Şimdi Ara

En kaliteli LPG kiti Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
68.197
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En iyi ve kaliteli lpg sıralı sistemi hangisi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanusta -- 8 Ocak 2009; 2:49:14 >

• prins veya teleflex diye geçiyor ama bir brc ninde en az onlar kadar iyi olduğuna inanıyorum
  • prins teleflex ve brc deniyor ama onlarında (brc benim de topiğim ) topiklere bak sorun bir şekilde oluyor.

O yüzden en sorunsuz kit en iyi ustanın elinden çıkan ve taklit olmayan, yılların tecrübesini barındıran kittir.

Yani; Tabii ki BRC
  • quote:

Orjinalden alıntı: SemiSe

prins teleflex ve brc deniyor ama onlarında (brc benim de topiğim ) topiklere bak sorun bir şekilde oluyor.

O yüzden en sorunsuz kit en iyi ustanın elinden çıkan ve taklit olmayan, yılların tecrübesini barındıran kittir.

Yani; Tabii ki BRC

Hocam,biraz reklamvari olmuş.

Bence LPG için en kaliteli markalar Prins ve Landi Renzo(omega serisi)

Yalnız dikkat et Landi Renzo nun blue serisi de var o da muhteşem bir kit ama omega kalitede iyice aşmış bir kit.

• quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Orjinalden alıntı: SemiSe

prins teleflex ve brc deniyor ama onlarında (brc benim de topiğim ) topiklere bak sorun bir şekilde oluyor.

Yani; Tabii ki BRC

Hocam,biraz reklamvari olmuş.

Bence LPG için en kaliteli markalar Prins ve Landi Renzo(omega serisi)

Yalnız dikkat et Landi Renzo nun blue serisi de var o da muhteşem bir kit ama omega kalitede iyice aşmış bir kit.

Dost
    Sapla samanı birbirine karıştırmamak gerek diye düşünüyorum.

BRC türkiyede ithal lider konumunu korumak için ve en kaliteyi en ucuza sunabilmek için her türlü fedekarlıktan kaçmıyor.
    kaliteli olduğunu ıspatlaması için ilaa fiyatının 2300 tl olmasımı lazım.

Tabii bunu anlayabilmek için yurt dışı yada yurt içi reklama yada tanıtıma bakmamak lazım.
    Böyle bir reklama ihtiyacımız olmadığı gafletine kapılarak bugüne kadar reklam olayına girmedik. Artık konu anlaşılmıştır ve reklama girilmiştir.

Böyle bir kaliteyi bu kadar ucuza almanız mümkün değildir......

Bakın bize alternatif olmaya çalışan eski korsanlar bile bizim fiyatımıza inemediler, ve çeşitli çalımlarla ..k atmaya çalışarak ön plana çıkmaya çalışıyorlar.Enjektör falan !!!

1.Türkiyede en yaygın ve ciddi servis oluşumunu tamamlamış,
    2.En sık eğitim veren,
    3.OEM (Orjinal equıpment montage) akımını başlatmış ve başarılarına başarı katmaya devam eden,(4 dev marka ile anlaşma yapılmak üzere) Toplamda 11 marka olacak...
    4.Türkiyede ilk defa taktığı sisteme 25.000 tl ya kadar garantörlük sigortası yapan,
    5.Pahallı bir sistemi son kullanıcıya ucuza satabilmek için hem kendinden fedakarlık yapıp hemde bayilerinden fedakarlık isteyen (En az kâr marjı bizdedir-en iyi hizmete rağmen) En ucuz ürün bile bizim iki mislimizi kazanıyor totalde...
    6.Dünya ile aynı teknolojiyi aynı anda kullanan , hatta MY_07 yi ilk defa türkiyede lanse eden,
    7.Dünyada FSİ yada TFSİ tipi teknolojiye ilk uygun kiti üreten, (AR-GE Sİ EN GÜÇLÜ VE KALABALIK FİRMA)
    8.Normal ve turbo kitlere ayrı ayrı kit üreten,
    9.Nozul kullanmadan sizleri usta insafına bırakmayan enjektör teknolojisini kullanan, (Sizin spesifik araç dahil, beklemedeyim bu arada)
    10.Akıllı , Tak&sür proğramı sayesinde arıza lambası yanmamasını garanti eden,
    11.LFT değerlerinin bozulması yüzünden geç çalışan araçlar nedeniyle olayı ilk keşfedip ona göre proğramını ilk modifiye eden,
    v.s.v.s Bir ürünü fiyatına bakarak üçüncü sıraya oturtmanızı hayretle takip ediyorum.
    Fiyata göre mi kaliteye göremi ? Okumuş ve okumaya devam eden biri olarak düşünmeye davet ediyorum sizi.

Lütfen klasik atasözlerinden bahsetmeyin ... biz biliyoruzda söylemeye çekiniyoruz.

Kırsallarda bile diken kalmadı artık
    Bu açıklamaları size ve sizin fikirlerinize değer verdiğim için yazdım , başkalarına yazmadım bu güne kadar.
    Sevgi ile kalın ve sakın yanlış anlamayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 8 Ocak 2009; 21:45:04 >

• Yok BRC olarak zaten ne kadar profesyonel olduğunuzun farkındayım.

Kitleriniz de asla kötü kitler falan değil,en az sorun yaşanan firmalardan birisiniz bunu da kabul ediyorum.

Ama yukarıda yazdığım gibi,bence,yani benim kanım Landi Renzo ya çok ısındı.Prins zaten tartışılmaz bir kit,onun için açıklama yapmayı gerekli görmüyorum.

Ki zaten BRC nin profesyonelliğini kendi net sitelerinden anlamak bile çok basit.Alfa Romeo araca takılan reklamı izledim yani,safkan İtalyan bir marka.

Fiyata göre haşa sıralama yapmıyorum.Ama prins in zaten yeri apayrıdır.Belki sizin montaj kaliteniz daha iyidir o kısımla alakalı inan bilgim yok.Ama konu başlığında en iyi kit diye soruyor.Ona cevaben yazdığım bir şey.

İkinci olarak da Landi Renzo da 1500YTL den satıyor kitini.Bazı yerler omega için 1600 YTL istese de,1500 yani alınacak fiyatı.BRC ile fiyat farkı yok ama benim kanımıçok ısındırdılar(ama arabama takacağım kit malesef o değildr,maddi sebepler,biliyorsunuz anlatmıştım)

Zaten 1500 e kit taktıracak olsam BRC-Landi arası tercihte zorluk yaşardım çünkü BRC nin servis ağı Landi Renzo da yok,yani yalan da söylemek olmasın,yok.

Eklemek isterim ayrıca,Landi nin Blue serisi 1400YTL taksitli fiyatla satılıyor.Yani pek fiyat kıyası yaptığım söylenemez.

Ama,benim gönlümden geçen tüm kitlerin en kaliteli olanlarının(ya da en azından TR ye gelen en kaliteli kitler arasında) ilk üç sıraya sokulacaksa

1-Prins
    2-Landi Renzo
    3-BRC olacağı şeklindedir.Ama önceki topiclerde de yazmıştım,benim için onca çaba harcadınız ki eğer naktim yeterli olsa veya taksitini karşılayabilecek durumda olsam,şu anda bu üçünden taktıracağım belki de Landi den burun farkıyla BRC olurdu.

Marka kıyası yapılacak olsa TR de açıkara BRC önde olur çünkü en yüksek pazar payına sahip olan kit (yabancılar arasında) BRC.Bunun tartışması bile abestir yani.Görünen köy kılavuz istemez.

Ama şu da var dost,alınmanı istemiyorum bu dediğime,

Eğer bu üç markanın servisleri tamamen aynı sayıda sıklıkta ve kalitede güvenilirlikte eşit olsa,bunlar arasından taktıracağım Landi Renzo olurdu.Prins aşırı pahalı,onu hiç düşünmezdim bile,

Ya aslında kit montajı yaptıracağım bu haftasonu bana 990 lira fiyat çekiyorlar yerli için de olsa,taksitli taktıracağım,hani sizin biraz uygun bir kitiniz var mı?Bana ulaşabilir misiniz tekrar tekrar rahatsız ediyorum kusura bakma dost,ama bu haftasonu taktırmaya çok niyetliyim.

Tam BRC taktıramam,şu 1200 liralık malzemede bir oynama yapılamaz mı?Ya da taksit sayısında?

PM attım bu mesajı görmeme olasılığınıza karşı.

• SAyın reason6666;

neden sizce landi renzo daha kaliteli peki? Yani ne gibi etkenler sizi daha çok etkiledi? Enjektörlern bosch olması mı yoksa yazılımın a.e.b. olması mı?

Landi renzo'nun kalitesine karşı gelecek değilim tabii ki, ama brc'Den daha çok nesi sizi etkilemiş olabilir onu merak ettim.

Saygılarımla,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi Hibrit silecek markası ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Berlin_

SAyın reason6666;

neden sizce landi renzo daha kaliteli peki? Yani ne gibi etkenler sizi daha çok etkiledi? Enjektörlern bosch olması mı yoksa yazılımın a.e.b. olması mı?

Landi renzo'nun kalitesine karşı gelecek değilim tabii ki, ama brc'Den daha çok nesi sizi etkilemiş olabilir onu merak ettim.

Saygılarımla,

Bosch markası bile bana güven veriyor dost.Üzerinde bosch olan herhangi bir şeye güvenirim.Ben almana güveniyorum,

Ayrıca sitelerini inceledim,en az BRC kadar profesyonel bir site dizaynları var(bu bazılarına komik gelebilir fakat bunlar önemlidir,zira bazı türk kit sitelerinde kelime yazım hataları dahi var ''LGP'' gibi,bu işlerine özen göstermediklerini gösteren açık ve net bir gösterge.)

Zaten bu kitleri farkettiren belli başlı şeyler enjektörleri ve ecu ları sanırım.Ve yazılımları elbette.Ecu lar hakkında ne BRC de ne Landi de bilgim var fakat,yazılımsal açıdan ve enjektörler olarak oldukça tatmin edici.BRC nin yazılımının aşağı kalacağını sanmıyorum,fakat Bosch enjektörler,ne bileyim biz yedi sülaleden Alman malının sağlamlığını bildiğimizden güveniyoruz,belki psikolojik diyeceğim ama Landi kullanıp tatmin olmayan ço çok nadir.Belki daha fazla BRC kiti satıldığından ufak tefek de olsa şikyet sayısı daha fazla BRC de.

Ayrıca Landi de tertemiz montajlar gördüm.Bunlardan da etkilendim.Kablo kalabalığı yok,özenli ve düzenli yerleştirilmiş aparatlar,bunlar önemli.

Ama tekrar söylüyorum ki en az bunun kadar önemli olan servis ağ yaygınlığı ve ilgilenmesi var.BRC nin bu konuda Landi ye göre avantajı olduğunu düşünüyorum çünkü çok daha yaygın bir kit.Şu anda taktıracak olsam hangisini tercih edeceğimi bilemem.

• quote:

quote:

SAyın reason6666;

Saygılarımla,

Bosch markası bile bana güven veriyor dost.Üzerinde bosch olan herhangi bir şeye güvenirim.Ben almana güveniyorum,

Ayrıca sitelerini inceledim,en az BRC kadar profesyonel bir site dizaynları var(bu bazılarına komik gelebilir fakat bunlar önemlidir,zira bazı türk kit sitelerinde kelime yazım hataları dahi var ''LGP'' gibi,bu işlerine özen göstermediklerini gösteren açık ve net bir gösterge.)

Zaten bu kitleri farkettiren belli başlı şeyler enjektörleri ve ecu ları sanırım.Ve yazılımları elbette.Ecu lar hakkında ne BRC de ne Landi de bilgim var fakat,yazılımsal açıdan ve enjektörler olarak oldukça tatmin edici.BRC nin yazılımının aşağı kalacağını sanmıyorum,fakat Bosch enjektörler,ne bileyim biz yedi sülaleden Alman malının sağlamlığını bildiğimizden güveniyoruz,belki psikolojik diyeceğim ama Landi kullanıp tatmin olmayan ço çok nadir.Belki daha fazla BRC kiti satıldığından ufak tefek de olsa şikyet sayısı daha fazla BRC de.

Ayrıca Landi de tertemiz montajlar gördüm.Bunlardan da etkilendim.Kablo kalabalığı yok,özenli ve düzenli yerleştirilmiş aparatlar,bunlar önemli.

Ama tekrar söylüyorum ki en az bunun kadar önemli olan servis ağ yaygınlığı ve ilgilenmesi var.BRC nin bu konuda Landi ye göre avantajı olduğunu düşünüyorum çünkü çok daha yaygın bir kit.Şu anda taktıracak olsam hangisini tercih edeceğimi bilemem.

Dost
    Enjektörleri değil , onların üzerindeki ''NÜVE'' leri bosch
    Utanmasam kelime oyunu diyecem ama adamların suçu yok bunu ustalar böyle lanse ediyo

Yazılımda ise BRC nin üzerine 1 yılda 2-3 defa yazılım geliştiren başka bir marka yok,
    Bir yazılımı 4 yıldır değiştirmeden kullanan firmalar biliyorum (Bu işin içinde biri olarak)

Aynı enjektör çapını kullanarak 1100 cc motorada VVTİ motorada, VTECH motorada 2400 cc motorada kalibrasyon yapabilen tek marka BRC
    Nozul ve selenoid kullanan markalar sizinki gibi küçük motorlarda sınıfta kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 9 Ocak 2009; 18:47:47 >

• Üstadların arasında laf söylemek biraz zor ama. Marka kadar montaj ustalığıda çok çok önemli bence.
    Bana göre arızaların büyük çoğunluğu, montajdan kaynaklı hatalardan kaynaklanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

quote:

quote:

SAyın reason6666;

Saygılarımla,

Dost
    Enjektörleri değil , onların üzerindeki ''NÜVE'' leri bosch
    Utanmasam kelime oyunu diyecem ama adamların suçu yok bunu ustalar böyle lanse ediyo

Yazılımda ise BRC nin üzerine 1 yılda 2-3 defa yazılım geliştiren başka bir marka yok,
    Bir yazılımı 4 yıldır değiştirmeden kullanan firmalar biliyorum (Bu işin içinde biri olarak)

Aynı enjektör çapını kullanarak 1100 cc motorada VVTİ motorada, VTECH motorada 2400 cc motorada kalibrasyon yapabilen tek marka BRC
    Nozul ve selenoid kullanan markalar sizinki gibi küçük motorlarda sınıfta kalıyor

Vallahi,ben BOSCH yazısını enjektörün üzerini bırak dost,sokak tabelasında görsem o tabela bana güven veriyor.

Ben Almanın yaptığı en ufak ürüne güvenirim.

Ama şu da var aracıma zaten Landi taktıramayacağım.Bu aracıma değil.İleride LPG taktırmam gerekmeyecek 4. sınıfım şu anda öğrenciliğim biter bitmez para gibi bir sıkıntım zaten yok,ayda 100 lira veya 200 lira benim için en ufak fark etmeyecek,dolayısıyla bu sıkıntılı öğrencilik dönemini bitirene kadar lazım bana LPG.Belki ileride de taktırırım,bu arada ustanızla henüz görüşmedim,hattım AVEA turkcell bir hat arıyorum aramak için.

BRC ye kötü diyen mi oldu dostum?Ayıpsın yahu,BRC de profesyonel bir şirket.Ayrıca TV reklamınızı gördüm,ama ben olsam hiç yeni o reklamı çekmez,onun yerine yurtdışında yayımlanan Alfa Romeo lu reklamınızı koyardım.Emin olun on kat iyi olurdu.O reklam inanılmaz güven verici.

Bu arada BRC italy sitesinden tasarruf hesabı kısmına girdim.Tasarrufumu %34 olacak diye hesapladı.Şimdi ne düşünüyorsunuz?

Yıllık gideceğim yolu 10000km 100km de harcadığım benzini 8 lt olarak girdim.Benzinin lt sini 2,80,LPG yi 1,56 aldım(İzmirde bu fiyat)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 9 Ocak 2009; 20:06:49 >

• sayın reason,

şu bahsettiğiniz reklam filmin linkini bize bulurmusunuz lütfen :)
  • Sn Faruksevgili;

Arkadaşımız öğrenciymiş ve durumunu izah etmiş,erinmeden de bu kadar yazıyı yazmış.kendisini kutlarım.Artık üstad olarak bi kıyak yapıp brc montajı yaparsınız.

Benim anlamadığım bu yabancı markalarda neyin üstün olduğu? Ben 2 yıldır problemsiz olarak imzamdaki kiti kullanıyorum ve ilk montaj sonrası oluşan bir aksaklık giderildikten sonra bu güne kadar gayet güzel kullandım ve kullanmaya devam ediyorum.Sivasın -40 derecelerinde aracım hiçbir zaman çalışmamazlık yapmadı,takii -46 dereceye düşene kadar.O zamanda motor yağı donduğu için araç çalışmayı beceremedi.Yakıt olarak ise sarfiyatım uzun yolda 90-100 km süratte 7 litredir.2000 cc motor için mükemmel değerdir.Ayrıca bu ürünün takliti,fasonu yoktur.Halis,malis büyük çoğunluğu madein Konyadır.
    Görüşmek üzere.Saygılar.

quote:

Yok BRC olarak zaten ne kadar profesyonel olduğunuzun farkındayım.

Kitleriniz de asla kötü kitler falan değil,en az sorun yaşanan firmalardan birisiniz bunu da kabul ediyorum.

Ama yukarıda yazdığım gibi,bence,yani benim kanım Landi Renzo ya çok ısındı.Prins zaten tartışılmaz bir kit,onun için açıklama yapmayı gerekli görmüyorum.

Ki zaten BRC nin profesyonelliğini kendi net sitelerinden anlamak bile çok basit.Alfa Romeo araca takılan reklamı izledim yani,safkan İtalyan bir marka.

Fiyata göre haşa sıralama yapmıyorum.Ama prins in zaten yeri apayrıdır.Belki sizin montaj kaliteniz daha iyidir o kısımla alakalı inan bilgim yok.Ama konu başlığında en iyi kit diye soruyor.Ona cevaben yazdığım bir şey.

İkinci olarak da Landi Renzo da 1500YTL den satıyor kitini.Bazı yerler omega için 1600 YTL istese de,1500 yani alınacak fiyatı.BRC ile fiyat farkı yok ama benim kanımıçok ısındırdılar(ama arabama takacağım kit malesef o değildr,maddi sebepler,biliyorsunuz anlatmıştım)

Zaten 1500 e kit taktıracak olsam BRC-Landi arası tercihte zorluk yaşardım çünkü BRC nin servis ağı Landi Renzo da yok,yani yalan da söylemek olmasın,yok.

Eklemek isterim ayrıca,Landi nin Blue serisi 1400YTL taksitli fiyatla satılıyor.Yani pek fiyat kıyası yaptığım söylenemez.

Ama,benim gönlümden geçen tüm kitlerin en kaliteli olanlarının(ya da en azından TR ye gelen en kaliteli kitler arasında) ilk üç sıraya sokulacaksa

1-Prins
    2-Landi Renzo
    3-BRC olacağı şeklindedir.Ama önceki topiclerde de yazmıştım,benim için onca çaba harcadınız ki eğer naktim yeterli olsa veya taksitini karşılayabilecek durumda olsam,şu anda bu üçünden taktıracağım belki de Landi den burun farkıyla BRC olurdu.

Marka kıyası yapılacak olsa TR de açıkara BRC önde olur çünkü en yüksek pazar payına sahip olan kit (yabancılar arasında) BRC.Bunun tartışması bile abestir yani.Görünen köy kılavuz istemez.

Eğer bu üç markanın servisleri tamamen aynı sayıda sıklıkta ve kalitede güvenilirlikte eşit olsa,bunlar arasından taktıracağım Landi Renzo olurdu.Prins aşırı pahalı,onu hiç düşünmezdim bile,

Ya aslında kit montajı yaptıracağım bu haftasonu bana 990 lira fiyat çekiyorlar yerli için de olsa,taksitli taktıracağım,hani sizin biraz uygun bir kitiniz var mı?Bana ulaşabilir misiniz tekrar tekrar rahatsız ediyorum kusura bakma dost,ama bu haftasonu taktırmaya çok niyetliyim.

Tam BRC taktıramam,şu 1200 liralık malzemede bir oynama yapılamaz mı?Ya da taksit sayısında?

• @ Okifi,

Atikeri çok daha büyük yerlerde görmek isteriz yerli bir üretici olarak, Allah var gerçekten önem gösteriyorlar, elinden gelen herşeyi yapıyorlar.

Ama en basitinden şöyle düşünün, bu kadar büyük bir firma neden henüz Avrupa'ya açılmadı? Çünkü henüz hazır değil, hala bazı eksiklikler var, hmm şimdi burada atiker'i kimse küçümseyemez gerçekten iyi cihaz ama BRC artık yeni yazılımıyla insan faktörü hatasını da minimuma indirdiği gibi ileri teknoloji kullanan araçlarda birebir uyum sağlıyor.

Umarım kısa zamanda atiker'de gelir bu durumlara, şuan gayet verimli çalıştığı birçok araç var, ama hala geliştirmeye açık bir sistemden bahsediyoruz.
  • quote:

sayın reason,

şu bahsettiğiniz reklam filmin linkini bize bulurmusunuz lütfen :)

BRC ninkisi mi,hemen koyayım.Hasta olursunuz reklama zira ben bayıldım.Keşke reklamlarımızda dublajsız,direk bu konulsa ve oynatılsaydı.50 li yaşlarda tok sesli bir uzman yerine bu reklamı tercih ederdim.Tabi benim tercihim mühim değil,fakat bu reklam çok daha etkili olurdu,orjinal dilinde bırakılıp sadece altyazı verilmeliydi ki yerliden farkınız anlaşılsın.

http://www.youtube.com/watch?v=cm9kHYbOY2o

Link budur.Bazı PC lerde youtube açmıyor,ktunnel dan deneyebilirsiniz.

Linki bulmam yarım saat aldı...

• quote:

Orjinalden alıntı: Okifi

Sn Faruksevgili;

Arkadaşımız öğrenciymiş ve durumunu izah etmiş,erinmeden de bu kadar yazıyı yazmış.kendisini kutlarım.Artık üstad olarak bi kıyak yapıp brc montajı yaparsınız.

Benim anlamadığım bu yabancı markalarda neyin üstün olduğu? Ben 2 yıldır problemsiz olarak imzamdaki kiti kullanıyorum ve ilk montaj sonrası oluşan bir aksaklık giderildikten sonra bu güne kadar gayet güzel kullandım ve kullanmaya devam ediyorum.Sivasın -40 derecelerinde aracım hiçbir zaman çalışmamazlık yapmadı,takii -46 dereceye düşene kadar.O zamanda motor yağı donduğu için araç çalışmayı beceremedi.Yakıt olarak ise sarfiyatım uzun yolda 90-100 km süratte 7 litredir.2000 cc motor için mükemmel değerdir.Ayrıca bu ürünün takliti,fasonu yoktur.Halis,malis büyük çoğunluğu madein Konyadır.
    Görüşmek üzere.Saygılar.

quote:

Yok BRC olarak zaten ne kadar profesyonel olduğunuzun farkındayım.

1-Prins
    2-Landi Renzo

Hani yerliler 900 lira,bu BRC nin yerli karması kiti 1 milyar olsa,düşünmem onu takarım da,biraz fiyat farkı var.Tomasetto da önerdiler bana ama adamların servisini aradım takmak istemediler,70000km de araçtan mı korktular ne,anlayamadım tam ne olduğunu.

Bu gidişle ya Atiker ya ekogas taktıracağım.Kötülük veya iyiliğinden değil,ekonomik nedenlerden dolayı.Arabaya para vermekten bıktım artık.

Bu arada,CNG denen bir sistemden bahsediliyor,o nedir?Doğalgazmış,litresi 1.13 olan bir yakıt,evden bile doldurmak mümkün olacakmış,nasıl oluyor?Kitleri TR ye gelmeye başlamış da İzmirde istasyonu olduğuna emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 9 Ocak 2009; 23:21:28 >

• Dost zevk ile mesajlarınızı takip ediyorum valla siz sinekten yağ çıkartırsınız bu arada ne okuyorsunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: talfar

Dost zevk ile mesajlarınızı takip ediyorum valla siz sinekten yağ çıkartırsınız bu arada ne okuyorsunuz.

Egede tıp eğitimi alıyorum.4. sınıftayım şu anda,2 yıl sonra 6. sınıf sonunda mezunum bir aksilik çıkmaz da ömür yeterse.

Bu LPG konusunda önce taktırıp taktırmamakta kararsız kaldım.Şimdi öğrenci için bir ihtiyaç olduğuna kanaat getirdim ve vakti zamanında neden tek enjeksiyonlu veya karbüratörlü araç almadım diye pişmanlık yaşamaktayım.(Babam ısrarla broadway alalım demişti,bendeki kafa ya yeni araç alacağız,fiesta aldık)

Aslında arabamdan aşırı derecede memnunum.Yakıtı birçok LPG li aracın şehiriçi yakıtına benzin ile çok yakın.20ykr tükettim şehiriçi trafiğinde İzmirde en son.20-25 arası gidip geliyor normalde ortalama da 23 ykr.

25 liralık benzin alıp 120-125 km yol yapıyorum.Fakat ayda yaptığım yol 800 km yi buluyor en aşağı ve artık benzine ayda 150 lira veremeyeceğim.

Faruk bey çok sağolsun çok ilgilendi.Şimdi biraz da kararsız kalmam o yüzden.Artık depomdaki benzin eksilmeden takayım şu kiti diyorum.Zira maaşlı eleman değilim,halen bir miktar babadan bir miktar devletten alıyorum.Hayır bir arabam var üstüne bir de motorum var,kulağa güzel geliyor aslında ama sorun şu ki kimse burs da vermiyor

Keşke arabam karbüratörlü olsaydı.Veya alırken düşük km li araç tercih edeceğime LPG li alaydım.Hoş arabayı da ucuza aldım ya neyse...

Şimdi sürün dur.Araba alacak öğrenci arkadaşlar duysun bu sitemimi.Ya hazır LPG li alın veya bulamıyorsanız KARBÜRATÖRLÜ ARAÇ ALIN.300 liraya kit takılıyor istediğiniz marka.Şaka gibi ya.Broadway almalıydım.Parçasına yanmazdım,ucuzdu.Her şeyini biliyordum kullandığım araçtı.

Arabam LPG li olsaydı bu şikayetlerin hiçbirini de yapmayacağıma emin olabilirsiniz.Zira performans açısından da rahatlığı klimasıyla da Broadway ile kıyas edilmez bir araç.TR ye gelmese de üstündeki 1.25 z<etec motoru avrupada focuslarda ve yeni kasa sıfır fiestalarda halen kullanılmakta.Hiçir değişikliğe uğramadı.

Zaten 1.25 motorla 0-100 arasını 10.5 sn de alıyor.Bu rakam bazı Subaru impreza çeşitlerinde bile yok.Siz düşünün.Kullanması da aşırı rahat broadway den çok çok iyi yol tutuyor.Ama bu LPG olayı beni yedi.

Landi nin ejektör konusunu araştırdım yurtdışı sitelerden,TR ustaların yalan söyleyebileceğini düşünerek.

www.metanoauto.com
    OMVL vs Landi Renzo vs Tartarini vs Prins < Forum < Metanoauto.com - Dal 2005 la comunità italiana del metano per auto
    http://www.metanoauto.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5574&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

buradna inceleyin.

Enjektör elektroniği bosch tarafından enjektörler de MDE veya keihin tarafından üretiliyor(omegada keihin,blue da MDE,ikisi de muhteşem kalitede)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 10 Ocak 2009; 0:33:05 >

• Dost, aracın neydi kaçırdım ben? Fiesta gibi algıladım doğru mu?

Ne güzel araba almışsın boşver broadway'i falan. Bir top problem çıkarır başına bela olurdu alsaydın. Bak 1.25lt motor vergiyi de az veriyorsun. 1.6 broadway alsan 2 katı vergi verecektin zaten. Ayrıca tek enjeksiyonlu arabalar ayrı bir muamma. FUll enjeksiyona geçiş devresinde çıkarılan bence kötü bir sistem.

Bak ne güzel 2 sene sonra doktor olacaksın paraya para demeyeceksin Şimdi de aracın zaten az yakıyor işte. Keyfine bak boşver.

• quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

Dost, aracın neydi kaçırdım ben? Fiesta gibi algıladım doğru mu?

Ne güzel araba almışsın boşver broadway'i falan. Bir top problem çıkarır başına bela olurdu alsaydın. Bak 1.25lt motor vergiyi de az veriyorsun. 1.6 broadway alsan 2 katı vergi verecektin zaten. Ayrıca tek enjeksiyonlu arabalar ayrı bir muamma. FUll enjeksiyona geçiş devresinde çıkarılan bence kötü bir sistem.

Bak ne güzel 2 sene sonra doktor olacaksın paraya para demeyeceksin Şimdi de aracın zaten az yakıyor işte. Keyfine bak boşver.

Bugün arabamı alıp bir atiker servisine gittim.Anlaştık ettik.Neyse takılacaktı tüp bile gelmişti fakat,sonra adama aracımın şehiriçi 23ykr yaktığını söyledim.Direk sanki yalancıymışım gibi hesabınız yanlıştır dedi.Hayır doğru dedim.Israr etti 30ykr dan aşağı yakamz aracın öyle böyle.Hayır dedim 23ykr yakıyor eminim,çok çok yüklersen 5-6 kişi binersen 25ykr a çıkar dedim.Olamaz da şöyle de böyle de yalancı muamelesi gördüm.Taktırmadım da elbette kitimi aldım anahtarımı çıktım.Ne küstah bir servis aman tanrım.Atiker mi,asla.

18 ykr altına indiremeyeceklermişmiş.Hayatta indiremezlermişmiş.Beceremeyeceksen baştan söyle arkadaş.Ben işten anlamıyorum de,biz de gidelim.Zaten adam da takmak istemedi.23 yakıyorsa hiç harcama dedi 1 milyar.

Hayır adam diyor35 liralık benzin seni 300 km götürür sonra 18 in altına inmez.Dalga mı geçiyorsun bizi cahil bi adam mı sandın ben 16 yıldır okuyorum,bu bileklerde parmaklarda kalem tutmaktan nasır var.Neyse orada seviyemi düşürüp laf dalaşına bile girmedim.Elini sıktım ve çıktım.

Başıma gelen bu diğer topice yazmıştım kopyaladım buraya yapıştırdım.Faruksevgili arkadaşa da PM attım,durumu bildirdim.Onların servisleri de bana yalancı muamelesi yaparsa,onlara da taktırmam.Şu anda sinirim hat safhada bozulmuş durumda.

Bu muameleyi göreceğime kullanırım aracımı benzinle yahu.Ne sanıyor bu herifler bizi.Bi LPG taktıracağız diye bize patronluk taslayabileceklerini falan mı sanıyorlar.Ya da bizi salak mı sanıyorlar?

Bu arada;

Evet aracım 1.25 98' Fiesta.Sinirim de asla bu forumdaki hiçkimseye değil,şu atiker servisinin muamelesine.Salak yerine koymaya getirdiler resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 10 Ocak 2009; 16:12:30 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.