Şimdi Ara

En İyi Boş CD Markası ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
1
Favori
9.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Omut boyu data garantisi gibi hikayeleri bir yana gecersek, en kaliteli bos CD hangi marka alinabilir ?
    Daha once aldiklarimi cok iyi korumama ragmen bircogu su anda okurken sorun cikariyor.
    Deneyimleriniz nedir bu konuda arkadaslar ?

• dms pro kullan
  • Tdk ya da başka o tarz pahalı olanlarından al.diğerleri çok çabuk bozuluyor.ben cd yazıcıyı ilk aldığımda 40 tane dandik marka aldım bi daha da almam...hele arşiv yapacaksam...
  • [Deleted by Admins]
  • 2 sene önce yazdığım princo marka cd yi hala kullanıyorum. Aslında önemli olan cd yi iyi muhafa etmektir. Eğer cd biraz kalitesiz ve ortam rutubetliyse cd nin üst yüzeyi pul pul dökülüyor.
  • MDA kullanıyorum bi okumamazlık yapmadı şu ana kadar bende
  • Pahalı markaları tercih etmen gerekecek ama sana tavsiyem orta kalite 350-400 binlik cd lerden alman(DMSprofessional,Princo,Cursor vs) Tabi bu markaların ürünleri arasındada kalite farkı olabiliyor.
    Herşeyden önce yavaş yazmaya bak (16X civarı)
    Zaten sen arşivini kıvamına getirdiğinde millet DVD lere yadeklemeye başlamış olur ve sende en iyi boş DVDr markasını sormaya başlarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben NorTech tavsiye ederim(NT)
  • NT iyi ama
    Writer ın kalitesi ve muhafaza çok önemli.
  • Bence de NT. 2 Sene önce yazdığım 300-400 cd sapasağlam çalışıyor.
    Ama ben şimdi bulamıyorum piyasada. İzmirde bayağı aradım, hep Princo'yu önerdiler, aynı NT ile diye ama ne derece doğru bilmiyorum.
  • Yazılabilir CD'ler hakkında kısa ve genel bir bilgi vermek gerekirse;

KOYU ALTIN RENGİ CD'LER: Alt yüzeyi altın rengi olan CD'lerde renk maddesi olarak phtalocyanin kullanılır. Bu boya saydamdır ve bu sayade altın rengindeki yansıma yüzeyi kolaylıkla görülebilir. CD-R üreticileri bu tip CD'lerin uygun şartlarda saklandığı takdirde 100 yıl ömürlerinin olduğunu söylemektedirler.

YEŞİL YÜZEYLİ CD'LER: Baskı yüzeyi açık yeşil veya koyu yeşil olan CD'lerde boya maddesi olarak Cyanin kullanılmaktadır Cyanin maddesi phtalocyanin'den daha ucuzdur ve bu kazanç CD'nin dayanıklılığına yansır. Üreticiler bu tip CD'lerde en fazla 10 yıl veri saklanabildiğini belirtmektedirler. Bu tip CD'ler sadece kısa ömürlü bilgilerin depolanması için tavsiye edilir. Arşivleme için önerilmez.

KOYU MAVİ CD'LER: koyu mavi yüzeye sahip olan CD'lerde boya maddesi AZO'dur ve gümüş yansıma katmanından kolaylıkla görülebilir. Yansıtma davranışı ve dayanıklılık altın rengi CD'ler ile karşılaştırıldığında bile en iyisidir. (Kaynak CHIP Arşiv)[deal]

Benim şu ana kadar kullandığım en iyi CD-R Verbatim olmuştur. Verbatim AZO kaplamadır. Fakat ufak bir tavsiye daha vermek gerekirse yedeklenen en önemli CD-R ların ikinci bir kopyasını yapmak garantiyi ikiye katlamaktır.

Saygılarımla...

• PHILIPS +1
  • benim de divx arşivim var .. herkesin de dediği gibi hızını sabredip yavaş tutacaksın en iyi hız 8X'tir izler en çok 8X'de belli oluyor. daha yavaşı da işkence olur. eğer bulabilirsen MDA cdler dayanıklı ve biraz daha kalitelidir. bir de şu adres fikir verebilir :
    http://rasel.ada.net.tr/html/cdr_info.html
  • Princo kalitesinden en cok memmun kaldigim cd-r ayrica nt cdleride kullandim. BU iki markayi tavsiye edebilirim. tabi hangi marka olursa olsun cdleri zarfsiz ciplak dolastirip ust uste saga sola atarsaniz zaman icinde hepsi harita gibi olur.
  • Princo kaliteli. Ayrıca darkhardware.com dan incelemelerde bulabilirsin.)
  • Fly nasıldır?Almışım geçen gün 1 kutu.
  • philips kullan flyibilmiyorum walla
  • Princo ararken DMS proyu buldum . İkinci yüzlük diskim yavaş yazdıkça çok kaliteli olabiliyor . 32x'den sonra sapıtıyor .
  • princo ve nt iyi ve ikisi birbirine çok yakın.philips yeni çıkmış iyiye benziyo ama kesin konuşmamak lazım.
    bugün yazıcıoğlunu yanındaki pasajda adam 350 binden TDK veriyodu ki tdk bu piyasada lider cd markasıdır.kesinlikle tdk
  • Hazir konu acilmisken bos cdleri en uygun fiyata İstanbulda nereden aldiginizida sorayim.
    Ben eksen bilgisayarin yeni yerinin yaninda DMSnin yeri var ordan aliyordum fakat son gittigimde DMS disinda baska bir marka goremedim pek.
    Sizler Cdlerinizi nereden aliyorsunuz ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.