sharpi digerlerinden ayıran özellikler nelerdir? sharp 50 ya da 60" modellerinde plazma yerine lcd alınması dogru mudur farklı olduğu için?
quote:
Orjinalden alıntı: albani
Aks Hocam ve Ayhan kardeşim
Daha öncede yazdım,bu iş yani LCD mi iyi yoksa PDP mi iyi olayını 10 senedir tartışıyorlar,böyle giderse bir 10 sene daha tartışırlar,dolayısıyla bu aslında bir konu filan olmaktan çıkmıştır!başka şeyleri tartışmak gerekir bundan sonra
++
Ben artık boşveriyorum bu konuyu hocam. Dediğin doğru, var oldukları sürece tartışılacaklar. Tartışan tartışsın. Bizler söyleyeceklerimizi söyledik.
Ben de uzatılmasının yararı olmadığını görüyorum. Biraz hararetli de olsa fikir paylaşımıydı. *Furious* arkadaşımızın hoşgörüsüne sığınıyorum :)
quote:
Orjinalden alıntı: albani
Aks Hocam ve Ayhan kardeşim
Daha öncede yazdım,bu iş yani LCD mi iyi yoksa PDP mi iyi olayını 10 senedir tartışıyorlar,böyle giderse bir 10 sene daha tartışırlar,dolayısıyla bu aslında bir konu filan olmaktan çıkmıştır!başka şeyleri tartışmak gerekir bundan sonra
++
"Muhabbet" olayı zaten işte tam bu konuda hemde bütün dünyada hala çok sıkı devam ediyor,birileri ısrarla(hemde bunlar panel manyağı olan Amerikalılar,hani kimisinin evinde acaip sistemler olan,evinde 4/5 paneli olan v.s v.s adamlar)
Ben bezan şöyle düşünüyorum(hep tersinden bakmak daima güzeldir,arada tabiki)ülen diyorum,bu tartışmaları başlatanlar kesin ya PDP ci yada LCD ci,atıyorlar yemi ortaya ve millet saldırıyor,bir şey varmış gibi!!
Beri yandan PDP ci/LCD ci dediğim herifler aslında her ikisinide üretiyorlar(büyük çoğunlukla böyledir)dolayısıyla geriye bir tek SHARP kalıyor,demekki o zaman bu olayı kaşıyan vede 15 senedir sürdürende Sharp ın adamları oluyor
Bu Sharp aslında "Master Tezi" gibi bir olay,bunu alıp olayı bitireceksin Kaldıki LCD işinde bütün üreticileride Sharp bitirdi,çoğu bunu bilmez ama herkes ya Sharp Modüllere döndü/dönüyor ama en çokta Sharp ın Lisanslarını kullanarak TFT-LCD TV üretiyorlarLisans alanlarında alayını Mahkemeye veriyor bu arada Sharp ve milyonlarca dolar tazminat götürüyor(en çok Samy den !!)
Dikkat ederseniz USA da bile Sharp ın hiç reklam/promo,"gaz verme" v.s v.s kesinlikle böyle işleri olmaz(özellikle USA da diğer rakipleri yılda milyonlarca dolarlık reklamlar yaparlar,Pany de başı çeker bunların içinde!)
Uzatmadan bu iş aslında,kullanıcıların başlattığı bir olayda değildir,bunu özellikle internet ortamınında çeşitli avantajlarını kullanan uyanık Üreticiler yapıyor!! Birileride sazan gibi atlıyor olayın üzer,ne ve senelerce sürecek "Muhabbet" olayına dönüşüyor olay sonra,ama malı götürende elbette üreticiler oluyor,fatırayıda bizler ödüyoruz,birde herifler ufak-ufak oynamalar yaparak alını size son model,süper model paneller diyerek milletin aklını karıştırıp çoğu insanıda 2/3 senede bir panel alacak hale getiriyor bu uyanık çekik-gözlü çakallar
Bir diğer beni en çok güldüren "Muhabbet" ise(insanların bazıları neden bu kadar saf olabiliyor bunuda anlıyamıyorum doğrudu!) 100.000 saat fix-menü bu panel gider olayı Durum böyle olunca,herkes eline kağıt-kalem Hesap mak.alıp,oturuyor Matematik dersine10 sene gider diyenmi ararsın! 20 sene gider diyenmi ararsın hatta bazıları 25 sene bile gider diyebiliyor ülen bu hesapları>>>bu teknolojiyi çıkaranlar hiç düşünmüyormu diye bir Allahın kulu sanırım aklına bile getirmiyor!! Biz hesap yapıyoruz ve Matematik dersinden geçiyoruz "hesapta" ama elin üreticisi demekki hiç hesap-kitap bilmeden üretim yapıyor!
yaw Muhabbete" bak şimdi hadi eyvallah++
neresi 100,000 saat bunların inanın anlamış değilim. bendeki lcd paneli 30 günde cofladı baba servisi aramaktan bu lcd-plasmalara zaman ayırmaktan inanın bıktım.. eskiden tüplü tv mi alıyordum önüme 7 sene 10 sene taş gibi çalışıyordu..bunun 100000 saait bırak 10000 saat gideceğine sadece yurdum insanı inanır
Pana Hoca,yaw bendeki Sony CRT 22.seneye girdi ve hala neredeyse ilk günkü gibi boşuna bunu izlemiyorum bensallamışım paneli,onu ancak HD ile işim olunca izlerim,o da Hanım ve Kızımdan vakit kalırsa>>malum DİZİ ler yüzünden Bana bir panel daha "şart" oldu gari!
Bu arada benim CRT,yaptığım hesaplara göre çoktan 110.000 saatide devirmiştirsabah açılır 12/15 saat açık kalır,şzlensin-izlenmesin
++
Sadece SD yayın izleyecekler niye LCD/Plasma alıyor anlayamıyorum.Benim HD ile işim olmasa,bedava verseler almam.En net görüntüyü veren taş gibi tüplü tv ler var(Philips,Sony)Tamam SD yayında iyi olan modeller var ama hangisi,kaç tanesi tüplü tv gibi.Zaten bunları amacı SD değil yahu,HD için üretilmişler.
Özellikle kablo tv ve kalitesiz receiver ile uydu kullananlar sadece kendini kandırıyor.Müşteri memnuniyetinin en fazla olduğu ülkede yaşıyoruz zaten.Maşallah alanların hemen hepsi SD'den çok memnun,hepsinde görüntü ayna
Buarada firmaların da en çok sevdiği ülke Türkiye'dir sanırım.Bu gelir seviyesinde ve HD yayının olmadığı(3-5 yayın benim için yok demektir)hiçbir ülkede bu kadar LCD satılamaz.Hem de çoğu Full HD
Saygılar...
SD yayında lcd tv tatmin etmez diye kestirip atmamak lazım. Özellikle 32" lcd tv'lerde çok güzel net görüntü ve canlı renkler elde edilebiliyor. Büyük ekran kullandığım için şu anda kullanmıyorum ama samsung 32R81b ile (kaynak digiturk) elde ettiğim görüntüyü hiç bir tv'de elde etmedim. İzleyen pek çok kişi de kendi kullandıkları lcd'lerde böyle görüntü alamadıklarını söylediler.
quote:
Orjinalden alıntı: .TaneR.
SD yayında lcd tv tatmin etmez diye kestirip atmamak lazım. Özellikle 32" lcd tv'lerde çok güzel net görüntü ve canlı renkler elde edilebiliyor. Büyük ekran kullandığım için şu anda kullanmıyorum ama samsung 32R81b ile (kaynak digiturk) elde ettiğim görüntüyü hiç bir tv'de elde etmedim. İzleyen pek çok kişi de kendi kullandıkları lcd'lerde böyle görüntü alamadıklarını söylediler.
32" HD Ready belli modeller gayet yeterli olabilir,katılıyorum.Ama Özellikle büyük ekran Full HD'lerde durumu hepimiz biliyoruz.Yani bir insan SD izlemek için niye büyük ekran Full HD alır,bunu anlamıyorum işte.HD receiver la bazı kanallar ok ama,o receiver ı da bedava vermiyorlarKullanılmakta olan tüplü tv den daha kötü görüntü almak için yapılan masraflara bakar mısınız,yazık valla%70-80 SD izleyecek arkadaşlar tüplüye devam etmeli bence.
Saygılar..
teldunyanın sd yayınları lcd de cok guzel oluyor bilginize
quote:
Orjinalden alıntı: ravunos
quote:
Orjinalden alıntı: *Furious*
Başka yorum yapacak yok mu ?
TV bölümü Konu Dışı gibi hareketli olsa keşke.
Konu dışının yaş ortalaması 16 ve harçlıkları ile geçiniyorlar.Burada ise damping panasonic tv 6000 tl den 5300 e inmiş konusu açılıyor. Ya da konu dışında ingilizce seviyesi sıfırken burada ingilizce makaleler tartışılıyor.Uzun lafın kısası sizin hayal ,hayal olarak kalır...
sevgili furious benim sana tavsiyem 4280xa veya 428xd pioneer ,bunları bulamazsan panasonic px80 ,senin fiyat aralığında ve istediğin özelliklerde işini görecek en iyi paneller bunlardır,he be sd yayında en kaliteli görüntüyü istiyorum diyorsan al bi tane tüplü tv bağla 2tl,lik sıradan bir scartla hepsine bin basar ,saygılar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme