Şimdi Ara

En iyi çay markası hangisi? (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.477
Cevap
67
Favori
576.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şöyle bir gerçek var ki karadeniz piyasasında çayın kalitesi fena halde düştü bunu 40 senedir çay üreten insanlar dahi ifade ediyor. onun için kaliteli diye satılan çayla ucuz olarak satılan çay arasında biraz renk ve ton (duruluk) farkı var hepsi bu.
    ikiside tadsız aromasız sıcak su ayarında içecekler asla geçmişte ki tadı ve kokuyu vermiyorlar. yetkili insanlar bunun farkına varmış olmalılar ki karadenizde yeni gelişmeler var ancak bu yeni gelişmeler halkın ne derece menfaatine olduğunu zaman gösterecek.
    https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/organik-cay-uretimi-basliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uranus -- 9 Eylül 2017; 18:17:41 >

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    Siyah inci yerine ilk hasat beklerdim
  • Bi çay gurmesi olarak son 1,5 yıllık süreçde çaykur dahil tüm markaların 2016-2017 hasat çayları çok kötü bitki olarak çayda bir sorun var toprakda dahil düşen kalite nasıl toparlanır bilinmez ama sorun büyük gibi gidiyorsun çaykur filiz alıyosun toz bol tane nagatif burukluk saydam berraklık in negatif bir sürü uzar gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Extralarge

Fiyat performans olarak ne alalim arkadaşlar

Biraz daha uygun fiyatlı olması ve buruk tadıyla Doğuş Filiz diyebilirim. Çaykur çaylarından daha uyguna bulunabiliyor. Tomurcuk ve seylan çayı ile harman yapmanızı önerebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hiçbir çay aynı kalitede değildir. Çay markası olarak demiyorum. Aynı fabrikanın bir gün sonraki çayı bile aynı kalitede değildir. Çay aldığı bölgeye ve fabrikanın üretimine göre değişir. Yüksek bölgelerin çayı daha iyi olur. 1. kalite çaylar piyasaya sürülmüyo da napıyo Hepsi sürülüyo merak etme. Sadece en iyisi en pahalı olana konuyor o kadar
  • Arkadaşlar Twinings'in internet mağazasında English Breakfast çaylarda %50 indirim var. 7 paket 125 g dökme çay kargoyla birlikte 16.46 pounda geliyor (7 paketten sonra kargo ücreti artıyor). Bence çok iyi fiyat. İlgilenenler kaçırmasın derim.

İndirim kodu: BETTERMORNINGS

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kooperatif girişimi olan HOPA ÇAY, yakında İstanbul'da dağıtıma başlayacak. Memleketin has evlatlarının çayı olan Hopa Çay'ı tercih edelim. Kooperatif yapısıyla HOPA ÇAY, üreticiye emeğinin karşılığını hakkıyla vermeyi vaat ediyor.
  • Karali Premium kullaniyordum, Migros da var sadece. O da bulunmuyor şu an , karali hediyelik aliyorum. Çocuklugumuzun çaylari yok malesef , inekten yeni sagilmis sicak süt icerdik , ayni bardağa çay Koyardik nefis bir tat olurdu. Şimdiki genclere biraz sacma gelecek ama. Bizden eskilerde cayla tereyag karistirirmis.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tavsiyeler üzerine denedim ve Gizli Bahçeyi çok beğendim,çaya zammı kilitlemişlerken eve 3-4 paket stok yapayım diyorum.Markette beta taç yaprakta da indirim var,fiyatları şu an gizli bahçe ile aynı.Bu durumda hangisini tavsiye edersiniz?Daha önce beta taç yaprak denemedim ama bu da bayağı öneriliyor...
  • Hopa Çay Livane Çiçeği hakkında olumlu şeyler duydum ancak İzmir içerisinde satışını yapan bir yer bulamadım , ben genelde Çaykur Tirebolu 42 ve Altınbaş'ı beğeniyorum ancak Doğuş Karadeniz Export deneyimim de fena sayılmazdı.Bugün Beta Tea Taç Yaprak aldım henüz denemedim ancak sırada o var , Karali Filiz tat ve aroma olarak iyi sayılır ancak biraz fazla toz içeriyor o sebepten demlemeden önce biraz soğuk sudan geçirmek gerekiyor. Karali Premium nasıl onu merak ediyorum açıkçası.
    Yurt dışında iken Çin Siyah çayı ve Hint Siyah çayı deneme şansım oldu ama açıkçası bizim damak tadımıza çokta hitap ettiğini düşünmüyorum ama bu bizim çaylarımıza oranla dünya genelinde daha çok rağbet gördüğü gerçeğini değiştiremez.Porselen demlik , kaliteli ve taze su bu işin püf noktasıdır bence.
    Earl Grey olarak AHMAD TEA en yoğun koku ve aromayı içerir ki biraz fazla kaçırırsanız bergamottan soğursunuz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Moldova_lover

Üstat ben de gizli bahçeyi çok beğendim,bir de doğadanın altin filiz diye bir çayı çıkmış.Nasıldır,denediniz mi?

denedim, fena değil
    ama gizli bahçe daha iyi gelmişti.

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”
  • Üstat eve 3-4 kutu stok yapıcam da gizli bahçe ile beta taç yaprak aşağı-yukarı aynı fiyata buldum.Gizli bahçe denedim,taç yaprak denemedim.Bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz?

https://www.carrefoursa.com/tr/beta-tea-tac-yaprak-1000-g-p-30110304

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Daha iyisi var üstat.Çağdaş 19.50..Teşekkürler..Eğer 18.95'e hala gizli bahçe varsa onu alayım yoksa beta taç alıcam..
    https://www.tiendeo.com.tr/Kataloglar/ankara/90481?view=result&buscar=Cagdas&pos=0&refPageType=OFFERS&pagina=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moldova_lover -- 4 Ekim 2017; 16:38:5 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gltsry2000 kullanıcısına yanıt
    dün, karali hediyelik aldım. 25 den 19 a düşmüş.
    https://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/29011942-32019-karali-hediyelik-siyah-cay-1000-gr

Karali Premium Filiz Çay :Yeşil çay yaprağın üst yapraklarından elde edilir.
    Kokusuyla, lezzetiyle aroması ve burukluğuyla tamamen kendine has özelliği olan bir çaydır.
    2,5 yaprak diye tabir edilen çaydır.
    Sert ve yoğun aroması ile çay tiryakilerinin her daim keyifle içebileceği eşsiz lezzettedir.
    En kaliteli kıvrımlı çay yapraklarının özenle toplanıp işlenmesi ile çayseverlerin beğenisine sunulan eşsiz bir tat.

Karali Hediyelik Çay : Yeşil çay yaprağın ortanın üstü ve üst yapraklarından elde edilir.
    Kokusuyla, lezzetiyle, aroması ve burukluğuyla tamamen özel hazırlanmış bir çaydır.
    Benzersiz bir tat ve aromaya sahip olan bu çay sadece üst kalite çayın verebileceği keyfi siz tiryakilere sunuyor.
    Hoş içimi, parlak rengi ve eşsiz aroması ile denenmeye değer bir çay.

En iyi çay markası hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 11 Ekim 2017; 14:18:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

dün, karali hediyelik aldım. 25 den 19 a düşmüş.

Karali Premium Filiz Çay :Yeşil çay yaprağın üst yapraklarından elde edilir.
    Kokusuyla, lezzetiyle aroması ve burukluğuyla tamamen kendine has özelliği olan bir çaydır.
    2,5 yaprak diye tabir edilen çaydır.
    Sert ve yoğun aroması ile çay tiryakilerinin her daim keyifle içebileceği eşsiz lezzettedir.
    En kaliteli kıvrımlı çay yapraklarının özenle toplanıp işlenmesi ile çayseverlerin beğenisine sunulan eşsiz bir tat.

Karali Hediyelik Çay : Yeşil çay yaprağın ortanın üstü ve üst yapraklarından elde edilir.
    Kokusuyla, lezzetiyle, aroması ve burukluğuyla tamamen özel hazırlanmış bir çaydır.
    Benzersiz bir tat ve aromaya sahip olan bu çay sadece üst kalite çayın verebileceği keyfi siz tiryakilere sunuyor.
    Hoş içimi, parlak rengi ve eşsiz aroması ile denenmeye değer bir çay.

O açıklama kısımları %100 yalan. İyi çay olabilir ama çay fabrikası çayı alırken yaprağın neresini topladığını nerden bilecek üretici rastgele topluyo hatta çok gelsin diye çöplü topluyo.

• Lipton Siyah İnci içiyordum, Ofçay Çamlıca Filiz'e geçiş yaptım. Gayet lezzetli bir çay, tavsiye ederim.

EHONOMİ ÇOH EYİ...
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.