Şimdi Ara

En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
871
Cevap
51
Favori
176.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @BORUBEY06

    İşlemci boştayken hiçbir çekirdeklerde hareket yokken sıcaklık artsa o zaman tam oturmama vs gibi yorumlar yapılabilir ama işlemcinin anlık yükselen kullanım oranlarına karşın sıcaklığın yüklenmesi de normal.Her ne kadar görünen programlarları kapatsan da arkada mutlaka bir şeyler çalışıyor.Güç kaynağı testi yaparken mesela ben boştaki güç çekilen miktarının hesaplarken ne kadar arkadaki uygulamaları kapatsamda dalgalanmalar olduğu için format atıp da öyle yapmıştım güç ölçümünü dalgalanma min olsun diye.
  • Muhtemelen şu an bir inceleme içerisindesiniz, bu yüzden evvela kolay gelsin diyeyim.

    Şimdi kasa içerisinde bir revizyona giderek;

    *2 fan arasına sıkıştırılan radyatör yüzünden kasanın üst arka kısmına fan takılmıyordu. Bende radyatör fanının bir tanesini kasanın dışına aldım. Bu sayede üst kısma 2 adet fan takma şansım oldu.
    *Kasanın önündeki Dvd romu söküp orayada 120mm bir fan koydum ayrıca boşta 80mm lik bir fanıda psu nun üzerine bağlantısız bir şekilde koydum ekran kartının altında sıcak hava birikiyorsa dağıtsın diye.

    (detaylı resimleride ayrıca paylaşacağım)
    Ortam sıcaklığı 23 ile 35 derece arasında,

    İlk açılışta Cpu sıcaklığı 24-41 derece arası, mause kıpırdatmazsam ( oda sıcaklığının 24-27 derece olduğu zamanlarda) 19 derecelere kadar iniyor.
    İnternet / vido /müzik işlemleri sırasında ise (oda sıcaklığı 29 derece ve üzerinde) tavan sıcaklığı 50 leri buluyor. (50 dereceyi görüyor derken 50 dereceye zıplayıp tekrar 41 -39 -27 v.s. oluyor. Bu zıplamalarda sanırım arka planda çalışan işlemlerin yükü neticesinde oluyor)
    Oyun açtığımda ise 57-60 dereceleri görüyor (hava soğutmada bu oran 65 civarıydı)
    Ama yinede cpuyu eski macunundan (kırtasiyeden alınma 10 TL lik markasız macun) tam ayrıştırmadan H75 nin bakır blok üzerindeki macunuyla kısmen karışmış halde kullanıyorum. Belkide iyce strelize edip, piyasadaki kaliteli macunlarla denemek daha mantıklı olacaktır.

     En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi]

    Derece biraz dandik ama elden gelen bu
     En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 27 Haziran 2014; 21:46:12 >




  • inventus sitesinden Noctua NT-H1 almaya karar verdim.
    Bu macunu sürerken anakarta damlaması sorun oluşturuyor mu?
    Macunu çıkarırken işlemciye zarar veriyor mu?
  • @BORUBEY06

    Güç kaynağı üzerindeki fan fuzuli olmuş.Eğer vaktin varsa tavsiyem şöyle yap: radyatör üzerindeki fanların yönünü değiştir ve rada dışarıdan taze hava gelsin. Kasaya giren sıcak havayıda üstteki fanalr dışarı atsın.Normalde kasa üstünde yer olsaydı mesela benim tavsiyem şu olurdu.Arka fan içeri üflesin ve oradan gelen taze havada yukarıdaki radyatöre giderecek sıcak havada üstten dışarı çıksın. Ama üst tarafta yer yok.

    @algoritma

    Genelde bilindik macunların amacı zaten ısıyı maximum iletirken elektriği minimum iletmeleridir. Oem macunları saymazsam risk sadece sıvı metallerde var. Oturup bununla ilgili test yapmadım fakat arada devrelerin üstünde macun gördüğüm halde bir sorun yaşamadım.


    @talhayaldiz1996

    Bu tür soğutucu ürünlerinde başka sitelerin incelemelerine yorum yapmak pek doğru değil çünkü farklılığa yol açabilecek onlarca farklı değişken var. Ondandır zaten çoğu sitelerin incelemesi birbirini tutmaz.Benim deneyimlerime göre kullandığım en iyi macun NT-H1 çıktı.Ama diğer macunlarla arada da öyle dev bir fark yok.

    Güncel olarak bu incelemeyi tavsiye ederim

    https://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=it&tl=en&u=http%3A%2F%2Fcoolingtechnique.com%2Frecensioni%2Fair-cooling%2Fpaste-termoconduttive%2F1449-roundup-paste-termo-conduttive-2014.html%3Fshowall%3D1%26limitstart%3D





  • MX4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam

    sizin engin bilgilerinize siginarak birsey sorabilirmiyim ?

    kasamin onune 8 cm fan yeri deldim ve yerkesttdim. (kasanin.icine ufluyor)

    kasamin yan kapagina cpu faninin karsisina 12 cm fan icin.kestim ve fan koydum (iceri ufluyor)

    kasamin ustune fan deligi actim 12 cm fan koydum dusari ufluyor

    kasamin arkasinda 8cm fan koydum disari ufluyor

    hdd 42 derece

    anakart 4/5 saat acik 36 derece

    cpu 45 derece (e2140 3.0 ghz oc 1.3 volt)

    gpu 60 derece

    kasamda psu alt tarafta ekran.karti ile bitisik duruyor.

    normalde psu ust tarafta yan takiliyor ama sicakligi etkiliyor diye bende pci yuvalarinin ustune koydum.

    sizce fan yonleri nasil olmali.

    fan hizlari onemli mi ?

    kasamin onundeki fan cok hizli donuyor acayiip fazla hava ufluyor cok kuvvetli bu sicakligi etkiler mi (cok hizli oldugu icin )

    simdiden tesekkurler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Esasen radyatörün su giriş borularını ekran kartına bakacak şekilde ayarlayınca üst kısma 2 fan rahatlıkla sığdı. Dediğiniz gibi kasa içerisine + fan eklemenini hiçbir faydası yok, var olan fanı kalitesiyle değiştirmenin ise çok faydası var. DIşardan hava alma konusunda tek çekincem kası içinin toz ile dolması. Şu an Cpu sıcaklığı 30 lardan aşağı nadiren iniyor.. 4.5 ghz O/C li stabil. Dediğiniz gibi bir deneyim fan yönlerini değiştirip.
  • @zeka52

    Fan yönleri doğru.Güç kaynağı yukarıda olursa egzoz görevi de görebilir fakat sıcak hava gittinden fan daha hızlı çalışır.Fan devirleri sıcaklığı uzaklaştırmada en önemli şey zaten ama unutmamalı ki iyi bir hava sirkülasyonuna sahp kasanın yapabileceği en iyi şey içerideki sıcak havayı ölü nokta bırakmazsın tahliye etmek ve kasa içini tutulabilecek en iyi sıcaklık olan oda sıcaklığında tutmaktır. Tabi bundan önce önemli meselede ekran kartı ve gpu üzerindeki fanlar.Kasa içi sirkülasyon mükemmel olsa da bileşenlerdeki soğutucular iyi olmazsa hiç bir anlamı olmaz.

    @talhayaldiz1996

    Şu an bende de yok.Bir arkadaşıma verdim
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    cevap verdiğiniz için teşekür ederim.

    psu kasama üst tarafa yan şekilde takılıyor ve cpu fanının önüne geliyor bu yüzden işlemciyi biraz engelliyor işlemcide ısınıyor.
    ksamdaki şuanda bütün fanlar son devir dönüyor
    arkada 1 tane üstte 1 tane yan kapakta 1 tane önde 1 tane fan var.
    bilgisayrı açalı 5 dk oldu
     En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi]


    sıcaklıklar böyle odam 28 derece
    ekran kartım maalesef pasif soğutuculu :(
    işlemcim normalde e2140 1.6 ghz ama ben 3.0 ghz kullanıyorum 1.3 voltaj ile bu yüzden 65w harcayan işlemcim 130w harcıyor

    kasamın daha soğuk olması için başka ne yapabilirim


    teşekkürler




  • Xigmatek Xİ-3 HDT çok iddalı duruyor. Bu macunu elinize geçtiğinde Noctua ve Zalman macunları ile karşılaştırmanız mümkünmüdür ?
  • hocam merhaba

    xiagmatek PTI-G3606 (vatanda powerful olrak geçiyor 13tl)

    sizce nasıl iletkenliği 5 diyor örneğin thermaltake tg2 veya tg4 den iyimi

    şimdien teşekkürler
  • TG-1 kullanıyorum ve memnunum
  • Laptop için termal macun alıcam cooler master htk-002 aldım stok macundan daha kötü çıktı. Birde laptoplarda ihs olmadığı için direk die'nin üzerine sürülüyor macun buda sorun yaratır mı?
  • Eline sağlık çok güzel bir inceleme olmuş bundan sonra alırsam noctua alırım macun olarak
  • Thermalright yazmışsın tabloda
    Nic c4 yanında gelmişti
  • Gayet güzel olmuş.
  • Arkadaşlar bu macunu temizlemenin (-işlemci veya soğutucu bloktan -) ayrı bir metodu var mı? Ben normal peçete ile blogu ve işlemcinin üzerini iyce siliyorum sonra macunu sürüp sabitliyorum.. Bazı yerlerde temizleme sıvısı falan demişler de, performansa etkisi varsa bende alıyım o sıvıdan..
  • XILENCE terman macun kullanmıştım Bimekxten almıştım. Suan THERMALTAKE TG2 THERMAL MACUN kullanıyorum inanın XILENCE daha iyiydi. THERMALTAKE TG2 de aşırı bir yağlılık var soğutucuyu söktüğümde macunun bir yerde yuvalandığını görüyorum. Ama XILENCE ta ise homojen bir dağılım oluyor. HD 4890 ekran kartımda suan 60 derecelerde geziniyor önceleri 55 dereceyi geçmiyordu...
  • Cok ozenli ve guzel bir inceleme olmus ellerinize saglik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.sanalmarketim.com/noctua-nth1-termal-macun/p_21958/

    arkadaslar noctua var sanalmarketımde + mı isterim :)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.