Şimdi Ara

En Güçlü Süperkahraman Hangisi (422. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.558
Cevap
40
Favori
460.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SenJi

quote:

Orijinalden alıntı: bLackMumbLe

Shazam vs. Thor ne olur beyler?

Benim oyum belli Şazeeem

Hocam naptın sen.Zaten şu thor şunu bunu yapar yok godblast laflarından kurtulmuştuk şimdi tekrar başlıcak Bu arada shazamın çocuk olduğundan dolayı kaybeder ama black adam gibi olgun biri birini thorla çarpıştırırsan thoru yenme oranı yüksek.Black adam hem fiziksel hemde sihir gücü olarak çok güçlü yani thor neyse oda odur aşağı tarafı yok.Ama konumuz shazam vs thor olunca shazam güç.lü olsada çocuk olduğu ve tecrübesizliğinden dolayı thor yener diyorum.

Bence bu sitede comicvinedaki gibi vs konuları olmasını istiyorsak oradaki gibi belli kurallar içinde yapmalıyız.

Bu arada multiverse,universe diyip diyip duruyorsunuz bunların anlamıonı öğrenin.Multiverse çoklu evren demek ve bir karakter mulverse olması demek onun sadece tek olduğunu gösterir yani bütün evrenlerde dahil o varlık tektir.Forumda çok sık arayla giriyordum ve geçmişte bazı tartışmalara cevap olarak yazdım bunu.Yani adam volthoomu mulverse değil diye şamar oğlanı yaptı oysaki bilmiyorki bunların kavramını.Volthoomun insan hali başka bir evrende bulunabilir ama volthoom yani fisrt lanternın sahip olduğu presence en yakın güçe sahip olduğunu değiştirmez.Ayriyetten bir karakter güçlü olması için onun evreni yok etmesine gerek yok sahip olduğu güçler onun gücünü belli eder yaptıkları değil.

Black Adam başka bişey zaten. Shazam'in tek zayıf yanı çocuk aklı ama çok acayipde gaza gelebiliyo Aslında şu taraftanda bakılabilir.

6 yunan tanrısı vs. 1 iskandinav tanrısı

• Doğru söz batıyor herhalde. Bende şimdi size diyorum. Konuyu kirletmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony Hopkins -- 27 Kasım 2013; 13:40:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SenJi

quote:

Orijinalden alıntı: bLackMumbLe

Shazam vs. Thor ne olur beyler?

Benim oyum belli Şazeeem

Hocam naptın sen.Zaten şu thor şunu bunu yapar yok godblast laflarından kurtulmuştuk şimdi tekrar başlıcak Bu arada shazamın çocuk olduğundan dolayı kaybeder ama black adam gibi olgun biri birini thorla çarpıştırırsan thoru yenme oranı yüksek.Black adam hem fiziksel hemde sihir gücü olarak çok güçlü yani thor neyse oda odur aşağı tarafı yok.Ama konumuz shazam vs thor olunca shazam güç.lü olsada çocuk olduğu ve tecrübesizliğinden dolayı thor yener diyorum.

Bence bu sitede comicvinedaki gibi vs konuları olmasını istiyorsak oradaki gibi belli kurallar içinde yapmalıyız.

Bu arada multiverse,universe diyip diyip duruyorsunuz bunların anlamıonı öğrenin.Multiverse çoklu evren demek ve bir karakter mulverse olması demek onun sadece tek olduğunu gösterir yani bütün evrenlerde dahil o varlık tektir.Forumda çok sık arayla giriyordum ve geçmişte bazı tartışmalara cevap olarak yazdım bunu.Yani adam volthoomu mulverse değil diye şamar oğlanı yaptı oysaki bilmiyorki bunların kavramını.Volthoomun insan hali başka bir evrende bulunabilir ama volthoom yani fisrt lanternın sahip olduğu presence en yakın güçe sahip olduğunu değiştirmez.Ayriyetten bir karakter güçlü olması için onun evreni yok etmesine gerek yok sahip olduğu güçler onun gücünü belli eder yaptıkları değil.

Degistirir. Anlami haricinde Multiverse kavramini goz onune alirsak Presence toptan hepsini yok edip olusturabilir. O geren lanternlarin hepsi bir olsa yapamaz bunu. Universe u bile yok edip edemeyecekleri belli degil. Presence multiverse icinde var olan butun evrenleri yok eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 27 Kasım 2013; 14:28:26 >

• Hocam boşver geç.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Evil Dead

Hocam boşver geç.

Bos veremiyorum pek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 27 Kasım 2013; 14:31:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

quote:

Hocam boşver geç.

Bos veremiyorum pek

• He tamam smiley sonra gördüm

• Kimsecikler yok konuda
  • 142 sayfanın tamamını birkaç hafta içerisinde okuduktan sonra:

@The Evil Dead @mahmutzahitcelik @sugar_klavyeci @The Silver Surfer @urazs

Konuyu en çok sizler götürdüğünüz ve en güzel yorumları sizlerden okuduğum için sizleri konuya çağırarak kendi düşüncelerimi paylaşıyorum. Biraz uzun olacak ama Dragon Ball karakterleri hakkında da birkaç şey yazdım.

Her şeyden önce bence en güçlü süper kahraman her türlü Superman'dir.

"Güçlerine gelince, giderek arttırılır. İlk başta sadece çok güçlü, ve hızlıdır, uçamaz, çok yükseğe zıplar. ama uçaklar hayatımıza girince, sıradan insan bile Superman'den hızlı hareket edebilir, uçabilir hale gelir. O zaman Superman'e yazarları tarafından uçma gücü verilir. Yani Superman'in güçleri teknolojinin gelişmesi ile artar, çünkü o her zaman teknolojinin ve onu kullanan sıradan insanın önünde olmazsa süper insan olamaz. Superman Nietzsche'nin Übermensch (üstün insan) kavramı temele alınarak yaratılmıştır. Bu kavramda önemli olan fiziksel güç değil erdemdir."

Bu durumda hiçbir şey Superman'dan daha üstün olamaz. Buna Flash da dahil. Silver Surfer, Wonder Woman, Thor gibi kahramanlar Superman'i zorlayabilir ama mümkünatı yok yenemezler. O yüzden direk Flash mevzusuna geçiyorum:

"Bary Allen Superman 'in Speedforce 'u aşabileceğini düşünür. Hatta Batman 'e Superman 'in neden gücünü sakındığını sorar.
    (Superman, Boyutsal bariyeri aşabilir fakat Falash gibi Speedforce 'a hakim edemeyişinden yüksek hızlarda giderken etrafına zarar verir)"

Flash Seppedforce yaparken kafaya beyaz cüce yemiş gibi yumruk atabilir, ne ala. Hatta Superman'den daha hızlı olduğunu farz ederek Superman'e bir tane de Speedforce ile beyaz cücelik yumruk atabilir. Lakin her ne kadar Flash ikinci yumruğu atacak kadar hızlı olsa da Superman ikinci yumruğu yiyecek kadar yavaş değildir. Sonuçta Flash'ın hızına çok yakındır. Ayrıca yediği ilk yumruk da Superman'de sinek ısırması hadi taş çatlasın arı sokması kadar bir acı verir kendisine. Sonrasında vay o Flash'ın haline!

Dragon Ball karakterlerine gelecek olursak: Dragon Ball'da her şey chi üzerine kuruludur ve chi si yüksek olan kazanır. Eşit chi lerde ise bazen hız bazen güç bazen de dayanıklılık ön plana çıkar. Superman'e chi verecek olsaydık cidden ortaya akıl almaz büyüklükte bir chi çıkardı. Zaten mesajımın en altında Superman'in olası chi sine değindim, en sonda okursunuz artık.

Fazla uzatmamaya çalışalım bu kısmı. Lakin herkes şunu bilmeli ki: Yapmıyor olmaları yapamadıkları anlamına gelmez; hemen hemen tüm karakterler bir gezegeni tükürüğüyle dahi patlatabilir. Goku, Vegeta, Gohan, Piccolo gibi ana karakterler hiç zorlanmadan koca bir galaksiyi birkaç saniyede yok edebilir. Kaldı ki LSSJ Broly doğu ve güney evrenleri çok kısa bir sürede içerisindeki galaksileri yok ederek ya da yerle bir ederek büyük yıkımlara sebep olmuştu.

Hiçbir Dragon Ball karakteri, buna SSJ4 Gogeta da dahil ve hatta seri devam edip de Goku filan SSJ500 filan olsaydı bile hiç ama hiçbirisi Superman'ı yenemez. Çünkü Superman'deki ne hız ne güç ne de dayanıklılıkla boy ölçüşemezler. Özellikle hız konusunda bizim hızlı trenlerle mukayese etsek sonuç belli olmaz da Japonya'daki hızlı tren ile kaplumbağayı yarıştırsak daha belirsiz bir hız sonucu olur. Superman ile SSJ4 Gogeta ya da SSJ500 Goku arasında o denli bariz bir hız farkı var. İşin güç ve dayanıklılık kısmı da cabası.

Goku'nun Dragon Fist adlı tüm chi sini tam saldırı anında rakibinin karnını yumruğunda topladığı bu chi ile deldiği teknik ile bir şansı var. Lakin Superman bu saldırıya izin verir mi ya da bu saldırı Superman'in dayanıklılığını aşıp da karnını delebilir mi işte sorun bu. Başkaca da Superman'i yenebilecekleri hiçbir teknikleri yok.

Eğer bir zaafı olmasaydı Superman ile Broly'i kapıştırırdım. Broly'de bu durum farklı. Adam Efsanevi Super Sayiajin nam-ı diğer Legendary Super Saiyajin yani kısaca LSSJ olduğu için her ne kadar herkes USSJ2 formu dese de aslında LSSJ başlı başına ve orjinal efsanevi Saiyajin formu. Aşırı bir kas yığını olmasına rağmen chi si hiç bitmeksizin arttığı için o hayvani kaslara rağmen hızından hiçbir şey kaybetmiyor. Adamda öyle bir chi var ki hiçbir şey yeyip içmesine dahi gerek olmadan bu chi siyle yaşamını idame ettirebiliyor ve hiçbir şekilde yorulma, uyuma, dinlenme gibi ihtiyaçlar da duymuyor. Ayrıca sınırsız chi si sayesinde etrafına yeşil renkli bir chi bariyer koyabiliyor ve bu bariyer ile de ister chi saldırıları isterse de yumruk tekme saldırıları olsun her türlü engel olabiliyor. Sadece kamehameha gibi güçlü saldırılar bu chi bariyerini delemese de Broly'i geriye ittirebiliyor. Kaldı ki Broly'iye hiçbir chi tabanlı saldırı da işlemiyor. Ancak ve ancak yumruk yumruğa dövüş etkileyebiliyor. Fakat bu sefer de Broly'inin o hayvani vücudu ciddi manada hasar almasına engel oluyor. Eğer Broly bu gücünü tam olarak kullanabiliyor olsaydı ve azıcık daha akıllı olsaydı daha doğrusu bu gücünü kontrol etmeyi ve o vahşi duygularını biraz olsun dizginleyebiliyor olsaydı ortada bir tane adam bırakmazdı. İşte Superman ile filan da bu yüzden kapıştırırdım diyorum. Yalnız burda da şöyle bir sorun var: Movie 8'de Akira Toriyama, Broly'inin korkunç gücünü göstermek amacıyla chi si o kadar yükseliyor ki bu chi o hayvani vücuda bile sığmıyor ve vücudu patlamasın diye durduk yere chi sini tüm gezegene chi blaster adlı chi bombalarını atarak boşaltıyor. Yine akıl almaz bir güce kavuşuyor olsa da Broly'inin Superman'e karşı tek zaafı da bu: Vücudunun son sınırında elverdiği ölçüde güçlü. Superman'de bu sorun bildiğimiz kadarıyla yok.

Şu da var ki: Broly bile Güneş gibi büyük enerji barındıran bir yıldızın içine düştüğünde ölüyorsa tüm Dragon Ball karakterleri aynı anda gelse bile Superman hepsini tek tek yıldızlara fırlatarak birkaç dakika içerisinde öldürür.

Superman'in olası chi si diyeceğim ama bence bu sayı bile Superman'in chi si yanında devede kulak filan kalacaktır: Tübitak verilerine göre 450 basamaklı olan, asağıdaki sayıdır:

9999999999999999999999999999999999999999999999999999
    99999999999999999999999999999999999999999999999999999
    999999999999999999999999999

okunuşu ise ;

dokuz yüz doksan dokuz senoktokatragintilyon dokuz yüz doksan dokuz senseptenkatragintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sensexkatragintilyon dokuz yüz doksan dokuz senkenkatragintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz senkattuorkatragintilyon dokuz yüz doksan dokuz sentrekatragintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sendokatragintilyon dokuz yüz doksan dokuz senunkatragintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz senkatragintilyon dokuz yüz doksan dokuz sennovemtrigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz senoktotrigintilyon dokuz yüz doksan dokuz senseptentrigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sensextrigintilyon dokuz yüz doksan dokuz senkentrigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz senkattuortrigintilyon dokuz yüz doksan dokuz sentretrigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sendotrigintilyon dokuz yüz doksan dokuz senuntrigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sentrigintilyon dokuz yüz doksan dokuz sennovemvigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz senoktovigintilyon dokuz yüz doksan dokuz senseptenvigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sensexvigintilyon dokuz yüz doksan dokuz senkenvigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz senkattuorvigintilyon dokuz yüz doksan dokuz sentrevigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sendovigintilyon dokuz yüz doksan dokuz senunvigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz senvigintilyon dokuz yüz doksan dokuz sennovemdesilyon
    dokuz yüz doksan dokuz senoktodesilyon dokuz yüz doksan dokuz senseptendesilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sensexdesilyon dokuz yüz doksan dokuz senkendesilyon
    dokuz yüz doksan dokuz senkattuordesilyon dokuz yüz doksan dokuz sentredesilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sendodesilyon dokuz yüz doksan dokuz senundesilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sendesilyon dokuz yüz doksan dokuz sennovemtilyon
    dokuz yüz doksan dokuz senoktotilyon dokuz yüz doksan dokuz senseptentilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sensextilyon dokuz yüz doksan dokuz senkentilyon
    dokuz yüz doksan dokuz senkattuortilyon dokuz yüz doksan dokuz sentretilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sendotilyon dokuz yüz doksan dokuz senuntilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sentilyon dokuz yüz doksan dokuz novemnonagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz oktononagintilyon dokuz yüz doksan dokuz septennonagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sexnonagintilyon dokuz yüz doksan dokuz kennonagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz kattuornonagintilyon dokuz yüz doksan dokuz trenonagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz dononagintilyon dokuz yüz doksan dokuz unnonagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz nonagintilyon dokuz yüz doksan dokuz novemoktogintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz oktooktogintilyon dokuz yüz doksan dokuz septenoktogintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sexoktogintilyon dokuz yüz doksan dokuz kenoktogintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz kattuoroktogintilyon dokuz yüz doksan dokuz treoktogintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz dooktogintilyon dokuz yüz doksan dokuz unoktogintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz oktogintilyon dokuz yüz doksan dokuz novemseptuagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz oktoseptuagintilyon dokuz yüz doksan dokuz septenseptuagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sexseptuagintilyon dokuz yüz doksan dokuz kenseptuagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz kattuorseptuagintilyon dokuz yüz doksan dokuz treseptuagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz doseptuagintilyon dokuz yüz doksan dokuz unseptuagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz septuagintilyon dokuz yüz doksan dokuz novemsexagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz oktosexagintilyon dokuz yüz doksan dokuz septensexagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sexsexagintilyon dokuz yüz doksan dokuz kensexagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz kattuorsexagintilyon dokuz yüz doksan dokuz tresexagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz dosexagintilyon dokuz yüz doksan dokuz unsexagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sexagintilyon dokuz yüz doksan dokuz novemkenquagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz oktokenquagintilyon dokuz yüz doksan dokuz septenkenquagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sexkenquagintilyon dokuz yüz doksan dokuz kenkenquagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz kattuorkenquagintilyon dokuz yüz doksan dokuz trekenquagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz dokenquagintilyon dokuz yüz doksan dokuz unkenquagintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz kenquagintilyon dokuz yüz doksan dokuz novemkatragintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz oktokatragintilyon dokuz yüz doksan dokuz septenkatragintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sexkatragintilyon dokuz yüz doksan dokuz kenkatragintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz kattuorkatragintilyon dokuz yüz doksan dokuz trekatragintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz dokatragintilyon dokuz yüz doksan dokuz unkatragintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz katragintilyon dokuz yüz doksan dokuz novemtrigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz oktotrigintilyon dokuz yüz doksan dokuz septentrigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sextrigintilyon dokuz yüz doksan dokuz kentrigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz kattuortrigintilyon dokuz yüz doksan dokuz tretrigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz dotrigintilyon dokuz yüz doksan dokuz untrigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz trigintilyon dokuz yüz doksan dokuz novemvigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz oktovigintilyon dokuz yüz doksan dokuz septenvigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sexvigintilyon dokuz yüz doksan dokuz kenvigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz kattuorvigintilyon dokuz yüz doksan dokuz trevigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz dovigintilyon dokuz yüz doksan dokuz unvigintilyon
    dokuz yüz doksan dokuz vigintilyon dokuz yüz doksan dokuz novemdesilyon
    dokuz yüz doksan dokuz oktodesilyon dokuz yüz doksan dokuz septendesilyon
    dokuz yüz doksan dokuz sexdesilyon dokuz yüz doksan dokuz kendesilyon
    dokuz yüz doksan dokuz kattuordesilyon dokuz yüz doksan dokuz tredesilyon
    dokuz yüz doksan dokuz dodesilyon dokuz yüz doksan dokuz undesilyon
    dokuz yüz doksan dokuz desilyon dokuz yüz doksan dokuz nonilyon
    dokuz yüz doksan dokuz oktilyon dokuz yüz doksan dokuz septilyon
    dokuz yüz doksan dokuz seksilyon dokuz yüz doksan dokuz kentilyon
    dokuz yüz doksan dokuz katrilyon dokuz yüz doksan dokuz trilyon
    dokuz yüz doksan dokuz milyar dokuz yüz doksan dokuz milyon
    dokuz yüz doksan dokuz bin dokuz yüz doksan dokuz

şeklindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 28 Kasım 2013; 10:35:38 >

• Güzel yazmışsınız ama superman neden yenilmiyor anlamadım.Buradaki konuşmalar sonunda şu 4 karakterin en güçlü olduğuna karar kıldık.

Flash,superman,silver surfer, thor

Bunlar birbirlerini yenebilir.Birine göre superman in yenme ihtimali fazla,diğerine göre ss,diğerine göre thor.

• MuratbanK kullanıcısına yanıt
    Guzel bir yazi olmus. Zaten PM den konusmustuk bunlari

Yalniz Superman i Flash (Waly west) alabilir. Kendisi (aslinda tum flashlar) Hizin asil kaynagi olan Speedforce a hakim durumdalar. Bu hiza gectiklerinde superman asiri derecede yavas kalir. 2. Yumruk degil 100 yumruk bile yer. İsterse onun hizini calip put gibi birakir.

Sonra Superman i yenecek en buyuk ihtimalli kisi Silver surfer dir. Cosmic gucleri sayesinde Superman i durdurma ihtimali vardir,.hatta bana gorede zorlu bir savas sonrasi durdurur.

Superman in Chi olayinim pek oyle oldugunu dusunmuyorum. Pm den bir soru daha soracagim

Yani sinirsiz bir sekilde oldugunu varsayarsak aslinda guclerinin gittikce gecmesi bunun nedeni olabilir. Ama bir anda hepsini kullanacak kadar guclu degil.

• @The Evil Dead
    Zaten ben de bana göre Superman demiştim :)

@mahmutzahitcelik
    Aslında önceki yorumlarda da okudum ve Flash'ın hız çalma olayları birkaç kez geçmişti. lakin tam olarak nasıl olduğunu daha detaylı bir şekilde alabilir miyim? Nasıl oluyor bu hız çalma olayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratbanK

@The Evil Dead

@mahmutzahitcelik
    Aslında önceki yorumlarda da okudum ve Flash'ın hız çalma olayları birkaç kez geçmişti. lakin tam olarak nasıl olduğunu daha detaylı bir şekilde alabilir miyim? Nasıl oluyor bu hız çalma olayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratbanK

@The Evil Dead

@mahmutzahitcelik

Speedforce a girdiginde hareket eden her canlinin hizini calabiliyor. (Speedforce = Tum hizlarin kaynagi) [Yani caldigi anda hareketsiz birakir]. Flash lara ozgu bir durum, cok fazla detayina inmedim.

@urazs, hocamiz daha detayli aciklar musait bir zamaninda

• quote:

Guzel bir yazi olmus. Zaten PM den konusmustuk bunlari

Yalniz Superman i Flash (Waly west) alabilir. Kendisi (aslinda tum flashlar) Hizin asil kaynagi olan Speedforce a hakim durumdalar. Bu hiza gectiklerinde superman asiri derecede yavas kalir. 2. Yumruk degil 100 yumruk bile yer. İsterse onun hizini calip put gibi birakir.

Sonra Superman i yenecek en buyuk ihtimalli kisi Silver surfer dir. Cosmic gucleri sayesinde Superman i durdurma ihtimali vardir,.hatta bana gorede zorlu bir savas sonrasi durdurur.

Superman in Chi olayinim pek oyle oldugunu dusunmuyorum. Pm den bir soru daha soracagim

Yani sinirsiz bir sekilde oldugunu varsayarsak aslinda guclerinin gittikce gecmesi bunun nedeni olabilir. Ama bir anda hepsini kullanacak kadar guclu degil.

Yazın için beni, arkadaşlarımı davet ettiğin için teşekkürler.

Güzel bir yazı olmuş aslına bakarsan ama Superman bazlı bir yaz, Superman karakterinin çok güçlü olduğunu ve potansiyelini, niteliklerini burada daha önce Urazs, Mahmutzahitcelik, The Evil Dead ve sugar_klavyeci ile tartışmıştık. Belirlenen sonuçları buraya yazdık ve hep beraber bu durum hakkında yorum yaptık, yazından anladığım kadarıyla Superman'i kimsenin yenemiyeceğini ve belirsiz bir gücü olduğunu anlattığındır. Ama ne yazık ki Superman potansiyeli olan, çok güçlü olan bir karakter olsada ne yazık ki en iyisi değildir.

Bu soruyu yapısöküme de tabi tutmak gerekli. Superman? Neden? En iyi? Süper kahraman? En iyi kalıbının tartışılması bir bakıma anlamsız; ölçüme tabi tutulabilecek bir şey değil. O zaman neden Superman'i bir kalıba sokmak ihtiyacı hissediyoruz? Bir sıraya dizme söz konusu burada çünkü Superman'e karşı olan tavrımız herhangi başka bir karaktere olan tavrımızdan çok daha farklı. Ona diğerlerine davrandığımız biçimde davranmak istiyoruz, onu diğer karakterleri çözümlemenin içine katarak anlamdırmak istiyoruz. Superman sorusu da bu noktada devreye giriyor zaten. Neden Batman, Spiderman ya da herhangi bir başka karakter bu denklemin içine girmek zorunda? Ya da Superman neden diğer karakterlerin içinde bulunduğu denkleme dahil edilmek zorunda? Ayrıca son soruya gelirsek; Superman'i süper kahraman konsepti altında değerlendirme gerekliliği nereden gelmektedir? Tabii ki çizgiromanlar, süper kahramanlar bu kültürün bir parçası Superman, daha da ileri gidersek bu alt-kültürün sadece ikonu değil, aynı zamanda miladı. Fakat yeniden soruyorum; Superman'i bu düzleme sokma, bu kalıplar içinde değerlendirme gerekliliği ne kadar önemlidir?

Soru bu yüzden hiçbir zaman en güçlü olarak şekillenmemiştir çünkü soruyu dillendiren herkes bilir ki soru Superman'in doğaüstü güçleri ile hiçbir zaman alakalı olmamıştır

Superman bir insan-üstü konsept değildir bu yüzden, bir tanrı hiç değildir.

Silver Surfer, Thor ve Superman. Bu üç karakter arasında en güçlü(en iyisi) analizlerini yaparak sonuca ulaşmak mümkün ki biz bu sonuca Urazs, mahmutzahitcelik ve the evil dead'ın yazdıkları şeylerle ulaştık.

Superman Metropolisi koruyor, Batman Gotham ama Silver Surfer ise Dünyayı. Bunlar önemli noktalardan biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfing with the Alien -- 28 Kasım 2013; 15:48:52 >

• Thor da dokuz diyarı koruyor..

Bu arada mahmut sen galiba thorun superman i yenceğini düşünmüyorsun

• quote:

Thor da dokuz diyarı koruyor..

Yenebilir fakat bir Flash veya SS kadar yuksek ihtimalinin olmadigini dusunuyorum

• quote:

quote:

Yenebilir fakat bir Flash veya SS kadar yuksek ihtimalinin olmadigini dusunuyorum

Wally west in rakibi king thor.

Ayrıca ben ss den daha fazla ihtimali olduğunu düşünüyorum. Tabi benim fikrim.

• quote:

quote:

quote:

Wally west in rakibi king thor.

Ayrıca ben ss den daha fazla ihtimali olduğunu düşünüyorum. Tabi benim fikrim.

Bu speedforce olayları cıktığından beri Flash lafları dolanıyor vallahi canımı sıkmaya başladı. Flashı Thor rahatlıkla alır hayal dünyasında yaşamayın lütfen, hızdan başka bir şeyi yok Flash'ın ve hız üzerine kurulu bir karakter. Eğer Thor'u alacağını söylüyorsanız speedforce'li-speedforce'siz bana Flash felan demeyin ağa bu nasıl bir mantık? Tamam en hızlı olabilir ama en iyileri yenemez Flash vs Superman? Ya yuh diyorum arkadaş bilerek mi yapıyorsunuz anlamadım Flash kim Superman'i yenmek kim? Flash kim Thor'u yenmek kim? Ayıp vallahi.

Thanos vs Ghost Rider alın bakın urazs hocam.

En Güçlü Süperkahraman Hangisi

Ölümsüz bu arkadaşımız tekrar mı ete, kemiğe bürünüp bir GR olacak? Merak ediyorum doğrusu.

En Güçlü Süperkahraman Hangisi

Thor'u yenemiyor.

• MuratbanK kullanıcısına yanıt
    Dostum çok güzel yazmışsın ve haklısında. Konuya gelirsek evet Superman diğer kahramanlardan ayırt edilmesi gereken bir karakter. Bu akımın başlangıcıdır. Gel gelelim DC'nin de sembolüdür neredeyse. DC'nin içinde en özel yer de Superman'e aittir. Zaten Superman ABD'nin öz oğlu olarak görülür, halk o gözle bakar Superman'e. Diğerleri üvey evlat muamelesi görür. Bu işin ilki olduğu içindir belki.

Superman aslında yenilmez değildir. Gayette yenilebilir ama bunu her adam yapamaz. Yapsa da kolay yapamaz, çok üst tanrısal karakterleri sokmadığımız sürece. Superman'i yenme şansı olan karakterlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Yenme şansları var diyorum bu arada, kesin yener demiyorum. Ayrıca zekidir de. Yani diğerleri salak anlamı çıkartmayın tabi. Onlar da zekiler ama Superman'in zekası pek bilinmemesine karşın DC'de en zeki üç kişiden biridir. Lex Luthor, Batman ve Superman. Superman için zeki demek aslında az bile. Çok çok ileri bi zeka seviyesindedir. Yukarıda adı zikredilen karakterlerden çok çok zekidir. Adam Batman ile aynı zeka seviyesine sahip. Batman diyorum çünkü üstün zekasıyla tanınan en uç karakter Batman.

Flash speedforce a girdiği zaman Superman'i puta çevirir dostum ve maçı alır. Flash'ın speedforce ile bağını koparmadığınız sürece alamayacağı karakter yoktur. Superman, SS, Thor kim olursa olsun. Speedforce o adamı bambaşka bir güç seviyesine taşıyor. Yalnız Barry Superman'in speedforce a girebileceğini düşünür. Daha doğrusu Superman'de o potansiyeli gördüğündendir bu. Zaten Superman speedforce a girse tamamen yenilmez birine dönüşebilir. Ki Superman belki de speedforce a girecekti ama o kadar yüksek hızlara çıktı ki uzaya zarar verince Spectre tarafından durduruldu. Belki de durdurulmasa girebilirdi. Elinde zibilyon tane gücü olan adamın bir de speedforce a girip rakiplerinin hızını çaldığını düşününce yok yani olmaz o kadarı.

SS de alabilir Superman'i. Çünkü o potansiyel o adamda var. Ama Thor'da aynı potansiyeli pek görmediğimden Superman'i alması ihtimalini düşük görüyorum. İmkansız demiyorum tabiki ama eldeki veriler Superman'in büyük oranda alacağını gösteriyor. Bakıyoruz bir karşılaşmada maçı çevirebilecek en önemli özellikler olan hız-güç-dayanıklılık-zeka gibi özelliklere hepsi Superman'den yana.

Aslında Superman'in genel kanıyla en güçlü görülmesinin sebebi potansiyeli en yüksek karakter olmasıdır. İstediği takdirde gücünü artırabiliyor. Diğer adı geçen karakterlerde böyle bir şey yoktur. Ama Superman'de olayın rengi değişiyor. İstediği takdirde gücünü çok çok üst seviyelere çıkarabiliyor. Hulk gibi aslında. Mesela Hulk gittikçe güçlenen bir karakter. Ama onun da bir sınırı vardır. Superman'i bunun sınırsız şekli olarak düşünebilirsin.

Dayanıklılık ve saf güçte zaten her iki evrende de Superman'in üzerine karakter yoktur. Ama yine de tüm bunlar Superman'i yenilmez yapmıyor. Ha şu var; hız-güç-dayanıklılık-zeka konularında en yüksek ortalama Superman'dedir. Ki aralarında en yüksek potansiyel de yine Superman'dedir. O yüzden genel anlamda en güçlü kahraman derken Superman bir adım önde görülüyor.

• 
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.