Şimdi Ara

eN iYi oYuN oYNaNaBiLeCeK eN uCuZ LaPToP!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptoplar çoğaldı! Artık fiyatları bin doların altına kadar düştü ve her seviyeye yönelik laptoplar piyasada dolaşmaya başladı. Benim bunlarda en çok takıldığım nokta ekran kartları! Çoğunda o/b bulunurken bazılarında anlayamadığım şekilde chipsetleri ne bileyim directx desteği vs.. vs.. bulunuyor! Normalde pek ilgilenmediğim bi nokta olduğu için sizce en iyi oyun oynanabilecek laptop veya ekran kartı modeli filan hangisidir? Bunlar neye göre değişir, hangisini tercih etmeliyiz? Fiyatının ucuz olması en çok takıldığım noktadır. En uygun fiyatlı ama piyasadaki oyunları çalıştırabileceğimiz laptop hangisidir?
    Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkangsk -- 15 Ocak 2006 1:32:02 >

• Yanda reklamda var işte, Monster, 128Mb Geforce Go ekran kartı ve 2Ghz işlemcisi ve 1 Gb Ram'i var. Laptop'ta oyun oynamak ne kadar zevk verir bilemem ama en azından böyle bağımsız ekran kartı olan modeller seçilmeli bence.
  • arkadaşım aslında oyun oynamak benim için laptoplardan aklıma gelecek en son seçenek ama sony vaıo serilerine bir bak derim zaten comet nickli arkadaşımda yeterince aydınlatmış
  • leptopta oyun oynamak ne kadar dogru bilmiyorum onun yerine iyi halli bi sistem toplarsın
  • 1-laptop deil artık notebook o
    2-notebook da oyun oynamak pek zevk vermiyor ben sana diim hele mouse olmayınca hiç çekilmiyor(evde oynasan zaten masaüstü alırsın ama herhalde dışarda kullanmak için istiyorsun o yüzden söyledim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farabî -- 14 Ocak 2006 23:16:39 >
  • ula imzama bak diyecektim de 1 hafta ceza verdiler neyse uyuz oldum şimdide

bendeki dell xps 2 den görürseniz oyun manyağı aptop nasıl olurmuş anlarsınız

kısaca benimkinde

işlemci sonoma 2.13 2 gb ddr2 533 mhz ram 60 gb 7200 rpm hardisk 256 mb geforce 6800 ultra go ekran kartı ekran da 1920*1200

bu laptop un 7800 gtx ekran kartlısıda çıktı o tam bi oyun canavar ı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    en iyi 10 pc oyunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: heretic1503

1-laptop deil artık notebook o
    2-notebook da oyun oynamak pek zevk vermiyor ben sana diim hele mouse olmayınca hiç çekilmiyor(evde oynasan zaten masaüstü alırsın ama herhalde dışarda kullanmak için istiyorsun o yüzden söyledim)

Kesinlikle, laptop da oyun bi yere kadar.. 1 hafta onun çilesini çektim kabul notebook'um (o 1. madde saolsun laptop yerine notebook yazdırdı bana usaduueaw) oyun notebook'u nitelikleri taşımıyor fakat oynayınca da bir masaüstünün verdiği zevkin yanında inanılmaz az derece.. 1 hafta notebook ile geçirdiğim zamandan sonra masaüstünün keyfi anlatılamaz derecede.. Yani oyun oynayacaksan kesinlikle notebook alma derim, tatilde vs yanımda bulunsun masaüstüm zaten oyun oynamaya müsait dersen kaçırma :)

• www.mavibilgisayar.com da datron marka şahane notebooklar var bi bak derim ayrıca turion 64 lerde oldukça iimiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: feykwolf1907

ula imzama bak diyecektim de 1 hafta ceza verdiler neyse uyuz oldum şimdide

bendeki dell xps 2 den görürseniz oyun manyağı aptop nasıl olurmuş anlarsınız

kısaca benimkinde

işlemci sonoma 2.13 2 gb ddr2 533 mhz ram 60 gb 7200 rpm hardisk 256 mb geforce 6800 ultra go ekran kartı ekran da 1920*1200

bu laptop un 7800 gtx ekran kartlısıda çıktı o tam bi oyun canavar ı

wolf cidden görmüştüm imzanda, cezayı takma sayılı gün çabuk geçer de soracam ne zamandır fiyatları ne civarda ?

Edit : 2300 - 4000$ arasında değişiyormuş şimdi gördüm haberini.. Verdiği performansa bakılırsa bence fiyat çok da kötü değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 15 Ocak 2006 0:09:16 >
  • benim kuzende asus laptop var

üzerinde paylaşımsız 128mb geforce go 6200 var

512 ram 1.8 centrino fln...

dedim bu heralde MW oynar ama nerdeeeee.....

800x600 detay yok ve kasıyor

masaüstündeki modellere aldanmamak lazm

bilgisayarımı hiçbirşeye değişmem en baba laptopa bile
  • Valla beyler verdiğiniz bilgiler güzel, notebooklar şahane ama bi şeyi atlamışım!
    Ben hala nasıl unuttuğumu bilmiyorum ama
    en iyi oyun oynanabilecek en ucuz laptop diyecektim!
    Üç dört beş bin dolar beni aşıyo! Şu en baştaki linkteki teknosadaki 4999+KDV
    Gördüm ve dudağım uçukladı ben bu paraya bi plazma tv kaliteli bi 5+1 sistem alır sinema odası kurarım kendime!
    Yani şöyle makül tutarlarda max 1500+KDV'ye kadar çıkabilirim şu anki oyunları oynasam yeter bana! Pil ömrüde önemli tabi!
    Var mı böyle bi laptop yani notebook bilen?
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkangsk

Valla beyler verdiğiniz bilgiler güzel, notebooklar şahane ama bi şeyi atlamışım!
    Gördüm ve dudağım uçukladı ben bu paraya bi plazma tv kaliteli bi 5+1 sistem alır sinema odası kurarım kendime!
    Yani şöyle makül tutarlarda max 1500+KDV'ye kadar çıkabilirim şu anki oyunları oynasam yeter bana! Pil ömrüde önemli tabi!

Ya kusura bakma bu yazıya cevap olarak model yazmam gerekirdi ama son kez yoklamak istedim.. Masaüstü sistemin yeterli mi? Yeterli değilse gerçekten iyi bir yatırım olmaz.. 2004 yazında almıştım aynı fiyata Toshiba Satellite A30 Notebook'u.. 3 ay sonra masaüstü sistem aldım, hala da kullanıyorum gerçekten hata etmişim.. 1 haftadır bahsettiğim notebooklaydım; örneğin bir pes5 oynarken en kötü detayda oynamak durumunda kaldım, ne işkenceler çektim.. Yani en kötü detay sonuçta oynadım mı oynadım ama arada takılmalar da yaşadım.. Veya örneğin bi nba 06 nedenini anlamadığım bir şekilde çalışmadı.. Ram'i de 1024 yapmıştım fakat ekran kartı onboard işte.. Kesinlikle onboard ekran kartından uzak dur.. En azından 6600 e sahip bir notebook al (veya x700).. Diğerleri seni tatmin etmez.. Bence yine de iyi düşün...

• quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Valla beyler verdiğiniz bilgiler güzel, notebooklar şahane ama bi şeyi atlamışım!

Ya kusura bakma bu yazıya cevap olarak model yazmam gerekirdi ama son kez yoklamak istedim.. Masaüstü sistemin yeterli mi? Yeterli değilse gerçekten iyi bir yatırım olmaz.. 2004 yazında almıştım aynı fiyata Toshiba Satellite A30 Notebook'u.. 3 ay sonra masaüstü sistem aldım, hala da kullanıyorum gerçekten hata etmişim.. 1 haftadır bahsettiğim notebooklaydım; örneğin bir pes5 oynarken en kötü detayda oynamak durumunda kaldım, ne işkenceler çektim.. Yani en kötü detay sonuçta oynadım mı oynadım ama arada takılmalar da yaşadım.. Veya örneğin bi nba 06 nedenini anlamadığım bir şekilde çalışmadı.. Ram'i de 1024 yapmıştım fakat ekran kartı onboard işte.. Kesinlikle onboard ekran kartından uzak dur.. En azından 6600 e sahip bir notebook al (veya x700).. Diğerleri seni tatmin etmez.. Bence yine de iyi düşün...

Valla masaüstü sistemin fazla fazla yeterli! Ben sadece arap yağı çok buldu mu k.çına sürermiş misali öyle olsun gittiğim yerlere götürürüm, yazın yazlıkta kullanırım işyerine götürürüm filan diye düşünüyorum ama çok aşırı oyun oynamasamda yinede takılmadan sorunsuz oyunları çalıştırsın isterim! Sonuçta insanın doğasında var oyun oynamak sırf yazı yazmak için laptop almam, her yerde internet bağlantısı yok sonuçta zaman geçirecek bi şeyler lazım! o/b hiç oyun çalıştırıyo mu bilmiyorum ama galiba bahsettiğin en düşük detayda oynadığın pes filan galiba o/b'ler için geçerli. Acaba bi model, bi fiyat varsa hakkaten çok iyi olur!!!

• onboard 852gme çipseti zaten i740 çipsetinden türeme sadece 2d ve video overlay hizmetine yarayan yanlama bir çiptir...

Bu reklamdaki monster notebooku compex de gördüm ve çok beğendim.

6600go ya sahip ve dual view de sorunsuz iki ekrana rağmen çok az kasılma ile most wanted çevirebiliyordu.

RAMler kimi oyunlarda shaderlar açılınca yamulsa da yine de oyun için orta kalitede iyi hız sunuyorlar.

Mobility çipsetlerde 6600go 6800go 7800go gibi çipler tercih edilmeli ve cacheflowları hızlı olmalı (ki mobilitylerde çoğu öyle)

Ve tamamen paylaşımsız bellek olmalı..

6200 lerin de ucuz modellerde maalesef i852gme lere özgü şu paylaşım meselesi var.

Tabii ki sonunda 1.1GBps lik sefil bir ram hızına ancak erişiliyor onlarda da...

• quote:

quote:

quote:

Valla masaüstü sistemin fazla fazla yeterli! Ben sadece arap yağı çok buldu mu k.çına sürermiş misali öyle olsun gittiğim yerlere götürürüm, yazın yazlıkta kullanırım işyerine götürürüm filan diye düşünüyorum ama çok aşırı oyun oynamasamda yinede takılmadan sorunsuz oyunları çalıştırsın isterim! Sonuçta insanın doğasında var oyun oynamak sırf yazı yazmak için laptop almam, her yerde internet bağlantısı yok sonuçta zaman geçirecek bi şeyler lazım! o/b hiç oyun çalıştırıyo mu bilmiyorum ama galiba bahsettiğin en düşük detayda oynadığın pes filan galiba o/b'ler için geçerli. Acaba bi model, bi fiyat varsa hakkaten çok iyi olur!!!

Öncelikle şöyle diyim o/b ekran kartlarına yanaşma, aklından at derim.. İkinci olarak en azından belirttiğim gibi 6600 veya x700 lü bir notebook öneririm; daha rahat ve akıcı bir oyun için.. Ram konusuna fazla girmicem 512mb lık bi süre yeterli olsa da ileride 1024 e çıkartabilirsin bu noktada sorun yok.. Hdd olarak 60 - 80 yeterli olacak mı? İşinde yoğunlukla kullanılacaksa ekstra masrafa yol açabilir hdd konusu..

Bir örnek ürün olarak gözüme çarpan : MSI MegaBook M635 - AMD Turion64 1.6GHz 512MB 60GB DVD+-RW Notebook (x700 (128mb) ) - mavi
    ACER - AS 1692 WLMI - SONOMA 1733 512MB 80GB DVD-RW (x700 (64mb) ) - gigatek
    MSI - M645 - SONOMA 1733 512MB 80GB DVD-RW DL (6600go (128mb) ) - gigatek

fiyat olarak 1500$ civarı belirtmiştin, bu modellere göz at derim.. Ama bence M645 iyi bir seçim olur gibi.. İyi şanslar

Edit : Ekran kartlarının belleklerini eklememişim, Kafaya takanlar oluyor bi editlemek istedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 15 Ocak 2006 1:32:15 >

• Valla herkese teşekkürler ama şu yandaki notebook acayip şekilde uygun fiyatlı geldi ama markası kelek yaratmaz inşallah! monster!!!
    cause dostum senin dediğin notebooklarıda nereden bulabileceim konusunda bi fikrin var mı? Çünkü bi kaç yere baktım göremedim!
    Yinede sağol!
  • quote:

Valla herkese teşekkürler ama şu yandaki notebook acayip şekilde uygun fiyatlı geldi ama markası kelek yaratmaz inşallah! monster!!!
    cause dostum senin dediğin notebooklarıda nereden bulabileceim konusunda bi fikrin var mı? Çünkü bi kaç yere baktım göremedim!
    Yinede sağol!

Valla bahsettiğin monitör hakkında benimde soru işaretlerim var.. Marka problem yaratır mı bilmiyorum fakat Pc Tech (Ocak ayına kadarki Pc World) bu ay notebook incelemesi yapmış ve Monster Tyrannosaurus ND511N20S2 (kodlama hatası yapmış olabilirim) performans olarak iyi bir sonuç verdiği kanısına varılmış ve editörün seçimi olarak sunulmuş..

Önerdiğim notebooklara gelince ürünleri gördüğüm yerleri yanında belirtmiştim tekrar belirtmek gerekirse :

MSI MegaBook M635 - AMD Turion64 1.6GHz 512MB 60GB DVD+-RW Notebook (x700 (128mb) ) - mavi -->www.mavibilgisayar.com
    ACER - AS 1692 WLMI - SONOMA 1733 512MB 80GB DVD-RW (x700 (64mb) ) - gigatek -->www.gigatek.com.tr
    MSI - M645 - SONOMA 1733 512MB 80GB DVD-RW DL (6600go (128mb) ) - gigatek --> www. gigatek.com.tr

Ürünlere tıklayınca açılan sayfanın linkini veremiyorum, url yi alabilmem mümkün olmadı ama 2 firmanın da notebook sayfalarına :

http://www.gigatek.com.tr/oem.php?kat=18

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/listele.php?no=88&s=iCGRITPMm06B9wcKj3UVvf7zs2coxz

eğer bu linkler açılmazsa zaten anasayfadan notebook linkine tıkladığında açılacak sayfaların linkleri bunlar umarım bu sefer açıklayıcı olmuştur...

• Hocam çok sağol...........
    quote:

quote:

Valla herkese teşekkürler ama şu yandaki notebook acayip şekilde uygun fiyatlı geldi ama markası kelek yaratmaz inşallah! monster!!!
    Yinede sağol!

Valla bahsettiğin monitör hakkında benimde soru işaretlerim var.. Marka problem yaratır mı bilmiyorum fakat Pc Tech (Ocak ayına kadarki Pc World) bu ay notebook incelemesi yapmış ve Monster Tyrannosaurus ND511N20S2 (kodlama hatası yapmış olabilirim) performans olarak iyi bir sonuç verdiği kanısına varılmış ve editörün seçimi olarak sunulmuş..

Önerdiğim notebooklara gelince ürünleri gördüğüm yerleri yanında belirtmiştim tekrar belirtmek gerekirse :

MSI MegaBook M635 - AMD Turion64 1.6GHz 512MB 60GB DVD+-RW Notebook (x700 (128mb) ) - mavi -->www.mavibilgisayar.com
    ACER - AS 1692 WLMI - SONOMA 1733 512MB 80GB DVD-RW (x700 (64mb) ) - gigatek -->www.gigatek.com.tr
    MSI - M645 - SONOMA 1733 512MB 80GB DVD-RW DL (6600go (128mb) ) - gigatek --> www. gigatek.com.tr

Ürünlere tıklayınca açılan sayfanın linkini veremiyorum, url yi alabilmem mümkün olmadı ama 2 firmanın da notebook sayfalarına :

http://www.gigatek.com.tr/oem.php?kat=18

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/listele.php?no=88&s=iCGRITPMm06B9wcKj3UVvf7zs2coxz

eğer bu linkler açılmazsa zaten anasayfadan notebook linkine tıkladığında açılacak sayfaların linkleri bunlar umarım bu sefer açıklayıcı olmuştur...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.