Şimdi Ara

En kaliteli LPG kiti Hangisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
68.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mustafacec
    Türkiyede yaşıyoruz tamir ettirmeye dünyanın diger ülkelerine gidemeyiz değilmi?

Dünyanın diğer ülkelerine gitmeye HİÇ gerek yok. Güzel ülkemizde de yetkili servis ve bayiileri var.
    AYRICA;
    Konunun başlığı "En KALİTELİ LPG kiti hangisi?",
    "Türkiye'de en yaygın servis ağına sahip LPG kiti hangisi" DEĞİL!

Önceki mesajımda, en iyi LPG markaları olarak belirttiğim PRINS ve TELEFLEX'in diğerleri kadar yaygın servis ağına sahip olmamalarının nedenleri var muhakkak. Bunlardan ilk akla gelenler ve en önemlileri:
    1- Diğerlerine göre; ülkemiz pazarına daha geç girmeleri (ki bunda pahalı olmalarının da rolü vardır)
    2- Diğerlerine göre; bayii ve yetkili servislerini belirlerken, çok daha katı kriterler uygulamaları.

Yetkili Servis yaygınlığı ve montaj kalitesi markanın saygınlığını ve yaygınlığını etkileyecek önemli faktörlerdir ŞÜPHESİZ, AMA;
    quote:

Orjinalden alıntı: mustafacec
    ... en iyi mal en iyi ve en bol servisi olan satış sonrası mallarının arkasında duran kişilerin sattığı maldır.

sizin bu söyleminizden hareketle, Türkiye otomotiv sektörünün EN İYİ marka ve modelleri TOFAŞ Kuş serisi ve Renault 12, 9 serileri oluyor. Yedek parça ve servis imkanının olMAdığı, (bırakın il merkezlerini) ilçe-kasaba bile yok NEREDEYSE. Yani hemen her ilçe ve hatta büyük kasabalarda bu modellerin yedek parça bayii ve servislerini bulmak mümkün.

Bu nedenle; her ne kadar önemli faktörler olsalar da, yetkili servis yaygınlığı ve montaj kalitesi markayı en iyi marka yapmaz. Sadece bulunduğu pazarda tercih edilirliğini artırır. ARÇELİK ve BEKO gibi. AMA beyaz eşya örneğinden hareketle White Westing House, Electrolüx, vb nasıl çok daha kaliteliyse, PRINS ve TELEFLEX'de diğerlerinden çok daha kalitelidir.

E1#115R kalite belgesini araştırın, LPG sistemlerinin en üst düzeyde kalite belgesidir. Şu anda SADECE PRINS-VSI ve TELEFLEX-GFI'nın E1#115R kalite belgesi vardır. Sanırım önümüzdeki yıl, Avrupa Birliği ülkelerinde (ve sonraki yıllarda da muhtemelen ülkemizde) satılan LPG kitlerinde zorunlu olacak bir belgedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 10 Şubat 2009; 12:54:19 >

• Ürünlerimizin testleri Dekra Automotive GBMH'de yapılmış olup, ECR-115 sertifikaları DEKRA-TÜV'den alınmıştır. Yani R-115 belgelerimiz mevcuttur.

Saygılarımla

KAHVECİOGLU A.Ş

KME - ROMANO - EUREKA4
  • Bir İtalyan markası olan BRC, otomotiv firmalarına LPG ve CNG dönüşümü için gerekli orijinal ekipmanları üreten 30 yıllık bir tecrübeye sahip bir dünya markası.

2A Mühendislik A.Ş. BRC’ nin Türkiye Tek yetkili distribütörü olarak aynı misyonu ülkemizde sürdürüyor.

Bu nedenle ülkemizde otomobil firmalarının alternatif yakıt projelerine ayrı bir önem veriyor ve bu çalışmalara, ekipman temin ediyor, teknik destek, montaj ve servis hizmetleri sağlıyoruz.

Yaygın bir servis ağı, otomobille teknolojik uyum gösteren gelişmiş ileri teknolojiye sahip ekipmanlar, satış sonrası teknik destek, eğitim ve hızlı bir lojistik hizmet ülkemizde 2A’ nın tercih edilmesini sağlayan başlıca nedenlerdir.

Ülkemizde sıfır kilometrede garantili LPG’ li araçların pazara sunulmasında önce TOFAŞ FIAT’ la yola çıktık. Sıfır araçlara LPG dönüşümünde FIAT servislerine teknik destek ve lojistik hizmetleri verdik. Bunu CHEVROLET, PROTON, DAIHATSU, HF KANUNİ ve HYUNDAI izledi.

Otomobil firmalarının LPG’ li araçlara benzinli araçlarla aynı garantiyi vermeleri otogaz sektörüne büyük katkı sağlamıştır. Bu uygulamalar LPG’ den tedirginlik duyan insanlara güven vermiş, bu markaların dışındaki araç sahipleri de gönül rahatlığıyla LPG dönüşümünü tercih etmeye başlamıştır.

Otogaz sektörünün önünü açan bu yaklaşımlarından ötürü söz konusu otomotiv firmalarına teşekkürü bir borç biliyoruz.

Ürün kalitemizle, yaygın servis ağımızla bu oluşuma katkıda bulunmaktan bizde 2A olarak büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Neden BRC? Diğerlerinden ne farkı var?

Tüm dünyada tanınmış ve müşteri memnuniyeti sağlamış bir marka..

Arkasında yılların tecrübesine sahip güçlü bir firmanın desteği var.

Tek yetkili distribütör firma olarak 13 yıldır Otogaz sektöründe 150' yi aşkın bayimizle tüm Türkiye genelinde hizmet veriyoruz. Tüm ülke sathına yayılmış geniş bir servis ağına sahibiz.

BRC markası “Kaliteyi zaman belirler” sloganıyla yola çıkarak müşteri nezdinde kendini kanıtlamış, yaygın bir müşteri memnuniyeti sağlayarak ilk tercih edilen marka olmuştur.

LPG dönüşüm kitlerimizde ürünler aynı markadan oluşur. Farklı markalardan oluşan melez kit bizde bulunmaz. Tüm ürünler Avrupa Birliği ECE R 67-01 normlarına göre yangın dahil tüm güvenlik testlerinden geçmiş olup, Avrupa’ da yeni uygulamaya giren ECE R 115 regülasyonuna da uygundur.

Montaj esnasında aracın orijinal kabloları kesilmez.

Otomotiv teknolojisi ve Avrupa Birliği normları gereği motor bölümündeki tüm bağlantıların hem EMC (Elektro Manyetik Uyumluluk) testinden geçmiş hem de IP-54 sınıfı sızdırmazlığa sahip özel konnektörlerle yapılması zorunludur. Ürünlerimiz bu şartları sağlamaktadır.

Patenti BRC’ ye ait gaz enjektörleri benzin enjektörleriyle aynı prensipte çalışır ve son derece hızlı tepki süreleriyle E4 sınıfı araçların, hatta direkt enjeksiyonlu araçların LPG dönüşümünü mümkün kılar.

Uygulamalarımızı farklı kılan diğer bir özelliğimiz, gaz girişlerinde emme manifoldunun delinmemesidir. Diğer sıralı sistem montajlarında gaz girişleri için emme manifoldu delinmekte, bu işlem silindirlere çapak kaçması gibi bir takım riskleri de beraberinde getirmektedir. Patenti firmamıza ait “Gaz Piposu” uygulamasıyla silindirlere çapak gitme riski ortadan kalkmakta, montaj süresi kısalmakta, gaz benzinle aynı noktadan püskürtüldüğünden hissedilir bir ekstra konfor sağlanmaktadır.

Kullandığımız “PLUG&DRIVE” -“TAK ve SÜR” LPG programı insan faktörünü ortadan kaldıran, aracın benzin ECU’ su ile teknolojik olarak uyumlu en gelişmiş kalibrasyon programıdır.

Üstün teknolojiye sahip ürünler ve gelişmiş kalibrasyon programı sayesinde; BRC kullanıcıları benzinle aynı sürüş konforu yaşar, zamanla bozulmayan kalibrasyon ayarları ve istikrarlı yakıt tasarrufu ile ekonomik yakıt kullanmanın keyfini sürer.

Montajını yaptığımız BRC kitleri uluslararası "ÜRÜN MALİ MESULİYET" ve "3. SAHIŞ MALİ MESULİYET" sigortalarına sahiptir. BRC ile LPG dönüşümü yapılan araç gerek ürün ve gerekse montaj hatası nedeniyle oluşabilecek hasarlar bu sigorta sayesinde güvence altına alınmaktadır.

Montaj sonrasında GARANTİ BELGELERİ web sitemiz üzerinden elektronik ortamda düzenlenir ve bir çıktısı bayimiz tarafından imzalanarak müşterilere verilir. Garanti belgesinde araç ve müşteriyle ilgili tüm bilgiler ve takılan ürünlerin seri No’ ları da yer almaktadır. Böylece ürünlerimiz sağlıklı bir şekilde araç bazında izlenebilmekte, garanti ve periyodik bakımlar sağlıklı bir şekilde kontrol edilmektedir.

Yetkili bayilerimizde montajını yaptırmış bir kullanıcı herhangi bir 2A yetkili servisine gittiğinde veri bankamızdan araçla ilgili tüm detaylara ulaşılabilmekte, hangi tarihte montaj veya bakım yapılmış, hangi seri no' lu ürün takılmış görüntülenmektedir.

Yukarıda sıralanan nedenlerle, Avrupa’ da olduğu gibi ülkemizde de otomobil firmalarının BRC’ yi seçmeleri bir tesadüf değildir.

• En iyi lpg kiti montaj ve sonrasında sorun yaratmayan.
    Herhangi bir sıkıntıda karşısında muhatap bulundura bilen tedarikçinin taktığı yada sattığı kittir.
    En iyi kit en pahalı olan kit değildir.
    İyi ozaman bende x markasını ithal edeyim 3000 ytl ye satayım. en iyisi olsun. yalnış bence arkadaşlar.
    Benim aracımda Brc yok, yada brc den komisyon almıyorum. Benim aracımda bedini diye bir kit var zamanında
    bir sahsiyet getirmiş satmış millete parasını almış ortadan yok olmuş. Hani garanti vardı?
    Karşınızda muhatap bulmazsanız garantide hikaye kalitede.
    Bugün ithal kitte BRC yerli kitte Atiker mamul kalitesinide , satış sonrası hizmet kalitesinide kanıtlamış.
    Boşuna amerikayı baştan keşf etmeye gerek yok.
  • LANDI nin iyi olduğunu biliyorum.Ama ustanızın işçiliği iyi değilse rezil olur en iyi marka bile.
  • sayın reason forumu takip eden biri olarak sunu söylemek istiyorum
    benzinde 10 tl ye 43km yol yapıyorsunuz.
    lpg takarsanız 10 tl ye (%30 tasarruf sağladığını düşünürsek) 62 km yol gidersiniz.
    peki 62 km yi benzinde gitseydiniz 14,26 tl harcamanız gerekir.
    lpg kullanan biri olarak (aydada 800 km yol yapıyorsanız eğer) taktırın derim. sağlıklı aracınızı satıp başınıza dert almayın.
    Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Bence en kaliteli lpg kit sıralaması prins, telefleks, landi renzo, brc, lovato, kme, atiker
    tabi bu benim düşüncem

saygılarımla

quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Orjinalden alıntı: talfar

Dost sizin aracın fabrika tüketim değerleri nedir?
    Not:Lpg işi sizin dersleri aksatmıyordur inşallah

Benzinde şehiriçi 7-7.5 lt olması lazım.Benim değerim de 8 lt falan.

• Aslına bakarsanız, bazı markalar, LPG kitini oluşturan bileşenlerin kalite, performans, güvenirliği ve müşteri memnuniyeti ile gerçekten ön planda AMA bir de şu var: En kaliteli kit, size en yakın yerde, en kaliteli şekilde montajı yapılan, aracınızla en uyumlu, sorun çıkarmayan, sık bakım-ayar gerektirmeyen, aracınızın performansını düşürmeyen ve en az LPG tüketen kitdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

Aslına bakarsanız, bazı markalar, LPG kitini oluşturan bileşenlerin kalite, performans, güvenirliği ve müşteri memnuniyeti ile gerçekten ön planda AMA bir de şu var: En kaliteli kit, size en yakın yerde, en kaliteli şekilde montajı yapılan, aracınızla en uyumlu, sorun çıkarmayan, sık bakım-ayar gerektirmeyen, aracınızın performansını düşürmeyen ve en az LPG tüketen kitdir.

Ve yaygın olan

• quote:

Orjinalden alıntı: okucukank

sayın reason forumu takip eden biri olarak sunu söylemek istiyorum
    benzinde 10 tl ye 43km yol yapıyorsunuz.
    lpg takarsanız 10 tl ye (%30 tasarruf sağladığını düşünürsek) 62 km yol gidersiniz.
    peki 62 km yi benzinde gitseydiniz 14,26 tl harcamanız gerekir.
    lpg kullanan biri olarak (aydada 800 km yol yapıyorsanız eğer) taktırın derim. sağlıklı aracınızı satıp başınıza dert almayın.
    Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Bence en kaliteli lpg kit sıralaması prins, telefleks, landi renzo, brc, lovato, kme, atiker
    tabi bu benim düşüncem

saygılarımla

quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Orjinalden alıntı: talfar

Dost sizin aracın fabrika tüketim değerleri nedir?
    Not:Lpg işi sizin dersleri aksatmıyordur inşallah

Benzinde şehiriçi 7-7.5 lt olması lazım.Benim değerim de 8 lt falan.

Düşünüyorum zaten taktırmayı,ancak kaliteli bir kit taktıracak bir aracım yok.Arabam zaten 98 model Ford Fiesta Flair satsan 10 milyar.

Artı İzmir LPG nin en pahalı satıldığı illerden biri.Dandik milangaz bile 1.66 altında değil.

• bakın arkadaşlar bugün türkiyede kendini kanıtlamış ve uzun yıllar önce türkiyeye giriş yapmış güvenirliğinden şüphe edilmeyen gerçek bir kit var oda tartarini 13 yıldır kullanıyorum .bir gün olsun beni sanayiye götürmüş değil tabi ben bakımını yaptırıyorum
    hoşçakalın
  • selam aracım suzuki swift 1.3 motor 102ps 4x4 60 TL lik otogaz la 375 km gidiyor Atiker taktırmıştım.Antalya da servisinden memnunum sorunda çıkarmadı yaklaşık 20.000 km yol yaptım.Almadan önce araştırırken Zavoli,Tartarini veya Atiker önermişlerdi (sanırım bir kaç kişi BRC yi de önermişti fakat piyasada sahtesininde olduğunu söyleyip kafamı bulandırmışdı bu yüzden hemen o markayı silmiştim)Diğer markadaki arkadaşlar bana pek güven vermeyip işi hemen oldu bittiye getirmeye kalktıkları için tercih etmedim.Şu an için kendi sistemimden memnunum.Hepinize sevgiler hayırlı işler.
  • Hepsi Aynı Bence yeterki kazmanın biri takmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafacec

Hepsi Aynı Bence yeterki kazmanın biri takmasın.

ayni fiyatlardaki urunler denktir diyelim, ayrica yorumun ikinci bolumune katiliyorum
  • BRC Akar.
  • 2006 hyundai getzim var izmirde oturuyorum.banada zavoli ve brc için olumlu şeyler söylediler.aracıma en uygun olan hangisi olabilir bunun araştırmasını yaparken brc'nin hyundai ile anlaştığı haberini gördüm getz kullanan ve brc taktıran arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.birde izmirde brc yetkili servisi nerelerde var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremarda

2006 hyundai getzim var izmirde oturuyorum.banada zavoli ve brc için olumlu şeyler söylediler.aracıma en uygun olan hangisi olabilir bunun araştırmasını yaparken brc'nin hyundai ile anlaştığı haberini gördüm getz kullanan ve brc taktıran arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.birde izmirde brc yetkili servisi nerelerde var?

Başka bir sayfada sorunuzu yanıtladım :)
  • ben de aracıma bir ay önce LPG taktırdım,bircok markayı takip ettim ve inceledim,en sonunda hollanda malı olan Teleflex GFI taktırmaya karar verdim. bu işte markanın yanında işi yapan ustanın da tecrübeli olması son derece önemli.ben giresun-Eynesil ilçesinde bulunan erol ustaya(çetinoğlu otogaz) takdırdım.aslında kendisinden bolca bahsetmek isterdim ama siz tanıştıgınızda kendisi ile sohbet edersiniz.bu arada siz sorarsanız cevap veriyor,kendisini anlatmayı pek sevmiyor.mütevazi bir insan.
    2006 toyota corolloya takdırdım su an hiç sorun yok,ancak opet den aldığım gaz biraz sıkıntı yarattı.
    yeni cıkan katkılı gaz enjöktörleri yağladı.aklınızda bulunsun aldığınız gaza dikkat edin. allahtan Telefex enjöktörleri temizlenebiliyor. bir de yanılmıyorsam romano da böyle bir durum var.önceki opet gazı cok temizdi. ama simdiki bana cok sıkııntı yarattı.aklınızda bulunsun.aşırı yağlanma yapıyor.milangaz kullanıyorum.
    LPG takdırmadan once bircok forum sayfasında yazılanlara baktım,okudum, insanları yanıltan yazılar yazıyorlar.kimse malım kötü demez ama LPG kullanan kişileri de yanlış yönlendiriyorlar.ben araştırmalarım sonucu Telefex GFi ye karar kıldım cünkü hem aldığı ödül hem de enjöktörlerin manifolta monte edilmesi bence önemli.tabii bunu yapacak usta da.

allahtan internet denen teknoloji var.aradığınız her bilgiye ulaşabiliyorsunuz.

• Erol beyle İstanbulda CNR fuarında tanıştım ve daha sonrada 1 ay kadar önce Bölge satış sorumlumuz eynesilde bir bayimiz olduğunu ve buraya eğitime gitmem gerektiğini söyledi.

Çetinoğlu otogaza gittiğimde karşımda erol beyi görünce çok şaşırdım.

Gerçekten böyle bir beldede çalışıpta çevre illere nam salmış ve trabzondan çokça müşterisi olan bir arkadaşın bu sayfalarda övgü alması beni sevindirdi.
    Böyle değerleri bulup ortaya çıkarmak ve hakkettiği övgüyü vermek adına size katılıyorum.
    Yeni binasına taşınmışmı ?
    Kitiniz hayırlı olsun.
    Sevgiler.
  • on gün önce golf 1.6 fsi midline araç aldım.aracımı denemek için 4000 km yol yaptım gerçi o kadar fazla yaktıgını zannetmiyorum fakat aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum bana tavsiye edebileceginiz marka ne olabilir artı ne kadar tasarruf edebiirim yardımcı olabilirseniz şimdiden teşşekür ederim
  • Faruk bey, Erol beyi sizin de tanımış olmanıza sevindim.Niye sevindim cünkü siz de cok degerli bir ustasınız.ben de kocaelinde ikamet ediyorum.sizlerle yüz yüze tanışma fırsatım olmadı ama internette forum sayfalarında yazmış olduğunuz her yazıları hemen hemen okuma fırsatım oldu. insallah sizlerle de tanışma fırsatı bulurum.
    Erol bey,Henuz yeni iş yerine taşınmadı,hazırlıkları sürüyor.gercekten güzel bir iş yeri açma hazırlığında.
    en son izinden dönerken yine yanına uğradım,koreliler (CGS adında bir markaydı yanılmıyorsam)ona bayilik vermek için gelmişlerdi.bir tane 2006 model mazda bir araca montajı izledim.bayiliğini aldı mı henuz bilmiyorum.adamlar cok ısrar etmişler bayilik vermek için.
    benim araca montaj yapılırken sohbet etme fırsatımız oldu,gercekten de çok tecrübeli ve samimi bir insan.

her ne kadar sizinle yüz yüze tanışmasak da sizlerin de cok deneyimli bir usta olduğunuza kanaat getirdim.bir cok forum sayfasında yazılarınızı takip ediyorum.
    saygılarımla,

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.