Şimdi Ara

En İyi ve Kaliteli Görüntü İçin LCD mi ? PLASMA mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
5.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2-3 aya kadar TV almayı düşünüyorum.

Bütçem 2.500TL.
    Panasonic Plasma'lara baktım, gayet güzel görüntü kalitesi falan. Benim bildiğim kadarı ile Plasma'ların görüntü kalitesi LCD'lerden daha iyi.

Ama yine de sormak istedim. Hanngisi acaba

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 1 Şubat 2009; 14:42:24 >

• neyde kullancağına bağlı.eğer tv yayınında kullancaksan plazma al pana yada pioneer .yok ben hd amaçlı ps3 amaçlı dersen o zaman lcd bakcaksın..ama sorun hangisi en iyi görüntüyü sağlar dersen lcd deki detayı plazma sağlayamaz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: groll

neyde kullancağına bağlı.eğer tv yayınında kullancaksan plazma al pana yada pioneer .yok ben hd amaçlı ps3 amaçlı dersen o zaman lcd bakcaksın..ama sorun hangisi en iyi görüntüyü sağlar dersen lcd deki detayı plazma sağlayamaz..

Normal TV+HD Film vs. gibi uygulamalar'da kullanılacak.

Normal HD(1024*768) Plasma'da ve Normal HD LCD TV de PS3'de PES 2009 görmüştüm.

Plasma'nın farkı inanılmazdı. Plasma'nın görüntü kalitesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Ama belki 2500 liraya daha iyi Lcd Tv de olabilir. Bu yüzden açtım konuyu
  • marka modele bakılmaksızın ortalama bir dwd çözünürlüğü için plazma lcd lerden daha iyi olabilir fakat hd ve full hd de güncel lcd lere bakacak olursak plazmalardan çok daha detaylı görüntü vermektedir..ben plazmalnın kralı pioneer 5090 ile lcd leri yanyana gördüm fullhd görüntüde lcd ler çok daha güzel
  • Başka yorum yapacak yok mu ?

TV bölümü Konu Dışı gibi hareketli olsa keşke.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *Furious*

Başka yorum yapacak yok mu ?

Konu dışının yaş ortalaması 16 ve harçlıkları ile geçiniyorlar.Burada ise damping panasonic tv 6000 tl den 5300 e inmiş konusu açılıyor. Ya da konu dışında ingilizce seviyesi sıfırken burada ingilizce makaleler tartışılıyor.Uzun lafın kısası sizin hayal ,hayal olarak kalır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ravunos

quote:

Başka yorum yapacak yok mu ?

Konu dışının yaş ortalaması 16 ve harçlıkları ile geçiniyorlar.Burada ise damping panasonic tv 6000 tl den 5300 e inmiş konusu açılıyor. Ya da konu dışında ingilizce seviyesi sıfırken burada ingilizce makaleler tartışılıyor.Uzun lafın kısası sizin hayal ,hayal olarak kalır...

Konu dışı gibi derken lafın gelişi yani. Biraz daha hareketli olsa konuda bulunan kullanıcı sayısı daha fazla olsa demek istedim

Mesela buraya bir konu açıyorsun, 24 saat sonra cevap geliyor.Her konu için değil tabi ama böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 1 Şubat 2009; 17:21:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi TV daha iyi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pazara geldi senin konu biraz ondan. Birazda bu konunun benzerleri çok defalar konuşulduğu ve kişisel beyenilerin değişiklik göstermesi nedeniyle tartışmaya dönüştüğü için bazı arkadaşlar yorum yapmakta çekimser kalabiliyor.

Ben de bu yüzden sorunun genel içeriği Lcd mi Plazma mı? olduğunda pek yorum yapmıyorum.

Ama senin işin biraz daha kolay gibi. Çünkü yorumundan plazmaya yakın olduğun, onun görüntüsünü beyendiğin ortada. Madem böyle plazma modelleri üzerinde yoğunlaşsan bana daha iyi olur gibi geliyor.

Yine de kişisel görüşüm ve beyenim benim de: kontrast değerleri ve siyah başarısı iyi ise Lcd yönünde olur. Oldu da zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 1 Şubat 2009; 17:39:02 >
  • Evet Plasma'ya daha sıcak bakıyorum.

Ama, LCD'nin Plasma'dan daha iyi ve LCD almayı gerektirecek kriterler olabilir, benim bilmediğim.
    Ben bu yüzden konu açtım.Sonradan pişman olmamak için.

Peki şöyle diyeyim o zamam, bütçe 2.500TL.
    Bu paraya en iyi verimi hangisinden alırım.Model de belirtebilirsiniz daha iyi olur.
    Teşekkürler.
  • Plazma için okuduğum yorumlar kadarıyla benim en çok dikkatimi çeken; Panasonic Viera 42PX80.

LCD için de okuduğum yorumlar kadarıyla; Sony Bravia 40V4000 veya Philips 42PFL7403 (soluk görüntü vermesine rağmen SD yayını harika temizlediği için)
  • quote:

Evet Plasma'ya daha sıcak bakıyorum.

Ama, LCD'nin Plasma'dan daha iyi ve LCD almayı gerektirecek kriterler olabilir, benim bilmediğim.
    Ben bu yüzden konu açtım.Sonradan pişman olmamak için.

Peki şöyle diyeyim o zamam, bütçe 2.500TL.
    Bu paraya en iyi verimi hangisinden alırım.Model de belirtebilirsiniz daha iyi olur.
    Teşekkürler.

bu fiyat civarı pioneer 4280xa bulabilirsin ama sıfırını bulmak gerçekten çok zor.
  • Up
  • Plazmalar en doğal renkleri veriyorlar ama mat ve koyu tonlar gibi geliyor bana açıkcası , Benim seçimimde LCD
  • arkadaşlar lcd tv ler için şöyle bi problem duydum normal uydu yayınında kare kare oluyomuş görüntü
    ne kadar doğrudur
  • quote:

Orjinalden alıntı: marcopasha01

arkadaşlar lcd tv ler için şöyle bi problem duydum normal uydu yayınında kare kare oluyomuş görüntü
    ne kadar doğrudur

ben normal uydudanda kullandım su anda da d smart ile kullanıyorum karelenme falan yok benim tvde.

@*Furious* ben plazma kullanmadım şahsen. görüntüsünüde detaylı incelemedim. kısacası bilmiyorum. ancak kendime gittim dandik bir 27" lcd aldım (marka; aidata) bir buçuk yıl önce. şimdilik yetiyor bana hd filmlerde gayet güzel bir başarım sağlıyor. birde arkadaşım philipsin 42" full hd sini aldı kendisine gayet memnun üründen görüntüyü anlatamam şimdi kendimi toparlıyorum birtane de ben alacağım fiyatı 2000TL civarında bir düşün istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uGürkan. -- 2 Şubat 2009; 22:32:59 >

• hala kalmışsa pioneer 4280xa veya 428xd ,2500 ,2800 tl civarında bulabilirsiniz sanırım en iyi seçim bu ikisidir plazmada tabiki ,
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bir TV'yi etkili kılan siyah tonları ne kadar iyi üretebildiğinden geçer. Bu konuda Plasma'lar LCD'ler çok üstün özellikle loş ortamda sinema keyfi istiyorsan plasma al. Ama hep ışıklar açık seyrederim. Gündüz de çok film seyrederim dersen LCD'de alabilirsin.

Ben de pioneer 5090 var. Aldığım yerde yanında duran 6 serisi Samsung ondan çok daha parlak ve canlı idi. Ayarlarına baktım her iki TV'de maksimum contrast ayarına getirilmişti. Orada Samsung daha parlak renkleri ile dikkat çekiyordu açıkcası ancak 5090'ı alıp eve kurunca o kadar parlaklığa hiç ihtiyacımız olmadığını gördüm şu an kontrast 60 üzerinden 20'de e hala biraz parlak geliyor loş ışık ile seyrederken.

5090 ile siyah inanılmaz kesinlikle net bir siyah var. daha önce x3500 de kullandım. tüm ışıklar kapatılırsa ya da loş ışıkta seyredilirse belirgin şekilde arkadan ışık kaçırıyordu ki o da en iyi LED olmayan LCD'ler arasında bir TV olmasına rağmen.

LCD'de hoşlanmadığım bir diğer konuda hızlı ya da karanlık (özellikle karanlık) sahnelerde iz bırakması idi.

Ankara CEPA'daki Zen mağazadasında 5080 ve 4280 vardı fiyatları 3,5 ve 3,0 şeklinde bir bakın derim.

• Hiç boşuna eveleyip gevelemeye gerek yok.2500 TL'ye kadar SD yayında plazma kabul edilsede edilmesede beğenilsede beğenilmesede bu işin gerçeği bu plazma daha net G-Ö-S-T-E-R-İ-Y-O-R.LCD taraftarları kusura bakmasın artık.Söze değil göze inanın
  • quote:

Hiç boşuna eveleyip gevelemeye gerek yok.2500 TL'ye kadar SD yayında plazma kabul edilsede edilmesede beğenilsede beğenilmesede bu işin gerçeği bu plazma daha net G-Ö-S-T-E-R-İ-Y-O-R. LCD taraftarları kusura bakmasın artık.Söze değil göze inanın

aksini söyleyen yok zaten sd yayın izlencekse plazma daha iyi tabiiki..dwd ye kadar plazma daha iyi sonuç veriyor ortalama olarak ancak hd-pc-ps3-blueray izlemek amaçsa o zaman lcd tercih edilmeli..
  • Merhaba,

SD'yi iyi gösteren bir plasmalar HD ya da Blu-ray disklerde neden LCD'lerin gerisinde kalıyor anlayamadım. Açmanız mümkün mü?

quote:

Orjinalden alıntı: groll

quote:

Hiç boşuna eveleyip gevelemeye gerek yok.2500 TL'ye kadar SD yayında plazma kabul edilsede edilmesede beğenilsede beğenilmesede bu işin gerçeği bu plazma daha net G-Ö-S-T-E-R-İ-Y-O-R. LCD taraftarları kusura bakmasın artık.Söze değil göze inanın

aksini söyleyen yok zaten sd yayın izlencekse plazma daha iyi tabiiki..dwd ye kadar plazma daha iyi sonuç veriyor ortalama olarak ancak hd-pc-ps3-blueray izlemek amaçsa o zaman lcd tercih edilmeli..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.