Şimdi Ara

en sağlam diziliş 4-5-1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Modern futbolda başarının temeli orta sahanın kaliteli ve güçlü olmasıdır.
    Ve bana göre en ideal düzen 4-5-1 dizilişidir.
    Maçına ve skoruna göre defans kanatları, orta saha ve forvet blok halinde hareket edebilecek olmasıyla beraber ortadaki 5 kişiden gerektiğinde defansa ve forvete kaymalar, destekler olacaktır.
    Defans kanatları çabuk ve dayanıklı oyunculardan kurulu olacak, bindirmeler yapacak ama defans göbeğinde oynayanlar asla ileriye çıkmayacaklar.

Katılan var mı ?
    Veya dizilişle ilgili başka düşüncesi olan ?

• Doktor bırak şimdi bunları,zaten kulübün derdi başından aşkın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salinas

Doktor bırak şimdi bunları,zaten kulübün derdi başından aşkın...

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

• 3-2-3-2
  • Dün İtalya milli takımı dizilişin önemli olmadığını gösterdi bence
  • önemli olan bölgesine göre her oyuncunun istikrarlı olarak oyundan kopmadan görevini yapması ve top rakipteyken forvet dahil topun gerisine geciceksin rakip oyuncu asla senin arkanda olmıcak mesela rakip takım ataga cıkarken orta sahadan 1 kişinin oyundan düşmesi veya olması gerektigi bölgede olmaması domina taşları gibi takımıda bozuyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

Modern futbolda başarının temeli orta sahanın kaliteli ve güçlü olmasıdır.
    Maçına ve skoruna göre defans kanatları, orta saha ve forvet blok halinde hareket edebilecek olmasıyla beraber ortadaki 5 kişiden gerektiğinde defansa ve forvete kaymalar, destekler olacaktır.
    Defans kanatları çabuk ve dayanıklı oyunculardan kurulu olacak, bindirmeler yapacak ama defans göbeğinde oynayanlar asla ileriye çıkmayacaklar.

Katılan var mı ?

ben daha çok global futbol anlayışından yanayım 0-0-0 gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • farkettiyseniz euro 2012de cogu takim maclara 4-5-1 diziliminde cikiyor. Ispanya istisna tabiki. Adamlar resmen 2-8-0 taktigiyle oynadilar torres girene kadar. Italyanin tas gibi defansi malubiyeti onledi. Ozellikle chiellini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rq7_burak

quote:

Katılan var mı ?

ben daha çok global futbol anlayışından yanayım 0-0-0 gibi

Yok en iyisi 0-10-0 gibi bir diziliş olsun. kaleci dışında tüm oyuncular yanyana dizilip bozmadan gidip gelsinler.

• Almeida varken tek forveti unutun

• Sadece matematiksel diziliş önem sırasına göre sonlarda yer alır. Bırakın artık şu Fm'yi gerçek hayata uyarlamayı.
  • Oyunculara göre sistem kurulur. Belirli bir sistem kurarsın buna paralel oyuncu alırsın. Bu sezon Gs 4-5-1 oynuyordu öle fazla bir ağırlığı yoktu. Ne zaman 4-4-2 ye geçtiler şampiyonluğa ulaştılar.

2002-2003 sezonunda 4-5-1'ci Luce 3-5-2, 3-6-1 gibi üçlü defans oynatıyordu. Takım defansif anlamda taş gibiydi ve hücumda da gayet iyidi.

Barca alt yapıdan itibaren aynı taktikle oynuyor. A takımda aynı şekilde. Adamların belli bir sistemi var ve ona göre oyuncu yetiştiriyor.

Dün İtalya 3-5-2 oynadı gayet iyilerdi.
  • kullanmasini bildigin takdirde 4-4-2 rakipsiz bi dizilis.ama oyle koy ileri almeidya'yi forveti ikile tarzinda cakma 4-4-2'lerden bahsetmiyorum veya gs'nin bu sene oynadigi 4-4-2'de degil.demek istedigim 90'larin united'inin oynadigi gercek 4-4-2.sahadaki 10 kisininde oyunu iki yonuyle oynadigi , ileri 4'ludeki oyuncularin hepsinin belli bi mevkisi olmayip surekli yer degistirdigi , orta ikilinin onceliginin pasorluk gorevini ustlenmek yerine surekli topu kanatlara uzun pas olarak kulllanmasi ve en onemlisi rakip alana o meshur united baskisini kurdugu zamanlarda dizilisin bi anda 2-2-6'ya dondugu acayip bi sistem.hatta su an united o kadroyu kurmaya calisiyo su an ama bi tek sene basinda cok formda oldugu ilk 3-4 mac kullanabildi bu taktigi o maclarda tot'ham 5-1 arsenal 8-2 bolton 5-0 kazandilar , ardindan takimdaki sakatlar 11 kisiyi bulunca bu sene fisladi.
  • Uygun oyunculardan olusan bir 4-4-2 rakipsizdir. Blok halinde kapanip, blok halinde rakibe basabilirsiniz. Bununla birlikte 4-4-2'de en fazla 1 adet zayif halka olabilir, o da forvetin biri... Onun disinda duzeni bozan bir oyuncu olursa 4-4-2'nin rakipsizligi bir anda dezavantaja donusur. 4-4-2'yi efsane yapan en onemli pozisyonlar sag ve sol bektir...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FM 2012de Chelsea'de kullanıp başarılı olduğum taktik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Uygun oyunculardan olusan bir 4-4-2 rakipsizdir. Blok halinde kapanip, blok halinde rakibe basabilirsiniz. Bununla birlikte 4-4-2'de en fazla 1 adet zayif halka olabilir, o da forvetin biri... Onun disinda duzeni bozan bir oyuncu olursa 4-4-2'nin rakipsizligi bir anda dezavantaja donusur. 4-4-2'yi efsane yapan en onemli pozisyonlar sag ve sol bektir...

Modern futbolda çift forvet yok. Tek forvet ve orta sahadan forvet arkası destekler var. İki kişiyi forvete bağlamak orta saha zaafiyetidir.
  • Tek forvet iyidir fakat forvetin ayağına top beklerse bir cacık olmaz.

Koşan yırtan forvetle baba gibi gider.
  • quote:

Katılan var mı ?

Almeida ile 4-5-1, en sağlam düzülüş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

quote:

Katılan var mı ?

Almeida ile 4-5-1, en sağlam düzülüş olur.

gece gece oturduğum yerden düştüm Allah seni bildiği gibi yapsın ya

• 4-5-1 anadolu klüplerinin büyüklere uyguladığı taktiklerin en önemlilerinden evet,
    Beşiktaş gibi takımlar içinse çok anlamlı değil,

ideal kadroyla

4-4-2

her ne kadar eskide de kalsa iyi defans adamların varsa 3-5-2 bence çok daha iyi tercihler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.