Şimdi Ara

En İyi Boş DVD sizce hangisi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
0
Favori
20.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dms yaramaz kesinlikle TDK ama o da pahalı
  • ben önce ucuz olanları kullandım ama verbatim kullanınca fark ortaya çıktı. gerçekten sorunsuz hem yazmada hemde okumada. şimdiye kadar yazarken hiç hata almadım ama ucuzlarda çok hata oluyor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tazmana

    ben önce ucuz olanları kullandım ama verbatim kullanınca fark ortaya çıktı. gerçekten sorunsuz hem yazmada hemde okumada. şimdiye kadar yazarken hiç hata almadım ama ucuzlarda çok hata oluyor..

    verbatim iyidir ayrıca imation da tavsiye edilir
  • en son FUJİTEC 8x aldım, "+" olanları MCC 003 - Mitsubushi Corp. "-" olanları ise TYG02-Taio Yuden çıktı.

    Philips dvdrw ile "+" olanlara 12x hızında yazdırdım. kalite testinden 96 puan aldı. "-" olanları ise 16x yazılabilir olarak gözüktü fakat %20 lik kısııma kadar yükselen bi grafikle giderken ondan sonra 4x te sabitlenip yazmaya devam etti ve arada 1 yazma işlemi tamamen durdu, 1-21 dk lık süre sonra devam etti. toplamda 4.2 gb veriyi 20 dakika gibi bi sürede yazdı. kalite testinden 94 puan aldı ama PİF ve PİE oldukça fazlaydı. ama okuma ve kopyalamsında sorun yok.
  • DMS yaramaz Verbatim, TDK, veya hiç olmadı Princo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ASURBANIPAL

    DMS lerle alakalı sorun nedir diye soran arkadaşlara .....

    DMS dvd leri yazarken çoğu arkadaş gibi bende sorun yaşamadım ama aradan 2-3 ay geçmiştiki DMS ler kabak gibi soyulmaya üst baskıları atmaya başladı ..


    Bir başka ifade ile yumurta gibi soyuldu ... Tabi olan bizim arşivlere oldu ..


    DMS lerden uzak durmanızı şiddetle öneririm .. özellikle kayıtlarınız sizin için önemli ise..


    Şu bir gerçek artık DMS ler 1 veya 2 yıl önceki DMS ler değil .. adamlar zaten baktılar kendi markalarında kaliteli mal getiremiyolar Philips , verbatim felan satmaya başladılar ..


    Bu arada DMS lerden alınan verbatimler ile BURLA makinaya bağlı gerçek distribütör TEKNOSANIN getirdiği verbatimler birbirinden farklı arkadaşlar ..

    Buna da dikkat

    MITSUBISHI tarafından üretilenlerinki MCC 003
    DMS nin sattiği ise CMC magneticte üretilen mal , kodu CMC AE01 ve aralarında kalite farkı var özellikle zamana dirençlerinde ..


    kodu CMC AE01 olan verbatimi 1 veya 1,5 milyona alacama , IOMEGA veya MAGIC i alırım 0,55 DEN ONLARINDA KODU CMC AE01


    İşin özü artık DMS ler 1. sınıf ve kaliteli ürün değil ..

    Selamlar saygılar ..

    DMS DVD MAĞDURU



    şuan piyasada bulunan dms +8x lerin kodu(bana denk gelenler) verbatim mcc 003 1-2 tane alıp işkence testine sokun bakalım nasıl çıkacak ??

    benim denemelerimde iomega ve nu dvdrw larda şimdilik sorun yok ama ilerde nasıl olur bilmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 24 Haziran 2005, 10:01:16 >




  • Verbatım
  • şu ana kadar 50-55 tane iomega dvd+8x yazdım hiç sorun yaşamadım yazması ve okuması süper üreticisi verbatim bence iomega bulursanız affetmeyim alın

    dms de sorun yaşadım
    philips çok kaliteli fakat pahalı iomega ile aynı diyebilirim
    memorex de çok iyi
    oky sarı yüzlü olanlar üreticisi fuji oluyor onlarda iyi fakat carfrefour da sağlamını bulamadım turuncu janjanlısını aldım onda sorun yaşadım fakat nec de iyi yazılıyor
    plm AN32 kodlu - plm görürseniz kaçın fakat plasmon1 mmc bulursanız alın o da iyi


    baya bi dvd yazdım sony de kullandım en iyisi

    1-philips
    2-iomega
    3-sony diyebilirim 16x di
  • DVD yazıcım, Philips 1620K(1640P)
    DVD yazma işinden aldığım dersler:
    -FLY, DMS, NT, PRINCO almam bir daha. Ucuz diye aldık, yedekler elimizde patladı. (Hepsi - medya idi 4x)
    -DVD cihazıyla uyumlu olsun diye Philips 8X+R 10 lu paketten aldım, (pahallı ama denemek zorundaydım). Nero 12x de yazabileceğimi göstermesine rağman riske atmadım 8x de yazdım. Ortalama 8.08-8.17 dk da yazdı. Acaba bu da bana süpriz yapar mı diye hergün okuma kontrolü yapıyorum(İçinden büyük boyult bir dosyayı hdd ye copy ediyorum.) Şimdiye kadar sorun çıkmadı. Umarım çıkmaz.
    -Maxell 8X +R de aynı şekilde kaliteli yazıp okunan bir medya görünümü verdi bana 3-5 deneme de onunla yaptım.

    Tavsiyelerim: Arkadaşlar DVDRW cihazınız hangi marka ile uyumluysa onu deneyin, medya değiştirmeyin bence. Yazarken sorun çıkartmaması, o dvd deki bilgileri ihtiyaç duyduğunuz anda okuma da problem çıkartmaması anlamına gelmiyor maalesef...




  • real_jackals arkadaşım ..

    DMS yi bir daha deneriz , bakalım nasil ..

    Şimdi şunuda belirtmeden geçemeyeceğim DMS lere özellikle tepkili konuşmamın sebebi CD ve DVD ile alaklı bir konuda hemen hemen DMS leri tek geçerim diyen onlarca arkadaşın olması .. Neyi tek geçiyon , bilmeden etmeden ...

    Tepkim birazda ona .. ve DMS de yaşadığım özellikle fiziksel defolara ve benimle beraber o kadar çok arkadaş madur olduki.. sizi bilmem ama bizimişimiz DVD ve CD üzerine .. Hayatımız Cd ve DVD ..

    Bununla birlikte CD veya DVD de markaya göre kesinlikle tercihte bulunmayanlardanım , hatta üretici kodu bilekısmen yanıltıcı olabiliyor .. elimde iki farklı DVD var ikisininde kodu CMC AE01 biri VERBATIM , biri OKY hadi ikisinede aynı kalite diyin bakalım ..OKY B garde bir DVD gerçekte ve % 2 firesi var ..


    Yine size iki DVD ; üzerinde ikisininde VERBATIM var biri CMC AE01 biri MCC 003 .. hadi ikisinede aynı Kalitede diyelim .. bence hayır..


    Sonuç olarak : Bir markayı bole allandıra pullandıra "tek geçerim" diyen arkadaşlara sadece gülüyorumzira mallar hep aynı kalitede gelmiyo..

    Dediğiniz DMS ye de bakarız ama tahmin etmiyom A kalite




  • Aynı şekilde benimde dmse karşı anti sempatim var sanki dms kendi medya ürettiyorda iyisini üretiyor. Çoğu firmanın yaptığı gibi fasonculara ürettiriyor. Dms nin kazancı Türk malı ondan alalım gibi bir olay sanırım yoksa bu kadar sorunlu bir medya nasıl bu kadar çok satış yapar anlamış değilim. Bende zamanında dms cd alacaktım iyiki almamışım dandik nt çıkmadan eski kaliteli ntlerden almıştım. 2000 yılından kalma nt lerim canavar gibi bazen lazım oluyor hala taş gibi .

    Fiyat farkı çok olmasaydı bende tercih etmeyecektim 100 tane dms +8x alınca 500bine geliyor tanesi. Oysa aynı kodlu verbatimler 1ytl. Eğer dms +8x de yazan verbatim mcc 003 koddan ibaret değilse satıcıya çaktırmadan kodundan falan bahsetmeden indirttirebildiğiniz kadar indirttirin . Ha bu arada konu dms olunca dikkatli olun. Parti farkı olabilir bir tane alıp koduna bir bakın yazın test yapın farklı cihazlarda deneyin hatta güneşte bırakalım bakalım ne olacak. Ona göre alalım. Alıp deneyen arkadaşlar olursa lütfen buraya yazın bizimde bilgimiz olsun

    Ha bu arada verbatim olsunda ne olursa olsun diyenlerede karşıyım çünkü verbatimde fason ürettiriyor ondada dikkatli olmak lazım. mcc 003 kodunda farklı üretimler vardı geçenlerde bir sitede görmüştüm bakayım bi bulursam haber veririm.




  • üzgünüm bir çok marka için mcc 003 kodlu medya var ve hepsi aynı medya değil

    kısacası verbatimin mcc 003 kodlusuna devam diyebilirim. yinede bir tane dms alıp bir deneyin


    http://www.videohelp.com/dvdmedia.php?dvdmediadvdridsearch=MCC.....003%20
  • http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=139407

    burda sahte mcc 003 ler olduğunu ve kodları hk bilgi var
  • Bu arada şunu hatırlatmak isterim ;


    Ben CD ve DVD üreten fabrikalardan bir kaçını gezme imkanı buldum çinde , makinalarınıda gördüm ve teknolojisi hakkında ilgili kişilerden bilgide almıştım ..

    O kodların taklit edilmesi veya sahte olması diye bir olay yok .. ama kodlar aynıda olsa kalite farkının olmasının sebebi basit bir ifade ile malzemeden çalmaları .. Üreticiler malı satacakları adama göre malzeme retcihi yapıyolar , kalitesiz veya az kaliteli veya oranlarda ..


    Mesala DVD de iki hammadde var biri japonyadan tedarik ediliyo , biri çinden ve arasında azami fark var ..

    bence en kaliteli dvd kodları ( Türkiyede satılanlarda ve fiyatı makul olanlardan )

    CMC AE01 ve MCC003 bu kodu kullanan medyalar ise

    CMC AE01 VERBATIM , DMS , OKY , DIAMOND , IOMEGA , MAGIC

    MCC 003 ise VERBATIM , 4COS , DMS , MAGIC

    bunlar bana denk gelenler , görüldüğü gibi aynı marka farklı kodlar kullanıyor , yada 50 kuruşa satılan medya iel 1,5 liraya satan
    medyada aynıkodlar var .. işte buradaki fiyat farkı hammadde den kaynaklanıyor , kodları yanlış değil hepsi aynı tesiste üretiliyor ama kullanılan malzeme ve üst baskı kalite farkları var ..


    Kaliteli kodu anlamanın iki yolu var ; Arkadaşlar kullandıkları markaları bizimle paylaşssın , ama hemen değil 3-4 ay önce alıpta kullandıkları medyaların şimdiki durumlarından bahsetsinler

    2 . yol ise neroda hız ve üretici testinden ziyade yüzeysel tarama ve hata oranı testi yapmak .. buda ele veriyo .

    3. yol ise beimde içinde bulunduğum bir ekip var . çok yakında

    *********türlkiyede satılan tüm medyaların kim tarafından hangi kalitede üretildiğini
    *********tüm yazıcılara göre ayrı ayrı performanslarını görebileceğiniz ve burada yazamayacağım tüm detayları sizlerle paylaşacağımız bir site olacak ..

    Çok yakında .. Bu tür bir çalışma içinde olmak isteyen gönüllü arkadaşları bekliyoruz.. bize yardımcı olabilecek ..


    selam ve saygılar .




  • sarı yüzeyli hyundailer 16x görüyor norton...nec3540a ile...bir cd yi 6 dk. civarı yazıyorum...tavsiye ediyorum..
  • Imation almayı düşünüyorum, hakkındaki fikirleriniz nedir?
  • Arkadasım en iyisi DMS bomba gibi hiç bir problemin olmaz fiyatıda 600 binlara kolay gelsin ....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ASURBANIPAL

    DMS lerle alakalı sorun nedir diye soran arkadaşlara .....

    DMS dvd leri yazarken çoğu arkadaş gibi bende sorun yaşamadım ama aradan 2-3 ay geçmiştiki DMS ler kabak gibi soyulmaya üst baskıları atmaya başladı ..


    Bir başka ifade ile yumurta gibi soyuldu ... Tabi olan bizim arşivlere oldu ..


    DMS lerden uzak durmanızı şiddetle öneririm .. özellikle kayıtlarınız sizin için önemli ise..


    Şu bir gerçek artık DMS ler 1 veya 2 yıl önceki DMS ler değil .. adamlar zaten baktılar kendi markalarında kaliteli mal getiremiyolar Philips , verbatim felan satmaya başladılar ..


    Bu arada DMS lerden alınan verbatimler ile BURLA makinaya bağlı gerçek distribütör TEKNOSANIN getirdiği verbatimler birbirinden farklı arkadaşlar ..

    Buna da dikkat

    MITSUBISHI tarafından üretilenlerinki MCC 003
    DMS nin sattiği ise CMC magneticte üretilen mal , kodu CMC AE01 ve aralarında kalite farkı var özellikle zamana dirençlerinde ..


    kodu CMC AE01 olan verbatimi 1 veya 1,5 milyona alacama , IOMEGA veya MAGIC i alırım 0,55 DEN ONLARINDA KODU CMC AE01


    İşin özü artık DMS ler 1. sınıf ve kaliteli ürün değil ..

    Selamlar saygılar ..

    DMS DVD MAĞDURU


    arkadaşa katılmamak imkansız keşke herkez bu fikir dogrultusunda ilerlese... ama türk insanında marka problemi var mesela yukardaki LİNUX nickli arkadaş dms ler bomba gibi diyor dikkat et elinde patlamasın böylelerine bunu demek gerekli:) görende altın bulmuş sanacak yaff bırakın bunları artık biraz saksınızı çalıştırın LİNUX a




  • VERBATİM (1 Ytl)
  • princo,dms ve philips i birçok kez kullanmış biri olarak aralarında dms i öneririm hem uygun(25 lik +R 8X 17 ytl) hemde 12X le yazılabiliyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.