Şimdi Ara

EN SIK SORULAN SORULARDAN BİRİ: HAFTADA KAÇ GÜN İDMAN YAPILMALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
12.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar hayırlı ramazanlar: öncelikle fitness la çok ilgiliyim. sürekli spor yapma arzum var.vücudumu doğal yollarla aşırıya kaçmayacak şekilde yani olduğu kadar geliştirmek istiyorum. fakat salona başlayıp 1-2 ay çalıştıktan sonra bazı sorulara cevap bulamayışımdan ve hocaların ilgisizliğinden ötürü ara veriyorum. bundan dolayı sürekli başladığım yere dönmüş oluyorum.şimdi 2 aydır yine gidiyorum fakat yine bazı sorularım var bunlardan biri de antreman kaç günde bir yapılmalı sorusu.
    şimdi salonumdaki programa göre
    1.gün göğüs-pazu
    2.gün- sırt-arka kol
    3.gün omuz-bacak
    ve hergünün sonunda mekik

antremanlar çok yormuyor zaten 2 aydır başladığım için çalıştığım alet sayısı da az.bu ilk ay yapılan istasyon denilen tüm kasları çalıştırmadansa bu programa geçtiğimden beri daha az yoruluyorum( onda alet sayısı fazlaydı o yüzden daha yorucu oluyodu)

şimdi bu tarz bi programa göre veya benzer olmak zorunda değil fakat bir günde 2 bölge çalışma şeklinde olan programlarda kaç gün çalışıp kaç gün dinlenilmeli?
    internette biraz araştırdım ve aklıma iki tür program geldi:
    1.si: arka arkaya 3 gün hafif tempoda çalışıp 4.gün dinlenmek
    2.si: klasik 1 gün çalışıp 1 gün dinlenmek
    cevabı verirken hafif tempoda(alet sayısı az) bir günde 2 bölge çalıştığımı ve kardiyoyla ugrasmadığımı sadece 10dk lık ısınmak için bisiklet çalıştığımı göz önüne alarak veriniz.
    ek not: boy:1.76 kilo:78

• 2 ay geçtiyse salona başlayalı haftanın 4 günü gitmen gerek artık. 6. aydan sonra haftanın 5-6 günü de gidebilirsin. Her gün tek bölge yada çift bölgeleri tekrarlayarak. Antrenman sırasında pek yorulmuyorum demişssin, demek ki yeterince ağır çalışmıyorsun. Son tekrarı yapamayacak duruma gelmelisin, yani son tekrarı ıkına ıkına çıkarmalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkesterone

2 ay geçtiyse salona başlayalı haftanın 4 günü gitmen gerek artık. 6. aydan sonra haftanın 5-6 günü de gidebilirsin. Her gün tek bölge yada çift bölgeleri tekrarlayarak. Antrenman sırasında pek yorulmuyorum demişssin, demek ki yeterince ağır çalışmıyorsun. Son tekrarı yapamayacak duruma gelmelisin, yani son tekrarı ıkına ıkına çıkarmalısın

Valla hocam simdi ilk ay tum aletleri calistirdilar ben de saglam program istedim hoca da salondaki neredeyse tum aletleri yazdi 3*15calisiyodum 1gun calisip 1 gun ara vererek. Simdi 2.ay oldugu icin program degistik bolgesel calisiyoruz. aletten ziyade barlarla dambillarla falan calisiyoruz. Bunlarda 3x8 verdi hoca. Tamam o an zorluyor ama eve donerken bile yorgunluk olmuyor. O ilk ayin programinda hem alet sayisi hem de setlerdeki tekrar sayisi fazla oldugundan acayip yoruluyodum ertesi gun bile yorgun hissediyodum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: iKD44

quote:

2 ay geçtiyse salona başlayalı haftanın 4 günü gitmen gerek artık. 6. aydan sonra haftanın 5-6 günü de gidebilirsin. Her gün tek bölge yada çift bölgeleri tekrarlayarak. Antrenman sırasında pek yorulmuyorum demişssin, demek ki yeterince ağır çalışmıyorsun. Son tekrarı yapamayacak duruma gelmelisin, yani son tekrarı ıkına ıkına çıkarmalısın

Valla hocam simdi ilk ay tum aletleri calistirdilar ben de saglam program istedim hoca da salondaki neredeyse tum aletleri yazdi 3*15calisiyodum 1gun calisip 1 gun ara vererek. Simdi 2.ay oldugu icin program degistik bolgesel calisiyoruz. aletten ziyade barlarla dambillarla falan calisiyoruz. Bunlarda 3x8 verdi hoca. Tamam o an zorluyor ama eve donerken bile yorgunluk olmuyor. O ilk ayin programinda hem alet sayisi hem de setlerdeki tekrar sayisi fazla oldugundan acayip yoruluyodum ertesi gun bile yorgun hissediyodum.

Ağırlıkları arttırmayı ve 4x8 yapmayı dene.

• quote:

quote:

quote:

Agirlik olarak kaldirabildigimin en fazlasiyla calisiyor zaten ama 4set yapma tavsiyenizi uygulayacagim. Yorulmama olayi calistigim alet sayisinin azligindan kaynaklaniyo heralde. Misal ilk ay her gittigimde tum aletleri ayni gun calisiyodum 20den fazla alet yani. Simdi bolgesele gecince aletler 3 gune bolunmus oldu. Bundan dolayi eskisi kadar yorulmuyorum heralde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Agirlik olarak kaldirabildigimin en fazlasiyla calisiyor zaten ama 4set yapma tavsiyenizi uygulayacagim. Yorulmama olayi calistigim alet sayisinin azligindan kaynaklaniyo heralde. Misal ilk ay her gittigimde tum aletleri ayni gun calisiyodum 20den fazla alet yani. Simdi bolgesele gecince aletler 3 gune bolunmus oldu. Bundan dolayi eskisi kadar yorulmuyorum heralde.

Pek alakası olacağını sanmıyorum. 4x8 dene max ağırlıkla, tabi max ağırlık ama hareketi bozmadan max ağırlık. Eğer yorulduğunu hissetmiyorsan iki bölge gir (omuz-bacak gibi).

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Pek alakası olacağını sanmıyorum. 4x8 dene max ağırlıkla, tabi max ağırlık ama hareketi bozmadan max ağırlık. Eğer yorulduğunu hissetmiyorsan iki bölge gir (omuz-bacak gibi).

Alıntıları Göster
    en iyisi 3-4 günlük full body rutinler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Del Toro

en iyisi 3-4 günlük full body rutinler

Alıntıları Göster
    seviye'ye göre değişir ben 6.5 aydır gidiyorum başladığımdan beri 4 gün gidiyorum

favori programlarım;
    upper lower
    fullbody
    4 günlük splitler (gögüs-omuz,kol,sırt+bacak)
  • Hergun yapiyorum 1.5 ayda 9 kg yag verdim 4 kg kas kutlemi arttirdim. Metabolizmani ne kadar kuvvetlendirirsen o kadar rahat ve rutine baglarsin.birer gun arayla yap diyenlere bi bak bakalim ne kadar gelisebilmisler ve hel ayni programa goremi calismislar. Benim hedefim 6 ay mesela ve sonrasin da belki araya bos gunler koyarim. Buyuk sporculara bak hergun 6 saat antreman yaparlar... Bu arada ben eski sporcuyum kaya tirmanisindan dalmaya kadar cok lisansim var.8 sene ustu e tekrar basladim ve gayet iyi durumdayim...

• quote:

Orijinalden alıntı: btct

Hergun yapiyorum 1.5 ayda 9 kg yag verdim 4 kg kas kutlemi arttirdim. Metabolizmani ne kadar kuvvetlendirirsen o kadar rahat ve rutine baglarsin.birer gun arayla yap diyenlere bi bak bakalim ne kadar gelisebilmisler ve hel ayni programa goremi calismislar. Benim hedefim 6 ay mesela ve sonrasin da belki araya bos gunler koyarim. Buyuk sporculara bak hergun 6 saat antreman yaparlar... Bu arada ben eski sporcuyum kaya tirmanisindan dalmaya kadar cok lisansim var.8 sene ustu e tekrar basladim ve gayet iyi durumdayim...
    fitness yapan birsii için 3 gün biraz daha isteyenelr 5 gün yapsa yeter bence.ha spor yapmak zevk veriyorsa ve 7 gün yapmak istiyorsan antreman şiddetini azaltman gerekebilir.çok yorucu olaiblir 7 gün
  • btct kullanıcısına yanıt
    Seni hemen araştırmalar için en yakın bir araştırma kuruluşuna alalım...1.5 ayda hem 9 kg yağ verdin hem de 4kg kas aldın ? Bunu gerçekten yapabiliyorsan bence sırrını parayla sat zengin ol dünya genelinde.Çünkü daha önce dünyada kimsenin 1.5 ayda hem 4.5kg kas kütlesi alıp hem de 9 kg yağ verdiğini duymadım.Mr olympialar bile bunu başaramıyor o kadar yüksek mg steroidlere rağmen.

Ya dünyada 5-6 milyarda 1 olan bir genetiğin var ( ) ,ya da sağlam sıkıyorsun.
  • Ulan neredeyse 4-5 sene olacak şu sporu yapalı haftada 3-4 günü geçmemiştir antremanlarım adamlar 6-7 aydan sonra haftada 5-6 gün yapman gerek diyor neyin kafasıdır bu hala öğrenemediler şu işi

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitcan19901

Seni hemen araştırmalar için en yakın bir araştırma kuruluşuna alalım...1.5 ayda hem 9 kg yağ verdin hem de 4kg kas aldın ? Bunu gerçekten yapabiliyorsan bence sırrını parayla sat zengin ol dünya genelinde.Çünkü daha önce dünyada kimsenin 1.5 ayda hem 4.5kg kas kütlesi alıp hem de 9 kg yağ verdiğini duymadım.Mr olympialar bile bunu başaramıyor o kadar yüksek mg steroidlere rağmen.

Ya dünyada 5-6 milyarda 1 olan bir genetiğin var ( ) ,ya da sağlam sıkıyorsun.
    2 aydır hergün 3 saat spor yapıyorum 10 kilo verdim 7 si yağ. Helal olsun sana kardeşim.
  • Haftada 0.5gr kirmizi kas ekleyemiyorsaniz o sporu veya hareketleri degistirin. Tahminimce +1500kcal gibi bisey yakıyorum ve uzerine agirlik calisiyorum. Benim vermem normal cunku baya yagliydim . Yavas yavas azalacaktir bu verme temposu . ayrica olimpiya dedigin adamlar arkadasim , az once baktim da bazi gunler benim bi hafta dedigimi 1 gunde ekliyorlarmis.uslubuna dikkat et senin yasin kadar benim tirmanmisligim var. Bilmedigin seyler hakkinda yorum yapma... @yigitcan19901

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi btct -- 22 Haziran 2016; 15:34:45 >
    İşte haklısın tam olarak ben de onu diyorum kimse bilmediği konu hakkında yorum yapmasın.Bak ben mesela hiç bilmediğim halde tırmanış hakkında birşeyler saçmalamıyorum.O zaman sen de vücut geliştirme ile ilgili saçmalamayacaksın bu kadar basit.

Haftada yarım kg kas eklemek ? Wtf ??? Lean muscle mass ı normal mass ile karıştırıyor olmayasın ? 1.5 ayda 4.5kg kas ekledim diye vücutçuların yanında söylesene bir sana şöyle sağlam kahkaha atarak gülsünler. :D:D:D Bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma dedi herif iyi mi : ) İşte ülke zaten sizin zihniyet yüzünden bu halde bir bilginiz yok ama her konuda fikriniz var.Mr olympia o ,olimpia degil bu 1,2.si o adamlar dünyadaki en baba miligramlardaki steroidleri vuran ve genetik olarakta dünyada belli standartın üzerinde olan adamlar ki o adamlar bile 1.5 ayda 4.5kg kas kütlesi koyamıyorken sen gelmişsin 1.5 ayda 4.5kg kas kütlesi ekledim diyorsun şaka mı yapıyorsun nedir anlamadım ki seni ben.İstersen 50 yaşında ol birşey bilmeden fikir sahibi olan ve bilmiş bilmiş konuşan insanlara saygım yok,o yüzden uslubumu değiştirmeyeceğim.he ya senin 1 hafta dediğini 1 günde ekliyorlar hatta mr olympialar 1 günde 0.5kg kas eklediklerinden ortalama 8-9 ay off season yaptıkları için 8x30(düz hesap 31 çeken günleri hesaplamadan) =240 gün. 120kg kas kütlesi ekliyor bu adamlar her sene(doğrusu şu = kai greene koskoca 2013 eylül 2014 eylül arasında mesela neredeyse 20 pound of lean muscle kazanmıstı mr olympia 2014 için. 20pound = 20/2.2 =9kg ki 1 senede bu). :ASFDADSADAFASDASDA Sen cem yılmazın tahtına oturursun bu gidişle,malum ondan daha çok güldürme potansiyelin var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 22 Haziran 2016; 16:23:25 >

mxkdldndkdbd ulan ya adam günde 0.5 kg kas kazanıyor demiş mr.olympia seviyesindeki herifler puahshshahab ulan ya

Abicim sen tırmanmaya devam et bodybuilding yapacaksan da kendi çapında yap forum köşelerinde rezil etme kendini millete malzeme olursun böyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarchist Reaper

mxkdldndkdbd ulan ya adam günde 0.5 kg kas kazanıyor demiş mr.olympia seviyesindeki herifler puahshshahab ulan ya

Abicim sen tırmanmaya devam et bodybuilding yapacaksan da kendi çapında yap forum köşelerinde rezil etme kendini millete malzeme olursun böyle
    2 günü arka arkaya olmak üzere 4 gün spor yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CF3D9488C -- 23 Haziran 2016; 12:21:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CF3D9488C

2 günü arka arkaya olmak üzere 4 gün spor yapıyorum.

Alıntıları Göster
    6 gün yapıyorum.tek bölge 4-5 hareket 36 40 set arası toplam 1 saat 15 dkkada bitiyor.göğüs antrenmanı ağır olduğu için sonrasında bir gün dinleniyorum.

beslenme iyi olursa supplement desteği de varsa haftada 4-5 idman yapılabilir (bence) 8 saat civarı uykuyu da oturtmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 23 Haziran 2016; 13:47:02 >
  • iKD44 İ kullanıcısına yanıt
    İlk haftalarda vucudun hamdi ertesi gun agrilari normaldi. Simdi ertesi gun agrin cok olmaz kaslari sıkıstırınca hissedersin ama ilk gunlerdeki agrin olmaz, olcu almaya ve gelisimini takip etmeye bak..

• Ya ulan gorende karnimi sen doyuruyosun sanar!! Abicim senin kum vaktin dolmadi mi? Niye hadsizlik yapiyosun? Edepli ol yasina basina gore konusmayi ogretmediler mi? Abilerine saygin yokmu senin? Biraz dil ogren Turkce olmayan yerlerde arastirmalar yap :) Seni birisi kandirmis sende ayni terane devam ediyosun. Ergenligine verip munakasa etmicem seninle . kafana gore takil sen tamam mi abicim...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.