Şimdi Ara

En kaliteli LPG kiti Hangisi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
68.197
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar bende volkswagen scirocco 1.4 tsi (160 beygir) araç var. LPG hakkında pek bi bilgiye sahip degilim. aslında acaba tüp taktırısam daha da tasarruf sağlarmı diye düşündüm ve buradaki yazıları da takip ettim BRC şu an en mantıklı geldi ancak kafama takılan birkaç soru var:

1-Öcenlikle bu arabaya lpg takılırmı? (bikaç arkadaş tsi ve fsi motorlara takılmıyor demiş)

2-takılan lpg motorda ne biliyim mesela delik yada kesik gibi işlemlere yol açarmı? (yani mesela lpg'yi araçtan çıkarmak istersek motor eski halinden bişe kaybedermi?)

3-takılan lpg bu araçta ne kadarlık bir tasarruf saglar?

ve tabiki görüşleri olan arkadaşlar varsa alabilirim

cevabınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkürler :)
  • Her tsı-fsı motora lpg dönüşümü yapılamıyor.Bu motorlara lpg dönüşümü yapan markalara(landirenzo,prins,zavoli,brc,...) motor numarasını (motor kodu) ruhsattan göstereceksiniz.Listelerinde var ise dönüşüm yapılabilir(ecu içinde yazılım hazır geliyor). motorun emme manifolduna örneğin aracınızın 4 silindir ise 4 ayrı çok ufak delik açılır(manifoldun içine çapak kaçmaması için ters matkap ile ) ve bu deliklere takılan nozıl ile lpg enjektörlerinin hortumları bağlanır.lpg kiti motordan sökülürken bu delikler iyi kapatılmalıdır.
    tsı motorlara yakıt tasarrufu diğer lpg dönüşümü yapılan motorlara göre takriben %10 daha azdır.
    benzine göre tahminen şehir içi %20-25 ,şehirler arası %30 gibi tasarruf vardır.
  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Aslına bakılırsa %20'de %30'da azımsanacak degerler değil peki sizce bu kadarlık tasarruf için taktırmaya değermi? bide sitede en iyiler olarak landirenzo ve prins lpg sistemleri öne çıkmış yalnız ikisininde sitesine baktım (www.landirenzolpg.com vewww.prinslpg.com.tr) en basitiyle prins gibi büyük bir markanın koskoca adanada neden şubesi olmaz ve landirenzo gibi büyük bir firma iletişim için neden sadece ankarayı adres göstermekte?
  • yıllık yaptığınız kilometre yüksek ise ve aracınızı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız değer.Prins in Türkiye genel distribütörlüğünü İpragaz A.Ş. aldı.yeniden yapılanmaya gidiyor.landirenzo nun Adana da bölge müdürlüğü var sanırım
  • Evet en az 5 yıl kullanmayı düşünüyorum ve araba pahalı oldugundan adam gibi bişe taktırmak istiyorum. Benim için para sorun diil takarken yeterki daha sonra sorun yaratmasın bana.
  • Hortlamış bir konu daha
  • Ya kusura bakmayın konu dışı olacak da nedir bu " dost " muhabbeti. bi garip geldi açıkçası.

yani ya ismiyle ifade edersin, ya beyfendi dersin ya arkadaş dersin... gibi düşünüyorum :D

Bu arada Prins ve Landi Renzo nun üzerine hakikatten tanımam. işçilik - arge çok iyi adamlarda. brc konusunda pek bir bilgim yok ama yukarda bol bol reklamı yapılmış. muhakkak iyidir oda...

artı brc ile ilgil rolanti sorunu var diye okumuştum bikaç yerde. hatta bunlarla ilgili videolar bile var...

http://www.youtube.com/watch?v=KlOw1Nw27cU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Cj341iifmEU&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s7e7v7e7n7 -- 21 Ağustos 2010; 1:35:14 >

• Son zamanlarda bir de autogas italia diye bir markadan bahsediliyor duyan var mı arkadaşlar. bizim bir arkadaş taktırmış ve oldukça memnun olduğunu söylüyor. arabanın motor gücünde bir azalma olmadan takır takır kullandığını söylüyor.

bilgisi olan, deneyen bir arkadaş var mı?

arabama taktıracağım ama endişem var. arabam honda jazz 2006 model otomatik. ne tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photographertr -- 23 Eylül 2010; 15:24:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytekcengiz

Ya kusura bakmayın konu dışı olacak da nedir bu " dost " muhabbeti. bi garip geldi açıkçası.

yani ya ismiyle ifade edersin, ya beyfendi dersin ya arkadaş dersin... gibi düşünüyorum :D

Bu arada Prins ve Landi Renzo nun üzerine hakikatten tanımam. işçilik - arge çok iyi adamlarda. brc konusunda pek bir bilgim yok ama yukarda bol bol reklamı yapılmış. muhakkak iyidir oda...

artı brc ile ilgil rolanti sorunu var diye okumuştum bikaç yerde. hatta bunlarla ilgili videolar bile var...

http://www.youtube.com/watch?v=KlOw1Nw27cU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Cj341iifmEU&feature=related

Tamam BRC taktırmayalım o zaman.

• BRC DEN ŞAŞMAYIN DERİM.SON ÇIKAN ÜRÜN BİR HARİKA...

SAYGILAR...http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/viewtopic.php?p=52937#52937
  • quote:

Orijinalden alıntı: atılımotogaz

BRC DEN ŞAŞMAYIN DERİM.SON ÇIKAN ÜRÜN BİR HARİKA...

SAYGILAR...http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/viewtopic.php?p=52937#52937

Bu web sayfasında brc ile ile ilgili birşey yazmıyor..
  • selam arkadaşlar 98 ford fiesta flairime lpg taktırmak istiyorum.1250 motor ve 16 valf arabam.benzin pahalı başedemiyorum,arabamı uzun bi süre satmayıda düşünmüyorum sanırım amorti ederim.bu arabaya hangi marka en uygun olur sağlam işinin ehli bi yer lazım.
  • Ulen kullanıcı yorumu alalım dedik firma satıcıları çökmüş reklam yapıyor ;) exit.
  • Ahahahah... @soul35 Konuyu hortlatmışsın ama devam edelim bari. :) Mercedes araçları olanlar genelde Prins Lpg tercih ediyorlar vardır bir bildikleri diyeyim ve takipte kalayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portofino -- 10 Eylül 2013; 18:08:50 >
  • Arkadaşlar, 2006 model Smart forfour aracıma ucuz yollu bir LPG taktırayım dedim. Motoru Mitsubishi Colt 1100 motor. Ama motor 110 diye LPG fiyatları değişmiyor. Teleflex veya Prince yine 3000 TL. Bana ağır gelir. İnternette inceledim 800 - 900 liraya da sıralı sistem LPG takanlar var.1000 Liranın altında; CANGAS. MİMGAS, VOLTRAN, RAMSES GASİTALY gibi markalarla karşılaştım. Fiyat benim için önemli ama, kaliteyi ve neticeyi bilemiyorum. Bu markalar hakkında bilgisi olan arkadaşlar ve meşhur LPG ustalarımız bir yardımcı olurlarsa, çok minnete geçecek.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.