|
En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (41. sayfa)
-
-
@Okeanix Hocam myanimelist ekledim sizi :)) baktım da psycho pass yok listenizde. Psycho Pass ilk sezonu (evet sadece ilk sezonu) 46 tane kitabı referans alıyor. Gayet derin, güzel bir animedir. Beğeneceğinizi düşünüyorum. Kitapları merak edersen şurada yazıyor :)) www.goodreads.com
Book references in Psycho Pass (46 books)https://www.goodreads.com/list/show/117208.Book_references_in_Psycho_Pass
@Periah her zamanki gibi döktürmüşsün. Beni belki de en iyi çözen sensin ama arada şaşırtıyorum hâlâ
aynen dediğin gibi bir animeye yüksek puan verince diyorum diğer animelere haksızlık oluyor :)) sırf o yüzden mesela slice of life animeleri bir yana, geriye kalan tüm animeler bir yana şeklinde düşünüyorum artık. Editör gömleği giymek bana epey zor geliyor. Aklıma ne gelirse yazıyorum. Editör gömleğini giyersem Re Zero hakkında iyi şeyler demek zorunda kalacağım
onun yerine hem kendi sevdiğim hem de övülmeyi hak eden Monster, Shinsekai Yori gibi animeleri övüp duruyorum. Özellikle her fırsat bulduğumda Shinsekai Yori demezsem olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Kafamda vardı zaten izlemek, artık kesin izlerim :)
_____________________________ -
-
Piyasa da o kadar çok 12 bölümü yapıldıktan sonra yarım bırakılmış anime var ki bir yerden sonra insan isyan ediyor : ) Anime filmi olarak aklıma sadece Koe no Katachi ( Sesin Şekli) geldi. Sinemada izlediğim ilk animeydi. Oldukça duygusaldır tavsiye ederim.
_____________________________ I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes. -
Teşekkürler şimdi baktım da üç beş tane naruto var.Sizi çok yordum ama hepsi uzun uzun sizce hangisini izlemeliyim.Naruto, naruto shippuden var ayrıca bir tane daha var.Muhtemelen sadece birini izleyebilirim.Acaba en keyiflisi hangisidir? Fma Brotherhood izledim diğerini izlemedim mesela.Memnundum ondan.
Çocukların kullanımı konusunda ben bilgiyle değil sadece animelerden yola çıkarak bile japonların karanlık düşüncelerini anlayabiliyorum.Ki seçerek izleyen karanlıklardan uzak duran biri olsam bile.Normal gözüken animelerde bile öyle bariz ki.Geçen izlediğim animede küçük kız karakter vardı çetede ama kız kim neden orda belli değil.Adamların arasında takılıyor.Birine çok yakın sürekli onun yanında.Neyse wallpaper arıyordum o animeden sonra gördüklerimle iyice oturdu olay...Yani bilinçli bir izleyici olmak lazım.Her türlü saçma mesajı kirli düşünceyi içerebiliyor animelerde...Üzücü gerçekten.
İzleme yönteminiz mantıklıymış.Ancak benim gibi sabırsızsanız dayanamıyorsunuz:) Haikyuu çok güzel heyecanlı yerde kaldı.Mangadan devam etmeyi de sevmediğim için merakla 1 yıl beklemem gerek.Anime yorumlamalarınız hakkında da editör gözüyle bakmak zorunda değiliz gibi geliyor bana.Yani bir emek var ortada ve bana göre iyi olan size göre olmayabilir.Ha tamam aşırı basit bir konu,gereksiz fanservicelerle dolu bir dünya,amaçsız,komedi olup komik olmayan,karakterlerin salak işlendiği animeler elbette var.Ama bunların dışında biri tavsiye istediğinde veya animeyi sorduğunda kendi zevkimize göre cevap vermenin yanlış olmadığını düşünüyorum.Mesela eminim ki Rainbow, Pyscho pass,Attack on Titan güzel animeler.Ama ben karanlık çizimli ve konulu,içimi sıkan şeyleri izleyemiyorum.Denesem de olmuyor.Sorsanız kötü diyemem:) Bir başkası içinde diğer bir anime iyidir.Nesnel kriterlerle değerlendirme bir yere kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SenseiReki -- 29 Aralık 2020; 0:50:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Ben manga okumadım ovanın ne olduğunu 4 5 ay önce öğrendim bu kültüre pek hakim değilim. Öyle bakıyorum arada elimdeki diziler bittikçe. Ama miyazaki ve onun gibi yapanlar sayesinde japonya ve onların kültürü ilgimi çekti sevdim.
Bende film tavsiye edeyim sword of the stranger( stranger muko hadan) ve garden of the words ikisi de duygusal hoş animeler ilk yazdığımı açar ara sıra izlerim -
Ne yorması tersine sevdiğim seriler hakkında bilgi verecek yer arıyorum : )
Naruto'nun 3 tane ana serisi var. Naruto, Naruto Shippuden, Baruto. Bu 3 anime zaman olarak birbirinin devamı yani;
Naruto'da karakterlerin çocukluk dönemini,
Naruto Shippuden'de gençlik dönemini ( Naruto'dan 2 yıl sonrasını anlatır.),
Baruto'da ise artık karakterler büyümüş evlenmiş çoluk çocuğa karışmışlar ve biz çocuklarının hikayelerini izlemeye başlarız.
Burada hangisini izlemeliyim diye kararsızlığa düşecek bir nokta yok çünkü Naruto ve Naruto Shippuden hikaye olarak tamamen birbirlerinin devamı yani ilk Naruto'yu izlemeden Shippuden izleyemezsin çünkü böyle birşey yaparsan doğrudan hikayenin ortasına dalmış olursun.FMA ve FMA Brotherhood gibi alternatif veya yeniden yorum değiller, Shippuden'i Naruto'nun ikinci sezonu veya ikinci yarısı gibi düşünebilirsin.
Baruto ise izlesende olur izlemesende. Ana serinin ruhu yok, zaten yazarı orjinal serinin yazarı değil onun öğrencisi. Hikaye olarak eski serinin devamı da değil zaten. Yeni bir öykü anlatmaya başlıyor.Genel olarak baktığımda kesinlikle olmamış bir anime sadece meraktan bakabilirsin birkaç bölüm karakterler gelecekte ne oldu vb diye...
Editör gözüyle bakmak konusunda ise size katılıyorum. Bende bakış açımı değiştirmeye çalışıyorum zaten : )
İş mangaya girmeye başladı mı zaten olaylar karışmaya başlıyor. Çünkü bunun mangası var, light novel'ı var, romanı var, görsel romanı var, web novel var(Örneğin No Game No Life ve Re Zero light novel, Steins Gate görsel roman uyarlamasıdır.). Animelerin uyarlandığı bir sürü farklı kaynak var. Günümüzde kaynaklarına göre bakıldığında roman, light novel ve görsel roman uyarlamalarının manga uyarlamalarından daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kaynağı bunlar olanlar daha derin ve güzel bir öykü sunuyor.
Ovalar konusundaysa değişik yaklaşımlar var. Ovalar genelde tv'de gösterilmezler dolayısıyla Tv'nin neden olduğu yaş kısıtlamalarına sahip değiller. Sırf bu nedenle çok kanlı veya uçlarda görülen animelerin sadece ova olarak yayınlandığına şahit oluyoruz. İkinci olarak yapımcılar genelde daha çok dvd veya blu ray satabilmek için bu tarz ürünlerin içerisine tvde gösterilmemiş yeni anime bölümlerini ova olarak yapıp koyarlar. 20 dklık ovaların mantığı buraya dayanır onlar dvd ve blu-ray satışlarını arttırmak için yapılmış promosyon ürünleridir ve bu tarz 20 dk süren ovaların büyük çoğunluğunun animenin hikayesi ile alakası yoktur. Hatta şöyle bir olay bile var mesela animenin dvd setinde ayrı ova, blu ray setinde ayrı ova bulunur. Bazı insanlar sırf bütün bölümlere sahip olmak için hem blu ray hem dvd alır. Zaten amaç da budur.
Öneri konusundaysa Sword of Stranger'ı biliyorum listemde var, diğer filmi ise duymamıştım listeme alıyorum teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Aralık 2020; 6:51:19 >_____________________________ I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes.
-
Hacı bir sürü yazmışsın eline sağlık pek aydınlatıcı oldu benim için sağolasın :) -
Jujutsu Kaisen izleyen var mı? Baya heyecanlandırdı beni dövüş sahneleri. Mangasına başlayacağım da animesi kaç bölüm olacak biliyor musunuz?
_____________________________ Non est ad astra mollis e terris via -
Sen kaç bölüm olacak dedikten sonra biz göz attım, 24 bölüm olacakmış çok sevindim vallahi :D. Benimde hoşuma gidiyor aksiyon sahneleri göz yormuyor çok.
Black Clover gibi sürekli devam eden anime yapmak neden bu kadar zor? :(
_____________________________ Non est ad astra mollis e terris via -
Ben izliyorum gayet izlenebilir bir anime. 3 hafta araya girdi ama zaman geçmiyecek şimdi.
Kimetsu no Yaiba - 10/0
Birisi animelerdeki klişeler nedir diye sorsa bu animeyi izle derim. Ne izlediysen her şey klişe. Aslında sadece 7 bölüm izledim ama yetti. Saf ama aşırı hırslı karakter, güçlü birisiyle dövüşürken dayak yer ama aslıda baltasını fırlatmıştır şaşırtır falan, anlamsız saçma eğitim, loncalar, şeytan ele geçirmiş olsa bile buna dayanan karakterler, ustası aslında güçlü gibi gözüken biridir ama geçmişte birini yenememiştir ve öğrencisi yener (o bölüm herhalde animelerde gördüğüm en saçma bölümdü), biri bi şey anlatırken uyuyan karakter falan...
Bu animede tek takılmadığım şey çizimleri.
Bu çok kötü bir şey olurdu
Shounen animelere bile süre verildiğinde neler olduğunu gördük. En bariz örnek BNHA. Klasik bir shounen ama prodüksiyona yeterli zaman verildiği için diğer shounen'lerden çok daha iyi gözüküyor. Ayrıca Black Clover her hafta yerine sezon sezon gelse çok daha iyi olabilirdi hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Teşekkür ederim. Başladım narutoya:) 2 bölüm izledim yavaş gitcem ama ne yapalım.Devamı olması biraz üzdü çünkü çooook uzun😂 Artık yavaş yavaş kaç yılda biterse bakalım.Baruto'yu biraz süs olsun diye çekmişler demek ki.Ona gelirsem birkaç bölüm bakarım o halde.Bir de anime tavsiyelerinizi görünce zevklerimiz baya benziyormuş gibi geldi.Spor animeleri benim de favorilerim.Ayrıca haibane renmei seven az insan vardır...True tears animesini sizden gördüm baktım ancak ona benzer bir anime izlemiştim aşk üçgen ve dörtgenleri gibi kanser eden şeyler canımı sıkmasa izlerdim güzele benziyor:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Birinci olarak Naruto yavaş yavaş izlenecek bir anime değil. Shonunen yavaş yavaş mi izlenirmiş : D ( Standardı bir oturuşta 12 bölüm izlemektir( Minimum 6, maksimum + sonsuz) ).
İkinci olarak Haibane Renmei'i az seven değil de az bilen var, yoksa izleyip beğenmeyen çok kişi çıkacağını sanmıyorum. Ben Galiba @maxmania 'dan duyup izlemistim o seriyi.
Son olarak ise True Tears benim hakkında hicbirsey bilmeyerek izlediğim bir anime oldu. Geçmişte şuursuzca indirdiğim ve arşivde unuttuğum bir anime.
Romantizm - dram türünde belki çok orijinal değil fakat gerçekten çok iyi işlenmiş bir seri. Diğer animelerde benim gözümde ayrıldığı noktalar sunlar ;
- İki katmanlı anlatım tarzı .
- Harika soundtrack ve müzik kullanımı.
- Gerçekçi çizimler ve gerçek mekanlar. Kaliteli animasyon.( Seriyi izledikten sonra ekstralara baktığımda, animede bulunan dandik giyim mağazasına kadar seride bulunan tüm mekanları gerçek Japonya'da gezdikleri bir videoyu gördüm.)
- Karakterlerin tip değil derinligi olan yaşayan kimseler olması. Animedeki esas oğlanın ailesine kadar herkesin bir derinliği ve karakter gelişimi vardı. Çok kısa süren bir anime olmasına karşın hiçbir karakter animenin başındaki haliyle kalmadı, bunun üstüne iç kararsızlıklari olsun , tereddütleri olsun gerçekçi insanlar yaratmışlar.
- Kısa olmasına karşın hem derin hem de tam bir animeydi. Yani 13 bolum bittikten sonra ne yarida kalmis ne de hızlıca gecistirilmis izlenimi vermedi. Hatta biraz daha uzasa o atmosferi yitirebilirdi çünkü hikaye dolu dolu ve tam kararında anlatılmış. Kısa fakat derin ve tam animelerin nadir örneklerinden biri.
Karşılaştırmak gerekirse bir yanda yarım kalmış tonla anime serisi , öte yanda Charlotte gibi güzel fakat sonu alelacele getirilmiş seriler, diğer yanda ise bir ana hikayesi dahi olmayan, her bölüm ayrı hikaye anlatan animelere karşın, bu kadar kısa sürede başından sonuna tutarlı ve tam bir öyküyü kırpmadan anlatmışlar.
Kısacası True Tears benim hiç beklemedigim bir sürpriz oldu. Eğer romantizm - dram animesi izlemek istersen belkide Clannad gibi ciddi emek ve sabır isteyen bir anime yerine tam tersi kısa ve dolu dolu olan bu seriye bir şans vermek daha mantıklı olabilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Aralık 2020; 10:47:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes.
-
Noblesse

Seinen gibi başlayıp shounene dönen bir anime olmuş. Karakterler ve dünya güzel ama anime de iyi yansıtılamamış. Manhwasını okuyan bir arkadaşıma soruğumda çoğu yeri kesmişler içine etmişler dedi.
Bana da sanki manhwayı duyurmak için animeyi çekmişler gibi geldi biraz. 2. sezonun çıkacağını pek sanmıyorum.
Anime değil ama manga. Hayatımda ilk defa bir manga okuyorum "solo leveling". Bu kadar harika olduğunu bilseydim çok daha önceden okumaya başlardım. Bir WoW fanı olarak bayağı ilgimi çekti zaten çok benzerlik var üzerine ana karakteri başlarda ezik bir tip vs sanıyordum ama öyle olmadığını görünce daha çok sevdim. Olaylar ilerledikçe çok daha sarmaya başladı, okurken sıkıldığım tek bölüm olmadı şu ana kadar. Yazarları kim bilmiyorum ama harika bir senaryo ayrıca çizimler de mükemmel olmuş. Bu manga kesinlikle anime serisini hak ediyor.
_____________________________ If you place your hopes in anything, they will be betrayed.
Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt