Şimdi Ara

En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
871
Cevap
51
Favori
176.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Laptop ve masaüstü pcleri için termal macun lazım. Laptop i5 4000u masaüstü ise eski bir işlemci. Sizce Thermaltake TG-2 mu alayım yoksa Zalman ZM-STG2 mi?
  • carlitoss kullanıcısına yanıt
    Zalman stg2 al. TT tg-2 dandik. Tg-1 iyi olan. TG-2'den uzak dur.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hızlı cevap için
  • @OneTreeHill

    Yine kaliteni konuşturmuşsun eline sağlık profosyonel ve mümkün olduğu kadar objektif incelemelerin için teşekkürler.

    Bende Cooler Master V8 GTS var daha kutusundan açmadım. Bilgisayar toplayacağım ama belki bir yılı bulur. Neyse gerek burdaki gerek dışardaki

    incelemere bakarak üç termal macun arasında kaldım hangisi olsun. Şimdi almayı düşünüyorum bir sene sonra açılmamış kutusunda sıkıntı yapmaz herhalde.

    1)GELID GC-EXTREME
    2)Noctua NT-H1
    3)Coollaboratory Liquid Pro
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    pm attım hocam
  • Xigmatek HDT XI-3 kullanıyorum arkadaşlar daha öncesinde chill factor 3 ve tuniq 2 kullanıyordum ancak ikisinden de daha iyi imzamdaki sistemde 4.4 ghz ve 1.33 volt da 60 derecenin üzerini görmüyor henüz bir incelemesini ben göremedim bu macunun ancak tavsiye ederim aklınızda bulunsun vatanda satılııyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Raziel87

    @OneTreeHill

    Yine kaliteni konuşturmuşsun eline sağlık profosyonel ve mümkün olduğu kadar objektif incelemelerin için teşekkürler.

    Bende Cooler Master V8 GTS var daha kutusundan açmadım. Bilgisayar toplayacağım ama belki bir yılı bulur. Neyse gerek burdaki gerek dışardaki

    incelemere bakarak üç termal macun arasında kaldım hangisi olsun. Şimdi almayı düşünüyorum bir sene sonra açılmamış kutusunda sıkıntı yapmaz herhalde.

    1)GELID GC-EXTREME
    2)Noctua NT-H1
    3)Coollaboratory Liquid Pro


    Gelid'le Noctua epey yakın birbirine. İllaki sıvı metal dersen Liquid Ultra derim.Liquid Pro modelinde sor çıkma gibi bir problem vardı. Ama ikisinde de temizlerken işlemci yazısı silinecek seviyeye geliyor .Ayrıca kısa devre riski de var anakarta damlarsa.Ondan diğer seçenekler daha mantıklı .




  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Dostum SElamlar,

    Bende geçen hafta sonu Akasa 455'den sonra(1 hafta kullandım) şuan Xigmatek HDT XI-3'e geçiş yaptım işlemci olarak i5 2500K kullanıyorum. OC ile işim pek olmuyor stabil&serin olsun benim için o önemli. imzamdaki sistemi kullanıyorum. Şuan kullandığım Xigmatek HDT XI-3 için yorumun nedir.

    Şuan bu macunu stok fan ile kullanıyorum. durgun halde sistem 46-50 derecelerde geziyor. Stok fanıda değiştiricem, GD05 silverstone kasamdan dolayı SILVERSTONE NT06-PRO soğutucu alıcam bu aralar.

    yorumların için şimdiden çok teşekkürler...
  • Tamam . GELID GC-EXTREME ve noctua nt-h1 'dan biri olur. bu ikisini karıştırarark uygulansa nasıl olur?(bu arada başka bi inceleme konusu karıştırılarak daha iyi sonuçlar etme )
  • @eXpErT_

    Daha önce tecrübem olmadı o ürünle ilgili,zaten yeni bir ürün fakat ''HDT'' ibaresine bakacak olursa ısı borularının direkt temas ettiği hdt taban tasarımına sahip soğutucular için optimize edilmiş gibi duruyor. Bu hdt macunlarda benim gördüğüm olay bunların normale göre viskozitesi yani akışkanlığı,kıvamı daha farklı oluyor. Ama macun kağıt üzerinde iyi duruyor.Yerine STG2 de alınabilir.
    @Raziel87

    Pek iyi bir sonuç alınacağını pek tahmin etmiyorum ama bir ara denerim vaktim olunca.
  • arkadaşlar n11 deki puanlarım ile bir termal macun alıcam

    1 hafta sonra eski masaüstü bilgisayarımdaki işlemciyi zımparalıyacağım . (aşırı ısınıyor boşta en iyi hali 65 derece ) . onun için birde termal macun alıcam ama ucuzundan birşey , aşağıdaki linklerden hangisini almamı önerirsiniz ? pc oldukça kötü bir pc ama zımparayla sıcaklığın oldukça düşeceğine inanıyorum .

    http://www.n11.com/oem-hy-410-vga-cpu-islemci-fan-termal-macun-P18326440
    http://www.n11.com/oem-macun-50-kucuk-gumus-termal-macun-P22612642
    http://www.n11.com/akasa-ak-455-termal-macun-ak-455-P20259594

    ucuzdan pahalıya sıraladım. en ucuzuyla en pahalısı arasında fazla fark varmıdır ? küçük bile olsa önerilerinizi bekliyorum




  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Dostum,

    Cevabın için çok teşekkür ederim. Xigmatek HDT macun aynen dediğin gibi ısıl borular ile soğutulan işlemciler için kullanılmakta. Ben stok fana sürdüm hiçte fena değil açıkçacı. Değerler kağıt üzerinde de iyi.

    Yakın zamanda stok fan'da yolcu olcak onun yerine Silverstone gd05 kasama uygun olan silverstone NT06-PRO soğutucuya geçiş yapıcam. Şimdilik alıp kenara koyucam, lakin anakart ve işlemciyi değiştiricem. Anakart olarak Asus gryphon z97, işlemcide i5 4690K alıp soğutucuyu takıcam hayırlısı bakalım.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Xigmatek Xi-3 HDT Aldım üşeniyorum sürmeye.Acaba kaç derece fark eder ?
  • İnceleme için teşekkürler hocam. Çok güzel olmuş.

    Ben de laptopa uygulayacağım ama pek bilgim yok böyle donanım konularında yanlış bir şey de yapmak istemiyorum, internette videolar var ama pek yeterli gelmedi açıkçası nasıl halledebilirim sizce ve ne kadar faydası olabilir bana?
    Çok fazla ısınıyor bilgisayar ve bazen kapanıyor oyunlarda vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @TaymekHoldem

    Direkt şu kadar degişir demem doğru olmaz malesef. Bunu etkileyecek en önemli unsur başta kullandığın soğutucu ve işlemcinin voltaj değerine göre değişir. Çünkü 2500K 1.30V da iyi macunla kötü macun arasındaki fark 3 dereceyken 1.50V de bu fark 6 dereceyi geçebiliyor.


    @SKYLINE

    Notebook konusu epey yabancı olduğum bir konu.Bir kere dağıttım ve toplarken 1 gün ugraştığım için yemin ettim bir daha yaklaşmıyorum yanına Eğer notebook yeniyse ve macun iletkenliğini yitirmediyse bu notebook soğutucusu adıysa satılan, ısı tahliye etmekte görevli olan aletleri deneyebilirsin.
  • Konuyu keşke daha önce görseydim.Çok yararlı olmuş
  • Xigmatek Powerful aldım.Cpuda 5 derece düşüş oldu.Tabi 4 yıldır macunun değişmemesinin de etkisi büyüktür.Benim gibi ucuz yollu çözüm arayan arkadaşlar varsa güzel bir seçim.
  • Arkadaşlar Selamlar,

    Ölçüm programları:
    Core temp ve Hwinfo64


    Anlamadığım ve çözemediğim bir sorunum var, buradan bir danışayım isterim. H75 ile fx6300 kullanmaktayım. Oda sıcaklığı akşamüzeri 18:00 -19:30 arası 20-25 derece civarı, 19:30 dan sonra ve ilerleyen saatlerde 33 derecelere yükseliyor. Kasa içine yerleştirdiğim termometre ile dışında tuttuğum termometre hemen hemen aynı sıcaklık değerlerini veriyor. Bütün fanları son ayara aldığımda (rpm olarak) sıcaklık gayet memnun edici 18 hatta 17 yi görüyorum. Yükte de 58.3 dereceyi görüyorum. Tabi son değerlerde 7 fanın sesi epey bir gürültü oluşturuyor.

    Anlamadığım olay şu; İşlemci 4.2 ghz de 6 çekirdekte de yüzdesel kullanımda farklı farklı dalgalanmalar oluyor. %7 den %57 lere %0 dan %39 lara zıplıyor bu da ısı ölçerlerde 18.3 dereceden 29.3 derecelere atlamasına sebep oluyor. Çoğu açık programı kapatıyorum, açık kalanlar "asus al suit 2, eset antivirüs, nvidia experience.. (not: dalgalanmalar her çekirdekte ayrı ayrı ve birbirinden farklı şekilde oluyor , tek cpu olarak baktığımda da aynı durum devam ediyor)

    Acaba bu dalgalanmaya soğutucu bloğun tam oturmaması ya da macunun tam temas etmemesi mi sebep oluyordur ,yoksa açık programların kullanıma etkisi mi? Veya virüs mü? Sıcaklığın yüzdesel kullanıma göre sürekli değişmesi (+ ve - ) epey bir tuhaf geldi bana..

    İyi forumlar.




  • yoğurt sürün farkı görün
  • Noctua nt-h1 inventusa gelmiş.Fiyatı 30 lira.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 26 Haziran 2014; 1:31:02 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.