor. Daha iyi olabilirdi, ancak yine de izlenir. ★★★
87) The Ring (2002) - Gore Verbinski
Bu zamana kadar 'meşhur korku filmleriyle' arama koyduğum gereksiz mesafenin kurbanı olmuş gitmiş bu başyapıt. Her şeyiyle ba-yıl-dım! ★★★★½☆
88) Abluka (2015) - Emin Alper
Yeni çıkartacağı filminin Cannes gösterimine çağrılması haberi üzerine izledim. Kız Kardeşler filmi benim için son yılların en iyi yerli filmi olsa da Alef dizisine pek ısınamamıştım. Ancak yine harika bir filmle karşılaştım, böyle yönetmenlerimiz olması çok sevindirici. ★★★★½☆
89) Paranormal Activity (2007) - Oren Peli
Halka filmi arkasına bu meşhur seriye zıpladım fakat hiç mi hiç açmadı beni. Gerildiğim bir iki yer olsa da tüm filmin aynı konsepte sıkışıp kalması fazlasıyla sıktı. ★★
90) Man of Steel (2013) - Zack Snyder
Yine bunca sene sebepsizce mesafeli durduğum bir diğer film türü olan 'süper kahraman' filmlerine bu filmle start verip DC evrenine başladım. Umarım diğer filmlerin kalitesi bu kadar zayıf değildir :/ ★½☆
91) Lovers of the Arctic Circle (1998) - Julio Medem
Biraz MUBI sularında gezinip ne izlesem diye bakınırken gözüme çarpmasıyla izlediğim ve bitiminde resmen aşık olduğum bir film oldu. Kaderin, tesadüflerin yazgımıza etkisini gösteren filmler benim için her daim çok özel. ★★★★½☆
92) I Know What You Did Last Summer (1997) - Jim Gillespie
Zamanında ortalığı kasıp kavuran bu film, seyir zevki düşmese de genel kalitesi itibariyle izle-geç kategorisi dışına çıkamıyor. ★★½☆
93) Halloween Kills (2021) - David Gordon Green
İlk filmi belki de gelmiş geçmiş en iyi korku filmi olan bu seriye seneler sonra eli yüzü düzgün bir devam filmi çekmeyi başaran David G. Green, bu sefer biraz ipin ucunu kaçırmış. Bir iki sahne hariç oldukça zayıf bir film olmuş. ★★
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İyi mi kötü mü karar veremedim zaman geçirmek için izlenir.
-
idiocracia
10/9
Kesinlikle her insana bu film izletilmeli. Filmde 500 yıl geçiyor ancak şimdi 15 yıl geçtiği halde, bugun bu filmi yapsalar 500 yılı önceki çektikleri filmden daha aptal olarak tasarlarlar. Tiktok, Instagram'da et pazarı, her şeyi politize edip ona buna saldıran "lgbt, feministler, siyahiler , beyazlar, sağ sol grupları", Twitter belası, Facebook'un insanları yapay zekayla seçim tercihlerine mudahale etmesi, bilgisayar karşısında hiçbir şey yapmadan kolayca para kazanmak isteyen tembel Z kuşağı çıkması markaların bu düzene kazanç uğruna teşvik etmesi, sosyal medyanın insanlığı ele geçirmesi şehirleşmenin artmasıyla kültürlerin ortadan kalkıp yaşamın tek düze olması, şehirde yaşamının diğer bir problemi olarak artık artan şiddet benzeri olaylarin yavaş yavaş insanlar tarafından normal görülüp kayıtsız olması, covid 19 un getirdiği absürtlükler ile evrenini cahillikle ve filmdeki absürtlükle yogunlaştırıp geleceği daha net görebiliriz. 2006 bu filmi yaparken 2020 diye bu günleri cekseydiler, filmi o zaman izleyenler eminim daha çok gülüp şaşırırlardı. Üstüne üstlük bu yazdıklarım şeyler dijitallesme çağından sonra yaklaşık 30 yılda olan şeyler. Boyle 100 yıl giderse ve insanlar bugünden daha çok tüm hayatlarını sosyal medya ve diğer günümüzdeki gariplikler uğruna feda ederse korkarim daha kötü bir son bizi bekliyor. Filme puanım 9.
Gel gelelim filmin kalitesine. Her film ciddi olacaktır diye bir şey yok. Bizde kanayan yaralardan biri olan doğal olmayan ve kasıntılı oyunculuk bu filmde yok. Sokak kadını ni bile gerçekten de sokakta görebileceğin hayat kadınını sanki alıp oynatmislar. Bu film her konuda çok özgün ve eğlenceli aynı zamanda biraz korkutucu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 3 Mayıs 2022; 0:20:22 >
-
Secret Window
7.5 / 10
Film gizem-gerilim türünde olup,bir Stephen King uyarlaması.
Johnny Deep oyunculuğu her zamanki gibi çok iyiydi.Yan rolde oynayan John Turturro oyunculuğu, karaktere uyumuda çok iyiydi.
Film süre olarak tam ideal sürede.Filmin ilk yarısı bana biraz tekdüze geldi.İkinci yarı film açılıyor.
Filmi tavsiye ederim,iyi bir film...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 4 Mayıs 2022; 11:44:3 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bu filmi yeni keşfettim. 2.5 saat süresi var. Herkes baya övmüş. İzleyelim mi?
boş zamanın varsa izle hacı birde kafan boş olması lazım rahat kafa ile izlemek gerek. Ben 2 kere izledim Nolan çizgi film yapsa izlerim
-
Hocam dün gece filmi izledim tavsiyen üzerine ve sakin bir saat diliminde. Şöyle söyleyeyim, beynim "yandı"
Yani Geleceğe Dönüş, Inception ve Mission Impossible karışımı kompleks bir içerik olmuş, benim anlayamadığım çok nokta var. Baktım Reddit ve diğer yerlerde de anlayamayan bir yığın insan var. Tekrar 2.5 saat vermem anlamak için ama eleştiri ve açıklama içeriklerine göz atmaya çalışayım. Belki de Nolan abi böyle gizemli ve anlaşılması zor bir filmi insanın beyni sürekli filmle meşgul olsun diye kasti olarak senarize etmiş/ettirmiş olabilir yapım ekibine. Her sahne kalite şüphesiz ama çok fazla kopukluklar var konular arasında. Yine de izlemelerini tavsiye ederim insanların. Puanım 7.5/10.
Bu filme 5 puan bile fazla bana göre. Hayatımda izlediğim en vasat filmlerden birisi.
Film baştan sona saçmalıklarla dolu maalesef.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Film başlıyor yaratık 5-6 kişiyi öldürüyor sanki hiç bir şey yapmamış gibi koltuğa bağlayıp tedaviye devam ediyorlar. Nasıl bir yaratıksa bir sürü süper gücü var! Hele polis karakolu sahnesi var ki akıllara zarar. Bir tane bile isabet eden kurşun olmaz mı? Keşke bu filmi unutup hiç izlememiş olsam. -
Beğenmedim. Resmen içim bayıldı. Bu muymuş Nolan'ın Batman'ine rakip olacak olan film? Şu film Nolan'ın Batman'inde en fazla figüran falan olabilir. 2 gündür izliyorum bitmek bilmedi, zulüm gibi. Hala da 1 saat var. Nefessiz kaldım yeminle. Her yeri sarıya boyayınca sinematografi elde etmiş olmuyorsunuz bence.
Süper kahraman filmlerine zaten aşina olmayan biri olsam da bu kadar ezik bir Batman'i ne gördüm ne duydum. Yeniliklere karşı değilim ama; yapın. Ama yapabilecekseniz yapın; bu olmamış. Colin Farrel dışında hiçbir oyuncuyu rollerine yakıştıramadım. Aslında Robert da iyi. Kötü de oynamıyor. Ama kendisine kötü bir rol yazıldığı için biraz sönük görünüyor.
-
Perdita durango (1997)
10/8
Tekrar izledim. Puanımı yeniledim. Sert ve kara mizahi bir film. Tek düze filmlerden sıkıldıysanız izleyin efendim.
Konusu= Romeo adındaki soytarı tipli Kara büyüyle uğraşan adamla ondan daha psikopat olan perdita durango ile maceralarını yer yer mizahi yer yer sert olarak anlatıyor. Meksikalı olan Romeo uyuşturucu ve mezar kaçakçısı. Mezarda ölü insanları kaçırarak kara büyü ayağına organları vs çıkartıp yiyip ve kanlarıyla ayın yapiyorlar ( vodoo büyüsü mü ne diyorlar buna. Gerçekten de var böyle ayinler filmde ise biraz soft olarak gösteriyorlar o yüzden rahatsız etmiyor) sevgilisi perdita durango ise "neden genç ve güzel bir insanı kaçırıp kara büyü yapıp yemiyoruz " der ve suçsuz genç oğlanla kızı kaçırıp olaylar gelişir.
Filmi gözümü kırpmadan izledim. Mizahi unsurlar böyle karanlık filme güzel yedirilmiş. Böylece +18 olan herkes rahatsız olmadan izleyebilir. Hele Romeo ile perdita durango sinema tarihin en kült ikilisine ilk 3 e girer benim için. Sevgiliyle izlenecek en iyi filmlerden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 29 Mayıs 2022; 8:20:0 >
-
Cinema Paradiso (1988)
10/10
Harbiden kral film. Ki zaten bu konunun altında çoğu insan tavsiye etmiştir. Sinema büyüsünu insanın içine işletiyor ve bazen insana neden sinemayı sevdiğini hatırlatıyor. Hem güldüren hem üzen hem şaşırtan her türlü duyguyu yaşatan kral bir film. Şiddetle tavsiye ederim. Eğer bulursanız galiba bunun kesilmemiş versiyonu varmış onu bir şekilde bulabilirseniz Türkçe altyazısını onu izleyin bulamassanız normalini de izleyebilirsiniz. Keza ben de onu seyrettim Director's Cut'tan yeni haberim oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ItsAtakan24 -- 27 Mayıs 2022; 15:52:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
listemdeki bir filmdi. mesajınızı görünce izledim. güzel filmmiş.
Aaaa beğendiğine sevindim. Sahiden güzel film eğer kesilmemiş versiyonunun türkçe altyazılısını bulursam net onu da izlerim ama bu hali ile bile beni etkiledi bayağı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
the old guard
otobüs yolculuğunda izledim. 6/10
yani filmsiz kalındıysa izlenir. sonuçta akademi ödülüne aday olsun diye çekilen bir film değil.
devamı gelecek sanırım. bekleriz.
1) One Cut of the Dead - 8.5/10
Farklı ve güzel bir deneyimdi.
2) Mad Max (1979) - 4/10
3) Sorry We Missed You - 9/10
Uzun zamandır listemde olan bir filmdi. Sadece afişi dahi dram yüklü olduğunu gösterdiği için acele etmemiştim. Aradığımı ve beklediğimi akıcı bir anlatım diline sahip şekilde buldum. O veya bu noktadan pek çok kişinin hayatına dramatik şekilde dokunuyor.
Top gun 2 8.5/10 Birde düşmanın kimler olduğu tam izah edilseydi daha güzel olurdu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X