Şimdi Ara

EN İYİ MOTOR YAĞI HANGİSİ ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
122.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: darkfire45

Kesinlikle orijinal kullanin
    opel po
    wv castrol
    hyundai shell
    reno elf öneriyor kötü olsa önermezlerdi bence çok farkları yok
  • hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Mobil in sitesinde aracınız için hangi yağ diye bir bölüm var.
    Oradan faydalanın.

Ben mondeo için mobil5w30 kullandım. Benzin lpg li.

Çok memnunum.lukoil ve shell de iyi yağlar.Motorcraft da kullandım.
    Ford yedek parça.com dan almıştım.o da gayet iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lukoil ulkemizdeki en iyi yaglardan biridir. Iyi dediginiz castrol bursa gemlikte fason uretim yapilmaktadir. Ulkeye ithal gelen yaglar Motul ve lukoildir. Motulu zaten digerlerinden ayri noktaya koymak gerek, bariz 1 numara cunku. Mobil 1 yine gayet iyidir, castrol alacaginiza mobil alin. Gonul rahatligiyla lukoil yag kullanabilirsiniz , araciniza uygunsa.

• soner76 kullanıcısına yanıt
    Aslında pazartesi gidicektim iş nedeniyle gidemedim cumartesi veya haftaya kalıcak. Suan hangi yagı kullanıyorsunuz ? bende 5w30 kullanıcam bu sefer. Bide aracınız kac binde?
  • WeskaGan kullanıcısına yanıt
    Lukoili suan kullanıyorum 10w40 olaral memnunum aslında yine Lukoildenmi devam etsem markayımı değiştirsem bılemedım. Insanların geneli Mobili falan daha cok biliyor. Lukoil hakkında yorum yapan pek yok. Sizce 5w30 Lukoilmi daha iyidir Mobil1 mi ?
    Ikisi de iyidir hocam. Fiyat olarak lukoil daha uygun tabi. Lukoilden memnunsaniz devam edin. 5w-30 genesis premium.

Lukoilden memnunum yağ kalın oldugun dolayı motor biraz geç ısınıyor okadar. Birde bi sorum olacak Kalın yağ yakıt tuketımını arttırırmı ? Aklıma takılan birşey daha yaza giriyoruz malum hava cok sıcak olacak ince yağda motor hemen ısınıcak uzun yolculuklarda aşırı bir sıcaklık olurmu ince yagdan dolayı.
    Bana kalirsa 10w-40 tan 5w-30 a degil de 5w-40 a dusun. O kadar inceltmeyin derim. Ulkemiz sicak yazlari baya , 5w-40 idealdir.

Hocam aslında ince yaga dusmemın sebebi motor sesının bır nebze azalması aslında motorun orjınal yağı 10w30 o nasıl gelır acaba. İdeal olan 10w30'mu katsam yazın sıkıntı cıkartmasın birde 5w30.
  • Beyler bu konu altında sorayım, bugün belgeselde yeni motora sentetik yağ kullanılmaz dediler. Yağlar hakkında kısa anlaşılır bilgi verebilecek var mı ? Kaç çeşit yağ var ve en iyisi hangisidir gibisinden ?

Teşekkür ederim.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    En iyisi marka motul galiba. Ayrica neden sentetik kullanilmaz bende merak ettim. Sonucta yeni motor bi zarari olurmu acaba.Bilen Arkadaslar yardimci olurlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

En iyisi marka motul galiba. Ayrica neden sentetik kullanilmaz bende merak ettim. Sonucta yeni motor bi zarari olurmu acaba.Bilen Arkadaslar yardimci olurlar.

Programın ismi overhaulin di, discovery channel gibi kanallları seyredenler bilir. Motoru takarken adam bilgi verdi, yeni motora sentetik yağ sakın kullanmayın dedi. Devamında ne dediğine dikkat etmedim ama çinko lu yağ tarzı birşeyden bahsetti.

Siz yine en basa donmusunuz,o kadar bosuna yazmisim,neyse birileri faydalanir umarim,sizde 10w40 ile devam

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Yok hocam basa donmedim herkes orjinal alin diyor 10w30u. Bidaha 10w40 kullanmam zaten kesinlikle. Ben 5w30 ile 10w30 arasinda gidiyorum. Marka olarak Mobil alicam zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 31 Mart 2016; 7:17:45 >
  • 10/40 yağmı kaldı artık şahinmi bu opet po bile iyidir en kötü 5/40 kullanılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Arkadas takintili biraz,ford 2009 yilinda servislere bildirim verdi 10w30 yerine 5w30 kullanilcak diye ama tutturmus bi orjinal,1.6tdci motor yag 5w30-5w40 dir

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Arkadas takintili biraz,ford 2009 yilinda servislere bildirim verdi 10w30 yerine 5w30 kullanilcak diye ama tutturmus bi orjinal,1.6tdci motor yag 5w30-5w40 dir
    Ben kendi aracım için araştırmıştım, araç DPF li dizel yani Euro 4 Motor buna göre piyasada son jenerasyon yağlar ve TR de bulunabilen yağlar.
    ELF Evolution Full-Tech FE 5w-30
    Mobil Super 3000 Formula R 5W-30
    Shell Helix Ultra Professional AR-L 5W-30
    Castrol Edge Professional C4 5W-30 , bu yağların ortak özelliği kül ve kükürt oranların düşük olması, 7000 devir çeviren aracın aradığı yağ özelliği farklıdır elbette
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Ben kendi aracım için araştırmıştım, araç DPF li dizel yani Euro 4 Motor buna göre piyasada son jenerasyon yağlar ve TR de bulunabilen yağlar.
    ELF Evolution Full-Tech FE 5w-30
    Mobil Super 3000 Formula R 5W-30
    Shell Helix Ultra Professional AR-L 5W-30
    Castrol Edge Professional C4 5W-30 , bu yağların ortak özelliği kül ve kükürt oranların düşük olması, 7000 devir çeviren aracın aradığı yağ özelliği farklıdır elbette

Alıntıları Göster
    licoil diye yag var konusu vardı aratabılırsın. ltsi 10 tlye geliyor ve birçok sertifikayı saglıyor . Artık sanayı devrındeyız fazla para verıp markaya para baylmak gereksız..

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Bunlara bu yag olur dedi tamam dedim biliyordur heralde sonucta yagci dedim kattirdim.

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Neyse hocam Mobil1 esp 5w30 alir katarim.Sıkıntı olursa 5w40a gecerim diger bakimda.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.